ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
2000ruhu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
26 Eylül 2016 17:35
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
özer arabacı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
özer arabacı
SON 10 MESAJI
Can Sıkıntısından Akvaryum Yapmak
Teşekkür ederim sizin ilginiz beni ateşledi siz cevap yazmasaydınız hiç bulaşmazdım fiyat almaya bile ama bu olay beni çok üzdü.Başka sefere artık teşekkür ederim.
Teşekkür ederim sizin ilginiz beni ateşledi siz cevap yazmasaydınız hiç bulaşmazdım fiyat almaya bile ama bu olay beni çok üzdü.Başka sefere artık teşekkür ederim.
Resimde Kumun hemen bitiminden açılmış delik.Alttan 15 cm alıyorum delik için o halde.
Kafa motoru hortumunun çapları ne oluyor ? Dediğiniz gibi çap ne ise +1 cm ilave ettirip o çapta bir delik açtıracağım o halde.
Şimdilik tek soru çap kaldı.Beklemedeyim.Yarın cam için fiyat alacağım.Aklıma soru gelirse sizlere sormaya devam edeceğim.
Arkadaşlar yarın fiyat almaya gideceğim.Şu delik çapı konusunda yardımcı olursanı belki camları kestirebilirim.
Arkadaşlar merhaba
Delik ölçüleri olmadan gidip bir fiyat alayım dedim.Bursalı arkadaşlar bilir küçük sanayi sitesinde ALER cam denilen firmaya gittim.Evimiz küçük sanayi sitesine çok yakın.Atladım bisikletime 2 km olmadan vardım.Ev üstümle gittim.Neyse girdim efendi çıktı rodajsız 70 tl fiyat verdi camlara.Siz yapıyormusunuz akvaryum dedi.Biz birleştiriyoruz dedi (!) (Ben başka birşey dedim sanki) Kaça yaparsınız dedim rodajlı yaparız biz dedi.O halde kaça olur dedim 120 olur dedi.1 Haftada yaparız eve teslim etmeyiz dedi.Bunları derken çok saygı değer esnaf kardeş kapıya doğru yöneldi daha sorum bitmeden açtı kapıyı ne olduğunu anlamadan dışarı çıktık,o başka yere gitti ben bisikletime bindim geri evime geldim.Daha sump,sump camını kaplama vs konuşmadan beni postaladı.İllaki güzel bir kıyafet giyip,araba anahtarımı sallamam mı lazım ilgi alaka görmek için ? Yazıklar olsun.Yaptıracaktım çünkü acemiyim camı alır mundar ederim dedim kendi kendime ama vazgeçtim.Konu kalsın burda ilerde tekrar niyetlenirsem ölçülerim ve bilgilerden faydalanırım ama cidden yazık.20 Gün sürem vardı sınava hazırlanacağım 20 günde yaparım akvaryumu,kumu ışığı bitkiyi ayarlarım herşey olur sadece hafta sonları temizlik yaparım kısa sürede izlemesi keyifli olur demiştim ama olmadı.
BURSA KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ 80.BLOK NO:39-40 ALER CAM KESİNLİKLE ÖNERMİYORUM.
Resimde Kumun hemen bitiminden açılmış delik.Alttan 15 cm alıyorum delik için o halde.
Kafa motoru hortumunun çapları ne oluyor ? Dediğiniz gibi çap ne ise +1 cm ilave ettirip o çapta bir delik açtıracağım o halde.
Şimdilik tek soru çap kaldı.Beklemedeyim.Yarın cam için fiyat alacağım.Aklıma soru gelirse sizlere sormaya devam edeceğim.
Arkadaşlar yarın fiyat almaya gideceğim.Şu delik çapı konusunda yardımcı olursanı belki camları kestirebilirim.
Arkadaşlar merhaba
Delik ölçüleri olmadan gidip bir fiyat alayım dedim.Bursalı arkadaşlar bilir küçük sanayi sitesinde ALER cam denilen firmaya gittim.Evimiz küçük sanayi sitesine çok yakın.Atladım bisikletime 2 km olmadan vardım.Ev üstümle gittim.Neyse girdim efendi çıktı rodajsız 70 tl fiyat verdi camlara.Siz yapıyormusunuz akvaryum dedi.Biz birleştiriyoruz dedi (!) (Ben başka birşey dedim sanki) Kaça yaparsınız dedim rodajlı yaparız biz dedi.O halde kaça olur dedim 120 olur dedi.1 Haftada yaparız eve teslim etmeyiz dedi.Bunları derken çok saygı değer esnaf kardeş kapıya doğru yöneldi daha sorum bitmeden açtı kapıyı ne olduğunu anlamadan dışarı çıktık,o başka yere gitti ben bisikletime bindim geri evime geldim.Daha sump,sump camını kaplama vs konuşmadan beni postaladı.İllaki güzel bir kıyafet giyip,araba anahtarımı sallamam mı lazım ilgi alaka görmek için ? Yazıklar olsun.Yaptıracaktım çünkü acemiyim camı alır mundar ederim dedim kendi kendime ama vazgeçtim.Konu kalsın burda ilerde tekrar niyetlenirsem ölçülerim ve bilgilerden faydalanırım ama cidden yazık.20 Gün sürem vardı sınava hazırlanacağım 20 günde yaparım akvaryumu,kumu ışığı bitkiyi ayarlarım herşey olur sadece hafta sonları temizlik yaparım kısa sürede izlemesi keyifli olur demiştim ama olmadı.
BURSA KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ 80.BLOK NO:39-40 ALER CAM KESİNLİKLE ÖNERMİYORUM.
[QUOTE=maviyeşil]Kirli su girişi sol altta kum seviyesinin 5-10cm üzerinde olabilir Bu girişe ızgaralı bir de kapak uydurmanız gerekecek. Kapağın ızgara aralıkları çok önemli. Yavru balıkların sığamayacağı kadar küçük, ancak kaba pisliklerle tıkanmayacak kadar büyük olmalı, ve düzenli olarak bu kapağın temizliği yapılmalı. Bitkili tank düşünüyorsanız mecburen üstten taşırmalı bir sistem yapmanız gerek çünkü kopan, dökülen bitki yaprakları bu kapağı (deliği) çok rahat tıkayacaktır ve sonuç olarak ya motorunuz kuruda kalacaktır, veya tankınız taşacaktır.
Dönüş kısmını ise ben hortumla vermenizi tavsiye ediyorum, ancak delik delmekte ısrarcı iseniz bu deliğin seviyesini mümkün oldukça aşağıda tutmalısınız. Deliğin içinden kafa motorunun borusunu geçirdikten sonra bu borunun çevresinin izolasyonunu yapmanız gerekir, çünkü izolasyon yapmazsanız kafa motorunun olduğu bölüme bu deliğin etrafından su geçişi olacaktır ve sump devirdaymı düşecektir.
Deliklerin çapı şu şekilde olmalı: Temiz suyun döneceği deliğin çapı kafa motorunun borusunun (aparatının) sıkıca geçeceği ebatta olmalı. Kirli su deliği ise temiz su deliğinden en az 0,5 - 1 cm daha geniş olmalı.[/QUOTE]
Kirli su girişi altta mı olacak üstte mi ? Kafam karıştı [:?]
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/35x45x35_-_%28_50lt_%29_arka_sumpli_karides_akvaryumu_-_%28_low_tech_%29_k574249.asp[/URL]
Bu akvaryumun aynısının ölçüleri farklısı olmasını planlıyorum.
Birde temiz su girişinin linkteki gibi içeri hortumla değilde,delikten verilmesini düşündüm.Devir daim konusunda kafamı karıştırdınız.Temiz suyu çıkışınu o şekilde uzatmanın devir daim için bir faydası olduğu için mi o şekilde yapılmış ?
Birde kum seviyesi ne kadar oluyor bu tarz tanklarda ?
[QUOTE=maviyeşil]Kirli su girişi sol altta kum seviyesinin 5-10cm üzerinde olabilir Bu girişe ızgaralı bir de kapak uydurmanız gerekecek. Kapağın ızgara aralıkları çok önemli. Yavru balıkların sığamayacağı kadar küçük, ancak kaba pisliklerle tıkanmayacak kadar büyük olmalı, ve düzenli olarak bu kapağın temizliği yapılmalı. Bitkili tank düşünüyorsanız mecburen üstten taşırmalı bir sistem yapmanız gerek çünkü kopan, dökülen bitki yaprakları bu kapağı (deliği) çok rahat tıkayacaktır ve sonuç olarak ya motorunuz kuruda kalacaktır, veya tankınız taşacaktır.
Dönüş kısmını ise ben hortumla vermenizi tavsiye ediyorum, ancak delik delmekte ısrarcı iseniz bu deliğin seviyesini mümkün oldukça aşağıda tutmalısınız. Deliğin içinden kafa motorunun borusunu geçirdikten sonra bu borunun çevresinin izolasyonunu yapmanız gerekir, çünkü izolasyon yapmazsanız kafa motorunun olduğu bölüme bu deliğin etrafından su geçişi olacaktır ve sump devirdaymı düşecektir.
Deliklerin çapı şu şekilde olmalı: Temiz suyun döneceği deliğin çapı kafa motorunun borusunun (aparatının) sıkıca geçeceği ebatta olmalı. Kirli su deliği ise temiz su deliğinden en az 0,5 - 1 cm daha geniş olmalı.[/QUOTE]
Kirli su girişi altta mı olacak üstte mi ? Kafam karıştı [:?]
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/35x45x35_-_%28_50lt_%29_arka_sumpli_karides_akvaryumu_-_%28_low_tech_%29_k574249.asp[/URL]
Bu akvaryumun aynısının ölçüleri farklısı olmasını planlıyorum.
Birde temiz su girişinin linkteki gibi içeri hortumla değilde,delikten verilmesini düşündüm.Devir daim konusunda kafamı karıştırdınız.Temiz suyu çıkışınu o şekilde uzatmanın devir daim için bir faydası olduğu için mi o şekilde yapılmış ?
Birde kum seviyesi ne kadar oluyor bu tarz tanklarda ?
Siz yazdıktan sonra bende düşündüm çok küsüratlı oldu camcı bu kadar küsüratlı kesemez diye.Sizin verdiğiniz ölçüler uygun geldi düz hesap.
Cam ölçüleri konusu benim için bitmiştir.
Şuan konu sump a girecek kirli su ve çıkacak temiz su konusu.
Kirli su girişini sol alttan,temiz su girişini sağ üstten vermeyi planlıyorum.Temiz su girişi içinde bir delik açtırmayı planlıyorum.Akvaryumun içinde hiçbir hortum vs olsun istemiyorum.Kafa motorunun bir ekipmanı oluyor suyu yönlendirmek için.O tarz bir alet takarım diye düşünüyorum.
Bu bilgilere göre açtıracağım deliklerin çapı ne olmalı ve nerelerden açtırmalıyım ? Kum koyulacak tabana bunu göz önüne alıp birşey söylemeniz gerekiyor sanırım.
Siz yazdıktan sonra bende düşündüm çok küsüratlı oldu camcı bu kadar küsüratlı kesemez diye.Sizin verdiğiniz ölçüler uygun geldi düz hesap.
Cam ölçüleri konusu benim için bitmiştir.
Şuan konu sump a girecek kirli su ve çıkacak temiz su konusu.
Kirli su girişini sol alttan,temiz su girişini sağ üstten vermeyi planlıyorum.Temiz su girişi içinde bir delik açtırmayı planlıyorum.Akvaryumun içinde hiçbir hortum vs olsun istemiyorum.Kafa motorunun bir ekipmanı oluyor suyu yönlendirmek için.O tarz bir alet takarım diye düşünüyorum.
Bu bilgilere göre açtıracağım deliklerin çapı ne olmalı ve nerelerden açtırmalıyım ? Kum koyulacak tabana bunu göz önüne alıp birşey söylemeniz gerekiyor sanırım.
İlgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim.Benim dediğim ölçülerinde doğru olduğunu sanıyorum.Sizinkide doğru.Şimdi kayıt ve kuşak olayını araştırdım ama biraz karışık geldi.İlla yapmam şart mı ? Yapmadan bir sorun çıkar mı ?
Açılacak deliğin çapı ne kadar olmalı sizce ?
İlgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim.Benim dediğim ölçülerinde doğru olduğunu sanıyorum.Sizinkide doğru.Şimdi kayıt ve kuşak olayını araştırdım ama biraz karışık geldi.İlla yapmam şart mı ? Yapmadan bir sorun çıkar mı ?
Açılacak deliğin çapı ne kadar olmalı sizce ?
Merhaba
Yanıt için çok teşekkür ederim.
Ancak sanırım verdiğiniz ölçüler hatalı.Ben 50*50*50 bir akvaryum istiyorum ama sump vs düşüldükten sonra kalan alanın 50*50*50 kalmalı.
Şimdi 6 mm camdan ve 15 cm sump tan hesap yaparsak;
taban için 51.2*66.8 bir cam gerekli değil mi ? Akvaryum 50*50 dedik + 15 sump 65 eder. öne bir arkaya 1 ve ortaya sump için 6 mm lik camları hesaplarsak 1.8 cm yapar buda 66.8 yapar diye hesapladım.Bu taban camı idi.
Taban camının üstüne koyulacak 49.4*66.8 2 adet cam ve 49.4*50 3 adet cam ile bölmeler hariç akvaryum bitiyor yanlış bir hesap yapmadıysam.Ama yine sizlere sormak isterim.
Önce ölçü işini kesinleştirelim sonra soracağım bazı sorular olacak.
Merhaba
Yanıt için çok teşekkür ederim.
Ancak sanırım verdiğiniz ölçüler hatalı.Ben 50*50*50 bir akvaryum istiyorum ama sump vs düşüldükten sonra kalan alanın 50*50*50 kalmalı.
Şimdi 6 mm camdan ve 15 cm sump tan hesap yaparsak;
taban için 51.2*66.8 bir cam gerekli değil mi ? Akvaryum 50*50 dedik + 15 sump 65 eder. öne bir arkaya 1 ve ortaya sump için 6 mm lik camları hesaplarsak 1.8 cm yapar buda 66.8 yapar diye hesapladım.Bu taban camı idi.
Taban camının üstüne koyulacak 49.4*66.8 2 adet cam ve 49.4*50 3 adet cam ile bölmeler hariç akvaryum bitiyor yanlış bir hesap yapmadıysam.Ama yine sizlere sormak isterim.
Önce ölçü işini kesinleştirelim sonra soracağım bazı sorular olacak.
Arkadaşlar merhabalar
Can sıkıntısından akvaryum yapıp,onunla uğraşmak istiyorum.Aklımda birkaç soru var onları giderdikten sonra yapmayı ve sizinle paylaşmayı planlıyorum.
1-Akvaryum kullanım alanı 50*50*50 olmasını istiyorum.Kaç Cm lik camlar olmalı ? Ve tüm camları taban camının üstüne yapıştırmayı düşünüyorum.Buna göre bir ölçü rica ediyorum.
2-Ancak iç sump düşünüyorum yani kullanım alanı 50*50*50 olacak ama toplam en biraz daha büyük olacak.Benim sorum iç sump için kaç cm bırakmalı ? Ben ilk etapta basit bitkilerin olduğu içinde 2-3 karides ve göze hoş gelen sürü balıkları düşünüyorum.Ancak baktım hoşuma gidiyor ileride ufak bir deniz akvaryumu kurabilirim.Bu bilgilere göre sump büyüklüğü ne olmalı ?
3-En büyük korkum parçaların yanlış hesaplanması ve düzgün birleştirememek.Bu verdiğim bilgilere göre hangi ölçülerde kaç adet cam almam gerektiğini size sormak istedim.Forumun bünyesinde cam hesaplama programını gördüm ancak işin içine sump girince kafam çok karıştı.
4-Biliyorum sizler camcı değilsiniz ama gene vereceğiniz ölçülerdeki camların ortalama maliyetini sizlere sormak isterim.
5-Sump kirli çıkış ve temiz girişi için açılacak deliklerin tam olarak nereye açılacağını hesaplamak mı gerekiyor ? Aksi halde su taşması yada su eksik kalması yaşarmıyım ?
6-Kayıt,kuşak gibi tabirler gördüm forumda.Gereklimi ? Benim gibi acemi biri yapabilirmi ?
Sizlere zahmet verdim.Şimdiden çok teşekkür ederim.Umarım kısa sürede cevaplarımı alır ve icraata geçebilirim.
Sevgiler.[EDIT]2000ruhu,2015-08-10 16:05:19[/EDIT]
Eğer Yanılmıyorsam cam ölçülerim şöyle olacak;
6 mm cam kalınlığı ile;
Akvaryum için
51.2*66.8 =1 adet
49.4*66.8=2 adet
49.4*50=2 adet
Sump için
49.4*50=1 adet
X*15=2 yada 3 adet.
Eğer ölçüler doğru ise burda sorun X kaç olmalı ? ve kaç adet olmalı ?
Bunun dışında sump için dediğim 49.4*50 ye kaç çapında delikler açılmalı ve bu delikler nereye olmalı ?
Arkadaşlar merhabalar
Can sıkıntısından akvaryum yapıp,onunla uğraşmak istiyorum.Aklımda birkaç soru var onları giderdikten sonra yapmayı ve sizinle paylaşmayı planlıyorum.
1-Akvaryum kullanım alanı 50*50*50 olmasını istiyorum.Kaç Cm lik camlar olmalı ? Ve tüm camları taban camının üstüne yapıştırmayı düşünüyorum.Buna göre bir ölçü rica ediyorum.
2-Ancak iç sump düşünüyorum yani kullanım alanı 50*50*50 olacak ama toplam en biraz daha büyük olacak.Benim sorum iç sump için kaç cm bırakmalı ? Ben ilk etapta basit bitkilerin olduğu içinde 2-3 karides ve göze hoş gelen sürü balıkları düşünüyorum.Ancak baktım hoşuma gidiyor ileride ufak bir deniz akvaryumu kurabilirim.Bu bilgilere göre sump büyüklüğü ne olmalı ?
3-En büyük korkum parçaların yanlış hesaplanması ve düzgün birleştirememek.Bu verdiğim bilgilere göre hangi ölçülerde kaç adet cam almam gerektiğini size sormak istedim.Forumun bünyesinde cam hesaplama programını gördüm ancak işin içine sump girince kafam çok karıştı.
4-Biliyorum sizler camcı değilsiniz ama gene vereceğiniz ölçülerdeki camların ortalama maliyetini sizlere sormak isterim.
5-Sump kirli çıkış ve temiz girişi için açılacak deliklerin tam olarak nereye açılacağını hesaplamak mı gerekiyor ? Aksi halde su taşması yada su eksik kalması yaşarmıyım ?
6-Kayıt,kuşak gibi tabirler gördüm forumda.Gereklimi ? Benim gibi acemi biri yapabilirmi ?
Sizlere zahmet verdim.Şimdiden çok teşekkür ederim.Umarım kısa sürede cevaplarımı alır ve icraata geçebilirim.
Sevgiler.[EDIT]2000ruhu,2015-08-10 16:05:19[/EDIT]
Eğer Yanılmıyorsam cam ölçülerim şöyle olacak;
6 mm cam kalınlığı ile;
Akvaryum için
51.2*66.8 =1 adet
49.4*66.8=2 adet
49.4*50=2 adet
Sump için
49.4*50=1 adet
X*15=2 yada 3 adet.
Eğer ölçüler doğru ise burda sorun X kaç olmalı ? ve kaç adet olmalı ?
Bunun dışında sump için dediğim 49.4*50 ye kaç çapında delikler açılmalı ve bu delikler nereye olmalı ?
Akvaryum yapımı için araştırma
[QUOTE=soner-can] mrb kirli Su icin acilacak yuvanin olculerini ustteki yazimda vermistim 50mm yani 5 cm capinda olsa yeterli olacakdir, birde cami yuvarlak kestirebilirsin, elmas pancla veya pergelle kesiyorlar. [/QUOTE]
Gözümden kaçmış kusura bakmayın.Temiz su için atmanın o plastiğinin çapını öğrenebilmem mümkünmü acaba ? yada hepsi standartmıdır ? önce parçayı edinip öylemi kestireyim ?
[QUOTE=soner-can] mrb kirli Su icin acilacak yuvanin olculerini ustteki yazimda vermistim 50mm yani 5 cm capinda olsa yeterli olacakdir, birde cami yuvarlak kestirebilirsin, elmas pancla veya pergelle kesiyorlar. [/QUOTE]
Gözümden kaçmış kusura bakmayın.Temiz su için atmanın o plastiğinin çapını öğrenebilmem mümkünmü acaba ? yada hepsi standartmıdır ? önce parçayı edinip öylemi kestireyim ?
[QUOTE=Gecko] Pleksı kloroform veya japonla gayet saglam yapısır. Hatta kaynak olur ıkı yuzey.
[/QUOTE]
Bende sizin gibi düşünüyorum ancak hem yardımcı olan abi hemde forumda bir arkadaşın konusunda pleksiyi,cama silikon ile uygulayan gördüm.Şuan tamamen araştırma aşamasında olduğum için sorun yok.Araştırıyorum.Ancak ne pleksi ne cam ne olursa olsun şu açılacak delik boyutları konusunda tam anlamda yardımcı olamadı kimse.Temiz su girişi atmanın yön verilebilen plastik aparatına göre deldirilecek ancak kirli su girişi için ne boyutta birşey yapmam konusunda yardım bulamadım.
Bu arada sanırım camdan yapacağım sumpuda.Yuvarlak olarak delebiliyorlarsa güzel ancak delemiyorlarsa sıkıntı zira ona göre aparat edinmek zor olacak.
[QUOTE=Gecko] Pleksı kloroform veya japonla gayet saglam yapısır. Hatta kaynak olur ıkı yuzey.
Cam ıse malum sılıkonla yapısır.
Yalnız sılıkonu pleksı tutmaz. Camı da kloroform yapıstırmaz. Yanı pleskı ıle cam yapıstırmak oldukca zordur. sılıkon bır mıktar pleksıyı tutar ama az bır zorlamada tamamen ayrılır. Bu konuda dıkkatlı olmanızı onerırım.
Bende sizin gibi düşünüyorum ancak hem yardımcı olan abi hemde forumda bir arkadaşın konusunda pleksiyi,cama silikon ile uygulayan gördüm.Şuan tamamen araştırma aşamasında olduğum için sorun yok.Araştırıyorum.Ancak ne pleksi ne cam ne olursa olsun şu açılacak delik boyutları konusunda tam anlamda yardımcı olamadı kimse.Temiz su girişi atmanın yön verilebilen plastik aparatına göre deldirilecek ancak kirli su girişi için ne boyutta birşey yapmam konusunda yardım bulamadım.
Bu arada sanırım camdan yapacağım sumpuda.Yuvarlak olarak delebiliyorlarsa güzel ancak delemiyorlarsa sıkıntı zira ona göre aparat edinmek zor olacak.
Şuanda herşeyi anlamış bulunuyorum.Sadece açılacak deliklerin boyutu hakkında endişelerim var.Şu taşması yaşarmıyım,giriş ile çıkış arasında fark olurmu,kafa motoru susuz kalırmı endişesi hakim.Bu meseleyi tam olarak çözdüğüm vakit fiyat araştırması için piyasaya çıkacağım.
Not:Pleksiyi cama silikon ile,pleksi parçalarını kloroform ilemi yapıştıracağım ?
2000ruhu 2014-06-23 12:32:20
Şuanda herşeyi anlamış bulunuyorum.Sadece açılacak deliklerin boyutu hakkında endişelerim var.Şu taşması yaşarmıyım,giriş ile çıkış arasında fark olurmu,kafa motoru susuz kalırmı endişesi hakim.Bu meseleyi tam olarak çözdüğüm vakit fiyat araştırması için piyasaya çıkacağım.
Not:Pleksiyi cama silikon ile,pleksi parçalarını kloroform ilemi yapıştıracağım ?
SON MESAJLAR
- Vuslat mmemati, 17:04
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangozu Renk Sorunu Hidro Dinamik, 16:56
Omurgasızlar - Yıllar Sonra Yeniden Bitkili Akvaryum mmemati, 16:45
Akvaryum Tanıtımı - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 16:45
Labirentliler Tanıtımı - Akvaryuma Balık Ekleme xellence07, 16:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ne Yapmalıyım?! Hamite07, 16:33
Yeni Üye Forumu - Ista 96gr Setin Limon Tuzu Sitrik Asit Dönüşümü darkaura, 16:02
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Elma Salyangozum Öldümü Acil Berkayv, 16:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Arka Köşe İç Sump Orhan76, 15:54
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta Balık Hastalık Teşhisi Taha Yanık, 15:38
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Orhan76, 15:06
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - İlk En Güzel Tecrübem :-) Güntaç aytaç, 14:17
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum Kurulumu Cem Altay, 14:03
Bitki Akvaryumları Genel - Glowfish Ve Akvaryumum Yiğit solak, 13:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yarasa Melek writer, 12:55
Fiyat Forumu - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım Muhammedbedri, 12:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Caridina Akvaryumu reprise, 12:20
Akvaryum Tanıtımı - Neon Tetra Gövde İçindeki Beyazlık Hasan usta, 12:02
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığıma Ne Kadar Yem Atmalıyım? MasterChief, 11:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteslerim Ölüyor :( MasterChief, 11:14
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Çöpçü Baligi Yumurtasini Yer Mi ? Muhammedcay, 11:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hasta Ciklet Orhan76, 10:56
Yeni Üye Forumu - Transgenetik İle Hobiye Tekrar Dönüş Orhan76, 09:57
Akvaryum Tanıtımı - Alt Sump Problemleri Ve Temizleme Güçlüğü Hk.bilgi omerali06, 09:04
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Artemia Muhammedcay, 08:59
Canlı Doğuranlar - Sump Türü Seçimi Hakkında omerali06, 08:59
Filtre ve Sump Yapımı - Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu omerali06, 08:43
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu Orhan76, 08:32
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - 80lt Filtreleme Bütçe 3000tl Orhan76, 08:23
Filtreleme Seçenekleri - Walstad 56. Gün Akvaryum Tanıtımı Ve Son Durum berkeyazer, 03:46
Akvaryum Tanıtımı - İç Filtre De Bioball Kullanılır Mı Emreözamisos, 02:55
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumumda Hangi Ürünleri Kullanmalıyım Emreözamisos, 02:53
Yeni Üye Forumu - Üçgen Kuyruklu Yavru BabySoul, 02:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitki Adaptasyonu? Sena Karaman, 01:48
Bitki Türleri ve Bakımı - Eloeda Vs Filtre baranerd, 00:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 180x60x60 Karma Güney Amerika HarunYILDIRIM, 00:36
Akvaryum Tanıtımı - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo sadece soru, 00:14
Labirentliler - Bettamın Türü Ne Taha Yanık, 23:28
Yeni Üye Forumu - Bettamın Türü Ne? Neothauma, 22:58
Yeni Üye Forumu - Vatoz Balığımın Yüzgeci erenerturk, 22:45
Kedi Balıkları Forumu - Yengecimin Ortam Sıcaklığı İle İlgili Sorum Var BabySoul, 22:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Acele Edin Ölümler Başladı Muhammedbedri, 22:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Kurulum Ve Sarı Su Sorunu berkay10, 20:36
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Multikani Filter Dış Filtre 800 Litre Rüzgar.57, 20:10
Filtreleme Seçenekleri - Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam BabySoul, 20:08
Aydınlatma - Balığımın Dışkısı MustafaŞ, 20:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Canlı Önerisi bendeniztayfun, 19:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı KaanE, 19:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 19:38
Bitki Akvaryumları Genel - Ramirezi İlkerSHN, 19:37
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 17:28
- Gold Poso (tavşan) Ve Siyah Tül Kuyruk Vatos yildiray71 17:23
- Akvaryum Malzemeleri kdrackgz 16:33
- Afrika Cichlidleri devito 16:33
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 16:08
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 15:32
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 15:32
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Çift-dişiler Shinouzen 15:22
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 15:14
- Eheim2215 Dış Filtre HakanYurdaer 15:07
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 14:54
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 14:54
- Kaliteli Malzemeler - Eheim,sera,matrix Vs. FurkanSehit 14:53
- Bitkili Tank İçin Aydınlatma Arıyorum Turkan06 14:33
- Mobilyalı Akvaryum Arıyorum Turkan06 14:32
- Axolotl Hcan 13:48
- Kiraz Karides serserimayin88 13:35
- Moscow Dark Blue Genç Lepistesler serserimayin88 13:35
- Bursa İçi Ücretsiz Paramesyum Kültürü Rafayel 13:10
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 13:10
- 🌲🌳🌲🌳🌲🌳high Tech Bitkiler Nadir Türler🌲🌳🌲 hasancn 12:51
- Hızlı Olan Alır :) Tek Paket Vardır.85 Kök hasancn 12:51
- Super Red Tül Damızlık Erkek Arıyorum. Veya Çift hasancn 12:51
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 12:47
- Sobo Şelale Filtre/ Aquel Versamax 2 Şelale Filtre barsbingul 12:47
- Aquael 200 Watt Elektronik İsitici Gursoyhasan 12:45
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 12:35
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 12:35
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 12:09
- Stoklar Güncellendi Hobiciye Mdf Dolap Woodwork Can TEK 12:09
- Akvaryum Dolabı Bora Bey 12:05
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 11:59
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 11:59
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 11:59
- Sobo Tepe Filtre Firefighter 11:50
- Leptosoma Kitumba Firefighter 11:50
- 6 Adet Damizlik Altı 2e4d Ocellatus Gold abunil 11:42
- Christmas Moss Furkann 11:34
- Epey Miktarda Moss brkenginol 11:26
- Karides Yem Ve Mineral -ggarten-ebi Dama-dennerle lotnaquascaping 11:23
- Karides Mineralleri Ve Yemleri lotnaquascaping 11:23
- Genchem-no Planaria-planarya Ve Hydra'dan Kurtulun lotnaquascaping 11:23
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 10:56
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 10:56
- Moli Plati Gold Barbus CevdetSERBEST 10:56
- Larviva Kafalı Yunus Ciklet İçin Kafa Yemi Esakvarist 10:54
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 10:32
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 10:23
- Killifish Gardneri Damızlık Koloni... onuribrahim 10:21
- 2 Cm Kribensis Yavruları... onuribrahim 10:21
KULLANICILAR
- 154 Online Kullanıcı, 84 Üye
Online Kullanıcılar
Sputnik,
Taha Yanık,
kimyager16,
darkaura,
Alper Efe,
FrontBack,
osmandbnl,
nakkas__45,
Kdo61,
mmemati,
kolpalarcok,
czafer58,
MiSoSiKiaN,
aliemre0619,
atiryaki,
kn0w,
Göksel D,
the__legend,
tuzlanıl,
Oasis,
neomeo,
terranova,
Güntaç aytaç,
otolkurt,
Berkant,
ersin ün,
devito,
armaganb,
Öğretmen Ali,
sıtkı,
bygoodman3458,
Alberu,
Bayram Bayrak,
enginsemsi,
Hidro Dinamik,
reprise,
AbdullahKurcaduz,
Yunus cikletcii,
-doctore-,
akvaryumodam,
Golgeci,
sfcscannow,
laryscrl,
takmakafaya,
kopruluonur,
Shinouzen,
Orhan76,
İsmail YILDIRIM,
karabacakriza,
servet,
sakpolat,
DenizUlucutsoy,
yamansengonca,
gyunda,
cgdsdmr,
Batuhan Tosun,
umutuyar,
oktay42,
efsane07,
Eymn20,
vedat79,
berkanozcann,
Full red burak,
wallece,
Azizdurdenn,
R2K2,
Ehtiyar,
MBurakA,
cyborghuman,
Muhammedcay,
Utku_kerem,
abunil,
ootkn,
salihclk,
Esakvarist,
UrasArt,
A2626,
Vlademirol,
mert01589,
mitii,
GhostKoi,
drersayan,
Ramboy,
FatihBezirgan,
baudouin,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.