ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fish54
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Mayıs 2014 11:37
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
fatih değirmenci
Doğum Tarihi:
15 Ocak 1984
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
fatih değirmenci
SON 10 MESAJI
Lepistes cinsiyet - Tür
1-Merhabalar; Dişi diye aldığım resimdeki lepistesin kuyruğu biraz büyük sizce erkek olabilirmi?
1-Merhabalar; Dişi diye aldığım resimdeki lepistesin kuyruğu biraz büyük sizce erkek olabilirmi?
2- Akvaryumda tür değişikliği yapan arkadaşımdan aldığım 2. resimdeki balığın türü nedir daha önce hiç görmedim.
yeni akvaryumum ve sıvı gübre sorusu
[QUOTE=omerfarukgunes] Işığınız kesinlikle niteliksiz ve yetersiz. sıvı gübreden önce çözülmesi gereken en önemli konu bence ışık. fotosentezin 2 olmazsa olmazı ışık ve co2 dir. verdiğiniz sıvı gübreler buna yardımcıdır. bu şuna benzer araba var ama yakıt yok bizde kafayı frene takıyoruz. önce yakıtla araba çalışacak sonra freni düşünmeye başlıyacaz. benim tavsiyem 6,500 celvini geçmemek üzere litre başı 0,8 wattı yakalamak üzere floresan tertibatı yapmanız.buna ek olarak akvaryumunuza co2 takviyesinde bulunmanız da gerekecek. sıvı gübre olarak elinizdeki gübre iz element takviyesine benziyor. aşırı doz aşımına girmemeniz önemli. lakin bitkiniz çok az. bitkiler bu maddeleri tüketemezde tüketim algler tarafından başlar ve işler zora girebilir. [/QUOTE]
[QUOTE=omerfarukgunes] Işığınız kesinlikle niteliksiz ve yetersiz. sıvı gübreden önce çözülmesi gereken en önemli konu bence ışık. fotosentezin 2 olmazsa olmazı ışık ve co2 dir. verdiğiniz sıvı gübreler buna yardımcıdır. bu şuna benzer araba var ama yakıt yok bizde kafayı frene takıyoruz. önce yakıtla araba çalışacak sonra freni düşünmeye başlıyacaz. benim tavsiyem 6,500 celvini geçmemek üzere litre başı 0,8 wattı yakalamak üzere floresan tertibatı yapmanız.buna ek olarak akvaryumunuza co2 takviyesinde bulunmanız da gerekecek. sıvı gübre olarak elinizdeki gübre iz element takviyesine benziyor. aşırı doz aşımına girmemeniz önemli. lakin bitkiniz çok az. bitkiler bu maddeleri tüketemezde tüketim algler tarafından başlar ve işler zora girebilir. [/QUOTE]
Tavsiyeleriniz için teşekkürler co2 sistemi için forumdan örneklere bakıp hazırlayacağım. Aydınlatma için merak ettiğim litre başına 0,8 watt 150 litre için toplamda 120 watt aydınlatma gerekecek bunu 30x3 şeklinde sağlasam sorun olurmu?
yeni akvaryumum ve sıvı gübre sorusu

Arkadaşlar forumdan elde ettiğim bilgiler ışığında 2 aydır aklımda olan bitlkili akvaryumumu sonunda kurdum. şu an tankta 4 moly, 2 plati, 2 çöpçü, 3 lepistes, 3 kiraz karides, 8 neon var akvaryumumu ilk kurduğum hafta 2 lepistes ve 1 moly kaybettim ancak düzenli dip çekimi & su değişimi ve sanırım artık suyunda tamamen oturmuş olmasından mevcut balıklarım gayet sağlıklı görünüyor. fotoğraflarda görünen bitkileri internette bir siteden sipariş ettim. Zeminde başta akvaryumcunun boncuk şeklinde verdiği malzemenin gübre olduğunu ama sonradan "hayır gübre değil bitki torfu" dediği malzeme yaklaşık 1cm, üzerinde 2-3 cm lav kumu, üzerinede 3 cm kadar hagen kum ekledim. Floresanları aldığımda bitkiler için floresan aydınlatmanın önemini bilmiyordum. Watt ını bilmediğim biri 80 cm diğeri 40 cm 2 floresan kullanıyorum bunlar 8-9 saat açık kalıyor bitkilerde gözle görülür büyüme var yeni çıkan yaprakları farkediyorum. Bitkilerle birlikte DIY sıvı gübre aldım gübre ile ilgili açıklamada " İçeriğinde ; demir,magnezyum,potasyum,molibden,mangan,bor,kobalt,çinko,bakır,vanadium,Turba" olduğu söyleniyor. akvaryumumda bu sıvı gübreyi kullanmalımıyım? miktarı ne olmalı? haftada ne kadar vermeliyim? Tecrübeli arkadaşların bilgisini rica ediyorum..

Yeni akvaryum balık ölümleri
Dediğiniz gibi 2 damacana suya aquatan ve nitrivec ekledim yarın dip çekimi yaparak suyu ilave edeceğim. Ama sanırım gübre salınıma devam edecek. Akvaryumu kurdum dekor vs. fazla gübre salınıma devam edecekse çıkartma gerekmezmi? zor olacak ama sorunun kaynağı gübreyse akvaryumu boşaltmalımıyım?
Dediğiniz gibi 2 damacana suya aquatan ve nitrivec ekledim yarın dip çekimi yaparak suyu ilave edeceğim. Ama sanırım gübre salınıma devam edecek. Akvaryumu kurdum dekor vs. fazla gübre salınıma devam edecekse çıkartma gerekmezmi? zor olacak ama sorunun kaynağı gübreyse akvaryumu boşaltmalımıyım?
Yeni akvaryum balık ölümleri
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler:
Akvaryum Kapasitesi (litre): 120 Lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 11 neon, 3 kılıçkuyruk, 2 plati, 2 moli, 6 lepistes
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26,2 derece
Filitrasyon: Life tech 825 dış filtre + hava motoruı
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: sera aquatan, sera nitrivec
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Yeni akvaryum
Vieja 2013-08-12 23:30:55
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler:
Akvaryum Kapasitesi (litre): 120 Lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 11 neon, 3 kılıçkuyruk, 2 plati, 2 moli, 6 lepistes
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26,2 derece
Filitrasyon: Life tech 825 dış filtre + hava motoruı
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: sera aquatan, sera nitrivec
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Yeni akvaryum
Arkadaşlar 120 litrelik yeni bir akvaryum kurdum. Balıkları koymadan su 1 hafta dış filtre ile bekledi bu sürede suya nitrivec ve aquatan ekledim. Yukarıda yazdığım balıkları akvaryuma ekledikten sonra ilk gün 1 lepistes ve 4. günde 3 lepistes ile 1 kılıçkuyruk öldü. Her şeyi kitabına göre yaptığımı sanıyordum. Hevesle başladım ama bu ölümleri beklemiyordum :( sorun ne olabilir diğer balıkları nasıl kurtarabilirim? + Akvaryum zeminine 500-600 gram boncuk gübre kullandım.
Yeni akvaryuma bitki
[QUOTE=hadess]
[QUOTE=hadess]
Fatih bey önce bi foruma baksayfdın iyi olurdu 2 cm hagen kum az ayrıca boncuk gübre koydum demişsiniz 1 2 cm bu boncuk gübre neyin nesi acaba zira misket gübreyse aşırı bir gübre yüklemesi yapmışssın aşırı problem olacağa benziyor ayrıca hagen kumun seviyesinide arttır 3 yada 4 cm kumdan hayır gelmez çok zorlanırsın
.
[/QUOTE]
.
Aslında forumda inceleme yaptım ama miktar konusunda biraz acemiyim. Gübreyi sadece arka kısma doğru ekledim akvaryumun yarısında gübre yok. Bitkileri fona dikeceğim. Hagen kumu dediğiniz gibi 5-6 cm e kadar ilave edeceğim. 200 lt akvaryumda yaklaşık 800 gr gübre sıkıntı çıkartacaksa gerekirse akvaryumu boşaltıp yeniden kurarım.
Yeni akvaryuma bitki
[QUOTE=alptanju] [QUOTE=fish54] [QUOTE=alptanju]8 cm olana kadar ekleyin. Kumunuzu -pek emin değilim ama- hage kumu olabilir ve bitki yetiştirebilirsiniz. [/QUOTE]
Bitki kökleri akvaryuma adapte olduktan sonra kökleri uzayıp gübreden faydalanırlar. Bitkiyi keşke önceden dikip sonra suyunu doldursaydınız.
[/QUOTE]
[QUOTE=alptanju] [QUOTE=fish54] [QUOTE=alptanju]8 cm olana kadar ekleyin. Kumunuzu -pek emin değilim ama- hage kumu olabilir ve bitki yetiştirebilirsiniz. [/QUOTE]
peki bitki köklerinin gübre ile temas etmesi gerekecekmi? şu aşamada bitkiyi dikip üzerine kum eklemem gerekecek. Ayrıca bu kumu yıkarken siyah rengi hiç bitmedi 5-6 kez yıkama 3-4 saat suda bekletmeme rağmen eşeledikçe siyahlığı çıktı en son akvaryuma su doldurup filtreyi açtım şu an gayet berrak su.
[/QUOTE]Bitki kökleri akvaryuma adapte olduktan sonra kökleri uzayıp gübreden faydalanırlar. Bitkiyi keşke önceden dikip sonra suyunu doldursaydınız.
[/QUOTE]
suyun hazır olması için doldurdum. Dinlenmemiş suya bitki dikilmesi sıkıntı çıkartabilir diye biliyorum.
Yeni akvaryuma bitki
[QUOTE=alptanju]8 cm olana kadar ekleyin. Kumunuzu -pek emin değilim ama- hage kumu olabilir ve bitki yetiştirebilirsiniz. [/QUOTE]fish54 2013-08-02 17:09:01
[QUOTE=alptanju]8 cm olana kadar ekleyin. Kumunuzu -pek emin değilim ama- hage kumu olabilir ve bitki yetiştirebilirsiniz. [/QUOTE]
peki bitki köklerinin gübre ile temas etmesi gerekecekmi? şu aşamada bitkiyi dikip üzerine kum eklemem gerekecek. Ayrıca bu kumu yıkarken siyah rengi hiç bitmedi 5-6 kez yıkama 3-4 saat suda bekletmeme rağmen eşeledikçe siyahlığı çıktı en son akvaryuma su doldurup filtreyi açtım şu an gayet berrak su.
Yeni akvaryuma bitki
[QUOTE=alptanju]
Balıklar eklenmeden önce Sera Nitrivec eklenmeli ki sudaki yararlı bakteriler oluşsun.
[/QUOTE]

[QUOTE=alptanju]
Balıklar eklenmeden önce Sera Nitrivec eklenmeli ki sudaki yararlı bakteriler oluşsun.
[/QUOTE]
Cevaplar için teşekkürler. İlk defa büyük bir tank kuruyorum sağlıklı balıklar için herşeyi en baştan doğru yapmak lazım :)
Akvaryumum bu. Akvaryumcunun tariflerine göre yapıyorum ama verdiği kum bitki için uygunmu? forumlarda 5-6 cm taban bahsedilmiş ben alta 1 - 2 cm boncuk gübre 1-2 cm de bu kumu kullandım türü nedir bilmiyorum. daha fazla eklemelimiyim?

Yeni akvaryuma bitki
Direk musluktan doldurdum şuan filtre ve hava motoru sürekli çalışıyor sera aquatan kullandım. Akvaryumcu sera nitrivec verdi onuda balıkları ekledikten sonra ilave etmemi söyledi ama bazı konularda balıklar eklenmeden önce suyun hazırlanması için ilave edilmeli deniliyor. Sizce nitrivecide şimdi eklemelimiyim?
Direk musluktan doldurdum şuan filtre ve hava motoru sürekli çalışıyor sera aquatan kullandım. Akvaryumcu sera nitrivec verdi onuda balıkları ekledikten sonra ilave etmemi söyledi ama bazı konularda balıklar eklenmeden önce suyun hazırlanması için ilave edilmeli deniliyor. Sizce nitrivecide şimdi eklemelimiyim?
SON MESAJLAR
- 20x20 Bitkili Karides Akvaryumu Bitki Önerisi dimbeleth, 02:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betamın Kuyruğu Eriyor Bilgisi Olan Varmı ? egefr, 02:29
Hastalıklar ve İlaçlar - Hasta Axolotl A2626, 02:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Half Black Dejomejox, 01:24
Yeni Üye Forumu - Led Driver Seçimi Taha Yanık, 01:16
Aydınlatma - 100 Litrelik Akvaryum İçin Dış Filtre Tavsiyesi ByCess, 01:14
Yeni Üye Forumu - Sadece Omurgasızların Olduğu Bir Akvaryum Kurmak? mustafa191, 00:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Akvaryum [walstad] Bare, 00:38
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Beslemeye Başladım SALTON, 00:36
Yeni Üye Forumu - Yeni Aldığım Turuncu Orandanın Rengi Sarıya Döndü Samnastrp, 00:28
Sazansıgiller - 150lt De Betta Çifti Beslenebilir Mi ? Samnastrp, 00:22
Labirentliler - Satılık Akvaryum Arıyorum Samnastrp, 00:19
Yeni Üye Forumu - Endler Beslemesi Tortuga7, 22:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryuma Eklenen Yeni Türler Erenguven, 22:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30 Küp Low Tech Erenguven, 21:57
Akvaryum Tanıtımı - 90 Litre Akvaryumun Alttaki Plastik Kapağı Taha Yanık, 21:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dış Filtre Uyumluluk Taha Yanık, 21:10
Filtreleme Seçenekleri - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tata, 21:07
Güney Amerikan Cichlidleri - Hightech Cuba Akvaryumu Yosun Sorunu BilalA, 20:43
Yosun - Ciklet Tavsiyesi koraykbl, 20:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Işık Akvaryumu chucuk, 20:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumumdaki Değişik Yavru Amatör balıkçı, 20:03
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Pengasus Köpek Balığımın İki Gündür Rengi Değişti Hoppala, 17:35
Yeni Üye Forumu - Walstad Akvaryumu Bitki Delinme Sorunu KaanE, 17:18
Bitki Akvaryumları Genel - Leopar Vatoz Hastalık YusufBey50, 17:03
Hastalıklar ve İlaçlar - 7cm Hayalet Balığı 4cm Tetra Moli Lepistes Le Yaşa Ozmoziz, 16:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Yosuna Karşı Ne Yapmalıyım Hamdi bayram, 13:34
Bitki Akvaryumları Genel - Kuyruk Erimesi Mi Var Cyber_Scout, 10:39
Hastalıklar ve İlaçlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Cyber_Scout, 10:29
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Zeolit kanser ilişkisi Tugay Şahin, 10:28
Akvaryum Bilimi - Tropheus Duboisi Maswa Akvaryumunda Vatoz -Ma-, 02:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Elektirik Blue Acara İle Japon odinein, 23:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tilki Kuyruğu Çürüyor Tata, 23:20
Bitki Türleri ve Bakımı - Karides Türü Karmaşası Aguamentist, 23:14
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum Bettagram, 21:38
Yeni Üye Forumu - Balıklarım Hızla Ölmeye Başladı Bojo, 21:32
Yeni Üye Forumu - Lazuli Blue × Metal Snakeskin Blue Tail ? utkusayn, 21:09
Yeni Üye Forumu - 100 Litrelik Akvaryumda Filtre Kaangzkr, 21:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Fanusu Meldaq, 20:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryum tamtur1, 19:34
Bitki Türleri ve Bakımı - Microfex Yanında Büyük Kurtlar? Karahanlı, 19:18
Diğer Tatlı Su Canlıları - Aydınlatma Kumandası sametyildiz, 18:35
Malzemeler ve Yemler Forumu - Sürekli Tekrarlanan Kuyruk Erimesi Sorunu wolxa, 17:58
Labirentliler - Yunuslar Toplu Şekilde Duruyor Erdal 42, 17:40
Yeni Üye Forumu - Lamba Uzunluğu Ozmoziz, 15:10
Aydınlatma - 150 Litre Civarındaki Bir Akvaryumda Dış Filitre ByCess, 14:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bir Yeni Deneme Daha Ehtiyar, 14:52
Akvaryum Tanıtımı - Eski Tanktan Yeni Tanka Su Aktarımı. Tayyareci, 14:28
Hastalıklar ve İlaçlar - 35l 4 Plati eackgzz, 14:22
Canlı Doğuranlar - High Tech Yeni Akvaryum Kurulumu YasinÖzen, 14:20
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 80 Cm Uygun Fiyat Mobilyali Akvaryum bilalulugtekin 02:14
- İnci Groumi,kerevit,mahachai Beta, Gardneri Kil. Cyber_Scout 02:13
- Magnezyum Nitrat Cyber_Scout 02:13
- Reeflowers Betta Fish Balık Yemi 15 Gr. Zarf Cyber_Scout 02:13
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 01:34
- Yavru Kribensisler Koksal Gurkan 01:34
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 01:34
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:28
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:28
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:28
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:28
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:28
- Hb White Lepistes omererbas 00:55
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 00:55
- Albino Full Red Lepistes Weys01 23:32
- Kırmızı Karides Weys01 23:32
- L144 Cüce Vatos Yavruları Birtek 22:40
- Lepistes Endler, Yerli Üretim 5 Tl Birtek 22:40
- 1 Metre Akvaryum Köke Sarılı Anibias Takasli kacıran06 21:29
- Her Telden Canlı Ve Malzeme Cucevatozcu 21:15
- Damızlık L144 Albino Tül Erkek Ve L144 Dişiler Başak u 21:09
- Amazon Hançerleri kerem1135 20:34
- Orjinal Mercan Kırığı Kum Sıfır Firefighter 20:17
- Aquaclear 30 Şelale Filtre apistoman 20:14
- Ultra Clear 45 Derece Birleşimli 30x30x35 Akvaryum apistoman 20:14
- Çeşitli Akvaryum Malzemeleri (filtre-ısıtıcı-kum) UEK 20:00
- Çeşitli Boyutlarda Akvaryumlar UEK 20:00
- Led Armatür & Nixa Demir Gübresi BywenzeL 19:57
- 100x45x45 Akvaryum,dolap,kum Ve Tüm Malzemeler BywenzeL 19:57
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 19:54
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 19:54
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 19:54
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 19:38
- Cüce Vatoz Takaslı Kardinal,lepistes,gal. Rasbora Mateach 19:21
- Boynuzlu Cüce Vatoz Tam Damızlık Erkek Mateach 19:21
- Cristmass Moss JDEAN 18:58
- 2.67 Tüp Furcifer 18:54
- Dennerle Akvaryum Furcifer 18:54
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 18:54
- Creaqua Nano Elit Furcifer 18:54
- Su Üstü Bitkileri aupqua 17:48
- Gold Ramirezi Çifti & 5li Kardinal Neon aupqua 17:48
- Super Red Cüce Vatoz Çift Tuby 17:30
- 50x50x45h Ve 50x40x40h Akvaryumlar Tuby 17:30
- Akvaryum 40 Lt AquaPuella 16:47
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 16:26
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 16:26
- Karides , Salyangoz ,çöpçü gyunda 16:26
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 15:40
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 15:40
KULLANICILAR
- 25 Online Kullanıcı, 14 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.