ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
blackwaltz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Aralık 2014 15:38
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
kerem
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Kerem
SON 10 MESAJI
Kılıç kuyruklar
Şu an için herhangi bi hastalık belirtisi göremiyorum balıklarda. zaten ilginç olan gözü düşenler stressiz hareketli şekilde devam ediyorlar.
Şu an için herhangi bi hastalık belirtisi göremiyorum balıklarda. zaten ilginç olan gözü düşenler stressiz hareketli şekilde devam ediyorlar.
yalnız şey çok ilginç. burada önceki mesajlarda suyun ısısını düşürürsen eğer tüm yavrular dişi olur denmişti. yazın ısıtıcı kullanmadım. haliyle düşük ısıda büyüdü yavrular şu an hiç erkek yok yavrularımdan. tecrübe farklı şey saygı duyuyorum :)
bu arada kılıçların yanına moli koyabilir miyim? kavga ederler mi?
Kılıç kuyruklar
Saolun. 16 17 taneler.
Saolun. 16 17 taneler.
Benim asıl bir problemim var, bugün farkettim. sadece kılıç besliyorum ben yanlarında çöpçüler ve cüce vatozlar var. yazın 20ye yakın yavru büyüttüm. birinin gözü düşmüştü yavruyken. o zaman heralde doğumda veya yavruyken oldu diyip önemsememiştim. zaten çok geç farketmiştim büyük olasılıkla. şimdi birinin daha gözü düşmüş. bu bir hastalık mıdır? yoksa diğer kılıçlar yüzünden mi oluyor. akvaryumda 2 dişi 1 erkek büyük olarak kılıç var. diğerleri aynı jenerasyon ve hemen hemen aynı boyda. günde bir kere bol yem atıyorum. ve çarpacak hasar verecek sivri bir şey yok büyük bir mango kökü hariç. bunun sebebi nedir biliyor musunuz?
Kılıç kuyruklar
Yumurtaları yavruluktan alıp kuluçka makinasına koymuştum. 3 gün önce çıktılar bugün tekrar yavruluğa aldım.
blackwaltz 2014-11-15 15:49:10
Yumurtaları yavruluktan alıp kuluçka makinasına koymuştum. 3 gün önce çıktılar bugün tekrar yavruluğa aldım.
Kılıç kuyruklar
Ben de bilemiyorum. cüce vatozun yumurtaları daha büyük olmuyor muydu? benim cüce vatoz yavrularım var 3 tane. ama en fazla parmak kadarlar. 1 yaşında bile değiller. bunlar bu kadar erken mi olgunlaşıyor?
Ben de bilemiyorum. cüce vatozun yumurtaları daha büyük olmuyor muydu? benim cüce vatoz yavrularım var 3 tane. ama en fazla parmak kadarlar. 1 yaşında bile değiller. bunlar bu kadar erken mi olgunlaşıyor?
Bir de bir hortumla o mesafeden hava veriyorum. umarım işe yarar.
Kılıç kuyruklar
Tekrardan merhaba arkadaşlar. bu yumurtalar kime ait sizce? akvaryumda yumurtlayacak çöpçü ve cüce vatoz var. ama cüce vatozlar en fazla 10 aylık bilemedin 1 yaşında:) şimdden teşekkürler.
blackwaltz 2014-11-09 03:02:08
Tekrardan merhaba arkadaşlar. bu yumurtalar kime ait sizce? akvaryumda yumurtlayacak çöpçü ve cüce vatoz var. ama cüce vatozlar en fazla 10 aylık bilemedin 1 yaşında:) şimdden teşekkürler.
bu arada yumurtaları akvaryumun köşesinde yerde buldum. camda ve ya herhangi bir nesnenin üzerinde değil.
Kılıç kuyruklar
Yazdıklarınız çok yararlı bilgiler, teşekkür ederim. Diğer kılıcımı 2 gündür yavrulukta tutuyordum, bu gece 20nin üzerinde yavru verdi. Sıcaklık düşürme işlemini yaz aylarında yapmak oldukça güç görünüyor. En azından ben yapamadım. suyun belli kısmını değiştirip, soğuk su ilave etmeyi düşündüm ama yavru vatozlarım vardı onu da iptal edince olmadı. bakalım kaç tanesi dişi çıkacak.blackwaltz 2014-05-26 12:02:21
Yazdıklarınız çok yararlı bilgiler, teşekkür ederim. Diğer kılıcımı 2 gündür yavrulukta tutuyordum, bu gece 20nin üzerinde yavru verdi. Sıcaklık düşürme işlemini yaz aylarında yapmak oldukça güç görünüyor. En azından ben yapamadım. suyun belli kısmını değiştirip, soğuk su ilave etmeyi düşündüm ama yavru vatozlarım vardı onu da iptal edince olmadı. bakalım kaç tanesi dişi çıkacak.
Tek erkekli az balıklı akvaryum kurun demişsiniz, benim planım Saussure'nin önerisiyle 4e12d toplam 16 balıklı akvaryumdu. Böyle bi akvaryum olsun istiyorum. uzun süredir 1e2d kılıçla gittim. akvaryum 100 litre ve çok boşluklar oldu. Neden az balıklı akvaryum öneriyorsunuz?
Kılıç kuyruklar
Akvaryuma baktığımda arkası net olarak görülüyor. suyun temizliği konusunda bir tek bu ölçüm var. büyük akvaryumda %10-15 su değişimi yapıyorum haftada, küçüğünde yavruları koyduğumdan beri yapmadım. bu hafta sonu yaparım.
Akvaryuma baktığımda arkası net olarak görülüyor. suyun temizliği konusunda bir tek bu ölçüm var. büyük akvaryumda %10-15 su değişimi yapıyorum haftada, küçüğünde yavruları koyduğumdan beri yapmadım. bu hafta sonu yaparım.
kılıçlarım 8-9 cm civarında, benim akvaryumda 3-4cm kadar gözle görülür bi şekilde büyüdü. yavrulardan en büyüğü en fazla 2cm'dir, şöyle bi ay geçsin. o zaman eklerim. bu akvaryum benim için geçici ankarada öğrenciyim, 1 yıl sonra büyük bi akvaryum kurarım o zaman bu yavru ekleme olayını yaparım. zaten çok balığım olsun yavrulasınlar gibi derdim yok. ancak gelgelelim yavruluyorlar durduramıyorum=) yavrularda yazık günah olmasınlar diye büyütüyorum.
çok hata da yaptım bugüne kadar. mesela 10cm civarı erkek cüce vatozum var, çöpçü seven biri olarak bu kadar dar alanda onu beslemek hataymış. 85cm boy 30cm en var. yem vakti çöpçüler kaçacak delik arıyor. Allah'tan çöpçülere göre hantal bi balık cüce vatoz da yakalayamıyor. mesela onun yerine SAE diye bi balık varmış, vatozdan oldukça küçük hem de yosun yiyici. onu alabilirdim falan. o yüzden şimdi yavruların gözümün önünde öldürülmesi çok koyar onu biraz erteleyebilirim.
ilgin alakan için tekrardan teşekkürler.
Kılıç kuyruklar
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. benim erkek standart kılıç kuyruk vücut turuncu yüzgeçler siyah. doğum yapan dişim albinoydu. rengarenk yavrular oldu. dışardan yeni balık eklemek istemiyorum ama yavruların hepsi erkek çıkarsa mecbur dişi eklerim. o zaman da aykuyruk alırım, yeni haberim oldu desem bu balıktan yeri var. kavga etmesinler yeter, çok balığım olsun yavrulasınlar gibi derdim yok, 16 balığı rahat kaldırır diyorsanız sayıyı bu tutarım. baskın kılıç sülüman lakabıyla özgürce dolanır, yavruları da taht kavgası falan takılırlar.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. benim erkek standart kılıç kuyruk vücut turuncu yüzgeçler siyah. doğum yapan dişim albinoydu. rengarenk yavrular oldu. dışardan yeni balık eklemek istemiyorum ama yavruların hepsi erkek çıkarsa mecbur dişi eklerim. o zaman da aykuyruk alırım, yeni haberim oldu desem bu balıktan yeri var. kavga etmesinler yeter, çok balığım olsun yavrulasınlar gibi derdim yok, 16 balığı rahat kaldırır diyorsanız sayıyı bu tutarım. baskın kılıç sülüman lakabıyla özgürce dolanır, yavruları da taht kavgası falan takılırlar.
kurtarabildiğim yavruları da diğer akvaryuma alırım. yavru akvaryumunda sadece java moss ve suyu düzenlemesi için elodea var. su değişimi yapmıyorum hiç. zaten ufak bi akvaryum.
dış filtreyi daha dün temizlemiştim, bir dahakine midye kırığı eklerim aklımda olur.
Umut Günay olayı bitirmiş canlı doğuranlar hakkında, ihtiyacım olduğunda onun başlıklarındayım bundan sonra. bu yavru alıştırma olayı riskli geldi bana. ilk yavrularım sonuçta canlı yem olmasınlar:)
Kılıç kuyruklar
Merhaba öncelikle herkese. ben sadece kılıç kuyruk besleyen biriyim. kılıçları beslemeye yeni başladım. 100 litrelik bir akvaryumum var. şu an sadece 1 erkek, 2dişi ve 7 yavrum var kurtarabildiklerim diyelim=) denildiği kadar iyi avcılar.
Merhaba öncelikle herkese. ben sadece kılıç kuyruk besleyen biriyim. kılıçları beslemeye yeni başladım. 100 litrelik bir akvaryumum var. şu an sadece 1 erkek, 2dişi ve 7 yavrum var kurtarabildiklerim diyelim=) denildiği kadar iyi avcılar.
1. bir çok soru var aklımda sırayla başlayayım. kılıçlar diğer canlı doğuranlara göre biraz daha agresifler diye duymuştum özellikle erkekleri arasında mücadele. şimdi hem yavrular büyüyecek hem de diğer dişi hamile er geç doğuracak. soruya geleyim uzatmadan, toplam nüfus 4erkek 12dişiden oluşsa bi sorun olur mu? 100litrelik bir akvaryum için bu sayı fazla mı az mı? diğer kılıç da hamile, yeri gelmişken bu balıkların kuluçka süreleri ne kadar?
2. dişilerimden biri doğum yaptı albino kılıçkuyruk anüs bölgesinde karalık geçmedi, karnı şişmiş değil. doğumun üzerinden 20 gün geçti bu normal mi?
3. bitkisel ve protein ağırlıklı yemlerle besliyorum. çok görmesem de dışkıları bazen beyaz oluyor, bu kabızlığa ve ya iç parazite mi işaret? eğer öyleyse ne yapmam gerekir?
4. sert sulardan hoşlandıklarını duydum. ben diğer canlı doğuranlar gibi sandığım için mango kökü almıştım, onu çıkarayım mı? eğer sert suda yaşıyorlarsa suyu sertleştirmek için ne yapabilirim?
5. son olarak kılıçlarda diğer canlı doğuran hastalıkları olabilir mi? yekden sorarsam beyaz benek olmuş bir kılıça hiç rastladınız mı?
Deneyimlerimi paylaşacak olursam saklanacak yer sayısı ne kadar fazla ise yavruları kurtarma şansınız o kadar fazla. benim büyük bir mango köküm var. 7 yavruyu onun altından buldum. özellikle karanlık yerlere pek girmiyorlar. cüce vatozlarım için bulunan küp taş gibi oyuklara hiç girdiklerini görmedim. bitki çok işe yaramıyor, affetmiyorlar kısaca. Akımı yüksek motorlara da aldırış göstermiyorlar. eski tecrübelerimden moliler motor çalışırken durgunlaşırken bu balıklar pek de önemsemiyor. En önemli özellikleri ise bana kalırsa kur yapmaları, 85cm.lik akvaryumda bi ileri bi geri gitmelerini izlemek oldukça eğlenceli.
aramayı çok denesem de kapsamlı bir kılıç kuyruk başlığı bulamadım. eğer varsa bildiğiniz linki göstermeniz de yeterli. şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Öğrenciye Akvaryum Rehberi
50-100 litrelik bir akvaryumla başlayabilirsin. 2.el kaliteli bir şey bulabilirsen ucuza gelir. içine plati ve moli atabilirsin. hem renkli olur hem de doğurur arada bi eğlenirsin.blackwaltz 2014-05-01 22:15:10
50-100 litrelik bir akvaryumla başlayabilirsin. 2.el kaliteli bir şey bulabilirsen ucuza gelir. içine plati ve moli atabilirsin. hem renkli olur hem de doğurur arada bi eğlenirsin.
http://www.akvaryum.com/poecilia_sphenops_(siyah_moli)_tatlisur_5_304.asp#b
http://www.akvaryum.com/xiphophorus_maculatus_(plati)_tatlisur_5_302.asp#b
istersen biraz da bitki alabilirsin, hemen hemen her akvaryumcuda bulabileceğin bitkilerden anubias eledoa pistia(sü üstü bi bitkidir güzel görünür) sazlar alırsın. öyle çok yüksek ışık istemezler zamanla büyürler . ısıtıcı biraz pahalı olabilir ama ucuz motor bulabilirsin. başka bir şey ilk kurulum için aklıma gelmiyor. son olarak taş seçiminde salınım yapmayan bir şey bak. ilerde de kullanırsın ne de olsa kaliteden ödün verme.
SON MESAJLAR
- Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor giyotyn, 14:30
Bitki Akvaryumları Genel - Neon Tetra Gövde İçindeki Beyazlık Orhan76, 14:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Oranda Dışkıları Uzun Beyaz Veya Şeffaf Orhan76, 14:15
Yeni Üye Forumu - Transgenetik İle Hobiye Tekrar Dönüş Orhan76, 14:08
Akvaryum Tanıtımı - Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam Hidro Dinamik, 13:56
Aydınlatma - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım Muhammedbedri, 13:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Splendens Ebubekir ATAR, 13:11
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryuma Buhar Camı Muhammedcay, 13:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Gökdeniz Kale, 12:37
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Isıtıcı Orhan76, 11:53
Yeni Üye Forumu - Hastalik Sonrasi Akvaryum Angelguy, 11:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Emiş Kısmındaki Beyazlık BeReal, 11:20
Yeni Üye Forumu - Cüce Amerikan Dünyası sfcscannow, 11:00
Güney Amerikan Cichlidleri - Cuce Vatoz Yumurtasi Aguamentist, 10:52
Yeni Üye Forumu - Deniz Akvaryumu İçerisnde Oluşan Tabaka Mustafa010, 10:33
Yeni Üye Forumu - Japon Balığının Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır? Ali Selim Kadan, 10:08
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bu Beyaz Benek Mi ? Mustafa010, 10:06
Hastalıklar ve İlaçlar - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Mustafa010, 09:54
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Pearl White Sand Kum Aldım Bulanık Canbudakkkk, 09:50
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Çevresinde Küçük Sinekler egemenozbeyli, 08:56
Bitki Akvaryumları Genel - 25 Cm Küp Betta H.polat, 08:37
Akvaryum Tanıtımı - Axotl Suyun Altına İnemiyor Uzun Süredir Ahmet Kamber, 06:56
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Oranda Balık Yemi HOPPALA, 03:29
Malzemeler ve Yemler Forumu - Sarımsak Konusunu Açıklığa Kavuşturalım HOPPALA, 02:39
Malzemeler ve Yemler Forumu - 60x40x40 Akvaryum İçin Dış Filtre Tavsiyesi Emresrsln, 00:56
Yeni Üye Forumu - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu Ehtiyar, 00:36
Akvaryum Tanıtımı - Bakteri Besini Sorunu Göksel D, 00:35
Yeni Üye Forumu - Vatoz Baligim Hamilemi mhmt266, 00:01
Yeni Üye Forumu - Japon Balıkları Bakımı Dexter85321, 23:52
Yeni Üye Forumu - Işık Omerclk, 22:55
Yeni Üye Forumu - Moli Neden Bu Şekilde Davranıyor Muhammedbedri, 22:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Challenger Hakkında Ehtiyar, 21:41
Yeni Üye Forumu - Seyyar Sump Göksel D, 21:17
Yeni Üye Forumu - Canlı Yem Ne Kadar Verilmeli ? aliefecilciler, 20:56
Yeni Üye Forumu - Walstad 56. Gün Akvaryum Tanıtımı Ve Son Durum berkeyazer, 20:27
Akvaryum Tanıtımı - Jebo 829 Filtre Malzemesi Önerisi Utku_kerem, 19:45
Filtreleme Seçenekleri - Sump Motoru İçin Bilgi Almak İstiyorum Umut2334, 19:35
Filtreleme Seçenekleri - Melek Yumurtalarına Hangi Marka Dezenfektan Anti07, 19:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Motorlu Pipo Filtre MasterChief, 19:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Anubiasta 2-3 Tane Yeşil Nokta Yosunu Var bendeniztayfun, 18:57
Yosun - Dekorasyon Konusu bendeniztayfun, 18:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryuma Balıklar Ne Zaman Eklenmeli mitii, 18:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Fosfat İçin Lavman Kullanımı KaanE, 18:14
Bitki Akvaryumları Genel - 250 Lt Akvaryum Sump İçin Kafa Motoru Seçimi Göksel D, 17:41
Yeni Üye Forumu - Kırmızı Leke ÇınarTtl, 17:07
Yeni Üye Forumu - Akrilik Akvaryum Matlık, Çizik Giderme Parlatma KaanE, 16:23
Yeni Üye Forumu - Beta Baligim İcin Napabilirim Kuyruk Erimesi Var Taha Yanık, 15:48
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Suyu Berraklığı Sorunu bendeniztayfun, 15:41
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryuma Su Ekleme Ve Değişimde Arıtma Suyu Göksel D, 15:02
Yeni Üye Forumu - Bitki Önerisi bendeniztayfun, 15:00
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Killifish Gardneri Damızlık Koloni... onuribrahim 14:30
- 2 Cm Kribensis Yavruları... onuribrahim 14:30
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 14:13
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 14:13
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 14:13
- Yetişkin Kongo Tetra Xl Boy paXua 13:41
- Sera Flora Nature FULL RED MEHMET 13:30
- Albino Full Red Big Dorsal Lepistesler FULL RED MEHMET 13:30
- Co2 Regülatör Set egedin 13:11
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:11
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 13:11
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 13:11
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 13:04
- Ücretsiz Bitkiler Oguzhank 12:52
- 80*50*60h Mobilyalı Aydınlatmalı Akvaryum gorkemortakci 12:40
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 12:39
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:39
- Moli Plati Gold Barbus CevdetSERBEST 12:39
- Aquael 200 Watt Elektronik İsitici Gursoyhasan 12:17
- Kan Kırmızı Kılıçlar salihclk 12:11
- Neon Tetra, Tül Transgenetik Koksal Gurkan 12:05
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 12:05
- Afrika Cichlidleri devito 12:05
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 12:00
- Spotted Angelfish Hiko 12:00
- Deniz Ve Salyangoz Kabuğu Hiko 12:00
- Whitefin Rosy Tetra Hiko 12:00
- Albino Platin.melek - Krom Tele Sarılı Moss bonker0618 11:58
- Yem Tablet BUCALILAR 11:48
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 11:48
- Çok Formda Channa Ornatipinnis Yellow Lips alpakalp 11:21
- Channa Limbata Gaucha alpakalp 11:21
- L 144 Longfin Damızlık ÖĞRÜNÇ 11:14
- Fluval E300 Dijital Isıtıcı BabySoul 11:08
- Eheim Experience 350 Dış Filtre BabySoul 11:08
- Java Moss Miller 11:08
- 100-40-50(55) Akvaryum Arıyorum Miller 11:08
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 11:02
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 11:02
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 10:47
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 10:47
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 10:47
- Albino Full Red Ve Filkulak Redtail, C. Sterbai nikon_ 10:47
- Red Tiger Lotus nikon_ 10:47
- Tül Kuyruk Serpae Tetra - Pacu Pirana Murat T. 10:43
- Orange Boessamani Rainbow Murat T. 10:43
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 10:11
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 10:11
- Larviva Kafalı Yunus Ciklet İçin Kafa Yemi Esakvarist 10:10
- Limnophila Sessiliflora Esakvarist 10:10
KULLANICILAR
- 151 Online Kullanıcı, 82 Üye
Online Kullanıcılar
bonker0618,
Mikail Erdoğan,
aziz_basak,
Dexter85321,
Orhan76,
Reber07,
CRD,
Hidro Dinamik,
kn0w,
cnylcn,
ahmetteke,
İsmail YILDIRIM,
efkango,
egeuchiha,
ZET,
cilbay06,
Sheyda27,
Vartego,
laryscrl,
rockhl,
gavaser,
Cucevatozcu,
KaanE,
Behlultan,
joe-kr,
Haku,
Canbudakkkk,
Diyarbakırlıı,
MiSoSiKiaN,
Yusakorkmaz,
Obabuccu,
Koksal Gurkan,
Golgeci,
Ozii35,
alpakalp,
BabySoul,
Zeungan,
Serdariekrem,
yavuzsezgin,
Ehtiyar,
hakanbjk93,
yedili,
smkarabag,
Kaya0606,
-RBG-,
Witchmann,
K3r3m,
Oasis,
tuzlanıl,
defniserdem,
dream07,
Angelguy,
Aguamentist,
karabacakriza,
karabeyy.7,
ArifhbsAquatics,
Öğretmen Ali,
Gursoyhasan,
ÇaĞRı,
Bgoodies,
Cem Altay,
nikon_,
BeReal,
HarunYILDIRIM,
BeyzPl,
Kemalk41,
Gökdeniz Kale,
sinor,
sfcscannow,
muzunman,
osmandbnl,
mazo,
JapoJupo,
AC-72,
Nyassa10,
DenizUlucutsoy,
serhat480,
Larvaklm,
zekigonlum,
gyunda,
Anti07,
Rüstem2481,
Eymn20,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.