ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
frantic
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
-4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
09 Kasım 2024 01:31
Toplam Mesaj:
312 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sinan OSMANCIOĞLU
Doğum Tarihi:
12 Mayıs 1986
İl:
Istanbul
Meslek:
Gümrük
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA

SON 10 MESAJI
İstanbuldaki Kastamonulular nerede..
[QUOTE=AHMET]Arkadaşlar Günaydın, sinan (frantic )geliyor, aracla gelecek zeytinburnu, gaziosmanpaşa istikametinden gelecek varsa ona eşlik edebilir.
[QUOTE=AHMET]Arkadaşlar Günaydın, sinan (frantic )geliyor, aracla gelecek zeytinburnu, gaziosmanpaşa istikametinden gelecek varsa ona eşlik edebilir.
Kahvaltı atıştırmalık bişeyler fena olmaz, hatta bizim oraya tekirdağ tarafından çeri domatesler getiriyorlar köylüler onlardanda alırım hamurların erimesine yardımcı olur.
Dursun geçmiş olsun.
Ben ve Oğlum geliyoruz.
Fatih Yıldırımda geliyor ben alacağım.
Mesut ve Muhittinde bana katılabilirler bugün netleşir akşama doğru listeyi eklerim buraya.
Whatsaap tan veya teleden bana ulaşabilirsiniz saat zaman sorunu olmadan.
Listede olan Ahmet Korkutta gelemeyecek, kardeşi somadan kıl payı kurtuldu proğramı var...
Şimdilik net gelenler.
Fatih Domurcuk ve Kızı
Selçuk Çakmak
Eşref Yıldız
Dursun Yıldız.
Fatih Yıldırım
Sinan Osmancıoğlu
Ahmet Aytenve Oğlu
Muhittin, Mesut, Murat (Terrenova) ve izzet abi net degil. akşama kadar kesin listeyi eklerim.
[/QUOTE]
Ahmet Abi'nin dediği gibi Zeytinburnu çevresinden gelecek varsa beraber gidebiliriz. Foruma pek giremiyorum. Telefon numaram: 0542 458 75 37
İnşallah Eşref Abi bir sıkıntı olmazsa muhakkak geleceğim. Yazışmaları tam olarak okuyamadım. Detaylar ile ilgili pek bilgim yok. Kim ne alacak, nasıl gidilecek falan yazdınız mı bilmiyorum. Üzerime düşen ne varsa yapayım abi. Akşam eve gidince tam olarak bir okuyayım konuyu.
İnşallah Eşref Abi bir sıkıntı olmazsa muhakkak geleceğim. Yazışmaları tam olarak okuyamadım. Detaylar ile ilgili pek bilgim yok. Kim ne alacak, nasıl gidilecek falan yazdınız mı bilmiyorum. Üzerime düşen ne varsa yapayım abi. Akşam eve gidince tam olarak bir okuyayım konuyu.
Arkadaşlar selamün aleyküm.
Arkadaşlar selamün aleyküm.
Uzun zamandır foruma pek giremiyordum. Biraz kopuk kaldım. Akşam sağolsun Fatih Abi aradı organizasyonu haber verdi. Allah'tan bir kaza bela çıkmazsa bende aranızda olmak isterim.
İLANGİ CİNSİYET
[QUOTE=ömer_] [QUOTE=frantic] Mahmut Kardeşim,
Sinan Bey
Şöyle yapabilirsiniz. Balıkları 4'lü gruplar halinde fotoğraflayıp her birini 5lt. 4 adet su bidonuna numaralayıp koyun. O esnada resimleri bana veya bir başka arkadaşa mail atın elimizden geldiğince bakıp yorum yapalım. Yeriniz bana çok uzak ve vakit sıkıntım var yoksa elimden geldikçe yardımcı olmak isterdim.[/QUOTE]
[QUOTE=ömer_] [QUOTE=frantic] Mahmut Kardeşim,
İlgin için çok çok teşekkür ederim. Ancak şöyle bir şey kafamı kurcalamakta. Balıkları tek tek fotoğrafladıktan sonra tekrar akvaryuma salacağım. 16 tane balık var hepside birbirine benziyor. Diyelim ki tespit ettik sonra nasıl ayıklayacağım tekrardan akvaryumun içinden? Benim esas düşüncem balıkları tespit ettiğim an fazla erkekleri akvaryuma bir daha sokmamak. Siz burada foto yöntemi ile %100 doğru tespitte bulunsanız dahi ben onları akvaryumdan ayıklarken mutlaka hata yapacağım.
[/QUOTE] Sinan Bey
Şöyle yapabilirsiniz. Balıkları 4'lü gruplar halinde fotoğraflayıp her birini 5lt. 4 adet su bidonuna numaralayıp koyun. O esnada resimleri bana veya bir başka arkadaşa mail atın elimizden geldiğince bakıp yorum yapalım. Yeriniz bana çok uzak ve vakit sıkıntım var yoksa elimden geldikçe yardımcı olmak isterdim.[/QUOTE]
Teşekkürler Ömer Bey. Biraz daha bekleyip yakınlarda yardımcı olabilecek kimse yoksa fotoğraflarını çekip sizlere göndereceğim.
İLANGİ CİNSİYET
Mahmut Kardeşim,
Mahmut Kardeşim,
İlgin için çok çok teşekkür ederim. Ancak şöyle bir şey kafamı kurcalamakta. Balıkları tek tek fotoğrafladıktan sonra tekrar akvaryuma salacağım. 16 tane balık var hepside birbirine benziyor. Diyelim ki tespit ettik sonra nasıl ayıklayacağım tekrardan akvaryumun içinden? Benim esas düşüncem balıkları tespit ettiğim an fazla erkekleri akvaryuma bir daha sokmamak. Siz burada foto yöntemi ile %100 doğru tespitte bulunsanız dahi ben onları akvaryumdan ayıklarken mutlaka hata yapacağım.
İLANGİ CİNSİYET
2 aylık iken aldığım ilangilerim şuan yaklaşık 2 yaşındalar ve birbirlerine zarar vermeye başladılar. Gerek birbirlerine vurmaları gerekse dişilerin erkek baskısından ötürü yumurta tutamayışını sürekli gözlemlemekteyim. Doğru konuşmak gerekirse akvaryum ebatları da tropheus standartlarına uygun değil. Yer ve hanım sıkıntısı yüzünden büyütmemde mümkün olmadığından var olan şartlarda bu zamana kadar en iyi şekilde yaşatmaya çalıştım. Ancak artık birazının ayrılma zamanı geldi sanırım. Cinsiyet konusunda teorik bilgiye sahip olmama rağmen pratikte elimden bir şey gelmiyor. Fotoğraf yöntemi ile bilen de bilmeyen de yorum yapıyor ondan kafam karışıyor. Bilmiyorum böyle bir şey yazmam uygun mudur forumda ancak tropheustan anlayan üstatlarımdan cinsiyet hususunda yardım rica ediyorum. Zeytinburnu'nda ikamet etmekteyim. Kendi aracımla istenilen noktadan alıp çay kahve sohbet muhabbet balıklar falan derken istenilen yere bırakabilirim. Tekrar ediyorum bu şekilde bir konu açmak yanlış ise yönetimden özür dilerim. Saygılarımla.
2 aylık iken aldığım ilangilerim şuan yaklaşık 2 yaşındalar ve birbirlerine zarar vermeye başladılar. Gerek birbirlerine vurmaları gerekse dişilerin erkek baskısından ötürü yumurta tutamayışını sürekli gözlemlemekteyim. Doğru konuşmak gerekirse akvaryum ebatları da tropheus standartlarına uygun değil. Yer ve hanım sıkıntısı yüzünden büyütmemde mümkün olmadığından var olan şartlarda bu zamana kadar en iyi şekilde yaşatmaya çalıştım. Ancak artık birazının ayrılma zamanı geldi sanırım. Cinsiyet konusunda teorik bilgiye sahip olmama rağmen pratikte elimden bir şey gelmiyor. Fotoğraf yöntemi ile bilen de bilmeyen de yorum yapıyor ondan kafam karışıyor. Bilmiyorum böyle bir şey yazmam uygun mudur forumda ancak tropheustan anlayan üstatlarımdan cinsiyet hususunda yardım rica ediyorum. Zeytinburnu'nda ikamet etmekteyim. Kendi aracımla istenilen noktadan alıp çay kahve sohbet muhabbet balıklar falan derken istenilen yere bırakabilirim. Tekrar ediyorum bu şekilde bir konu açmak yanlış ise yönetimden özür dilerim. Saygılarımla.
dış filtre temizliği
Yasin Bey bir filtrenin akvaryumu saatte 3 kez çevirmesi gerektiğinden yola çıkarsak 1100 litre bir filtrenin akvaryumunuzun hacmi için yeterli olması gerekir. Malzeme diziliminiz nasıl? Boylarına bağlı olarak balıklarda fazla geliyor olabilir.
Yasin Bey bir filtrenin akvaryumu saatte 3 kez çevirmesi gerektiğinden yola çıkarsak 1100 litre bir filtrenin akvaryumunuzun hacmi için yeterli olması gerekir. Malzeme diziliminiz nasıl? Boylarına bağlı olarak balıklarda fazla geliyor olabilir.
kriza gold yavruları ve tank hakkında
Balıklarınız eninde sonunda büyük tanka geçecekleri için sonradan stres yaşamamaları adına direk büyük tankta başlamanız daha iyi olacaktır. Ne kadar büyük alan olursa o kadar rahat büyürler.Yem bulamama olayı ise tamamen hikaye.
Balıklarınız eninde sonunda büyük tanka geçecekleri için sonradan stres yaşamamaları adına direk büyük tankta başlamanız daha iyi olacaktır. Ne kadar büyük alan olursa o kadar rahat büyürler.Yem bulamama olayı ise tamamen hikaye.
F0 erkek eklemek nasıl olur ?
Kan değişikliği açısından farklı bir aileden gelen bir balık F0 (ya da benim deyimimle ithal) ya da F1, F2 fark etmeyecektir. F0 riskine girmektense F0 gibi kaliteli bir erkek bulsanız da aynı görevi görecektir. Yasin Bey ve Celal Bey'de çok güzel noktalara değinmişler. İthal balığı (F0) akvaryum yaşamına ve yaşadığınız yerin su değerlerine alışkın olanlarından almak çok daha mantıklı. Bununla beraber tropheuslerde bloat riskinden ötürü sindirim sistemlerinin sürekli çalışması adına düzenli yemleme önemli olduğundan aç bırakılmaları pek mantıklı değil. Saygılar.
Kan değişikliği açısından farklı bir aileden gelen bir balık F0 (ya da benim deyimimle ithal) ya da F1, F2 fark etmeyecektir. F0 riskine girmektense F0 gibi kaliteli bir erkek bulsanız da aynı görevi görecektir. Yasin Bey ve Celal Bey'de çok güzel noktalara değinmişler. İthal balığı (F0) akvaryum yaşamına ve yaşadığınız yerin su değerlerine alışkın olanlarından almak çok daha mantıklı. Bununla beraber tropheuslerde bloat riskinden ötürü sindirim sistemlerinin sürekli çalışması adına düzenli yemleme önemli olduğundan aç bırakılmaları pek mantıklı değil. Saygılar.
Dekor tropheus'lara uygun mu?
[QUOTE=Timur26] Fona yapacak bişey yok kayalarım açık renk ancak yosun tuttular o yüzden koyu. Benim sorunum sarı silis kum beyaz alsaymışım süper olacakmış. Fakat herz aman idda ediyorum mavi arka fon ve beyaz kum ve kayalar tropeus için renk göstermesi açısından 10 numara. Ama bu işi biraz profesyonel yapacaksan benim tankım buna örnekdir.
[QUOTE=Timur26] Fona yapacak bişey yok kayalarım açık renk ancak yosun tuttular o yüzden koyu. Benim sorunum sarı silis kum beyaz alsaymışım süper olacakmış. Fakat herz aman idda ediyorum mavi arka fon ve beyaz kum ve kayalar tropeus için renk göstermesi açısından 10 numara. Ama bu işi biraz profesyonel yapacaksan benim tankım buna örnekdir.
Tanganyika gölüne hiç gitmedim ancak onun kompoze ettiğime inanıyorum Genelde de beyenilen bir tankım vardı bugüne kadar ilk eleştiren siz oldunuz tebrik ederim
[/QUOTE]

Timur Hocam eleştirmek için birşey demedim sadece gördüğümü söylemek istedim. Tankınız gerçekten çok güzel buna diyecek birşey yok zaten. Ancak ilangide de önemli olan sarı renk değil mi? Belki aydınlatmadan belki kullanılan fondan, belki yemden, belki stresten, belki taşların renginden, belki çektiğiniz fotoğraf makinesinden dolayı tam renklerini göstermemiş balıklarınız. Fotoğraflarda taşlar koyu renk, fonda çok koyu görünüyor bunu demek istedim. Yoksa akvaryumunuz maşallah yakıyor ortalığı. 

SON MESAJLAR
- 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 00:55
Güney Amerikan Cichlidleri - Bitkilerde Halsizlik Yaprak Delinmesi mrah, 00:14
Bitki Akvaryumları Genel - Orion Led Seçimi UmitKazanbey, 23:53
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Taban Çatlama İhtimali Hakkında emreyz, 22:27
Akvaryum Bilimi - Yem Önerileri Hakkında Tuğrul Coşkun, 22:23
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Suyu Dinlendirme. Cyber_Scout, 22:22
Yeni Üye Forumu - Adi Salyangoz M0nty, 22:16
Yeni Üye Forumu - Süs Havuzu Can T., 22:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Akvaryumu Mesutoviç, 21:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Küçük Akvaryumda Bakılacak Canlı Tavsiyesi Mesutoviç, 21:53
Diğer Tatlı Su Canlıları - L144 Yumurta Almdr07, 21:34
Kedi Balıkları Forumu - Tds 400-500 Lerde Nasıl Düşürebilirim Jemaisvu, 21:07
Yeni Üye Forumu - Yemler Hakkında Bilgi M0nty, 20:54
Yeni Üye Forumu - Balığım Hamile Mi M0nty, 20:53
Yeni Üye Forumu - Zebra Ciklet Yavruları Emiresin48, 20:41
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Mütevazi Betta Akvaryumum Dogukankun, 19:09
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Camında Minik Beyaz Şeyler sahinsahiner, 18:39
Bitki Akvaryumları Genel - Yeni Betta Yavruları Ve Tank Günlüğü NotEvenBeginner, 16:54
Akvaryum Tanıtımı - Tds Değeri (1000 Ve Üzeri) emreatac, 16:15
Canlı Doğuranlar - Safkan Velifera MertSoyumert, 16:01
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? abkaak, 15:50
Canlı Doğuranlar - Karma Betta H.polat, 15:45
Akvaryum Tanıtımı - Balıklarım Ölüyor... ahmetfiratozkaya, 15:36
Yeni Üye Forumu - 2 aylık japonun karnında kan topladı resim ekledim Cyber_Scout, 14:23
Sazansıgiller - Bitkili Endler Ve Kiraz Karides Akvaryumu Orhan76, 13:43
Yeni Üye Forumu - Kardinal Tetranın Hastalığı Ne RadiantHydrogen, 13:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Vatoz Renk Değiştirmiş Sizce Normal mi? UmitKazanbey, 12:56
Yeni Üye Forumu - Dophin H80 Filtremi Kuramadım metsi, 12:52
Filtre ve Sump Yapımı - Transgenetik Tetra Yumurtası Hk abkaak, 12:46
Bitkili Akvaryum Canlıları - 100 40 40 Akvaryuma Mobilya Parça Ölçüleri mutlubaba, 12:37
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Pistia Ve Filtre Sorunu Orhan76, 12:28
Yeni Üye Forumu - Balığım Dipte Yatıyor İsmail_96965, 12:16
Canlı Doğuranlar - Hygrophila Difformis Yapraklarında Kararma CoryCory, 12:06
Yeni Üye Forumu - Eriyen Ve Sararan Yapraklar Orhan76, 10:48
Bitki Akvaryumları Genel - Işık Sistemi Aguamentist, 07:16
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Hobide Yeniyim UEK, 05:05
Yeni Üye Forumu - 650 Km İçin Akvaryum Ve Balık Nakliyesi Cyber_Scout, 03:11
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Ciklet Cyber_Scout, 03:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Msobo Magunga Cikletim Değişik Davranış Özelliği. mbehzat, 23:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumda Fazla Bakım Gerektirmeyen Bitkiler M0nty, 23:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Küçük Boy Sürü Önerisi Cyber_Scout, 23:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtre Bozukken Ne Kadar Yaşarlar(moli Ve Lepistes M0nty, 21:06
Yeni Üye Forumu - Bu Balık Engelli Mi ? M0nty, 21:04
Yeni Üye Forumu - 10 Litre Akvaryuma Ne Yapılabilir? Ehtiyar, 18:40
Yeni Üye Forumu - 100cm Akvaryum onuroztrk06, 17:06
Yeni Üye Forumu - Tür Ve Cinsiyet MasterChiefHakan, 14:58
Yeni Üye Forumu - Betta Balığımın Neyi Var MasterChiefHakan, 14:52
Yeni Üye Forumu - Dana Yüreği darkaura, 13:53
Malzemeler ve Yemler Forumu - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) kubilaykoparan, 11:31
Akvaryum Tanıtımı - Mavi Prenses Hangi Balıklarla Yaşar? MasterChiefHakan, 09:35
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 5 Erkek Saulosi Emirk 00:37
- Mangrow Ve Üçgen Vatoz Küpü Emirk 00:37
- Bolbitis Türleri Ve Java Fern Arıyorum alierdemir87 00:22
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 00:21
- Japon Şemsiyesi Yeni Köklenmiş Fideler ootkn 00:21
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 00:21
- Şelale Filtre Ve Hortum ootkn 00:21
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 23:18
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 23:18
- Creaqua Firefly V2 90cm Armatür Poetika35 22:59
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 22:51
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:51
- 2.67 Tüp Furcifer 22:39
- Dennerle Akvaryum Furcifer 22:39
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 22:39
- Creaqua Nano Elit Furcifer 22:39
- Canlı Yem Çeşitleri Lotus88 22:29
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 21:47
- Tiger Endler Lepistes bytrmrt 21:38
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 20:34
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 20:34
- Karides , Salyangoz . gyunda 20:34
- Geophagus Red Head Tapajos harunefe 20:20
- Full Set Hobi Sonu harunefe 20:20
- 🦐 Karideslerinizin Güvenli Limanı! respes 19:53
- Akvaryum Boru Tutucu Klips – Cam Üstü Vidalı Siste respes 19:53
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 19:15
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 19:07
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 19:07
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 19:07
- Ankara İçi Red Devil Melek Arıyorum (yavru Boy) Laetacara 18:52
- Afrika Salyangoz Takas alecozan 18:47
- Özel Tür Endler(red Scarlet) YunusEmin210 18:42
- Cardinal Neon Tetra metalhead 18:27
- Salvinia Natans Ve Yeşil Su Kültürü ternapi 18:03
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 16:56
- Genç Yetişkin Kribensisler Koksal Gurkan 16:56
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 16:01
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 16:01
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 16:01
- Red Tuxedo Lepistes Ve Erkek Cüce Vatoz 8 Cm FarukGorgun 15:46
- Karides Akvaryumu FarukGorgun 15:46
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 15:22
- Damızlık Yarıtül Yarasa Çift Ve Peruvian Altumçift karadadas 14:57
- Dış Filtre, Armatür Ve Malzemeler Hüdai 14:52
- Afrika Cichlidleri devito 14:36
- Ista Emiş Basış Seti Bysam 14:31
- Erkek Damılık Cüce Vatoz Bysam 14:31
- Aquael Ultramax 1500 Bysam 14:31
- Powerled Armatür Bysam 14:31
KULLANICILAR
- 103 Online Kullanıcı, 56 Üye
Online Kullanıcılar
CoryCory,
mkenans,
Tataaa4325,
servet,
Zeynep kervancıo,
EKAR,
Sunborn,
Tuby,
ezzalisi,
mar76,
HaydarGul,
Emirhan1453,
buraktanatar,
MaveraR,
Erbetta,
Furkann,
urzais,
arapaima,
muratavcı,
emrbrcn,
AmatorLepistesci,
Ehtiyar,
kdrackgz,
ulutasatilla,
logosta,
UEK,
Ayktgnc,
Akax,
Tuncerokan,
xkurso,
inspector,
lojistisyen,
ArifhbsAquatics,
bendeniztayfun,
koraykbl,
Dogukankun,
Cyber_Scout,
fevzi1,
RadiantHydrogen,
Furkan2020,
Oquanus,
Azizdurdenn,
Emirk,
oguzhanYeniBalik,
Liga,
emreyz,
HugoSanchez,
GreeNWooD,
ternapi,
burakbozcelik,
cbberkol,
OmerINCE,
sahinsahiner,
muyat,
erdakylc,
Laetacara,
Artizz38,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.