ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
expographic
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
06 Ağustos 2014 01:06
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Can Dönmez
Doğum Tarihi:
25 Ekim 1993
İl:
Kayseri
Meslek:
Grafiker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA

SON 10 MESAJI
Bitki Önerisi
Tetralar bildiğim kadarıyla bir çok çeşidi var hangi çeşidi güzel ve lepisteslerimle beraber yaşarmı aynı yemi mi yiyor yoksa baska yem mi alacağım bunları belirtirsen sevinirim kardeş.
Tetralar bildiğim kadarıyla bir çok çeşidi var hangi çeşidi güzel ve lepisteslerimle beraber yaşarmı aynı yemi mi yiyor yoksa baska yem mi alacağım bunları belirtirsen sevinirim kardeş.
Bitki Önerisi
Selamlar arkadaşlar 100x50x50 boyutlarında sarı prensesler için bol kayalıklı hazırladığım akvaryumu sarı prenseslerden sıkıldığım için bitkili lepistes,elma salyangozu gibi canlıların yaşadığı bir akvaryuma çevirmek istedim. Şimdilik bol kaya ve sadece çeşitli lepistes türleri var bugün bi alışveriş yapıcam ve almam gerekenleri sorayım dedim. Canlı olarak akvaryumu neşeli gösterecek canlı türleri önerirseniz sevinirim. Bitki olarakda akvaryumdaki kayaları çıkarmadan eledoa,anubias gibi çok bakım istemeyen böyle kayaya taşa tutturunca yetişen bitki türlerini önerirseniz sevinirim. Aydınlatma olarak su altı 50cm pembe floresan var yeterli olurmu akvaryum pencerenin hemen yanında sarı prenses beslerken perde açmıyordum yosun olmasın diye ama odam günde 4-5 saat güneş görüyor . Isıtıcım 27 derecede duruyor akvaryumun ısıtıcıya en uzak köşesi 25 derece. Filtrasyon olarak iç filtrem çok kuvvetliydi hırdavatçıdan çıkışa göre 1 metre hortum alıp kapaga montaladım 10-12 tane delik açtım şelale tipi filitre giibi belirli noktalardan su akışı mevcut yani hem su temizleniyor hem oksijen giriyor suya hemde su sirkülasyonu çok değil. Şimdilik bu kadar alışverişe öğledn sonra çıkacağım yazdıklarınızı görüşlerinizi bekliyorum saygılar..
Selamlar arkadaşlar 100x50x50 boyutlarında sarı prensesler için bol kayalıklı hazırladığım akvaryumu sarı prenseslerden sıkıldığım için bitkili lepistes,elma salyangozu gibi canlıların yaşadığı bir akvaryuma çevirmek istedim. Şimdilik bol kaya ve sadece çeşitli lepistes türleri var bugün bi alışveriş yapıcam ve almam gerekenleri sorayım dedim. Canlı olarak akvaryumu neşeli gösterecek canlı türleri önerirseniz sevinirim. Bitki olarakda akvaryumdaki kayaları çıkarmadan eledoa,anubias gibi çok bakım istemeyen böyle kayaya taşa tutturunca yetişen bitki türlerini önerirseniz sevinirim. Aydınlatma olarak su altı 50cm pembe floresan var yeterli olurmu akvaryum pencerenin hemen yanında sarı prenses beslerken perde açmıyordum yosun olmasın diye ama odam günde 4-5 saat güneş görüyor . Isıtıcım 27 derecede duruyor akvaryumun ısıtıcıya en uzak köşesi 25 derece. Filtrasyon olarak iç filtrem çok kuvvetliydi hırdavatçıdan çıkışa göre 1 metre hortum alıp kapaga montaladım 10-12 tane delik açtım şelale tipi filitre giibi belirli noktalardan su akışı mevcut yani hem su temizleniyor hem oksijen giriyor suya hemde su sirkülasyonu çok değil. Şimdilik bu kadar alışverişe öğledn sonra çıkacağım yazdıklarınızı görüşlerinizi bekliyorum saygılar..
Zenci Prenses
Eyvallah saol bilmiyordum
Eyvallah saol bilmiyordum
Kayalıklar ve prensesler
Akvaryum boyutum 100×50×50 bir hafta önce dağdan topladığım kayalıklarla ( iyice yıkayıp kaynatıp tuzlu suda beklettikten sonra ) akvaryumun dibine full yuva gibi kayalıktan yerler yaptım bir arkadaşım kayaları çıkar yavru vermezler dedi 14 adet sp var 3 erkek 11 dişi bu şekilde yavru alabilir miyim kayalıkları çıkartayımmı ? Birde onun akvaryumunu gördüm gerçekten de dibinde kum dahi yok 2 erkek 10 dişi sp var dişilerin çoğunun ağzı dolu yumurtalık var dolu,akvaryum pislikten geçilmiyor ama yavru veriyor ben haftada düzenli su değişimi dipcek yapıyorum doğallıktan yanayım bi türlü yavru alamıyorum ne yapayim simdi ben :(expographic 2014-06-13 01:37:11
Akvaryum boyutum 100×50×50 bir hafta önce dağdan topladığım kayalıklarla ( iyice yıkayıp kaynatıp tuzlu suda beklettikten sonra ) akvaryumun dibine full yuva gibi kayalıktan yerler yaptım bir arkadaşım kayaları çıkar yavru vermezler dedi 14 adet sp var 3 erkek 11 dişi bu şekilde yavru alabilir miyim kayalıkları çıkartayımmı ? Birde onun akvaryumunu gördüm gerçekten de dibinde kum dahi yok 2 erkek 10 dişi sp var dişilerin çoğunun ağzı dolu yumurtalık var dolu,akvaryum pislikten geçilmiyor ama yavru veriyor ben haftada düzenli su değişimi dipcek yapıyorum doğallıktan yanayım bi türlü yavru alamıyorum ne yapayim simdi ben :(
Zenci Prenses
7cm Erkek sarı prensesim adeta zenci oldu neden olmus olabilir ya
7cm Erkek sarı prensesim adeta zenci oldu neden olmus olabilir ya
Dizayn nasıl olur ?
Merhabalar 100x50x50 boyutlarında bir akvaryumum var ve dizayn etmek istiyorum bol kayalık ve bitkili . Besleyeceğim tür ise demasoni,iceman,saulosi,sarı prenses . Yani benim düşüncem bu sekilde bide yavru almak istiyorum beceremiyorum. Çok bakım gerektirmeyen bitki isimleri ve türlerime uygun isimler verirseniz sevinirim. Akvaryumda pembe su altı floresan beyaz silis kum var siyah kayalar ve bitki nasıl olur sizce birde bu kadsr fazla balık sıkıntı olur mu . Bir şey daha var iç filtrem çok güclü su sirkülasyonu aşırı fazla oluyor nasıl desem 100 cm akvaryumsa bunun 70 cm sine kadar üfürüyor havayı iyi mi kötü mü balıklar sürekli yüzüyorlar şu anda bir tek sarı prnses var oda 2 erkek 8 dişi baskada canlı yok imkanlar içerisinde yapmam gerekenleri söylerseniz sevinirim. Saygılar.
Merhabalar 100x50x50 boyutlarında bir akvaryumum var ve dizayn etmek istiyorum bol kayalık ve bitkili . Besleyeceğim tür ise demasoni,iceman,saulosi,sarı prenses . Yani benim düşüncem bu sekilde bide yavru almak istiyorum beceremiyorum. Çok bakım gerektirmeyen bitki isimleri ve türlerime uygun isimler verirseniz sevinirim. Akvaryumda pembe su altı floresan beyaz silis kum var siyah kayalar ve bitki nasıl olur sizce birde bu kadsr fazla balık sıkıntı olur mu . Bir şey daha var iç filtrem çok güclü su sirkülasyonu aşırı fazla oluyor nasıl desem 100 cm akvaryumsa bunun 70 cm sine kadar üfürüyor havayı iyi mi kötü mü balıklar sürekli yüzüyorlar şu anda bir tek sarı prnses var oda 2 erkek 8 dişi baskada canlı yok imkanlar içerisinde yapmam gerekenleri söylerseniz sevinirim. Saygılar.
Yunus yavru zamanı
Kum göründüğü gibi büyük değilki rahatca ağızlarına alıp bırakabiliyorlar ama zaten silis kumu seviyorum ondan alıcam beyaz ışığım pembe birazda kayalandırcam ısıyıda artırdım 27 yaptım 23 de duruyordu
Kum göründüğü gibi büyük değilki rahatca ağızlarına alıp bırakabiliyorlar ama zaten silis kumu seviyorum ondan alıcam beyaz ışığım pembe birazda kayalandırcam ısıyıda artırdım 27 yaptım 23 de duruyordu
İkinci Vatozumda Bugün Öldü
Vatozu gündüz aydınlık bir saatte koyarsan onu yem sanıp saldırabilirler. Ama gece akvaryum karanlık haldeyken balıklar dibe çöküp uyku moduna geçince atacaksın vatozu veya diğer ufak balıkları.
Vatozu gündüz aydınlık bir saatte koyarsan onu yem sanıp saldırabilirler. Ama gece akvaryum karanlık haldeyken balıklar dibe çöküp uyku moduna geçince atacaksın vatozu veya diğer ufak balıkları.
Yunus cichlid ne yer?
Canlı yem olarak yavru iseler artemia fakat büyük boy iseler ( 5+cm ) su piresi verebilirsiniz. Tabi kuru yem desteğide olmak şartıyla.
Canlı yem olarak yavru iseler artemia fakat büyük boy iseler ( 5+cm ) su piresi verebilirsiniz. Tabi kuru yem desteğide olmak şartıyla.
yardıııııııııııııııııııııım
1 hafta daha dursunlar bence yavru tankın varsa çıkarsanda olur aslında ama o çıkmamış yavrular sıkıntı yaşaycaklar ve belkide ölecekler. Yemlemeyide annelerine verdiğin yemden karabiber değirmeninde ufalayarak verebilirsin veya artemia ile beslersende olur besin değeri çok yüksek artemia nın. Sağlıklı yavrular.
1 hafta daha dursunlar bence yavru tankın varsa çıkarsanda olur aslında ama o çıkmamış yavrular sıkıntı yaşaycaklar ve belkide ölecekler. Yemlemeyide annelerine verdiğin yemden karabiber değirmeninde ufalayarak verebilirsin veya artemia ile beslersende olur besin değeri çok yüksek artemia nın. Sağlıklı yavrular.
SON MESAJLAR
- Senegal Bişiri İle Hangi Türler Bakılabilir İsmail_96965, 23:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tata, 23:43
Güney Amerikan Cichlidleri - Bunlar Karides Dışkısı Mı Sizce Aguamentist, 23:36
Bitki Akvaryumları Genel - Senegal Bichir İsmail_96965, 23:30
Yeni Üye Forumu - Karideslerim Mantar Kaptı KaanE, 23:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Akvaryum Ehtiyar, 23:28
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Kurulumu İsmail_96965, 23:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 200lt Zebra Akvaryumu Yeni Evinde KaanE, 22:53
Akvaryum Tanıtımı - Bizde Satılan Transgenetic Balıklar Orijinal Mi? NightWist, 22:52
Amerikan Tetraları - 60/60/40 Akvaryum Da Ciklet Cichlid33, 21:43
Yeni Üye Forumu - Pipo Filtre Kaç Lt Yeterli İsmail_96965, 21:42
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Tank Kurulumu AmatorCichlidci, 21:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Green Terror Kaç Tl Eder? İsmail_96965, 20:51
Fiyat Forumu - Beta Balığım Hareket Etmiyor İsmail_96965, 20:23
Hastalıklar ve İlaçlar - Erkek Yunus Balığım Titriyor K0L0Ni, 20:15
Yeni Üye Forumu - Quik Expro 1000 Takılma Sorunu promachines, 19:37
Yeni Üye Forumu - 36lt Low Tech. KaanE, 19:29
Akvaryum Tanıtımı - İç Parazit K0L0Ni, 19:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumu Karides İçin Sineklik İle Bölme NightWist, 19:00
Yeni Üye Forumu - 40 Litre İçin Bu İç Filtre Fazla Mı? NightWist, 17:57
Yeni Üye Forumu - İlk Akvaryum Deneyimim atakanaydin, 17:47
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum - Balık Atlama Problemi KaanE, 15:54
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 15:41
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Discus Balıklarım Çok Stresli Ve Ürkek Görünüyor? mutlubaba, 15:34
Discus - Yetişkin Ve Yavru Lepisteslere Her Gün Artemia cagrikarabas, 15:17
Canlı Doğuranlar - Yavru Lepistesler İçin Yem Önerileri Amatör balıkçı, 14:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Guramiler cagrikarabas, 14:49
Labirentliler - Hamile Lepistesim Midesi Garip Kaangzkr, 14:22
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Hastalık Tespiti Cyber_Scout, 12:17
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum dimbeleth, 12:11
Akvaryum Tanıtımı - Kendi Kendine Yaşayan Ekosistem? neomeo, 12:11
Akvaryum Bilimi - Gövde Üzerinde Şişlik Ve Kızarıklık! Ehtiyar, 11:54
Hastalıklar ve İlaçlar - 90x40x40yapıyorum Tür Filtre Canlı Ne Olacak volkan12, 11:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mütevazi Betta Akvaryumum Dogukankun, 11:11
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Sis Bulutu? Orhan76, 10:40
Yeni Üye Forumu - Blackwater Akvaryum Orhan76, 09:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvayumuma Reset Attım Orhan76, 09:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Vatoz Cinsiyet Tespiti scorpion26, 09:10
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Walstad Deniyorum (başlangıç) Orhan76, 09:04
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Ağırlığı Kuro, 08:15
Labirentliler - Yeni Bitkili Akvaryum CoryCory, 01:49
Akvaryum Tanıtımı - Bitkinin Adı Nedir? İnci Kefali, 01:38
Bitki Akvaryumları Genel - Balıklarda Uzun Dışkı Hoppala, 00:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Amano Karidesi Üretimim Febbre, 23:59
Omurgasızlar - Akvaryum Sump Boyama Cyber_Scout, 22:08
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Satan Siteler NightWist, 21:35
Yeni Üye Forumu - Pigme Puffer Ve Betta Sonuç Hüsran Sonbalikbukucu, 21:30
Yeni Üye Forumu - Green Spotted Puffer Sonbalikbukucu, 21:23
Acı Su Balıkları - 90*45*45 Natural Style CoryCory, 20:16
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Yavruları Gizemli Ölüm Kaangzkr, 19:17
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Ömrü Bitmiş Aktif Toprak Ve Frodo Stone Kaya Karides hobicisi 23:13
- Katil Salyangoz bilkan 23:09
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 23:04
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 23:04
- Power Led Ve Aliminyum Soğutucu Ve Dijital Ph Metr serdar131977 23:04
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 21:42
- Akvaryum 30*30 metsi 21:42
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 21:34
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 20:31
- Bitki Çeşitleri emreemin 20:22
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 20:22
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 20:22
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 20:22
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 20:22
- Seachem Purigen harunefe 20:20
- Full Set Hobi Sonu Resim Yüklenmiştir harunefe 20:18
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 19:35
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 19:35
- Discus, Oranda, Melek, Cüce Vatoz F13K 19:35
- Akvaryum 40 Lt AquaPuella 18:27
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 18:18
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 18:18
- L022-l183-trifasciata Karides Omer901 18:16
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:00
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 18:00
- Ohmpk Startail Ve Hybrid Sukhoi 17:15
- Oase Optimax 1000 Sump Motoru Bora Bey 17:11
- 7x39 Watt Armatür Bora Bey 17:11
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 16:22
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 16:22
- Aquaclear 30 Şelale Filtre blenny 16:13
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 16:13
- Eheim 2213 blenny 16:13
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 15:39
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 15:39
- Tetramin Flakes Pul Yem BaharB 14:23
- Brichardi Eş Tutmuş Çift Ciyus 14:06
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 14:05
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 14:05
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 14:05
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 13:46
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:46
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 13:46
- 3-4-5 Cm Malavi Ciklet aycaketenci 12:31
- L144 Düz Kuyruk Erkek Sarı Ateş Mavi Melek Karides aycaketenci 12:31
- Snakeskin Barb (desmopuntius Rhomboocellatus) eackgzz 12:24
- Xiphophorus Alvarezi Ve Diğerleri eackgzz 12:24
- Turuncu Sakura fth0507 12:06
- Mobilyalı İthal Akvaryum 80 Cm X50 FrkMbuna 11:46
- Cüce Vatoz - Saulosi Coral Red FrkMbuna 11:46
KULLANICILAR
- 131 Online Kullanıcı, 71 Üye
Online Kullanıcılar
AquaVita,
Rivayet,
BaharB,
ilhannnn01,
serdar131977,
TurX,
Cyber_Scout,
Hidro Dinamik,
Amati340,
ardaagnaday,
KaanE,
CihanEfruz,
MiSoSiKiaN,
egedin,
NightWist,
Oquanus,
exfish,
umut karahancı,
mar76,
K0L0Ni,
NotEvenBeginner,
İsmail_96965,
ArifhbsAquatics,
Selimm,
Gursoyhasan,
Azizdurdenn,
İlksen Şahin,
Ehtiyar,
sina cen,
Hobimus,
Sefa63,
EKAR,
brkfrt,
pichamsi,
Diplomi_iyEi,
ahmetfiratozkaya,
Samnastrp,
tarikyksl,
paxal,
GorkemKisaoglu,
ternapi,
şansal,
Hoppala,
BaldGuy,
erdo_bg,
volkan12,
Karides hobicisi,
kosmetologiya v Mosk,
EmrullahBoslu,
Serdariekrem,
onuribrahim,
blokurlu,
yavuzerpinar,
Tata,
mazeretimvar,
Kaya Özyurt,
MertSoyumert,
Veyselkaragoz,
A2626,
Cengizhans,
SrknGdkl,
omer09,
Kaya ankara,
Ozmoziz,
achiiles_622,
Omer901,
H.polat,
Tahirbgc,
Bırak beni,
koraykbl,
CevdetSERBEST,
BRHNSNMZ,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.