ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Herkese tekrar merhaba.
Akvaryumu ilk kurduğumdan beri aynı balıkları nesiller beri yaşattım. Akvaryum ve sump sistemimde çeşitli değişiklikler yaptım.
Bu 7-8 yıllık sürede çok az balık satın aldım. En son yavrulardan o kadar usandım ki yoğun taşlar koyup artık hiç yavruları ayırmadıım. En son yaklaşık 25 30 adet mpanga ve sarı prensesim vardı. Ama malesef koyduğum yabancı bir balık yüzünden balıklara hastalık bulaştı ve ne yaptıysam hepsini kaybettim.[:'(]
Sonrasında akvaryumu tamamen boşalttım. Tüm kaya ve kumu akvaryuma alıp içine çamaşır suyu koyup beklettim. Sonra birkaç defa su doldurup beklet boşalttım. En son su doldurdum ve herşeyin yolunda gttiğinden emin olmak için şu japon balığını koydum.
Akvaryum sump sisteminde çok fazla değişiklik denemelerim oldu ve şimdi bu sistem en fazla randıman aldığım oldu. Su sol alttaki delikten giriyor köşeden köşeye çapraz yerleştirilmiş geniş elyaftan geçiyor. Sonraki bölmede yaklaşık 15 litre küp şeklinde kesilmiş sünger var. Sonra da motor bölmesine geçip iç filtre vasıtası ile tanka gidiyor. Motor bölmesi ile ana tank arasında tepeden bir yarık var. Akvaryumdaki fazla su burdan geçerek direkt iç filtreden geçiyor bu sayede su yüzeyindeki tabaka da filtreleniyor. İlk başta akla yatmayabilir ama hem iç filtre hem de biyolojik temizlik aynı motorla dönüyor.
Motorun olduğu bölmede lav krığı var. Pek aktif bir sus sirkülasyonu olmasa da az da olsa biyolojik filtreleme yaptığını düşünüyorum. Oraya belki bitki de ekerim. Bazen yavru balıkları koyuyorum.
Kapağa gelince önceden yaptığımahşap kapak çok şıktı ama maalesef nemden dolayı ahşap yamuldu ve işlevsiz hale geldi. Onun yerine mobilyacıya aluminyum çerçeveden cam kapak yaptırdım arkadan içi 10 mm aluminyum profiller bulup iki parçayı cama geçirdim yaprak menteşe ile vidaladım. Aluminyum nem kapıp eklem yerlerden hafiften kabarıyor. Tahminim 3 4 sene sonra bu kapağı da değiştirecem ama olsun kapak çok kullanışlı ve şık.
Evet arkadaşlar bütün balıklar ödükten sonra yeni balık arayışındayım. Aslında japon düşünmüyordum ama bu şapşal şapşal yüzen japonu çok sevdim sizce bu akvaryumda kaç japon bakılır.
Diğer mesele ben şehirdışında okuduğum için annem alışmıştı balıkları yemleyip arada su değişimi yapmaya. Çiklitler kolay balıklardı japon biraz hassas bir tür.
Diğer seçeneklerim sarı prensenses-demasoni (demasoniyi çok istiyorum[:3]), lepistes, 4 adet green terror, Ateş ağız vb. yorumları bekliyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201738371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201739361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201740401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201741451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201742511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201743541.jpg[/IMG]
Merhaba.
130x55x40 ölçülerinde arkadan (14 cm) sump lu akvaryumum var. Yaklaşık 1 yıl önce 3 dişi 1 erkek mpanga aldım yavrular diye ama baktım bunlarda iş yok, 1-2 ay kadar hiç yavru almadım artık sağdan soldan beyendiğim türler almaya başladım. 2 yunus, 2 lithobates aldım. Sonra mpangalar yere alışınca ard arda yavru vermeye başladı. Zaten sadece bir dişi yaklaşık 60 yavru vermişti.:) yavruları başka bir tanka alıp büyüttüm vs
Şimdi 3 d 1 e yetişkin mpanga, 2 yetişkin lithobates(cinsiyetlerini bilmiyorum), 2 yetişkin dişi yunus, 1 8cm 2 tane 4-6 cm sarı prenses 40 kadar da 6-8 cm arası mpanga yavrularım var. Geçen 2 adet 4 cm kadar demasoni aldım ama malesef bugün birisi sump su girişinden bir aralık bulup orada sıkışıp ölmüş
Şimdi asıl mesele ben ne yapıyım o kadar balığı? hem yem masrafı var hem de su çabuk kirleniyor. üstelik nerdeyse hepsi mavi renk olduğu için biraz farklı bir renk istiyorum akvaryuma.
4 tane yetişkin demasoni almak niyetindeyim. belki de 1 e 4 d sarı prensen de alırım. mpangalar konusunda kararsız kaldım. yetişkinler mi kalsın yoksa 8 cm lik gençlerden mi damızlık ayarlıyım
Merhaba. Bende lithobates ve mpabgalar var. Oda aydınlığında yani ortam loş olunca balıkların renkleri parlak canlı ve çok güzel ama akvuryumdaki ışığı açtığım an balıkların rengi 1-2 dk içinde soluyor artık pek bişeye benzemiyorlar. O parlak mavi renkler soluk bir kahverengine dönüşüyor.
Işıklandırmam led. Yani kapaktaki cam üzerine 2 sıra silikonsuz şerit led koymuşum
Acaba bu led lambaların verdiği ışığın karakterinden mi kaynaklanıyor yoksa balıklar yüksek ışık altında kendi kendilerine mi solduruyorlar renkleri
Aslında ben de bir ara böyle bişey düşündüm ama sehpa yapmak daha mantıklı geldi
Beton o ağırlığı kesinlikle kolaylıkla taşıyacaktır ama beni endişelendiren o kullanacağınız dubeller o kadar taşır mı?
Eğer üst kat müsaitse betonu delip 12 mm gijon takmanızı öneririm. Garantili olur. Ama işte üst katta seramik parke vs varsa olmuyor o iş.
Bakalım bu iş hakkında bilgili arkadaşlar mutlaka çıkacaktır. Ben de merak ettim projenin gidişatını
En mantıklı ve tasarruflu sistem şebeke elektriği kullanarak rezistansla ısıtma.
Eğer 400 l ve daha büyük akvaryum varsa kalörifer tesisatından alınan suyla ısıtma oldukça mantıklı aslında. Ama diyer seçenekler değil.
Mesela ketılda su ısıttığınızda rezistans tamamen suya daldığı için elektrikten aldığı ısının tamamını suya aktarır. Ama aynı suyu cezvede ısıtmaya kalksanız ateşten çıkan ısının bir kısmı cezveyi ısıtacak çoğu da yanlardan uçar gider. Yine büyük bir enerji israfı.
Birde alternatif elektrik üretme yöntemlerini düşünelim. En ucuza mal edilecek bir güneş paneli ve aksesuarları 10 yıllık elektrik faturasına bedel. Rüzgar tirbünlerinde de durum farklı değil. Sistem büyüdükçe performans/maliyet oranı düşüyor ama küçük sistemlerde değil.
Yani demek istediğim bu tür şeylerde orta ve küçük akvaryumlar için orjinal parçaları en iyileri. Düşünüp alternatif çözümler üretmek iyi ama bu dediklerimi de kaale alın derim
Akvaryum silikonu kokusu ilk başta ağırdır. Ama silikon kuruyunca koku filan kalmıyor. Normal silikonların kokusu 1 hafta kadar kalır. Fazla endişelenmeye gerek yok.
Ben 6 mm camlı akvaryumu yaptıktan sonra 24 saat bekleyip su doldurmuştum sorun çıkmadı. Daha büyüklerde 48 saat beklemek yetiyor
Yem olarak sera, daicihini ve jbl markalarının kovadan bölme açık yemlerini kullanıyorum. Ama akvaryumcu kovaya sahte bir yemden doldurup satıyor da olabilir.
Dün sump hariç %60 kadar su değişimi yaptım. Su tam olarak berraklaştı. Daha ancak 24 saat kadar geçti suyum tekrar sararmaya başladı. Şimdiki sararma hafif ama bu kadar kısa sürede olmaması gerekiyordu.
Yarın sumpu bir elden geçirecem. daha önce yaptığım sump temizliğinde çok ilginçtir ki küp şekilde kesilmiş süngerlerde dibe çöken siyah bir çamur çıkıyor tam temizleyince ama koyduğum volkanik taş larda hiçbişey çıkmıyor kir olarak. (bu çamurdn sumpun dibinde bayağı var. karıştırınca suyu tamamen bulandırıyor birkaç saat sonra tekrar duruluyor) Bu sarılığın bu süngerlerden olduğunu düşünüyorum. Kabul ediyorum ki mekanik filtrasyonum zayıf ve bunu nasıl iyileştireceğimi bilmiyorum
Bişey daha: akvaryum dekorunda büyük taşlar aralarında da yavru balıklar var. ondan dolayı dip çekimi yapamıyorum.
Aslında konu gereksiz yere hortlanmış ama bende bir ek yapayım.
Piyasada 3-4 liraya satılan normal silikonlar var. Onlarla da akvaryum yapılır yapılmaz diye bişey yok. Ama akvaryum silikonları kadar iyi yapışmıyorlar.
Ayrıca kıvam olarak arada çok fark var. Bunu silikonu uygularken anlarsınız. Kuzenim 6-7 sene önce bir akvaryum yapmıştı her 3 yılda bir defa su damlatıyor. İçerden silikonları temizleyip tekrar sürüyor. Hiçbir silikon tamamen bırakmaz ama işte zamanla özelliğini kaybedebiliyor.
Ben akvaryum yaparken aşırı silikon kullanmaya karşıyım. Önemli olan silikonun sürülme tekniği. sürerken tek bir çizgi halinde gitmeli ve silikon kabuk oluşturmadan hızlı bir şekilde yapıştırmalısınız. Yapıştırdıktan sonra silikon camın önünden düz boşluksuz bir çizgi şeklinde gözükmeli.
Merhaba.
2 yıldır kuyu suyu kullanıyorum ben şimdiye kadar bir sorun çıkmadı.
Yalnız sondaj suları çok değişken oluyor. mesela 3 km yarıçapındaki bir bölgede sondaj sularından biri hafiff tuzlu, biri hafif sodalı, biri de gayet lezzetli temiz bir su olduğunu biliyorum
Ha anladım. Mantıklı
SON MESAJLAR
- Balık Seçimi Orhan76, 09:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yunus Ciklet İç Filtre Muhammedcay, 09:38
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Forum Bilgisi Vs Petshopçu Bilgisi Muhammedcay, 09:32
Yeni Üye Forumu - 30c New Betta Scape joko29, 08:58
Akvaryum Tanıtımı - Betta'nın Sorunu İle Başlayan Yeni Tank Kurulumu Abdullah929, 08:33
Yeni Üye Forumu - Sheyda'nın Minik Karides Dünyası:) sea life, 06:37
Akvaryum Tanıtımı - 225 Litre Akvaryum İçin Ekipman Önerileri Hoppala, 05:09
Malzemeler ve Yemler Forumu - Dijital Termometre sea life, 04:50
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Kasımda Aşk Başkadır WnrAquascaping, 03:34
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Dolap Yalıtım Laterthanbefore, 02:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120x50x50 Akvaryum Aydinlatma Ve Bitki Önerisi Laterthanbefore, 02:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İç Parazit hokia386, 02:23
Canlı Doğuranlar - Japon Akvaryumunda Filtre Kullanımı sea life, 02:20
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Bağımlılığı Laterthanbefore, 01:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karbon sea life, 00:11
Yeni Üye Forumu - Beta Tür Belirleme Abdullah929, 00:00
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 200 Litre Akvaryumda En Güzel Hangi Tür Beslenir? ali, 23:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sarhoş Gibi Yüzüp Düzelen Tetra Türleri KaanE, 23:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumuma Uygun Balık Türü Tavsiye Eder Misiniz? Akvarist Taha, 22:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ağız Çevresi Doku Oluşumu ali, 22:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 22:31
Akvaryum Tanıtımı - Oscarlarda Didişme oktay545, 22:28
Güney Amerikan Cichlidleri - Bilgiye Aç, Tetrayla Alakalı Dertli acemibiri, 22:13
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Tetra Cinsiyet Ayrımı acemibiri, 21:57
Yeni Üye Forumu - Dophin H200 Filtre Dizilimi KaanE, 21:26
Filtreleme Seçenekleri - Bu Yavru Lepistesi Akvaryuma Koyayımmı Berkayv, 21:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yosun Sorunu KaanE, 21:21
Yosun - 90 Litrede Yavru Sarı Prenses SİGMA BALIK😎, 20:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapay Mi ? Rafya Mi ? Canlı Bitki Mi ? Hasan öncü, 20:20
Canlı Doğuranlar - Hydralarla Mücadele Serüvenim beary, 20:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteslerim Hamile Anüs Lerinde Bulunan Siyahlık cyhn84, 19:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 130 40 60 Büyüklüğünde Akvaryuma 8 Mm Olur Mu? Goldfish2000, 19:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Axolotl Yem Seçimi Yardım Kaan Dabakbaşı, 18:59
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Akvaryumum Mobilya Üzerinde Çok Kaygan Duruyor Cem_01, 18:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betayla Yaşayabilecek Balıklar DorukGuppy, 18:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Orando Ve Çöpçü Vatoz TuRKeR, 18:26
Sazansıgiller - Orandom Beyaz Benekmi Akvaryum2000, 18:13
Sazansıgiller - Akvaryum Sislenme WnrAquascaping, 17:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides İçin Hangi Pipo Filtre Olmalı jador, 16:34
Filtreleme Seçenekleri - Hangi Pipo Filtre... SİGMA BALIK😎, 16:31
Filtreleme Seçenekleri - Kapsül Gübre Ve Torf Kullanımı ? Ömer Kaan, 16:03
Taban ve Gübreleme - Vampir Yengeçlerim İnci Kefali, 16:00
Akvaryum Tanıtımı - Sunsun603b Mi Tetra Ex 1200 Mü ali, 15:55
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum BeDirHaN55, 15:55
Akvaryum Tanıtımı - Tür Tavsiyesi BeDirHaN55, 15:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 126 Litre İçin Salyangoz Yiyici Tür Önerisi İnci Kefali, 15:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aydınlatma (power Led) debamin, 15:31
Aydınlatma - Dophin H80 İçine Ne Koymalıyım WnrAquascaping, 15:13
Filtreleme Seçenekleri - Marimo İnci Kefali, 14:51
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryuma Kaç Astronot Olur? Orhan76, 14:46
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Afrika Cichlidleri devito 09:59
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 09:59
- Red Tuxedo Lepistes FarukGorgun 09:56
- Karides Akvaryumu FarukGorgun 09:56
- Jbl Manado Ve Mangrow Kök aupqua 09:52
- Damızlık Dişi Betta aupqua 09:52
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:48
- Karides, Vatoz, Salyangoz Yemi LewShrimps 09:46
- Sobo Sf-550f Akvaryum Askı Dış Filtre LewShrimps 09:46
- Sunsun 603b Dış Filtre LewShrimps 09:46
- Akvaryum İçin Herşey karadadas 09:42
- 🌼🌼özel Tür Akvaryum Bitkileri🌼🌼 sakal34 09:32
- Full Sistem Creaqua High-tech Bitkili Akvaryum s3lck 09:27
- Bitki Çeşitleri emreemin 09:26
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 09:26
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 09:26
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 09:26
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 09:26
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 09:23
- 8mm Kalın Camlı 72 Litre Akvaryum Rafayel 09:22
- 40 X 40 X 30 X 3mm Akvaryum Rafayel 09:22
- Toplu Canlı Yem ( Yeni Auloforus - Microfex ) Rafayel 09:22
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 09:04
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:53
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 08:53
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:53
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:53
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 08:22
- Bio Sünger Brdk64 08:08
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 08:08
- Damızlık Mavi Ve Altın Elma Salyangozu Brdk64 08:08
- Anubias Paketi/kusursuz Anubiaslar ballantines 08:06
- Isıtıcı Ve Diğer Malzemeler bygoodman3458 08:04
- Epey Miktarda Moss brkenginol 07:48
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 01:52
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 01:52
- Eheim Ecco Pro 300 Ve Chrome Pipe Aporetti 01:40
- Çeşitli Bitkiler buraktanatar 01:01
- Takaslık Bitkiler- İstanbul Geneli buraktanatar 01:01
- Akvaryum, Yem Makinesi Çok Uygun Fiyat buraktanatar 01:01
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 00:18
- Çok Uyguna Apistogramma Kakadu TayfunSylkn 00:14
- Ultra Clear Akvaryum Seti TayfunSylkn 00:14
- Seachem Phosphorus-nitrogen-trace 4,5 Lt TayfunSylkn 00:14
- Nano Led Armatür BywenzeL 23:23
- 2hr Aquarist Apt Gübre BywenzeL 23:23
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 22:30
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 22:30
- Moss Teli 3x3 / 5x5 Ve 10x10 Cm turkiSHrimp 21:48
- Anubias Nana - - Buche Wavy turkiSHrimp 21:48
KULLANICILAR
- 96 Online Kullanıcı, 52 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.