ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
DrOzzy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
20 Mart 2012 19:53
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Cemil Özerk Demiralp
Doğum Tarihi:
19 Aralık 1976
İl:
Ankara
Meslek:
Doktor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için...
Cemil Demiralp
Cemil Demiralp
SON 10 MESAJI
moli,velifera besleyen bir üstadtan destek rica ediyorum.
Ben de velifera, moli besliyorum. Akvaryumumu 3 ay önce hazırladım. Mangrow kökü, arkasında bitkiler mevcut. Su olarak ceşme suyunu bir hafta önceden aquatan ile hazırlıyorum, ph metre ile baktığımda su sertliği tam istediğim ölçüde yani mangrow kökü suyu yumuşatsa da sertliği istenilen ölçüde sağlayabiliyorum. Sen de benim önerdiğim şekilde kök etrafını bitkilerle döşersen hiç bir problem olmadan o balıklara bakabilirsin. Bende hiç sorun olmadı.
Ben de velifera, moli besliyorum. Akvaryumumu 3 ay önce hazırladım. Mangrow kökü, arkasında bitkiler mevcut. Su olarak ceşme suyunu bir hafta önceden aquatan ile hazırlıyorum, ph metre ile baktığımda su sertliği tam istediğim ölçüde yani mangrow kökü suyu yumuşatsa da sertliği istenilen ölçüde sağlayabiliyorum. Sen de benim önerdiğim şekilde kök etrafını bitkilerle döşersen hiç bir problem olmadan o balıklara bakabilirsin. Bende hiç sorun olmadı.
lepisteslerim ve bitkilerim öldü
Aynı problem 2 hafta önce benim başıma geldi. anubiasımı bende kuma dikmiştim tabii ki bilmeden. Kökü tamamen çürümüş onu kumdan çıkarıp atmadan önce 3 lepistesim gün aşırı öldü. sanırım orada oluşan bakteriyel kirlenmeden dolayı öldüler. senin durumun da bunu kanıtlıyor. onu çıkardıktan sonra hiçbir balığım ölmedi
Aynı problem 2 hafta önce benim başıma geldi. anubiasımı bende kuma dikmiştim tabii ki bilmeden. Kökü tamamen çürümüş onu kumdan çıkarıp atmadan önce 3 lepistesim gün aşırı öldü. sanırım orada oluşan bakteriyel kirlenmeden dolayı öldüler. senin durumun da bunu kanıtlıyor. onu çıkardıktan sonra hiçbir balığım ölmedi
Üçgen akvaryumda nasıl bir dekorasyon yapmalıyım
Üçgen akvaryum gerçekten hem ışıklandırması hem de dizayn açısından cok zor.
Üçgen akvaryum gerçekten hem ışıklandırması hem de dizayn açısından cok zor.
Benim üçgen akvaryumum linkteki gibi:
Yavru lepistesler
Merhabalar size danışmak istediğim birkaç sorum var.
Merhabalar size danışmak istediğim birkaç sorum var.
110 ltlik tankımda canlı doğuran besliyorum.Elimde gemma tropikal granül yem ve tetra marka kırmızı balık yemi mevcut. Dönüşümlü olarak bu yemleri atıyorum. Akvaryumdaki yavru lepistesler bu yemlere ulaşabiliyorsa yiyorlar direk ulaşamazlarsa büyük balıkların parçaladığı yem parçaçıkları ile besleniyorlar diye düşünüyorum. Artemia veya başka bir yavru yemi mutlaka almalımıyım? Artemia dipte saklanan yavru balıklara nasıl ulaşak?
Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
100 lt Lepistes
Tabi bu adaptasyon aşamasında torbadaki suyu akvaryuma karıştırmıyoruz. Balıkları poşetteki suyla bir kaba alıyoruz ve ya damlama yöntemi ile akvaryum suyunu yavaş yavaş ekliyoruz yada bir su bardağı suyu ekleyip yarım saat bekliyoruz ve bir su bardağı akvaryum suyu daha ekliyoruz bunu dört beş defa tekrarladıktan sonra balıkları kepçe ile alıp akvaryuma ekliyoruz
Çok uzun olmasın diye detaylı yazmamıştım.Ayda bir yumurtlarlar tabiiki genellemedir.
Canlı Doğuranlar yumurta bırakarak değil, doğurarak ürer. Aslında bu sahte bir doğurmadır. Yumurta balığın karnındayken açılır ve balık dışarı çıkar. Bu doğurma gibi gözükür.
Uyarınız için teşekkürler.
Sera Nitrivec
Ben 20 ltye yarım kapak olacak şekilde koyuyorum.
Ben 20 ltye yarım kapak olacak şekilde koyuyorum.
Sera Nitrivec
Bende kullanıyorum her su değişimnde arkasına yazan ölçülerde. Herhangi bir sarı renk oluşumu ile karşılaşmadım. Saygılar
100 lt Lepistes
Kişisel fikrimi bir kez daha yineleyim. Dış filtre kesinlikle büyük bir artı, ucuna şelale aparatı takarsan lepistesleri rahatsız etmeyecek akıntıya ulaşırsın. Zaten oturmuş bir akvaryumun var 15 yıllık bir akvarist olarak bakteriyel döngünün ortadan kalkmaması için kuma dokunmaman ve suyu %100 oranında ortadan kaldırmaman gerektiğini zaten biliyorsundur. Bitkileri ekleyip başlangıçta az sayıda lepistesle deneme yapman doğru olacaktır. Japonları çıkardıktan sonra dip çekimi yapıp tabanı iyice temizleyip, dış filtreyi 2 gün açık bırakırsan zaten tertemiz bir suya sahip olursun. Aldığın lepistesleri önce torbasıyla suya koyar daha sonra torbaya su ekleyip akvaryuma salarsın. Üreme asıl konum değil demişsin ama lepistesler japona benzemez ayda bir yumurtlarlar, o zaman asıl konun üreme olacak o yüzden baştan bitkileri kullanırsan sonra kafan ağrımaz. Bunlar nacizane görüşlerim. Şimdiden kolay gelsin.
Kişisel fikrimi bir kez daha yineleyim. Dış filtre kesinlikle büyük bir artı, ucuna şelale aparatı takarsan lepistesleri rahatsız etmeyecek akıntıya ulaşırsın. Zaten oturmuş bir akvaryumun var 15 yıllık bir akvarist olarak bakteriyel döngünün ortadan kalkmaması için kuma dokunmaman ve suyu %100 oranında ortadan kaldırmaman gerektiğini zaten biliyorsundur. Bitkileri ekleyip başlangıçta az sayıda lepistesle deneme yapman doğru olacaktır. Japonları çıkardıktan sonra dip çekimi yapıp tabanı iyice temizleyip, dış filtreyi 2 gün açık bırakırsan zaten tertemiz bir suya sahip olursun. Aldığın lepistesleri önce torbasıyla suya koyar daha sonra torbaya su ekleyip akvaryuma salarsın. Üreme asıl konum değil demişsin ama lepistesler japona benzemez ayda bir yumurtlarlar, o zaman asıl konun üreme olacak o yüzden baştan bitkileri kullanırsan sonra kafan ağrımaz. Bunlar nacizane görüşlerim. Şimdiden kolay gelsin.
100 lt Lepistes
Benimde 120 lt lik canlı doğuran tankım var. Moli, velifera lepistes ağırlıklı. Japonlardan ayrılıp yerine başlangıç olarak 2e, 5d lepistesle işe başlamanı öneririm. Dış filtre ben kullanıyorum, ucunu süngerle kapladım yavruları çekmesin diye. Bitki bence her balık için özellikle canlı doğuranlar için önemli. Çok ışık gerektirmeyen moss, elodea anubias ile başlayabilirsin. Ama almak istemiyorum dersen yavruluk kullanırsın. O zamanda stres faktörü ön plana çıkıp kayıplar yaşanabilir.
Benimde 120 lt lik canlı doğuran tankım var. Moli, velifera lepistes ağırlıklı. Japonlardan ayrılıp yerine başlangıç olarak 2e, 5d lepistesle işe başlamanı öneririm. Dış filtre ben kullanıyorum, ucunu süngerle kapladım yavruları çekmesin diye. Bitki bence her balık için özellikle canlı doğuranlar için önemli. Çok ışık gerektirmeyen moss, elodea anubias ile başlayabilirsin. Ama almak istemiyorum dersen yavruluk kullanırsın. O zamanda stres faktörü ön plana çıkıp kayıplar yaşanabilir.
Akvaryum (resimli)
Akvaryumunuz için emek harcamışsınız. Benim birkaç önerim var. Bunlardan ilki arka fonla ilgili bence düz mavi ya da lacivert bir arka fon daha uygun olacaktır. Bahsettiğiniz canlılar çok uyumlu değil lepistes japonun kuyruğuna zarar verecektir. Yerinizde olsam canlı doğuran akvaryumu yapardım. Yapay bitkileri kesinlikle atar canlı bitkiler ile döşerdim. Koymuş olduğunuz vazolar yerine kaya alırsanız bence daha iyi olur. Herşeyin doğalını tercih etmek gerekir diye düşünüyorum. Saygılar
Akvaryumunuz için emek harcamışsınız. Benim birkaç önerim var. Bunlardan ilki arka fonla ilgili bence düz mavi ya da lacivert bir arka fon daha uygun olacaktır. Bahsettiğiniz canlılar çok uyumlu değil lepistes japonun kuyruğuna zarar verecektir. Yerinizde olsam canlı doğuran akvaryumu yapardım. Yapay bitkileri kesinlikle atar canlı bitkiler ile döşerdim. Koymuş olduğunuz vazolar yerine kaya alırsanız bence daha iyi olur. Herşeyin doğalını tercih etmek gerekir diye düşünüyorum. Saygılar
SON MESAJLAR
- 15 Litrelik Akvaryuma Balık Tavsiyesi MasterChiefHakan, 09:16
Yeni Üye Forumu - Yeni Üye Geldi MasterChiefHakan, 09:05
Yeni Üye Forumu - Eheim 3583 Otomatik Yemleme Autofeeder + Wi-fi Legionsgamer, 01:33
Ürün Tanıtımları - Bitkili Doğal Akvaryumlarım ternapi, 01:05
Akvaryum Tanıtımı - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 00:48
Akvaryum Tanıtımı - Low-tech Akvaryum İçin Zemin Bitkisi 2023çiçek, 00:35
Bitki Türleri ve Bakımı - Bitkilerde Büyüme Durması Ve Yaprak Dökülmesi MrAnason, 23:04
Bitki Akvaryumları Genel - Melek Odaklı Karma Akvaryumum Xethra, 21:50
Yeni Üye Forumu - Dünden Bugüne.. MCY4, 20:43
Akvaryum Tanıtımı - Poecilia Velifera ErenYildiz, 19:08
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 17:01
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Tanıtımı akvaristsaglam, 16:29
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Ve Sorularım akvaristsaglam, 16:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vatoz Yem Yermi Ornetorenk, 15:59
Yeni Üye Forumu - 🧪 Bakteri Kültürleri: Karşılaştırma & İnceleme Rehberi - 2026 erimgorgulu, 13:14
Akvaryum Bilimi - Karideslerde su değişim sıklığı nasıl olmalı? Kenan ergen, 12:39
Omurgasızlar - 10 Litrelik Akvaryumda Lepistes Besliyorum Kenan ergen, 12:23
Yeni Üye Forumu - 5 Litrelik Akvaryum Kenan ergen, 12:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvarum Hobisine Yeni Başladım Önerileriniz Var Mı Akvaryumcu_Doru, 09:04
Yeni Üye Forumu - Oscar Dudağında Yara? ilhannnn01, 08:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Karides Ölümleri: Sorun Sadece Taban Gübresi Mi? 2023çiçek, 01:25
Bitki Akvaryumları Genel - Elma Salyongozu Destek sSmash, 23:02
Omurgasızlar - Sobo Aq-903f Uv Dış Filtre İncelemesi Cyber_Scout, 21:51
Filtreleme Seçenekleri - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 21:31
Akvaryum Dünyasından Haberler - Akvaryum Sıcaklığını Düşürmem Lazım Erdinc.B, 21:20
Yeni Üye Forumu - Balıklarımda İç Parazitmi Var Ogzhn.cbn, 20:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Eski Akvaryumu Temizleme Fafa, 19:48
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Walstadımsı Akvaryum Yusmed, 16:17
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum İcin Filtre Malzemesi (tavsiye) Fafa, 13:45
Filtreleme Seçenekleri - Karidesler İçin Filtre Ve Isıtıcı Şart Mı ? Fafa, 13:40
Omurgasızlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Frkn, 11:43
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 08:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum 3'ü 1 Arada MCY4, 00:18
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 21:49
Akvaryum Tanıtımı - Pegasuslara Nasıl Daha İyi Bakarım MasterChiefHakan, 16:30
Yeni Üye Forumu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç MasterChiefHakan, 16:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Ph, Nitrit Ve Nitrat Sıvı Fazlı Testler AMANOGARDEN, 16:21
Malzemeler ve Yemler Forumu - İmparator Ciklet Yavrularını Boylandırma Kınayu, 15:12
Yeni Üye Forumu - Su Düzenleyici Bozulma Akvaryumcu_Doru, 14:27
Malzemeler ve Yemler Forumu - Afrikada Sıtma Kontrolü İçin Araştırılan Cikletler Orhan76, 13:13
Makaleler ve Tercümeler - Mersin'de Turgut Akvaryum İle Yaşadığım Sorun BassBoost, 08:32
Şikayet Var! - Tam Ne Hastalıgı Oldugunu Anlayamadım mahsun315, 03:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Yüzgeç Erimesi Urar, 02:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Tür Hakkında Önerilerinizi Bekliyorum Hidro Dinamik, 23:38
Yeni Üye Forumu - 500 Litre İçimde Kaldı Bitecek Bu Sevda frtdmr23, 23:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Petzoo Uluslararası Evcil Hayvan Ürünleri Fuarı Cyber_Scout, 20:28
Akvaryum Dünyasından Haberler - Cüce Vatoz Cyber_Scout, 20:17
Yeni Üye Forumu - High-tech Bitkili Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Giftsy, 19:46
Akvaryum Tanıtımı - Bu Vatozun Türü Nedir Altınbalığı, 19:37
Yeni Üye Forumu - Tür Önerisi yderinn, 17:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Eheim, Dophin, Sera Vb. Çeşitli Malzemeler BadgeR 08:36
- Bucephalandra Kedagang Mini Round Grupları BadgeR 08:36
- Chihiros Rgb Vivid 2 Mini Shade Arıyorum BadgeR 08:36
- Anentome Helena (katil Salyangoz) Arıyorum BadgeR 08:36
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 08:26
- Flame Moss , Java Moss gyunda 08:26
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 08:26
- Bitki Kumu Karışık Takasa Uygun ozgurnez 07:25
- Canlı Yem Ve Hikari Betta Bio Gold Arıyorum ILGIN 03:40
- Küp 3-5 Lik Akvaryum ILGIN 03:40
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:36
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:36
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:36
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:36
- Blackline Tetra Jumbo Boy rasporasrc 01:03
- Sarı Ateş Neon Karides (neocaridina) rasporasrc 01:03
- Red Head Tapajos & Albino Heckelii oguzozt 00:04
- Gold Tül Ramirezi Çiftler Thunderbird 00:00
- Biten Hobiden Kalan Malzemeler SJess 23:52
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 23:07
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 23:07
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 23:07
- Flame Wood Kökler hll_aquascaping 23:07
- Aykılıç, King Ve Düz Kılıç Yavruları A Kalite ali özer 22:18
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 22:03
- Kusursuz Anubiaslar/bucephalandra ballantines 21:40
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 21:36
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:36
- Kepçe, Kaya, Çakıl Taşları AquaPuella 21:16
- Ocalateus Gold Huzeyfe.ylc 20:36
- Chihiros Heater Pro Ve Chihiros Selenoid Co2 Regül Giftsy 19:06
- Salifert - Potassium Reef Test Kit Giftsy 19:06
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 18:53
- 80 X 40 X 40 Extra Clear Akvaryum Ve Full Set alperemrecakir 18:52
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 18:37
- Anubias Barteri Var. Caladiifolia mcdoglos 18:31
- Damızlık Lda16 Super Red Marble Düz Çiftler Kemalk41 18:15
- Ophthalmotilapia Boops Nkondwe İsland Neon Streak Kemalk41 18:15
- 3 Adet Yetişkin Erkek Oranda Japon Balığı 7-10 Cm AnatoliaAquatics 17:22
- Yavru Cüce Vatoz 2-4cm AnatoliaAquatics 17:22
- Canlı Yemler (grindal,mikrofex,mikrokurt) Hasada H Kaangzkr 17:21
- Kan Kırmızı Kiraz Karides(seleksiyon Yapıldı) Kaangzkr 17:21
- Saz,gül,mikra,rotala Blood Red,sessiliflora, Kaangzkr 17:21
- Su Üstü Bitki Set+su Piresi+yeşil Su ternapi 17:08
- Dalga Motoru zkzhaydar 16:28
- 13 Adet Düz Kuyruk L144 Yavru Ve 2 Ramirezi Canerkartal 16:25
- Cüce Kerevit Umt61 15:48
- Full 3 Kat Üretim Seti Umt61 15:48
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 15:38
- Corydoras Melini Corydoras.gram 15:38
KULLANICILAR
- 33 Online Kullanıcı, 18 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.