ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bülent Çavdar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Mart 2014 17:19
Son Ziyaret:
08 Haziran 2014 06:34
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bülent Çavdar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Isparta
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Cüce Full Platinium
Biraz yanık kalmış şöyle örneklemek isterim, aynı partide farklı balıklardan hepsi lepistes olmak üzre sizin gibi yüzlerce yavru almıştım, sakat olanlar dısında sorun yoktu balıklarda. Bir zaman sonra sizinkiler gibibir sorunla karşılaştım, bir dişi yavru boy atmadı ama gayet sağlıklıydı bu bahsettiğim süre. doğumdan 2 ay sonrası. Bu dişiyi ufak bir akvaryumda tek bıraktım sizinde yaptığınız gibi ve 1 aydan biraz fazla bir sürede kardeşlerinden daha iri bir balık olmuştu. Diğer kardeşlerin sıkıştırması dahi boy atmasına en gel olabiliyor diye düşünüyorum heleki dişiyse. O nazar boncuğu ufaklığı yalnız yada dişi kardeşleri ile hacmi olan bir tankta bırakıp vitaminli yemle desteklemenizi öneririm ırkında varsa jumbo leppistes olma şansı dahi olabilir. Kendi tecrübemde şuan yanık yavrum neredeyse kardeşlerinden daha iri bir durumda,saygılarımla.
balıklarımın türlerini bilen var mı
moli ve melek olarak görülüyor yanlış bilgide vermek istemem arkadaşlarımda yorumlarsa sevinirim eğer melek ve moli ise şöyle birşey söylemek mümün.O balıkla bu balık yaşar ya da yaşamaz demeden önce o balıklara hangi koşulları verebileceğimizi söylememiz lazım. Moli ve melek birbirlerine çok zıt türler değillerdir ama 50 lt lik akvaryumda yanyana getirirseniz sorun çıkabilir. 100-150 lt ve üstü tanklarda hiçbir sıkıntı olmaz.Akvaryumunuz boyutu, balık sayısı ve varsa diğer türler hakkında bilgi verirseniz daha net yorum yapılabilir ayrıca dipnot olarak yavru alma şansınızı melek fazlasıyla düşürecektir,saygılarla..
Lepistes Akvaryumum hazır :)
Hayırlı olsun sağlıklı hobiler. Bitkilendirme ile güzel bir akvaryum olacaktır. Fon ve bitkilendirmeden sonra fotograf atarsanız görmek isterim
Resimli Anlatım Bitkii Moli,lepistes
Akvaryumumda Çok fazla sorun yaşamıştım aldığım her balık ölmüştü bırakın yavru almayı anaçlar ölüyordu. Bir çok sistem denedim tam olu derken yavru aldım derken yavrular dahil neredeyse tüm balıklar öldü
Edindiğim ve görüp takip ederek kazandığım tecrübeler ve biraza şansla akvaryumum da allah nazarlardan korusun çok güzel bir biyotop oluştu. Kılıç moli ve lepistes grubunun her birinden yavru aldıktan sonra kılıcı akvaryumumdan çıkardım sadece moli ve leistes yavruları ile dolu bir tankım var şuan yaklaşık toplamda irili ufaklı çöpçü yavrusu dahil ( 2 tanesi büyüyebildi) 200den fazla yavruya sahibim.
Su eklemekten bile çekinirken akvaryuma bir bitkilendirme sevdasına tutuldum ha bu parti yavru büyüsün ha bu parti büyüsün derken bir baktım ki erteledim de erteledim bu işi.
Akvaryumu sıfırlamam gerekicek bu çalışma için tamami ile görsel bitkili bir akvaryum yapmayı planlıyorum kök kaya moss saz çam dip bitkileri nilüfer vesaire sıfırlayacağım için tekrar bu biyotop oturur mu? Balıklarımda bir kayıp yaşarmıyım? Yada sizce biraz daha beklemelimiyim

Yeterli olmiyacağını biliyrumama bu sıfırlama ve bitkilendirme çalışması aşamasında yavruluk olarak kullandığım 30lt'lik bir akvaryuma tüm balıkları salmayı düşünüyorum maksimum 1 hafta kadar 200 yavru be 9d 1e lepistes 2d 1e moli. Bu işe en sağlıklı nasıl kavuşabilirim güzide yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

Not: Sıfırlamadan dip bitkisi dışındakileri yapmayı denedim aldığım bütün bitkiler ziyan oldu hatta tepe flitrenin debisini düşürdü tıkayarak. Balıklarımdan akvaryumumdan memnunum zarar vermek asla istemem amacım biraz hatta fazlasıyla görsellik bu biyotopta.

Akvaryumun şuanki hali bu şekilde;











bu baliga ne olmus
Hemen Hemen aynı türde dişi lepistese sahibim. Swallow türlerinde de bu uzantı biraz büyük aslına bakarsanız hoş bir görüntü olduğunu düşünüyorum. Yavru konusuna gelince ben fazlasıyla yavru aldım bu türden Ve şansınız varsa güzel renki hatta birde delta kuyruk erkekle çiftleştiğini düşünürsek yavruları hayal etmesi bile güzel :) 
Balığınızın maşşallahı var Sağlklı hobiler. 
Lepistes kuyruk erimesi
Kılıçkuyrukta bu hastalıkla mücadele etmiştim şuan muhteşem bir kuyruğa sahip  maşşallah. Bu forumda bir çok arkadaşımın önerisini dikkate aldım yalnız bu konuda ilaç kullanmadan 1 dakika kadar yoğurt kabında tuzlu su banyosu yaptırmıştım sonuç gayet iyi. Tabi lepisteste bu duruma rastlamadım nacizane görüşüm tuz deneyebilirsiniz ilaçdan evvel
Yavru lepistesler ana tanka ne zaman almalıyım.
Ufuk bey teşekkür ederim babaları kırmızı erkek zaten :) bende kılıçta vardı lepisteslerin yanında onlar tehlikeliydi onları da akvaryumdan çıkardım üzülerek. Çünkü bu boydaki yavrularımı bile yiyorlar.

İşin espirisi kılıçlarım giderken nazar boncuğu bir yavru bırakmış sadece 1 tane kendini de belli ediyor şimdiden dişi diyebilirim :)
Yavru lepistesler ana tanka ne zaman almalıyım.


Fotograflar pek net değil geç attım fotoğraflarıda kusura bakmayın gözlemledim bir süre.

100e yakın yavruyu attım kayıp yok denicek kadar azken bir sabah gördüğümde neredeyse attığım yavruların yarısından daha küçük yavrular var :) bir lepistesim daha doğum yapmış küçüklerdede bir sıkıntı yok mutlu mesut büyüyorlar :)
Yavru lepistesler ana tanka ne zaman almalıyım.
Yeni yavrularla beraber bu yavrularıda artemia ile beslemeye alıcağım.

1 Haftadaki büyümelerini gözlemleyip tekrar paylaşacağım ufuk bey. Umarım atabilirim haftaya kadar ana tanka çünkü yeni yavruların gelmesi çok yakın

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.