ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
albinoCu06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Mart 2013 19:13
Son Ziyaret:
26 Ekim 2013 14:05
Toplam Mesaj:
135 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Efe Fatih Bektaş
Doğum Tarihi:
08 Ocak 1999
Yaş:
26
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

" AKVARYUM BİR HOBİ DEĞİL , BİR        YAŞAM TARZIDIR "
Kiraz Karides , Betta Türleri , Lepistes , Elma Salyangoz.

SON 10 MESAJI

Mpanga
Abi yavru mpangaları alabilirim :) Özel mesaj yolluyorum

Mpanga
150 lt akvaryum 2 gün sonra gelcek yani mpangalar ile aynı günde gelicek :)
 

Mpanga
Abiler , Kardeşler herkese hayırlı bayramlar ! Bir malavi akvaryumu kuracağım , ama türü çok olmuycak şuan elimde 4 adet 5 cmlik snow prenseslerim var . Ve uygun olursa bugün yarın 3 adette mpanga sipariş edicem sizce uygunmudur ?
Dişi sp kum kazıyor
Abi kumu keşke ince yapsaydın be :D
Tropheus ve snow prenses
Tamam.   O zaman malaviden bir tür bulmalıyım, teşekkürler.  Bülent ÖNER2013-10-16 12:04:17
Tropheus ve snow prenses
Sorun çıkmaz ama dimi ?
Ne de olsa tanganyikayla malavi aynı bir göldeydi sonradan ayrıldı !
Tropheus ve snow prenses
Abiler , kardeşler hayırlı bayramlar ! Tropheus beslemeyi uzun zamandır düşünüyordum , yavruyken alıcam ve 150 lt lik bir akvaryumda besliycem . Besliyeceğim tür : ikola kaiser . Ancak benim elimde 4 adet te snow prenses var!6 ikola , 4 snow prenses birlikte yaşarmı ? Ama nede olsa ikiside otçul , aynı boyutlarda büyüyor bir sorun olurmu ?
Tüm tecrübeli betta üreticiler buyrun !
[QUOTE=zoff][QUOTE=Betta1914][QUOTE=zoff][QUOTE=Betta1914][QUOTE=zoff]Akvaryumun içindeki kap çok büyük. O sebeple mümkünse tabanını kesmeni öneririm. Bu şekilde yumurtlamadan sonra kabı çıkaramazsın. Yuva bozulur, yumurtalar telef olur. Suyu dalgalandırmadan çıkartman lazım. Ufak dişi bulduysan alıp büyütmeni öneririm. Piyasadan yumurtlamış dişi almaktansa uzun vadeli düşünerek genç bir dişi almak ve özenle bakarak yumurtlayacak duruma getirmek daha mantıklı.[/QUOTE]

Uzun vadeli düşünmekle ne alakası var anlayamadım.Benim 4-5 kez,her seferinde 300-400 yumurta aldığım bir dişimi arkadaşıma verdim.O da en az 4-5 kez aynı dişiden ,yine aynı şekilde en az 300-400 yumurta aldığını belirtti.Yani iş küçüklükten alıp büyütmekle olmuyor.
*Balığına yeterince iyi bakarsan seni mahcup etmez merak etme.
[/QUOTE]

Betaya istediğin kadar iyi bak neticede en fazla 10-15 yumurtlamadan sonra dişiler yumurta verimini kaybeder. Hatta yumurta verimini geçtik ömrü yetmez, ölür. Bu hobiden gerçek anlamda zevk almak isteyenler, özellikle labirentli balıklarda uzun vadeli düşünüp kendi damızlık balıklarını yavrudan yetiştirirler. Zaten 2 sene ömrü olan bir betayı akvaryumcudan 1,5 yaşında almaktansa 6 aylık genç bir beta alıp kendim yetiştirmeyi tercih ederim.
[/QUOTE]


Siz bir balıktan 10-15 kez yumurta alın geleyim yanınıza elinizi öpeyim. Petshoplarda satılan bettalar en fazla 6-7 aylık oluyor bu arada.Gidip de 1buçuk yaşında almıyorsunuz.Nadirdir yani.Zaten balıktan yumurta aldığınız zaman 4-5 ay yavrularla ilgilenirsiniz.Anlatabildim mi?Eğer yeriniz varsa birkaç üretim daha yaparsınız.Arkadaş üretim için balık arıyor.Büyütmek için değil.Zaten yavru aldığında o da büyütecek.Öyle kolay kolay da yavrusunu verip al büyüt diyecek pek kimse yoktur.
[/QUOTE]Yazdıklarınızla kendi kendinize çelişiyorsunuz. Önce dediniz ki ben bir dişiden 4-5 kez yumurta aldım, arkadaşım da aynı balıktan en az  4-5 kez yumurta aldı. Şimdi de bir balıktan 10-15 kez yumurta alın elinizi öpeyim diyorsunuz. 10-15 kez yumurta alınan bir balığınız varmış ya zaten. Kendi elinizi öpebilirsiniz.

[QUOTE=albinoCu06]2 senemi :D İyice araştır abicim ![/QUOTE] Japon balığından bahsetsek, yada cichlid türlerinden 10-15 sene yaşar diyicem de en iyi bakılan beta bile 4 seneden fazla yaşamaz, o da istisnadır zaten. Siz bi araştırın isterseniz. Yada zahmet etmeyin burdan okuyun http://tr.wikipedia.org/wiki/Beta_(bal%C4%B1k)[/QUOTE] Ya abicim pardon araştır dedim bu kadar dayanıklı bir balığın zaten 2 sene yaşama sebebi iyi bakılmaması buda neden olur şu cam kavanozlarda beslerseniz hayvanın kendi doğası olması lazım ozaman rahat 4 yıl yaşar hatta 5-6 yıl yaşatan gördüm o 2 yal yaşar dediğin canlılar betta değil "KÖLE" o yüzden bu hayvanın büyük bir akvaryumda ( en kötü 10 - 15 lt ) de ve olması ve içinin bitkilenmesi gerek ! 
betta yanına
Orkun uygun merak etme kardeşim yalnız çok agresif erkeklerle bakılması tercih edilmemeli tabi tank bitkiliyse !
Tüm tecrübeli betta üreticiler buyrun !
2 senemi :D İyice araştır abicim !

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.