ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yasinbugra
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Kasım 2012 19:19
Son Ziyaret:
04 Ekim 2024 23:12
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yasin Buğra ŞAHİN
Doğum Tarihi:
08 Şubat 1989
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
İnşaat Mühendisi (Çelik Konstrüksiyon)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yasin Buğra ŞAHİN

SON 10 MESAJI

Dinlendirilmiş Su
Anıl Bey, başta söylediğim gibi normal silikon akvaryum canlıları için zararlıdır. Dinlendirdiğiniz suyla normal silikonun temas etmemesi gerekmektedir.
Dinlendirilmiş Su
Yerinizde olsam, taşıma ve benzeri durumlarda büyük bir felaketle karşılaşmamak için çatlamış camı kullanmazdım.

Teorik olarak, camları ayırıp, tabana yeni cam alıp tekrar akvaryum yapılabilir ama emin olun (akvaryumda revizyon yapmış biri olarak söylüyorum) buna değecek bir akvaryum/cam olacağını zannetmiyorum.
Dinlendirilmiş Su
Anıl Bey Merhaba,

Yüksek hacimli tank sahipleri suyu dinlendirecek yer yok ise, çoğunlukla bu durumu çözmek için 3'lü kartuş filtre kullanıyor ve ayrıca su sıcaklığını ayarlayabilme gibi bazı avantajlarından bahsediyorlar. Yer sıkıntınız var ise, araştırabilirsiniz.

Yer sıkıntınız olmadığı durumda. 4 adet 20 lt turşu bidonu alıp suyu dinlendirebilirsiniz. Şahsen, ofisimde 330 lt tankım var ve yer sıkıntım olmadığı için, 3 adet 20 lt, yani toplamda 60 lt hacminde turşu bidonu ile suyu dinlendiriyorum.

Silikon mevzusuna gelelim. Normal silikon suya salınım yapar, yani akvaryum için kullanılmaz.

Balıklarımın Bazıları Yanık Olabilir Mi?
Oğuzhan Bey, bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

2 ay daha bekleyip, özellikle 3 cm boydaki balıkların gelişimini gözlemleyeceğim bakalım durum ne olacak.
Balıklarımın Bazıları Yanık Olabilir Mi?
Herkese Merhabalar,

Bundan tam 2 ay önce, hem fiyatları uygun olduğundan hem de 2 haftadır akvaryumcuda beklediğini bildiğimden (dayanıklı oldukları varsayımıyla) 24 adet 2,5-3 cm boylarında yerli üretim melek balıkları aldım. Akvaryum iç ölçülerim 149x39x57h şeklindedir, yani hacim yaklaşık 330 litredir. Haftalık dip çekimlerini aksatmıyorum. Akvaryumda ayrıca 6 adet düzenli yumurtlayan Bronz Cory, 3 Adet Zebra Nerite Salyangozu, 4 adet Elma Salyangozu ve 1 Adet Cüce vatoz bulunmaktadır. Akvaryumum henüz bitkisizdir, içerisinde görseli desteklemek ve bölgeler oluşturmak amacıyla ağaç kökleri bulunmaktadır.

Melek balıklarımı ilk 1 ay otomatik yemleme makinesiyle, günde 6 öğün ve yemleme miktarı 1. seviyede (minimum) olacak şekilde besledim. Ardından balıkların az bir kısmı gelişip, çoğunda hiç büyüme gözlemleyemeyince, bazı balıkların diğerlerinden atik olması sebebiyle öğün ve miktarda değişikliğe gittim. Daha dengeli yemleme için günlük öğün miktarını azalttım ve öğündeki yem miktarını çoğalttım. Yani son 1 aydır, 3 öğün ve yemleme miktarı 2. seviyede olacak şekilde devam ediyorum.

Son durumda, balıkların boy farkları iyice artmış durumda. Aşağıdaki fotoğraftan da görüleceği gibi, en büyükleri 5 cm civarlarında iken, en küçükleri ise 3 cm civarlarında kalmaya devam ediyor. En büyükler en küçükleri vurmaya başladı. En büyüklerden 1 tanesi arada bir bölgecilik yapmaya da başladı.

Küçük balıklarım yanık olabilir mi? Satın alırken yanık balık diye bir durumdan haberdar değildim, sağlıklı balık almaya çalıştım. Ne yapmamı önerirsiniz? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, şimdiden teşekkürler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137879/070620201713091.jpg[/IMG][EDIT]yasinbugra,2020-06-07 19:17:39[/EDIT]
Zeolit Renk Değiştirir Mi?
Arda Bey, detaylı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Tavsiyenizi dikkate alıp, zeoliti çıkartacağım. Dış filtrede bölme açılmış olacak ve boşluğu faydalı bakteri sayısını artırabilmek adına, biyolojik filtrasyon için kullanmayı düşünüyorum. Daha sonra gerekli olursa, bir kaç hafta zeolit kullanırım.
Zeolit Renk Değiştirir Mi?
Müsait bir zamanda tuzlu suda yıkama işlemini yapacağım, ardından görselde bir değişme olup olmadığını buradan paylaşırım. Merak edenlere faydalı olacağını düşünüyorum. Muhammed Bey bilgilendirmeniz için teşekkürler.
Zeolit Renk Değiştirir Mi?
Merhabalar,

1 yıl kadar önce dış filtreme yerleştirdiğim zeolitin rengi beyaz iken, bugün aşağıdaki resimde görebileceğiniz renge dönüştü. Bu durumda zeolitin işlevini yerine getirdiğini, sudaki amonyağı ve (benim suya bilinçsizce ilave ettiğim) metilen mavisini absorbe ettiğini söyleyebilir miyiz? Yoksa, bu malzemenin hakiki zeolit olmadığını mı düşünmemiz lazım? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler, keyifli hobiler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137879/030620201507491.jpg[/IMG]
Kaya Dekor Suya Salınım Yapar Mı
Merhaba, fotoğraftakiler lav taşıdır ve farklı renklerde olabilirler. Lav taşları diğer taşlara göre gözenekli yapısından ötürü daha az yoğundur ve bu da söylediğiniz gibi görece hafif hissetmenize yol açar. Lav taşı ile ilgili forumda bir çok konu var istediğiniz bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz.

Ama sizin durumunuza göre lav taşını kısaca özetlemek gerekirse herhangi bir zararı yoktur. Suyun PH değerini değiştirmez. Doğal bir biyolojik filtrasyon malzemesi görevi görür. Bitkilerin ihtiyacı olan bazı mineral ve elementleri içerir.

Farklı taş türlerinde bu durumlar geçerli değildir. Bir çok taş çeşidinin (lav taşının aksine) çoğunlukla ph değerini yükselttiğini biliyoruz.

Keyifli hobiler.[EDIT]yasinbugra,2020-05-27 02:42:03[/EDIT]
Low-tech İçin Aydınlatma Önerisi
[QUOTE=fatihkkl]

Kapak kullanmak zorunda olduğumdan soğutucu vs sığdırmak sıkıntı olur.

24₺ ye hallettim hepsini elimde eski modemin 12v adaptörü de vardı. Harçlıktan arttırmak zor oluyor :,)[/QUOTE]

1 yıl geçmiş üzerinden bu süreçteki deneyimlerinizi ve akvaryumun son halini paylaşabilir misiniz? Konunun sonucunda elde edilen tecrübeye dahil olalım. Eminim sizin gibi bir çok öğrenciye faydası dokunacaktır.

Ben de şahsım adına şunu söyleyebilirim; Canlıların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde, mümkün olan en uygun maliyetli sistemi bulmaya çalışıyorum. Bu sayede bütçem ne olursa olsun o bütçeyle hobiye maksimum adet akvaryum ve canlı ile dahil olmak istiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.