ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
isasaritas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
20 Kasım 2021 20:00
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
isa sarıtaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
İsa Sarıtaş
SON 10 MESAJI
Cüce Vatoz Yavrularım Çıkmış, Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=radyasyon35]
Çiftler kardeş olunca albino çıkma olasılığı mı artıyor?[/QUOTE]
evet
albinoluk genetik bi bozukluktur. kardeş çiftlerde görülme olasılığı normalden daha fazla
[QUOTE=radyasyon35]
Çiftler kardeş olunca albino çıkma olasılığı mı artıyor?[/QUOTE]
evet
albinoluk genetik bi bozukluktur. kardeş çiftlerde görülme olasılığı normalden daha fazla
Cüce Vatoz Yavrularım Çıkmış, Ne Yapmalıyım?
Beyazlar kırmızı göz albinodur. Anne baba kardeştir büyük ihtimal. Siyahlardan daha değerliler.
Beyazlar kırmızı göz albinodur. Anne baba kardeştir büyük ihtimal. Siyahlardan daha değerliler.
5-6 aylık 4.5 cm sarı prensesimin ilk yavruları :D
Ben ilk seferde 12 ikinci seferde 5 yavru aldım. ilk kusturmadan sonra 2. gün anne yem yememeye devam ediyorsa yavru vardır demektir. benim balığım 4-5 gün yem yemedi o yüzden kusturmaya karar verdim.
Ben ilk seferde 12 ikinci seferde 5 yavru aldım. ilk kusturmadan sonra 2. gün anne yem yememeye devam ediyorsa yavru vardır demektir. benim balığım 4-5 gün yem yemedi o yüzden kusturmaya karar verdim.
47-37-45 kübik Akvaryuma tür tavsiyesi
Rica ederim. Fakat dediğim gibi salyangoz çeşiti beslemeyecekseniz katil salyangozu ihmal etmeyin. 1 ya da 2 tane mutlaka ekleyin.
Rica ederim. Fakat dediğim gibi salyangoz çeşiti beslemeyecekseniz katil salyangozu ihmal etmeyin. 1 ya da 2 tane mutlaka ekleyin.
5-6 aylık 4.5 cm sarı prensesimin ilk yavruları :D
Tankta sadece anne varsa bir şey yapmanıza gerek yok. fakat başka balıklar da varsa yavruları ayırmalısınız. yoksa diğer balıklar ve ortalama 2 hafta sonra falan da anne yavruları yiyecektir. 4 cm den sonra yavruları diğerlerinin yanına koyabilirsiniz.alpino24 2015-01-23 19:08:21
Tankta sadece anne varsa bir şey yapmanıza gerek yok. fakat başka balıklar da varsa yavruları ayırmalısınız. yoksa diğer balıklar ve ortalama 2 hafta sonra falan da anne yavruları yiyecektir. 4 cm den sonra yavruları diğerlerinin yanına koyabilirsiniz.
Akvaryumunuz hayırlı olsun. Açıkçası benimde bitkili tecrübem fazla yok. Sadece ilgilenen arkadaşlarımın tecrübelerinden bahsettim biraz. Bitkili akvaryumlarda havalandırmaya cok ıhtıyac olmadıgını bılıyorum. fotosentezle o iş halloluyor. Dalga yaratmayacak pipo filtreler kullanıyorlar genelde. Artı olarak ekosistemi tamamlamak için balık takviyesi de yapmalısınız. Kullandığınız bitkiler yosun kökenli değilse cüce vatoz imkanınız varsa L serisi ya da albino tavsiye ederim.Çok güzel görüntü veriyorlar ayrıca bitkilide güzel büyüme ve gelişme gösteriyorlar. yoksa siyah cüce vatozda ekleyebilirsiniz. üretim düşünmüyorsunuz sanırım. o yüzden 5-6 tane kadar 4-5-6 cm civarı tavsiye ederim. Ayrıca katil salyangoz almalısınız mutlaka. aksi takdirde değersiz ve aşırı derecede fazla değişik bi tür salyangoz çoğalmaya başlıyor. cinsini bilmiyorum fakat ufacık akvaryumda yüzlerce olabiliyorlar. çirkin bi görüntü oluyor. katil salyangoz bunları yiyebiliyor.Birde Tabiki bitkilide yaşayacak balıklar da edinmelisiniz. neon olabilir. moli olabilir. kılıçkuyruk ay kuyruk ya da endler tercih edebilirsiniz. ya da tek tür lepistes. black white tavsiye edebilirim. fiyat olarak ortalama ne cok fazla ne değersiz. Erkekleri de büyük ve güzel kuyruklara sahip oluyor. Üretici tanıdıklarım da var. düşünürseniz görüştürebilirim. bitkili akvaryumunu bozmuştu en son. kaldıysa elindeki bitkilerden de mutlaka hediye edecektir.
Akvaryumunuz hayırlı olsun. Açıkçası benimde bitkili tecrübem fazla yok. Sadece ilgilenen arkadaşlarımın tecrübelerinden bahsettim biraz. Bitkili akvaryumlarda havalandırmaya cok ıhtıyac olmadıgını bılıyorum. fotosentezle o iş halloluyor. Dalga yaratmayacak pipo filtreler kullanıyorlar genelde. Artı olarak ekosistemi tamamlamak için balık takviyesi de yapmalısınız. Kullandığınız bitkiler yosun kökenli değilse cüce vatoz imkanınız varsa L serisi ya da albino tavsiye ederim.Çok güzel görüntü veriyorlar ayrıca bitkilide güzel büyüme ve gelişme gösteriyorlar. yoksa siyah cüce vatozda ekleyebilirsiniz. üretim düşünmüyorsunuz sanırım. o yüzden 5-6 tane kadar 4-5-6 cm civarı tavsiye ederim. Ayrıca katil salyangoz almalısınız mutlaka. aksi takdirde değersiz ve aşırı derecede fazla değişik bi tür salyangoz çoğalmaya başlıyor. cinsini bilmiyorum fakat ufacık akvaryumda yüzlerce olabiliyorlar. çirkin bi görüntü oluyor. katil salyangoz bunları yiyebiliyor.Birde Tabiki bitkilide yaşayacak balıklar da edinmelisiniz. neon olabilir. moli olabilir. kılıçkuyruk ay kuyruk ya da endler tercih edebilirsiniz. ya da tek tür lepistes. black white tavsiye edebilirim. fiyat olarak ortalama ne cok fazla ne değersiz. Erkekleri de büyük ve güzel kuyruklara sahip oluyor. Üretici tanıdıklarım da var. düşünürseniz görüştürebilirim. bitkili akvaryumunu bozmuştu en son. kaldıysa elindeki bitkilerden de mutlaka hediye edecektir.
Sp demasoni akvaryumum
Demasoniler utangaç balıklar diye biliyorum. Hele birde akvaryumda farklı ve baskın bir tür daha varsa bu utangaclıkları devam edebilir. Malawi Gölünde de ırk olarak diğer türlerden küçük oldukları için saklanmayı seviyorlardır.
Demasoniler utangaç balıklar diye biliyorum. Hele birde akvaryumda farklı ve baskın bir tür daha varsa bu utangaclıkları devam edebilir. Malawi Gölünde de ırk olarak diğer türlerden küçük oldukları için saklanmayı seviyorlardır.
Ozan bey bilmiyorum bitkili akvaryum tecrübeniz var mı ama bitkili akvaryum bakması ve ilgilenmesi biraz zordur. sonuçta lepistes ve vatoza yine ihtiyacınız olur. ya da kerevit ve salyangoz tarzı da düşünebilirsiniz. fakat illa kurucam derseniz bitki de hediye edebilirim. Ben değil ama arkadaşlarımdan kuran kısa süre sonra vazgecen cok oldu oluyor. Gübresi, aydınlatması, toprağı, temizliği, bitkilerin dikimi, maşası makası cımbızı budaması bayağı meşakkatli biraz maaliyet ve zaman isteyen bir akvaryum türü.
Ozan bey bilmiyorum bitkili akvaryum tecrübeniz var mı ama bitkili akvaryum bakması ve ilgilenmesi biraz zordur. sonuçta lepistes ve vatoza yine ihtiyacınız olur. ya da kerevit ve salyangoz tarzı da düşünebilirsiniz. fakat illa kurucam derseniz bitki de hediye edebilirim. Ben değil ama arkadaşlarımdan kuran kısa süre sonra vazgecen cok oldu oluyor. Gübresi, aydınlatması, toprağı, temizliği, bitkilerin dikimi, maşası makası cımbızı budaması bayağı meşakkatli biraz maaliyet ve zaman isteyen bir akvaryum türü.
ama diğer türlü de zevkli olabiliyor. tabi yine zamana bağlı olarak.
düşündüğünüz akvaryumun da boyutları göz önünde bulundurulduğunda emeğinizin karşılığını ne kadar alırsınız bilemem.
lepistesler ise hareketli bir o kadar da renkli balıklardır. 7-8 dişi 3-4 erkek tek cins lepistesle güzel bir akvaryum kurabilirsiniz. vatozlar da ayrı bir görüntü katacaktır. aynı zamanda güzel bir arka fon artı güzel ve renkli dekorlarla istediğiniz renk uyumunu yakalayabilirsiniz.
Tercih tabiki sizin. ben sorunuza karşılık olarak sadece kendimce avantaj ve dezavantajları söyledim. Karar sonucta size ait :D
SON MESAJLAR
- Yeni Petshopcular Balıklara Daha Kalitesiz Bakıyor SaRCoPhiLiuS, 12:35
Yeni Üye Forumu - Nedir Bu Beyaz Mikro Kurtlar? ( Nematod Sorunu ve Çözümü ) Keyif, 12:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Karma Monster Akvaryumu C.t.y, 12:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Yeni Kurulum Hobimmm, 12:06
Bitki Akvaryumları Genel - Yakışıklıdan Pozlar :) Ozmoziz, 12:02
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Bu Mülteciyi Ne Yapacağımı Bilemedim SaRCoPhiLiuS, 11:05
Sazansıgiller - Filtre Değişimi Sonrası Lepisteslerde Kayıp lepistesciii, 00:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Ters Dönerek Yüzen Ryukin ~Emre, 23:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Doğal Akvaryumlarım nurtensultan, 23:26
Akvaryum Tanıtımı - 90.35.40 Akvaryumum Patladı ~Emre, 23:19
Akvaryum ve Kapak Yapımı - 75 Litre Yosun Yiyici Önerisi yemrekozenn, 23:17
Yosun - Yeni Tank Kurulumu Hakkında Bilgi srcndgn, 22:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balıkları Akvaryum Dibinde Taşların Üzerinde hipehlivan, 22:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Kurulum Hakkında Bilgi srcndgn, 22:35
Akvaryum Tanıtımı - Betta Akvaryumum hvostr, 21:51
Akvaryum Tanıtımı - Rummy Nose Tetra Akvaryumu Ozmoziz, 21:46
Akvaryum Tanıtımı - 50x50x50 De Discus Bakılırmı hvostr, 21:29
Yeni Üye Forumu - 50x50x50 Akvaryumda Discus Olurmu hvostr, 21:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hareketsiz Akvaryum Dibinde Bekleyen Halfmoon Bett hvostr, 21:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Yine Yeniden Flower Horn MehmetGok, 20:28
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Karides Akvaryumu Ve Co2 blackkened, 19:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Safkan Velifera MertSoyumert, 19:23
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 100x50x50 Akvaryumda Hangi Filtreyi Alabilirim Rıdvan459, 16:57
Filtreleme Seçenekleri - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Atankofnature, 16:20
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 40 Küp Hightech Tanıtım Jeveux, 14:30
Akvaryum Tanıtımı - Lepisteslerin Karnındaki Renk Değişimi Joyusca, 13:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Dıy Co2 Kapaklarına Harika Çözüm yhackup, 12:40
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Betta Balıkları Cinsiyeti Fin World, 07:19
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Hobiye Dönüş, 80x40x30. 14ykv, 05:36
Yeni Üye Forumu - 100x50x50 Akvaryumda Kayıt Kuşak Gereklimi Neyapma ahmetfiratozkaya, 23:04
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Arslan Bettamın Yeni Krallığı MCY4, 21:56
Akvaryum Tanıtımı - Walstad Deneyimim Sizce Nasıl ? syerli, 21:22
Akvaryum Tanıtımı - Isıtıcı Tavsiye Sfenks111, 21:14
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - İlk Büyük Akvaryum ziyasenkaya, 20:39
Yeni Üye Forumu - Azot Döngüsündeki Aksilik Nasıl Çözülebilir? Rıdvan459, 19:37
Yeni Üye Forumu - İç Parazit LepistesAvcısı, 19:31
Canlı Doğuranlar - Beta İçin Bitkili Akvaryum Öneri Sfenks111, 18:05
Yeni Üye Forumu - 45l Boraras Brigittae Akvaryumu hvostr, 18:00
Akvaryum Tanıtımı - Utangaç Balık Problemi Jolakotturinn, 16:00
Yeni Üye Forumu - Bu Akıntı Fazla Mı? pianoƒish, 14:52
Filtreleme Seçenekleri - 120 Lt De Kaç Tane Ramirez blackkened, 13:03
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Moly Doğum Stresmi Yapıyor Yoksa Vakti Varmi Erd4an, 03:23
Yeni Üye Forumu - Özel İmzalar Nasıl Yapılır hvostr, 22:43
Forum ve Site Hakkında - Forum İçin Görselli İmza Yapımı hvostr, 22:28
Forum ve Site Hakkında - Gaziantep’te Nadir Malawi Türleri Besleyenler hvostr, 22:22
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Yeşil Su Problemi Yaşanyanlar İçin Kesin Çözüm hvostr, 22:19
Hastalıklar ve İlaçlar - Microfex / Dero Worms Rafayel, 18:24
Diğer Tatlı Su Canlıları - Sarı Prenses Cinsiyet SaRCoPhiLiuS, 15:55
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Siyah-Fırça Yosunu ÇaĞRı, 14:01
Yosun - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım pianoƒish, 13:06
Kendin Yap Sistemler (DIY)
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Seyyar Sumplu Akvaryum poyraz43 13:55
- Frontoza Burindi Yavru 4cm voltran 13:33
- L144 Mavi Göz Tül Vatozlar Kampanyanın Kralı FULL RED MEHMET 13:29
- Akvaryum Kumları Siyah - Beyaz Renklerde FULL RED MEHMET 13:29
- Jbl Novo M Vatoz Çöpçü Yemi FULL RED MEHMET 13:29
- Amazon Hançeri Cryptocoryne Canlı Üreyen Bitkiler FULL RED MEHMET 13:29
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 13:04
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 13:03
- Subulata Bitkisi kilic88 13:03
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 13:01
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 13:01
- Moss Teli CevdetSERBEST 13:01
- Melek Balığı CevdetSERBEST 13:01
- Takasa Açık Kaliteli Malzemeler BadgeR 12:51
- Chihiros Rgb Vivid 2 Mini Shade Arıyorum BadgeR 12:51
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 12:47
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-09/09/26 osmandbnl 12:44
- Değişik Danio Zebralar-takas Olur osmandbnl 12:44
- Moss (takas Seçenekleri Mevcut) aziz_basak 12:21
- Taiwan Karides ayhan35 12:18
- 2 Adet Eheim İç Filtre Biopower 160 ngerekli 12:17
- Ada Amazonia Bitki Kumu ÇaĞRı 11:27
- Eheim Air200 Hava Pompası ÇaĞRı 11:27
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 11:04
- Tetra Tec Aps 400 Hava Motoru Aşırı Sessiz. Serkanjb 11:00
- Cüce Vatoz (4e-4d) Ve Gold Laser Corydoras (3d-6e) Emirk 10:55
- Saulosi 2-4 Cm Emirk 10:55
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:46
- Hb White Lepistes omererbas 09:56
- Electric Blue Acara (andinoacara Pulcher) omererbas 09:56
- Flame Moss , Java Moss, Pothos Sarmaşığı gyunda 09:52
- Endler , Karides , Ramshorn Ve Minare Salyangoz gyunda 09:52
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 09:52
- Orionled A 40 Armatür Sıfır Ayarında erimgorgulu 09:50
- Full Gold Full Red Lepistes Mustafa Uzlu 09:48
- Hediyeli Anubias sengulturker 09:36
- Akvaryum İçin Tüm Malzemeler zen666 09:28
- Hikari Yemler zen666 09:28
- Kabuklu Artemia Yumurtası zen666 09:28
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 09:00
- Rasbora Arıyorum Miller 09:00
- Takaslık Anubias ogurcay 08:51
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:13
- Neocaridina - Caridina Karides- Cüce Kerevit - Yem karidesrehberi 08:13
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:13
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:13
- Plati,lepistes, L144 Longfin Vatoz EKAR 08:07
- İstanbul İçi Uygun Yollu Co2 Full Set Arıyorum benji 06:26
- Toplu Malzeme Ve Akvaryumlar MurathanM 04:25
- 100x50x50 Akvaryum Ve Mobilyası(hobiyi Bırakıyorm) MurathanM 04:25
KULLANICILAR
- 106 Online Kullanıcı, 60 Üye
Online Kullanıcılar
aquaticathearmi,
XauPau,
koagulant,
Orhan76,
Hidro Dinamik,
İnci Kefali,
kursatufukcoskun,
SaRCoPhiLiuS,
sorbiek,
Jotunheim,
flanormimar,
Keyif,
pitsem,
ngerekli,
darkaura,
Merdow,
MiSoSiKiaN,
Eldurmaz,
hoppala,
Thunderbird,
livindead,
arukas,
SeaWorld,
zen666,
ssener,
sirhill,
dark blue,
Simyaci00,
ballantines,
biacar,
yavru_merkezi,
burock14,
voltran,
totanka,
Kınayu,
Koksal Gurkan,
oytun,
Aspendos,
MetinSerttas,
Goldfish2000,
efkango,
EnesOtag98,
ERE3N,
MCY4,
bawyerank,
Maverickse,
osmandbnl,
DrAA,
Ozzgurr,
uakin,
nedimkavak,
Vortexxxx,
Serkanjb,
Anselmo458,
PoTM,
FurkanYnk,
Aporetti,
SinanBulut,
WnrAquascaping,
OKIRATLI,
morfimorfi,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.