ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Neisseria
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ağustos 2006 11:32
Son Ziyaret:
03 Şubat 2007 22:04
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kerem Eker
Doğum Tarihi:
01 Ekim 1978
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Doktor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kerem Eker

SON 8 MESAJI

Bitkiler Niye Sararıyor?(resimli)
Suyunuzun GH ve KH değerlerini ölçün, midye kırığı suyun sertliğini yükseltir. Bitkileriniz yumuşak su seviyorsa sebebi bu olabilir.
Sıcaklık, beyaz benek, bitkiler

Küçük bir akvaryum, ısıtıcı ve hava motoru ile çalışan bir filtrenin maliyeti 50YTL'yi aşmaz. Şahsi fikrim bitkili tankı riske atmaktansa hastalık belirtisi görüldüğünde balıkları karantina akvaryumuna almak.

Ayrıca ilaçların dozajı litre başına XXml şeklinde ayarlandığından daha az miktarda ilaçla hastalık tedavi edilebilir. 

deneme yanılma

Kuş dışkısı yüksek oranda amonyak içerir. İçerdiği enfektif ajanları göz ardı ettiğimizde bile akvaryum filtrasyon sistemine ciddi bir yük bindirir. Şans eseri filtrasyon gücü bu yükü kaldırabiliyorsa teorik olarak gübre fonksiyonel olabilir. Ancak kontrolsüz olan bu yöntem çok kolaylıkla toksik değerlere ulaşabilir ve çok kötü sonuçlar doğurabilir.

Ayrıca unutmamak gerekir ki enfekte bir akvaryumdan insana da hastalık bulaşabilir. Günümüzde görülen pek çok pnömoni vakasının kaynağı evde sağlıksız bakılan hayvanlardır. Özellikle temiz olmayan ortamda beslenen kuşlardan C.psittaci etkeni insanda ciddi solunum yolu hastalıkları yaratmaktadır.

Nasıl balıklarımız kaliteli yemleri daha severek yiyor ve daha sağlıklı güzel görünüyorlarsa aynı durum bitkilerimiz için de geçerli. Denenmiş ve başarı şansı yüksek yöntemleri tercih etmek bize uzun dönemde ekonomi sağlayacaktır.

şebeke suyu kalitesi

Arkadaşlar,

yağmurların başlaması ile şebeke suyunun özellikleri değişti. Yaz boyunca KH 1 olan şebeke suyu şu anda 3 düzeyinde (İstanbul'da). Özellikle co2 takviyesi yapan arkadaşlar şebeke suyunu test etmeden su değişimi yapmasın.

co2 dilemması

Cevap için teşekkürler

Söylediğiniz üzere seranın karbondioksit kitini aldım ve sonuç normal çıktı. Daha sonra internette taradığım bazı formlarda Red Sea firmasının karbondioksit test kitinin hatalı ölçüm yaptığından bahsedilmiş.

Not: Red Sea firmasının diğer test kitleri hakkında negatif yönde bir bilgiye rastlamadım.

Amazonlarda ki delikler.

http://www.onlinebitki.com/bakim.aspx

bu sitede muhtemel sebeplerinden bahsediliyor.

co2 dilemması

Bu da tankımın resmi 

Neisseria2006-8-12 13:11:58
co2 dilemması

İyi günler,

6 yıldır biyotop akvaryumda discus beslemekteyim ve bugüne kadar ciddi bir sorunla karşılaşmadım. Daha önceleri bitkisiz olan tankımda artık bitki de yetiştirmek istiyorum. Öncelikle tankım hakkında biraz bilgi vereyim:

100 x 40 x 50 cm boyutlarında, 4 adet discus 40 adet neon 4 adet magra canta, 1 vatos, 2 adet kolisa , 2 adet kuhlii loache ve 6 adet lepistes beslemekteyim. Tankımın ısısı 28 derece ve 5 günde bir %20 su değişimi yapmaktayım.

1 ay kadar önce tankıma 10 kök anubias, 5 adet echinodorus, 2 adet vallissneria ektim (Bitkiler hakkında çok fazla bilgi ve tecrübeye sahip değilim akvaryum şartlarında kolay yaşayabilecek türleri seçmeye gayret ettim). Sıvı gübre ve kök gübre takviyesi yaparak günde 10-12 saat grolüx florasan ile aydınlatıyorum. Bitkilerin bazıları sağlıklı görünürlerken bazılarında sararma gördüm ve budadım. Bitkilerimi kaybetme korkusu ile acaba karbondioksit takviyesi yapmalı mıyım düşüncesi ile bir araştırmaya girdim.

Rutin olarak ph GH testleri yapmaktaydım fakat işin içine bitkiler girince KH ve CO2 test kitleri aldım. Böylelikle kafamdaki soru işaretleri oluştu.Suyumun özellikleri (gün ortasında) şöyle:

pH:7,2  GH:8   KH:3   CO2:36ppm

Şu anda CO2 kullanmıyorum ve suyumun kriterlerine göre CO2'nin çok yüksek olduğunu düşünüyorum.Balıkların genel durumları gayet iyi herhangi bir CO2 toksisitesi bulgusu yok. Buradan yola çıkarak musluk suyundaki CO2 düzeyini merak ettim ve ölçüm sonunda 30ppm çıktı. Test kitimin son kullanım tarihini kontrol ettim, ve bir kaç kez daha test yaptım fakat sonuç aynı.

Dış filtre kullanıyorum (seramik, substrat ve elyaf içerikli) ve bir de su yüzeyine yeterli hareketi sağlamak için küçük bir iç filtre (ki bunun içinde aktif karbon mevcut). Su değişimlerimi yaparken sera aqutan kullanıyorum, ayrıca torf ve iz elementleri de ekliyorum. Sonuca etkisi olup olmadığı hakkında bir fikrim yok. Acaba test kitimde mi sorun var yoksa bulgu vermeden bu miktardaki CO2'nin sebebi ne olabilir?

Neisseria2006-8-12 22:47:0

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.