ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
free61
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
43
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
07 Mayıs 2025 23:03
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
özgür ince
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Trabzon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
özgür ince
SON 10 MESAJI
Karma Güney Amerikan Akvaryumu
7 gün boyunca akvaryumda bakteri kültürü kullandım nihayet su tamamen oturdu ve pırıl pırıl oldu. Durso sistem sump u çok beğendim hem gayet iyi temizleme yapıyor hem de tık ses yok. Akvaryumun karşısına geçip uzun uzun izliyor ve dinleniyorum. Aydınlatmayı şuan için eski akvaryumlarımdan söktüğüm bir ledi kullanıyorum iyi bir aydınlatma alacağım araştırıyorum sonra da biraz bitkilendirme yapacağım. Yine ara ara resim atacağım.
7 gün boyunca akvaryumda bakteri kültürü kullandım nihayet su tamamen oturdu ve pırıl pırıl oldu. Durso sistem sump u çok beğendim hem gayet iyi temizleme yapıyor hem de tık ses yok. Akvaryumun karşısına geçip uzun uzun izliyor ve dinleniyorum. Aydınlatmayı şuan için eski akvaryumlarımdan söktüğüm bir ledi kullanıyorum iyi bir aydınlatma alacağım araştırıyorum sonra da biraz bitkilendirme yapacağım. Yine ara ara resim atacağım.
Akvaryumun bağlantıları ile ilgili daha doğrusu sump sisteminin bağlantıları ile ilgili biraz problem yaşadık ama hepsi çözüldü şuan için sump gayet iyi çalışıyor ve hiç ses yok. Akvaryumu kurdum su düzenleyici ve bakteri kültürü de kullanıp 4. günün sonunda balıkları da akvaryuma ekledim. Sadece aydınlatması kaldı onu da geçici olarak seyir zevki bozulmasın diye eski akvaryumlarımdan söktüğüm bir led le şimdilik çözdüm. Beklediğime değdi demeyeceğim çünkü az daha hevesim kaçıyordu ama beklediğimden daha güzel bir şey çıktı ortaya. Çok güzel işçilik ve sağlam bir akvaryum...
Akvaryumun bağlantıları ile ilgili daha doğrusu sump sisteminin bağlantıları ile ilgili biraz problem yaşadık ama hepsi çözüldü şuan için sump gayet iyi çalışıyor ve hiç ses yok. Akvaryumu kurdum su düzenleyici ve bakteri kültürü de kullanıp 4. günün sonunda balıkları da akvaryuma ekledim. Sadece aydınlatması kaldı onu da geçici olarak seyir zevki bozulmasın diye eski akvaryumlarımdan söktüğüm bir led le şimdilik çözdüm. Beklediğime değdi demeyeceğim çünkü az daha hevesim kaçıyordu ama beklediğimden daha güzel bir şey çıktı ortaya. Çok güzel işçilik ve sağlam bir akvaryum...
Sonunda bitti :):)[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162605/211020242015521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162605/211020242015531.jpg[/IMG]
Sonunda bitti :):)[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162605/211020242015521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162605/211020242015531.jpg[/IMG]
Sonunda akvaryum geldi durso sistem sump yaptık. Bağlantıları yaptık kurumaya bıraktık. Yarın su testlerini yapıp dekorasyona başlayacağım. Yarın şuan ki durumun fotoğraflarını paylaşırım. Akvaryumun ve mobilyanın ölçülerinde hiçbir problem yok çok güzel oturdu duvara. Kocaman bir sump u var elimde olan sump malzemelerinin tamamını kullandım. Ama içime çok sindi. Çok güzel olacak...
Sonunda akvaryum geldi durso sistem sump yaptık. Bağlantıları yaptık kurumaya bıraktık. Yarın su testlerini yapıp dekorasyona başlayacağım. Yarın şuan ki durumun fotoğraflarını paylaşırım. Akvaryumun ve mobilyanın ölçülerinde hiçbir problem yok çok güzel oturdu duvara. Kocaman bir sump u var elimde olan sump malzemelerinin tamamını kullandım. Ama içime çok sindi. Çok güzel olacak...
Bu saatten sonra ölçü değiştirmem mümkün değil 65 gün oldu bir akvaryum için uzun süre. Bu pazar gelip kuracaklarını söylediler. Tasarımda bitki çok az ve kuma temas etmeyen bitkilerden frodo stone kaya ve black flame kök tasarım kafamda üç aşağı beş yukarı oturdu ama dışarda yapılan tasarım akvaryuma çok iyi olmuyor o nedenle bir kaç deneme yaptım ama tasarımı akvaryum geldiğinde bizzat yerinde yapacağım
Bu saatten sonra ölçü değiştirmem mümkün değil 65 gün oldu bir akvaryum için uzun süre. Bu pazar gelip kuracaklarını söylediler. Tasarımda bitki çok az ve kuma temas etmeyen bitkilerden frodo stone kaya ve black flame kök tasarım kafamda üç aşağı beş yukarı oturdu ama dışarda yapılan tasarım akvaryuma çok iyi olmuyor o nedenle bir kaç deneme yaptım ama tasarımı akvaryum geldiğinde bizzat yerinde yapacağım
Bilgilendirme için teşekkürler fakat uzun yıllar bitkili akvaryumla uğraştığım için onun eziyetine tekrar katlanmayacağım. Basit bitkiler hatta sadece java fern ve anubias olacak ağaç köklerinde zeminde amerikanlarda pek bişy düşünmek mümkün değil çünkü sürekli kumu kaldırıyorlar. Hatta bak bir zamanlar bizzat kendi yaptığım tankın fotosunu atayım...[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162605/051020240029461.jpg[/IMG]
Bilgilendirme için teşekkürler fakat uzun yıllar bitkili akvaryumla uğraştığım için onun eziyetine tekrar katlanmayacağım. Basit bitkiler hatta sadece java fern ve anubias olacak ağaç köklerinde zeminde amerikanlarda pek bişy düşünmek mümkün değil çünkü sürekli kumu kaldırıyorlar. Hatta bak bir zamanlar bizzat kendi yaptığım tankın fotosunu atayım...[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162605/051020240029461.jpg[/IMG]
Yılan hikayesine dönen akvaryumdan sonunda haber alabildim. Bu hafta sonu kurulumu yapıyoruz. Gelişmeleri aktaracağım...
Yılan hikayesine dönen akvaryumdan sonunda haber alabildim. Bu hafta sonu kurulumu yapıyoruz. Gelişmeleri aktaracağım...
Akvaryum biraz daha ince iş aslında elimden bir çok iş gelir, hatta şuan kullandığım akvaryumların bir çoğunu da kendim yaptım. Fakat kusursuz bir akvaryum olsun istedim sıfır silikon 45 derece kesilmiş camlar... Bursa da olmamam rağmen akvaryumu Ankara da yaptırıyorum çünkü bu adam 26 yıldır sadece proje akvaryumları yapıyor yaptığı akvaryumları gördüm mm hata yok. Ayriyetten alt sump ve tesisatı tamamen profesyonel. O yüzden heves ettim ama hevesim kaçmaya başladı maalesef süreç çok uzadı. Haftaya gelip kuracaklarını ilettiler ama yine inanamadım bakalım...
Akvaryum biraz daha ince iş aslında elimden bir çok iş gelir, hatta şuan kullandığım akvaryumların bir çoğunu da kendim yaptım. Fakat kusursuz bir akvaryum olsun istedim sıfır silikon 45 derece kesilmiş camlar... Bursa da olmamam rağmen akvaryumu Ankara da yaptırıyorum çünkü bu adam 26 yıldır sadece proje akvaryumları yapıyor yaptığı akvaryumları gördüm mm hata yok. Ayriyetten alt sump ve tesisatı tamamen profesyonel. O yüzden heves ettim ama hevesim kaçmaya başladı maalesef süreç çok uzadı. Haftaya gelip kuracaklarını ilettiler ama yine inanamadım bakalım...
Hala bekliyorum bir türlü gelmiyor... Bu hafta teslim edeceklerini hatta gelip kuracaklarını söylediler ama hiç güvenesim gelmiyor. Sürekli bir problem çıkıyor. Biran önce gelse de malzemelerimi sağdan soldan toplasam artık. Her yer karma karışık bekliyorum öylece diğer akvaryumların yarısını bozdum, yarısını içinde balıklar olduğu için bozamadım. Akvaryum gelmediği için diğer akvaryumları teslim edemedim. Biraz çarşı karıştı. Bekleyelim bakalım...
Hala bekliyorum bir türlü gelmiyor... Bu hafta teslim edeceklerini hatta gelip kuracaklarını söylediler ama hiç güvenesim gelmiyor. Sürekli bir problem çıkıyor. Biran önce gelse de malzemelerimi sağdan soldan toplasam artık. Her yer karma karışık bekliyorum öylece diğer akvaryumların yarısını bozdum, yarısını içinde balıklar olduğu için bozamadım. Akvaryum gelmediği için diğer akvaryumları teslim edemedim. Biraz çarşı karıştı. Bekleyelim bakalım...
bekliyorum...[EDIT]free61,2024-08-30 00:13:06[/EDIT]
bekliyorum...[EDIT]free61,2024-08-30 00:13:06[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Sürü Balığı Önerisi Cyber_Scout, 00:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yan Sump İle İlgili Bütün Sorularım(sorunlarım) Hidro Dinamik, 00:19
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 125 Lt Akvaryum İçin Balık Önerisi BeratCavus, 23:32
Yeni Üye Forumu - Beta Genel Bilgi ternapi, 22:56
Yeni Üye Forumu - Kaplumbağamın Kabuğunda Mantar Var Mı? fourfourtwo, 22:31
Sürüngenler ve Amfibyumlar - İlk Akvaryum Deneyimim atakanaydin, 22:30
Akvaryum Tanıtımı - Low Tech Akvaryum İçin Önerilerinizi Bekliyorum wasmannia, 22:01
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 20:44
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 40x40x50 İçin Filtre Önerisi YigitKuzey, 19:53
Yeni Üye Forumu - Dere Kayalı Sade Malawi Kuruyorum xfuriousx, 19:43
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri Tanıtımları - Bir Aylık Bitkili Akvaryumum Meryemmm, 19:23
Akvaryum Tanıtımı - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 19:17
Güney Amerikan Cichlidleri - Lepistes Akvaryum ogurcay, 19:16
Yeni Üye Forumu - İyice Küçüldük (minimal Deneyim)bir Maceranın Sonu İnci Kefali, 18:45
Akvaryum Tanıtımı - Papağan Cikletimin Rengi Değişti Cyber_Scout, 18:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 16:53
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum, Yeni Balıklar dimbeleth, 15:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığımın Rengi Soldu Ve Durgunlaştı NightWist, 15:54
Yeni Üye Forumu - Zebraların Cinsiyetlerini Söyleyebilir Misiniz? Orhan76, 15:28
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - 85x50x40 Akvaryuma Balık Önerisi akvryumbaliklazm, 14:21
Yeni Üye Forumu - Hangi Sürü Balığı Canahsha, 14:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tür Değişikliği Elimdeki Balıkları Vermek? Hidro Dinamik, 13:53
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Shark Led Güvenilir Mi? AmatorLepistesci, 12:32
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Tropheus Yemleme Tavsiyeler dimbeleth, 12:19
Tropheus - Ciklet Balığı Karın Şişliği Cyber_Scout, 11:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Tütün Yapraklarinda Olusan Benekler Kuro, 11:55
Bitki Akvaryumları Genel - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum dimbeleth, 11:23
Akvaryum Tanıtımı - Cikletlerin Saldırganlığı İsmail_96965, 11:20
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 30 Litrelik Canlı Doğurgan Akvaryumu MasterChief, 11:20
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Lotus Zenkeri Cyber_Scout, 11:09
Bitki Akvaryumları Genel - Dolomit Taş Tasarımları Orhan76, 11:05
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Arka Fon Tavsiyesi? MasterChief, 11:05
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tek Tür Koloni Önerisi YigitKuzey, 09:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Senegal Bişirlerim İle Yaşayacak Tür Önerisi KaanE, 09:03
Yeni Üye Forumu - Green Terror (yumurtlama Hk.) tsp7, 08:55
Yeni Üye Forumu - Oturmuş Akvaryumda Filtre Değişimi? ilhannnn01, 08:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 130 Lt Akvaryum İçin Balık Önerisi UEK, 07:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Wc Su Piresi koraykbl, 00:46
Diğer Tatlı Su Canlıları - 15 Litrede Danio İle Betta Dostluğu NightWist, 00:39
Akvaryum Tanıtımı - Karideslerim Bir Şekilde Ölüyor T3kniker, 22:34
Yeni Üye Forumu - Yüzey Temizleme Ve Co2 Etkisi fatihsahin, 21:41
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Balık Ve Bitki Önerisi BETA.4, 21:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumun Altına Nasıl Bir Strafor Koymalıyım? xfuriousx, 21:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Walstad Metodu (ternapi) ternapi, 20:40
Bitki Akvaryumları Genel - Sonunda Beta Akvaryumum Cyber_Scout, 20:27
Akvaryum Tanıtımı - 325lt+325lt Yeni Başladım Akvaryum Kurulumu Destek mutlubaba, 17:15
Yeni Üye Forumu - Aquaclear 20 Debisi Düşük Mü? blenny, 16:33
Filtreleme Seçenekleri - Camcıya Akvaryum Yaptırmak mrbaracuda28, 16:18
Yeni Üye Forumu - Vampir Yengeç Eldurmaz, 16:03
Omurgasızlar - C02 Tüp Hava Vermiyor mrbaracuda28, 15:02
Işık CO2 ve Ekipmanlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Süper Red Genç Çift HugoSanchez 00:54
- Electric Blue Ramirezi (düzenli Yavru Veren) HugoSanchez 00:54
- 3lü Set 40*40*40 HugoSanchez 00:54
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:12
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:12
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:12
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:12
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:12
- 1 Albino L144 Shortfin 5 Siyah Cüce Vatozlar gürkanbey 23:56
- 3-4-5 Cm Malavi Ciklet aycaketenci 23:28
- L144 Düz Kuyruk Erkek Sarı Ateş Mavi Melek Karides aycaketenci 23:28
- Muharrem Hasbi chucuk 22:27
- Lepistes Red Tuxado Koi Ve Ramshorn Salyangoz yagiz.sonmez 21:08
- Cardinal Tetra Ve Ember Tetra yagiz.sonmez 21:08
- F0 Neolamprologus Sexfasciatus Gold Ve Blu Enestr 20:49
- L001-l022-l183-l059-trifasciata Karides Omer901 20:16
- Mobilyalı 105x55x60h 10mm 350 Lt Set Halinde Toplu Serhat.Kaymak 19:33
- Cüce Vatoz mertank 19:30
- 3d Fluval Edge Tarzında Yapılmış Sıfır Akvaryumlar zebercet 18:48
- 40 Mavi 30 Sarı Prenses sselcuks 18:40
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 17:54
- Cüce Krvt & Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Ramshor scorpion26 17:54
- Leleupi & Medaka (japon Pirinç Balığı) scorpion26 17:54
- Resun Dms 400t5 40 X 30 X 38 Cm 45 Litre scorpion26 17:54
- Hb White Lepistes Aquasch 17:34
- 3 Katlı Akvaryum Standı Aquasch 17:34
- Kurulu Akvaryum BywenzeL 17:16
- Ful Black Lepistes Erkekler beypazarlı 16:40
- Moss Sarım İçin Paslanmaz Çelik Moss Teli 10*10 Cm beypazarlı 16:40
- Albino Sarı Prenses Aranıyor (kırmızı Göz) hobi365 16:40
- Malawi Erkekleri AlisBaba 16:39
- Half Black Gold AlisBaba 16:39
- Full Set Hobi Sonu harunefe 16:11
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 15:21
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 15:21
- Sümbül, Şemsiye, Su Üstü Bitkisi ternapi 14:55
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:54
- Boy Boy Kribensisler Koksal Gurkan 14:54
- Siyah Cüce Vatoz Cucevatozcu 14:50
- Yosuncu Sae Ve Çeşitler Cucevatozcu 14:50
- Snakeskin Barb (desmopuntius Rhomboocellatus) eackgzz 14:50
- Eleocharis Vivipara eackgzz 14:50
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 14:25
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 14:25
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 14:05
- Mobilyalı İthal Akvaryum 80 Cm X50 FrkMbuna 13:31
- 50 Adet Saulosi 1500 Tl Gönderim Vardır FrkMbuna 13:31
- Brichardi Eş Tutmuş Çift Ciyus 13:31
- 8 Çıkışlı Sessiz Hava Motoru Hela İaco-9630 DiscusAddict 13:29
- Eheim 2228, Sunsun Hw-302 Dış Filtreler nevzatc 13:18
KULLANICILAR
- 74 Online Kullanıcı, 40 Üye
Online Kullanıcılar
wasmannia,
HugoSanchez,
Smokie,
UEK,
Kuro,
Ehtiyar,
monoblane,
sedaterdem,
EraySahin19,
EKAR,
xfuriousx,
urzais,
osmandbnl,
oguzhanYeniBalik,
sina cen,
Nikoism,
45eng,
HaydarGul,
Akax,
Ayktgnc,
czafer58,
Hidro Dinamik,
ardaagnaday,
vedat79,
ternapi,
erdo_bg,
Selim ÇAKIR,
Taha⚡,
MehmetAkif,
AtlasPoyraz,
muhammed1903,
Emre1616,
AmatorLepistesci,
UmitKazanbey,
B.CENİK,
bearse22,
Aguamentist,
aktugsedat,
elmanana_music_uvma,
reano,
şansal,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.