ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
faaliyet
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
04 Haziran 2014 10:26
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Ünal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 8 MESAJI

BEYAZ BENEK HASTALIGI
mesut bey ana tank için çok geç kalındı sabah JBL PUNKTOL dye bir ilacı ana tanka boca ettim. şimdi bu ana tankı ve sump temizlememiz lazımmı? akvaryumdan ilacı aldıgım arkadaş herhangi bir temizlige ihtiyaç yok dedi bu ilaç için ama genede kararsızım çok zahmetli oluyor.
BEYAZ BENEK HASTALIGI
Bütün yorumlarınız ve destekleriniz için teşekürler. akşam dediginizi yapacam yarın akşam tekrar yapacam bunu 1 hafta tekrarlamayı düşünüyorum. sonra günlük 50 lt dinlenmiş su takviyesi ,le devam edecem ofisim sıcak zaten suyu bekletince otomatik 18,20 derece oluyor.50 lt  de fazla etki etmez zaten akvaryumuma. balıkları aldıgım Ercan Okan arkadaşım her gün  su degişimi balıklarn yemlerinden bile daha önemli oldugunu söylemişiti.

bu arada ilangilerimin anaçları burda...
BEYAZ BENEK HASTALIGI
Arif bey dün 500gr. saf kaya tuzu ekledim. ( bu arada çok pahalı  buldum çankırı kristal kaya tuzunu altunbileklerde 500gr 8 tl.) ama ellimde 150,200 gr. epson tuzu var ingiliz tuzuda diyorlar galiba onuda ekliymiyoksa akşama bir 50 lt su degişimi yapacam onunlamı ekliyim? her gün dinlenmiş 50 ltsu degişimi yapmaya karar verdim.
BEYAZ BENEK HASTALIGI
DESN- 37   bilgilerin için teşekürler ama kantalambalar öldükten sonra bütün sump ve akavryumu tezenfekte etmiştim yaklaşık 6 kilo kaya tuzu ile 2 gün çalıştırdım ve parça parça her yerini temiz suyla duruladım  eski haline getirim 1 hafta çalıştırdım 5 tane prenses aldım ve 1 hafta denedim sonra diger balıkları getiridm.. Acemilik insanı hobiden sogutuyor. forma bakacam şimdi 500 what bulursam alıyım..
BEYAZ BENEK HASTALIGI
Dün itibariyle dereceyi yükseltim ama 26 derecen 28,5 gelene kadar 24 saat geçti hatta dün 2.ısıtıcıyı devreye soktum ama ısınması biraz zaman alıyor.sump la beraber 900 lt yakın.. hayırlısı olsun zeten bunlarada bir şey olursa bu hobiyi burakacam.. 1 ay önce 17 tane f0 kantalambalarım öldü sebesiz yere.. bunları yeni aldım..
BEYAZ BENEK HASTALIGI
Arif bey benim sump da kömür gibi bir filitrasyon malzemesi yok daha çok yuvarlak halkalardan beyaz ufak toplardan siyah plastik toplardan elyaf sünger ve zeolit taşı var
BEYAZ BENEK HASTALIGI
Acemiligime verin ama dış filitredeki karbon hangisi oluyor ? Birde elimde uv filitrem var kulanmalımıyım kulanırsam nasıl bir etki görürüm.faaliyet2014-01-07 12:08:10
BEYAZ BENEK HASTALIGI
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Beyaz beyaz noktalar

Akvaryum Kapasitesi (litre): sumplı 900 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:moori moliro 4,5cm  ilangi yelow 2,3 cm

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 29 c

Filitrasyon:sump

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:JBL Punktol ultra 100 ml hepsini döktüm :(

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : her hangi bir degişilik yapılmadı
Yaklaşık bir hafta 10 gündür gördügüm lekerin beyaz benek hastalıgı oldugunu (acemilikten olsa gerek) geçte olsa anladım.
dün itibariyle dereceyi 29c getiridim kaliteli oldugunu düşündügüm çankırı kırıstal dogal kaya tuzu eklemesi yaptım. Bir gündür bekletigim suyu 50 lt suyu ekledim. bugün sabah itibariyle JBL Punktol ultra 100 ml hepsini akvaryuma ekledim ( galiba fazla oldu) şimdi ne yapmam gerekli bilgili ve deneyimli arkadaşlar yardım almak istiyorum.

Telefonla yardım etmek isteyen özelden tel burakabililer.yada 05415416364 nolu telefonu arayabilirler şimdiden teşekürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.