ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Camgöz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
10 Ağustos 2014 11:26
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömür Sevindik
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Yalova
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömür Sevindik

SON 2 MESAJI

balıklarım teker teker ölüyor
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için akvaryumumu sizin dediğiniz gibi dizayn ettim.birde pengasusum burnunu vurmuş nasıl iyileştirebilirim?veya hiç dokunmasam daha mı iyi?

Vieja2014-08-10 16:42:55
balıklarım teker teker ölüyor
Öncelikle selam arkadaşlar.Forum'a yeni üye oldum ve üye tanıtım yeri çok karışık geldi bana kendimi tanıtamadım kusura bakmayın.Bu işi hobi olarak değilde hayvan sevgisi barındırdığım için yaptığımı uğraştığımı düşünüyorum.beslemediğim evcil hayvan kalmadı son olarak balıklara merak sardım.sizinde yardımınızla çok şey öğreneceğimi umut ediyorum.şimdiden teşekkür ederim.

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Canlıdaki belirtiler ölüm :) Şaşırtan şu ki gün içinde akvaryum gözlemlerimde hiç bir sorun olmadığını görüyorum ama gece neler oluyosa bilmiyorum..sabah uyandığımda bir balık ölmüş oluyor.gözlerini oyulmuş halde buluyorum bunu büyük olasılıkla öldükten sonra elma salyangozu yapıyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre):120

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:2 adet elma salyangozu,1 adet teleskop japon balığı,2 adet pengasus(otcul),3 adet bambu.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 24-28 C

Filitrasyon: iç filtre *voltage 220-240V/50Hz
*power 16W
*H-Max 1.4m
*Output 800L/h
*Weight 0.6kg
E-200

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: akvaryuma dinlenmiş su koyduğumda 2 adet 2-3mm kaya tuzu ve 3 damla çözelti dezenfektan (mavi su düzenleyici)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Akvaryumu kuralı 2 hafta oldu suyunu daha hiç değiştirmedim,suda gözle görülür bir kirlilik yok.filtre büyük olduğu için balıkları yormasın diye günde 1 saat çalıştırıyorum.hava motorunu belirli aralıklarda çalıştırıyorum çünki sadece bir adet japon balığı var ve pengasus lar hava motorundan aşırı derecede etkilenip kendilerini cama vuruyorlar.her gün birtane balık ölüyor ilk olarak beyaz japon balığı 4cm: suda ters dönmüş şekilde buldum.
2 adet turuncu japon balığı 3cm: bunlar ters dönmemiş suda düz duruyorlardı ama hiç hareket etmiyorlardı.sadece yapay bitkiye yaslanmış vaziyette duruyorlardı süzgeçle yokladım hiç hareket etmediler ve çıkardığımda ölmüşlerdi.
2 si çizgili olmak üzere 4 adet vatoz 2-5 cm:bunlarda hareketsiz bir biçimde suyun içinde ölü bulundu gözleri ve karın kısmının bazı yerleri oyulmuştu.
1 adet pengasus 10-12cm:pengasusların ışıktan rahatsız olduklarını öğrendim ve izlediğim videoda gece akvaryum ışığının kapatılması gerektiğini söylüyodu ve uyguladım.sabah kalktığımda kafası kanlar içindeydi.muhtemelen gece biyere çarpıp kafayı gözü yardı.
ve son olarak
1 adet kristal köpekbalığı 10cm:bunuda sabah kalktığımda ölü olarak buldum ve gözleri yoktu. 

yani şaşırdığım şu ki arkadaşlar hiç bir balığım gözümün önünde ölmedi hepsi gece ölüyor ve akvaryumada yabancı birisi değilim önceden su kaplumbağası beslemiştim çok büyüdükleri için onları gölde yaşayan diğer kaplumbağaların yanına bıraktım.fanusta japon balığı besledim inanırmısınız hiç özenerek beslememiştim hayvan gibi oldu ve petshop a sattım.suyu dengelemesi için suda bambu besliyorum.akvaryumda kalan canlılar gayet sağlıklı(video çekebilirim) filtreyi düzenli bir şekilde çalıştırıp kontrol ediyorum.akvaryum suyu çok berrak dinlenmiş su..ne yapmam lazım bilmiyorum.şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.