ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
cagdason
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
19 Haziran 2012 00:57
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Çağdaş D. Son
Doğum Tarihi:
10 Ocak 1975
İl:
Ankara
Meslek:
Öğretim Üyesi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Çağdaş D. Son
SON 3 MESAJI
20 Günlük Deniz Akvaryumum
Işıklar nekadar süre ile yanıyor, kahverengi alge ışığı azaltırsan azalabilir ama sorun fosfat ya da benzeri bir değerin yükselmesinden kaynaklanıyor sanırım. Dalga motoru iyi fikir ve sık su değişikliği sorununu çözer. Balık için biraz erken gibi belki damsel denenebilir. Ama ilk önce su değerlerini kontrol et bence. Kolay gelsin.
Işıklar nekadar süre ile yanıyor, kahverengi alge ışığı azaltırsan azalabilir ama sorun fosfat ya da benzeri bir değerin yükselmesinden kaynaklanıyor sanırım. Dalga motoru iyi fikir ve sık su değişikliği sorununu çözer. Balık için biraz erken gibi belki damsel denenebilir. Ama ilk önce su değerlerini kontrol et bence. Kolay gelsin.
3 sene sonra hobiye dönüş
Herkeze merhaba,
2003 yılından beri yapmakta olduğum tuzlu su akvaryum hobisine 3 yıl verdiğim aradan sonra tekrar başlıyorum. Herşey 25 Şubat 2012 günü başladı. 3 senedir nasıl tekrar başlarım diye düşünüyordum, itiraf etmeliyim Türkiye'de bu hobi ile uğraşanları taktir ediyorum herşey oldukca pahalı. Dünyanın heryerinde pahalı bir hobi ama burda ayrı bir pahalı. Beni ençok sevindiren yurtdışınakileri aratmayan çok güzel forum siteleri olması. Umarım bende diğer hobicilere burdan yardım edebilirim sizlerin yardım ve önerilerinede herzaman ihtiyaç duymaktayım.
Evet hikayemize dönelim 25 Şubat'ta Ankara sitelerde başladı öykümüz. Bir süredir internette 2. el tank fiyatlarına bakıyordum, satıcı arkadaşlardan birtanesi Sitelerde Ali usta diye birinden aldığını söyledi tankını. Tank hoşuma gitmişti ama 2.el için biraz pahalı gelmişti. Sitelere gidip yerinde görmek istedim tankları ve Ali usta ile tanıştım sonunda eve 140x60x60 lık bir tank ile döndüm.
Yandan:

Sump:

Su konusunda ne yapacağıma bir süre karar veremedim. İlk kurduğum tank da şanslıydım mesleğim gereği 18 ohm suya ulaşabiliyordum. Burda damacana kullananlar olduğunu duydum ama hem pahalıya gelecekti hemde güvenemedim. Sonunda bir RO sistem aldım. Malesef 19 lt yi 5 saatte dolduruyor. Tankın tamamını (yaklaşık 450 lt) doldurmak baya bir zaman aldı

Protein skimmer seçimi oldukca zorlu bir konu aceleye getirmek istemedim hala arayış içindeyim sanırım sonunda BM NAC-7 alacağım ama şimdilik forumdan bulduğum 2. el bir skimmer kullanıyorum oldukca yetersiz bir iki hafta içinde 2. el bir BM bulamazsam sanırım yeni birtane almam gerekecek.
Bir yandan su doldurmaya devam ediyorum,
daha önceki tanklarımda sayısız felaket ile karşılaştığım ve birçok salon, halı, parke feda ettiğim için bu sefer değişik ve biraz cesur ve akılsızca bir hareket yapıp tankı balkonda kurdum. İlk getirisi gider olması, ama bir çok götürüsü var kapalı balkon olmasına rağmen ısıtmak oldukca sorun şu anda iki 500W ısıtıcı var tankta. Elektirik parası sorun olsada bu hobiye başlarken bunu göze almıştım daha büyük sorun elektirik kesintileri ve tankın ısısının çok hızlı düşebilecek olması ileride bir jenaratör almak gerekebilir.
Resif ve deniz akvaryumlarında bence en önemli unsurlardan biri canlı kaya ve canlı kum. Bu konuda bilhassa canlı kaya konusunda birçok tankın yetersiz kaldığını gözlemliyorum 300-400 litrelik tanklarda 30-40 kg canlı kaya kullananlar var bence bu boyuta bir tank en az 100 kg canlı kaya kaldırır. Bu konuda kesin bir kural olmadığını biliyorum ama benim tecrübem nekadar kaya okadar az problem. Kum konusunda 5-6 cm olacak şekilde 40 kg canlı kum ve 47 kg argonit kullandım.

Kumların çokmesini beklerken bir yandan aydınlatma konusu beni düşündürmeye başladı. Daha önceki tanklarımda power compat kullanıyordum ve çok memnundum burda birtürlü uygun armatür bulamadı. T5 aydınlatmaya bakarken gene forum lar sağolsun bir MH armatür buldum oldkca uyun fiyatlıydı. Hala ek olarak T5 ya da LED düşünüyorum ama şimdilik 2x150 W MH ile (14000 K) idare ediyorum.

Armatürü tavana asmak oldukca zor oldu ama sonunda güzel bir görüntü olduğunu düşünüyorum.
Sonunda kum oturdu ve filtreleri çalıştırma zamanı geldi.

Filtreler vazifelerini yaptı ve suyumuz güzel bir görüntü aldı.

Canlı kaya bulmak oldukca güç bir ugraş, hele iyisini bulmak sanırımnerdeyse imkansız en azından internet üzerinden alıyorsanız. Buna rağmen ben ilk paketi internetten bir siteden aldım ve harika kayalar geldi. Keşke ellerinde daha fazla kaya olsaydı malesef sanırım hepsini ben aldım.
cagdason 2012-03-16 01:16:42
Herkeze merhaba,
2003 yılından beri yapmakta olduğum tuzlu su akvaryum hobisine 3 yıl verdiğim aradan sonra tekrar başlıyorum. Herşey 25 Şubat 2012 günü başladı. 3 senedir nasıl tekrar başlarım diye düşünüyordum, itiraf etmeliyim Türkiye'de bu hobi ile uğraşanları taktir ediyorum herşey oldukca pahalı. Dünyanın heryerinde pahalı bir hobi ama burda ayrı bir pahalı. Beni ençok sevindiren yurtdışınakileri aratmayan çok güzel forum siteleri olması. Umarım bende diğer hobicilere burdan yardım edebilirim sizlerin yardım ve önerilerinede herzaman ihtiyaç duymaktayım.
Evet hikayemize dönelim 25 Şubat'ta Ankara sitelerde başladı öykümüz. Bir süredir internette 2. el tank fiyatlarına bakıyordum, satıcı arkadaşlardan birtanesi Sitelerde Ali usta diye birinden aldığını söyledi tankını. Tank hoşuma gitmişti ama 2.el için biraz pahalı gelmişti. Sitelere gidip yerinde görmek istedim tankları ve Ali usta ile tanıştım sonunda eve 140x60x60 lık bir tank ile döndüm.
Yandan:

Sump:

Su konusunda ne yapacağıma bir süre karar veremedim. İlk kurduğum tank da şanslıydım mesleğim gereği 18 ohm suya ulaşabiliyordum. Burda damacana kullananlar olduğunu duydum ama hem pahalıya gelecekti hemde güvenemedim. Sonunda bir RO sistem aldım. Malesef 19 lt yi 5 saatte dolduruyor. Tankın tamamını (yaklaşık 450 lt) doldurmak baya bir zaman aldı

Protein skimmer seçimi oldukca zorlu bir konu aceleye getirmek istemedim hala arayış içindeyim sanırım sonunda BM NAC-7 alacağım ama şimdilik forumdan bulduğum 2. el bir skimmer kullanıyorum oldukca yetersiz bir iki hafta içinde 2. el bir BM bulamazsam sanırım yeni birtane almam gerekecek.
Bir yandan su doldurmaya devam ediyorum,
daha önceki tanklarımda sayısız felaket ile karşılaştığım ve birçok salon, halı, parke feda ettiğim için bu sefer değişik ve biraz cesur ve akılsızca bir hareket yapıp tankı balkonda kurdum. İlk getirisi gider olması, ama bir çok götürüsü var kapalı balkon olmasına rağmen ısıtmak oldukca sorun şu anda iki 500W ısıtıcı var tankta. Elektirik parası sorun olsada bu hobiye başlarken bunu göze almıştım daha büyük sorun elektirik kesintileri ve tankın ısısının çok hızlı düşebilecek olması ileride bir jenaratör almak gerekebilir.
Resif ve deniz akvaryumlarında bence en önemli unsurlardan biri canlı kaya ve canlı kum. Bu konuda bilhassa canlı kaya konusunda birçok tankın yetersiz kaldığını gözlemliyorum 300-400 litrelik tanklarda 30-40 kg canlı kaya kullananlar var bence bu boyuta bir tank en az 100 kg canlı kaya kaldırır. Bu konuda kesin bir kural olmadığını biliyorum ama benim tecrübem nekadar kaya okadar az problem. Kum konusunda 5-6 cm olacak şekilde 40 kg canlı kum ve 47 kg argonit kullandım.

Kumların çokmesini beklerken bir yandan aydınlatma konusu beni düşündürmeye başladı. Daha önceki tanklarımda power compat kullanıyordum ve çok memnundum burda birtürlü uygun armatür bulamadı. T5 aydınlatmaya bakarken gene forum lar sağolsun bir MH armatür buldum oldkca uyun fiyatlıydı. Hala ek olarak T5 ya da LED düşünüyorum ama şimdilik 2x150 W MH ile (14000 K) idare ediyorum.

Armatürü tavana asmak oldukca zor oldu ama sonunda güzel bir görüntü olduğunu düşünüyorum.
Sonunda kum oturdu ve filtreleri çalıştırma zamanı geldi.

Filtreler vazifelerini yaptı ve suyumuz güzel bir görüntü aldı.

Canlı kaya bulmak oldukca güç bir ugraş, hele iyisini bulmak sanırımnerdeyse imkansız en azından internet üzerinden alıyorsanız. Buna rağmen ben ilk paketi internetten bir siteden aldım ve harika kayalar geldi. Keşke ellerinde daha fazla kaya olsaydı malesef sanırım hepsini ben aldım.
63% oranında küçültüldü (960 x 574) - Resmin orijinalini görmek icin tıklayın
Kayaların resimleri:
İkinci set gene farklı bir internet sitesinden geldi yanlız ilk setle uzaktan yakından alakası yoktu bu setin. Genede fena parçalar değildi. Şu anda toplam 60 kg canlı kaya bulunuyor tank içinde. ikinci setten sonra internet alımına ara veremeye, kayaları mümkünse görerek almaya karar verdim. halen 40 kg kadar kaya arıyorum.
Tüm bunları yaparken bu hobinin olmazsa olmazı test kitlerinden bahsetmedim çünkü malesef bugüne kadar hala kitlerim elime geçmedi. Seachem ürünlerini daha önce kullanmıştım gene bu ürünleri tercih ettim. Umarım yarın ya da öbürgün, elime geçer geçmez testleri yapacağım. Tuz olarak Tropic marine reef pro kullandım bitmeye yakın şimdi Red sea Reef extream aldım. Bakalım Calcium Magnesium ne oranlarda cıkacak testler gelince göreceğiz.
Sıcaklı: 25 C
Tuzluluk: 1.025
pH: 8.3
İlk mesaj için şimdilik bukadar, sıksık güncelemeyi umuyorum. sizlerin önerilrini ve desteklerini bekliyorm. Herkeze bol tuzlu günler.

Kayaların resimleri:
İkinci set gene farklı bir internet sitesinden geldi yanlız ilk setle uzaktan yakından alakası yoktu bu setin. Genede fena parçalar değildi. Şu anda toplam 60 kg canlı kaya bulunuyor tank içinde. ikinci setten sonra internet alımına ara veremeye, kayaları mümkünse görerek almaya karar verdim. halen 40 kg kadar kaya arıyorum.
Tüm bunları yaparken bu hobinin olmazsa olmazı test kitlerinden bahsetmedim çünkü malesef bugüne kadar hala kitlerim elime geçmedi. Seachem ürünlerini daha önce kullanmıştım gene bu ürünleri tercih ettim. Umarım yarın ya da öbürgün, elime geçer geçmez testleri yapacağım. Tuz olarak Tropic marine reef pro kullandım bitmeye yakın şimdi Red sea Reef extream aldım. Bakalım Calcium Magnesium ne oranlarda cıkacak testler gelince göreceğiz.
Sıcaklı: 25 C
Tuzluluk: 1.025
pH: 8.3
İlk mesaj için şimdilik bukadar, sıksık güncelemeyi umuyorum. sizlerin önerilrini ve desteklerini bekliyorm. Herkeze bol tuzlu günler.
70*40*50h kurulum
Tang ler özellikle birbirine benzeyenler eğer tank alanı küçükse pek iyi geçinemiyorlar ve stres oluyorlar. Tankınızın büyüklüğü 4 tang i kaldıramayabilir.
Kolaylıklar dilerim.
Tang ler özellikle birbirine benzeyenler eğer tank alanı küçükse pek iyi geçinemiyorlar ve stres oluyorlar. Tankınızın büyüklüğü 4 tang i kaldıramayabilir.
Kolaylıklar dilerim.
SON MESAJLAR
- Tohum Ekimi (bitkili Akvaryum Kurulumu) yyiImaz, 05:37
Bitki Türleri ve Bakımı - Akvaryum Malzemesi Alma Sitesi Önerisi yyiImaz, 05:24
Bitki Akvaryumları Genel - Astronot Balığı Çene Altında Şişlik? Cyber_Scout, 03:00
Hastalıklar ve İlaçlar - 37 Litrelik Akvaryuma Balık Önerisi Cyber_Scout, 02:08
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryumda Taban Çatlağı Cyber_Scout, 01:28
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Filtre Cyber_Scout, 01:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Geophagus Günlüğü baudouin, 01:05
Güney Amerikan Cichlidleri - Melek Balıklarındaki Yüzgeç Erimesi Cyber_Scout, 00:36
Yeni Üye Forumu - Eski Tankı Yenisine Aktarmada İzleyeceğim Yol pianoƒish, 23:52
Yeni Üye Forumu - Yüzgeç Erimesi Ve Deep Fix Fishtavit s3na, 22:55
Yeni Üye Forumu - Üçgen Şekilli Yosun Cyber_Scout, 20:14
Yosun - Kahverengi Uzun Ve Kısa Yuvarlak Yapılar Sekizo, 18:53
Akvaryum Bilimi - Elyaf mutlubaba, 18:19
Filtreleme Seçenekleri - Low Tech Bitki Tavsiyesi Kaangzkr, 17:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Transgenetik İle Kırmızı Burun Tetra Bakımı blackod, 16:13
Akvaryum Tanıtımı - Astronot Balığı Bilgi Ve Düşünceleriniz ilhannnn01, 13:08
Yeni Üye Forumu - Beta Kuyruk Erimesi Şüphesi eackgzz, 13:08
Yeni Üye Forumu - Kuyruk / Yüzgeç Erimesi Var Mı? Altonn, 12:13
Yeni Üye Forumu - Sumbu Shell Mithrandirr, 10:52
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Kadides Akvaryumumda Planarya Reccel, 09:16
Yeni Üye Forumu - Sessiz Şelale Filtre Önerisi MCY4, 09:11
Filtreleme Seçenekleri - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 01:26
Akvaryum Tanıtımı - Geophagus Tapajos Umutoty, 00:44
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Sobo Wp-628h Filtrasyon Malzemesi Zaid, 23:35
Yeni Üye Forumu - Akvarymun Camlarında Garip Canlılar Var alp3r, 23:17
Omurgasızlar - Karides Akvaryumu Hakkında Sorularım Ve Kurulumum Ehtiyar, 22:50
Omurgasızlar - Geophagus Cinsiyet Ayrımı? Umutoty, 21:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yıllar Sonra Tekrar - Tavsiyelere Açığım Cyber_Scout, 21:34
Yeni Üye Forumu - Betta Balığımın Kuyruğunun Düzelmemesi egemenc, 21:25
Hastalıklar ve İlaçlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin hakanmorcicek, 21:24
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 60p Dutch Style BalikAdam3099, 17:45
Akvaryum Tanıtımı - 160x60x60 Akvaryumum Tata, 16:33
Akvaryum Tanıtımı - Limnophila Sessiliflora Zorluğu Nedir darkaura, 14:51
Bitki Türleri ve Bakımı - Beta Balığı Kuyruk Erimesi b3yzz44, 12:59
Hastalıklar ve İlaçlar - İlaç Satışı Neden Yok? GhostKoi, 22:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Akvaryum İçin Vatoz Türü Önerisi JujuSeri, 21:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ankara Deniz Akvaryum Taha⚡, 21:14
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Sürekli Tetra Kaybı - Neden? mustafakrml, 20:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Ember Tetra nniiaa, 16:17
Amerikan Tetraları - Yıllar Sonra Hobiye Dönüş enginhayta, 07:03
Akvaryum Tanıtımı - 50x30x30 Akvaryum İçin Tavsiyeler. ugurbaran, 00:14
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci syerli, 23:11
Akvaryum Tanıtımı - 400 Litre Havuz Sufisu, 22:37
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Ana Tankta Baktopur? Leo, 22:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Havuzu Conix, 21:49
Akvaryum Tanıtımı - Bu Partiküllerden Kurtulamadim. Çözüm Önerisi Olan Cyber_Scout, 20:23
Tanganyika Cichlidleri - 80x40x40 Akvaryum Oase Biomaster 200 hakanmorcicek, 19:38
Yeni Üye Forumu - Geophagus Tür Ayrımı? Cyber_Scout, 19:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neocaridina Karides Hastalık Tatar10, 19:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Hangi Canlıları Eklemeliyim Cyber_Scout, 18:08
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Albino Auratus - Lombardoi Kenyi- Albino Greshakei Malawi market 01:33
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 01:33
- Gold Severum 13,5 Cm Ankara 📍 Gökdeniz Kale 01:21
- Anubias Gigantea (dev Anubias) Gökdeniz Kale 01:21
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:19
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:19
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:19
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:19
- Blackline Tetra Jumbo Boy rasporasrc 00:38
- Sarı Ateş Neon Karides (neocaridina) rasporasrc 00:38
- Acil Satılık Ekipmanlar ahmet22 00:17
- Lepistes Endler, Yerli Üretim 20 Tl Birtek 23:03
- Filitre Motor Mili Ve Ehaim Parçaları Arıyorum Birtek 23:03
- Crypto Wendti Green Brown. Birtek 23:03
- Akvaryum Dekor Ve Kum tarikyksl 22:39
- 4 Adet Tül Kuyruk L144 tarikyksl 22:39
- 1,5---2---2,5 Cm Kafalı Beyaz Yunus Yavruları 300 tetikk 22:27
- Saklama Kabında Hazır Mikro Kurt wallece 22:25
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 22:23
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 22:23
- Red Tiger Lotus joko29 21:38
- Creaqua Sıfır Dolap - Nano Akvaryum Ve Aydınlatma joko29 21:38
- Tasarım İçin Tek Parça Kök joko29 21:38
- Çeşitli Akvaryum Malzemeleri. OKIRATLI 21:35
- Akvaryum Taş Ve Kumu livadi 21:35
- Mutlaka Listeye Bakınız Coskun59 21:26
- Jumbo Elma Salyangoz Altın Sarısı Coskun59 21:26
- Red Galaxy Boa,red Calceo,blue Steel Karides Omer901 20:44
- Biten Hobiden Kalan Malzemeler SJess 19:46
- Ultra Clear Cam Akvaryum Furkann 19:31
- Melek, Koi Betta, Red Cap Oranda, Melek Yavru nikon_ 18:50
- Kribensis 1 Erkek 3 Dişi Verildi onuribrahim 18:35
- Garanti Eş Exsullar... onuribrahim 18:35
- Medaka Yetiştirme Seti 5''''lik-10''''luk ternapi 18:18
- Sağlıklı Anubias Bitkileri avok 17:45
- Albino Ful Red Big Dorsal Erkekler Ssecurity06 17:26
- Flame Moss , Java Moss gyunda 17:21
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 17:21
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 17:21
- Mpanga Ve Sarı Prenses Ercankurt 16:49
- Cüce Kerevit Umt61 16:49
- Full 3 Kat Üretim Seti Umt61 16:49
- L236,l201,l333,l397,333gold rebelde 16:41
- Apostogramma Kakadu Çift "f2 Wild" sirhill 16:20
- Panda Oranda Japon Arıyorum 2 Adet sirhill 16:20
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 15:56
- Efsane Yati Ve Mangrow Kökleri ozan_1903 15:56
- Damızlık L010a Erkekleri Ve Singapur Tül Erkek ozan_1903 15:56
- Anubias emregungor 15:54
- Christmass Moss emregungor 15:54
KULLANICILAR
- 30 Online Kullanıcı, 16 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.