ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
frkn51
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
83
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
05 Ocak 2022 21:28
Toplam Mesaj:
80 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
furkan arıtoprak
Doğum Tarihi:
04 Ocak 1993
İl:
Nigde
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
furkan arıtoprak hayallerindeki havuzu kurmakla uğrşıyo......
SON 10 MESAJI
Koi Havuzu Bahar Temizliği Sonrası:)
Hepinize güzel dilekleriniz için teşekkür ederim :) bahçesi ve imkanı olan için her şeyden önce olması gereken bi alan havuz şelale balıklar ,seyri ve uğraşı o kadar çok zevkliki ne stres kalıyor nede sinir her şey uçup gidiyor umarım hepinize nasip olur daha güzel ve büyükleri :)
Hepinize güzel dilekleriniz için teşekkür ederim :) bahçesi ve imkanı olan için her şeyden önce olması gereken bi alan havuz şelale balıklar ,seyri ve uğraşı o kadar çok zevkliki ne stres kalıyor nede sinir her şey uçup gidiyor umarım hepinize nasip olur daha güzel ve büyükleri :)
Sağol un hepinize çok teşekkür ederim daha iyileri sizin olsun ..Tenekeler mlsf Benimde istemedigim bişi ama biber fln dikiyolar mecbur duruyor :)
Sağol un hepinize çok teşekkür ederim daha iyileri sizin olsun ..Tenekeler mlsf Benimde istemedigim bişi ama biber fln dikiyolar mecbur duruyor :)
Sağolun teşekkür ederim , daha güzelleri sizin olsun bol sağlıklı balıklarla beraber :)
Sağolun teşekkür ederim , daha güzelleri sizin olsun bol sağlıklı balıklarla beraber :)
[VID]https://youtu.be/AxOUx1i3J4c[/VID]
[VID]https://youtu.be/AxOUx1i3J4c[/VID]
Koi Havuzum Yazdan Görüntüler:)
Sizede nasip olur inşllah :)
Sizede nasip olur inşllah :)
Koi Havuzu Kış :)
Kusura bakmayın yeni girebildi forma.. Ben kış boyu havuza hiç bir müdahale yapmıyor um balık lar yemi kestimi tüm filtre havalandırma gibi dış etkenleri kapatıp kaldır ıyorum,tâki balık lar uyanana kadar delik yem vs. Hiç bir müdahale yok bu sürece kadar takriben mart başı balık lar hareket lenmeye başlıyor çok şükür bu zaman a kadar kışı kötü geçirmedim 2-3 cm Koi ve jabon yavruları dahi zarar görmedi kış oldukça sert geçmesine rağmen.derinlik 1 m altında değil se hiç bir müdahale ye gerek duymadan kışlar lar ruyakin comet shbukin tül kuyruk bu yaz torba göz atmıştım hatta hepsi şu an sağlam gözüküyor..sonbahar da yemlemeyi çok iyi yaptık dan sonra sazansı giller doğası gereği oldukça rahat ederler.Bence yemlemeye dikkat edin ve gereksiz müdahale de bulunmayı n derim.[EDIT]frkn51,2016-02-11 03:21:04[/EDIT]
Kusura bakmayın yeni girebildi forma.. Ben kış boyu havuza hiç bir müdahale yapmıyor um balık lar yemi kestimi tüm filtre havalandırma gibi dış etkenleri kapatıp kaldır ıyorum,tâki balık lar uyanana kadar delik yem vs. Hiç bir müdahale yok bu sürece kadar takriben mart başı balık lar hareket lenmeye başlıyor çok şükür bu zaman a kadar kışı kötü geçirmedim 2-3 cm Koi ve jabon yavruları dahi zarar görmedi kış oldukça sert geçmesine rağmen.derinlik 1 m altında değil se hiç bir müdahale ye gerek duymadan kışlar lar ruyakin comet shbukin tül kuyruk bu yaz torba göz atmıştım hatta hepsi şu an sağlam gözüküyor..sonbahar da yemlemeyi çok iyi yaptık dan sonra sazansı giller doğası gereği oldukça rahat ederler.Bence yemlemeye dikkat edin ve gereksiz müdahale de bulunmayı n derim.[EDIT]frkn51,2016-02-11 03:21:04[/EDIT]
Koi Havuzu Kış :)
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=NQWby1z6Whs&feature=youtu.be[/VID]
havuzumun kış görüntüleri balıklar oldukça sağlam çok şükür :)[EDIT]frkn51,2016-01-31 23:15:36[/EDIT]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=NQWby1z6Whs&feature=youtu.be[/VID]
havuzumun kış görüntüleri balıklar oldukça sağlam çok şükür :)[EDIT]frkn51,2016-01-31 23:15:36[/EDIT]
Koi Hazum Son Hali :)
Recep abi yeni gördüm kusura bakma geç cevap veriyorum..çok şükür kurbağalarla bir sıkıntım olmadı.Bir tane var kurbağa oda şelalede keyiflenip gidiyor yavrulama falan olmadı hiç bir önlemde almadım açıkçası.Yalnız bir müdahale yapmanızı tavsiye etmem havuz yeterince büyük filtreleme sistemi ve oksijen de bir sıkıntı yoksa hiç bir müdahale yapmayın emin olun zararından çok faydaları olacaktır.[EDIT]frkn51,2016-01-28 21:57:57[/EDIT]
Recep abi yeni gördüm kusura bakma geç cevap veriyorum..çok şükür kurbağalarla bir sıkıntım olmadı.Bir tane var kurbağa oda şelalede keyiflenip gidiyor yavrulama falan olmadı hiç bir önlemde almadım açıkçası.Yalnız bir müdahale yapmanızı tavsiye etmem havuz yeterince büyük filtreleme sistemi ve oksijen de bir sıkıntı yoksa hiç bir müdahale yapmayın emin olun zararından çok faydaları olacaktır.[EDIT]frkn51,2016-01-28 21:57:57[/EDIT]
KOİ HAVUZU KURARKEN PEŞ PEŞE YAPTIĞIM HATALAR:
Eyvallah uğraştırdı baya ama güzel oldu olacak da ilerde inşallah :)hacim 3 tondan biraz fazla geçen yıl mayıs ayında bitti kurulumu ama daha sonra su kaçırdı falan sonra tamir edeyim derken biraz daha genişlettim havuzu son hali bu yılın haziranın da bitti su kaçırma problemini de halletim şükür şimdilik bir sıkıntı yok bakalım.... devir daim iki tane su pompam var sabo marka biri saatte 7500 (havuzun en derin yerinde olan)bide 5000 lt( kendi yaptığım skimmer a kullandığım) pompa 7200 lt olanı kendi yaptığım filtreye bağladım filtre de 200 lt bidon dan yaptım en alttan su girişi sırasıyla= lavtaşı-biobal-biyolojik sünger -bol miktarda elyaf=daha sonra bidonun üst tarafından şelaleye akıyor oradan da havuza ..diğeri de suyun üstündeki pislikleri toplayıp 50 lt lik bir başka bidonla diğer bir şelaleden havuza devir daim yapıyor oldukça da iş görüyor tavsiye ederim....bitkiler havuz içinde olmuyor balıklar kopartıyor hemen ben baya uğraştım ama her defasında su üstünden topladım ama su sümbülleri yle adını bilmediğim bir bitki var o çok güzel çoğalıyor ve oldukça da dekoratif hele sümbüllerin çiçeklenmesi bi harika seneye alırsanız görmek nasip olur size de umarım..balıklar seçme şansım olmadığı için tam istediğim renkleri elde edemedim ama dediğiniz balıklar benimde favorim onlar ztn havuzun ilk kurulumundan kalan sayılı balıklardan baya bir zaiyat verdim havuzun tadilat aşamasında ..ama şimdi toparladım biraz daha bakalım seneye balık sayısı fazla olduğundan azaltıcam. 50 ye yakın 10-20 cm arası balık var yavrular da var epeyce sayamıyorum ama nüfus giderek artıyor :) baya bir belki kendim gidip alma şansım olursa bir kaç tane daha almayı düşünüyorum bakalım nasıl olur :)
[EDIT]frkn51,2015-09-03 00:06:49[/EDIT]
Eyvallah uğraştırdı baya ama güzel oldu olacak da ilerde inşallah :)hacim 3 tondan biraz fazla geçen yıl mayıs ayında bitti kurulumu ama daha sonra su kaçırdı falan sonra tamir edeyim derken biraz daha genişlettim havuzu son hali bu yılın haziranın da bitti su kaçırma problemini de halletim şükür şimdilik bir sıkıntı yok bakalım.... devir daim iki tane su pompam var sabo marka biri saatte 7500 (havuzun en derin yerinde olan)bide 5000 lt( kendi yaptığım skimmer a kullandığım) pompa 7200 lt olanı kendi yaptığım filtreye bağladım filtre de 200 lt bidon dan yaptım en alttan su girişi sırasıyla= lavtaşı-biobal-biyolojik sünger -bol miktarda elyaf=daha sonra bidonun üst tarafından şelaleye akıyor oradan da havuza ..diğeri de suyun üstündeki pislikleri toplayıp 50 lt lik bir başka bidonla diğer bir şelaleden havuza devir daim yapıyor oldukça da iş görüyor tavsiye ederim....bitkiler havuz içinde olmuyor balıklar kopartıyor hemen ben baya uğraştım ama her defasında su üstünden topladım ama su sümbülleri yle adını bilmediğim bir bitki var o çok güzel çoğalıyor ve oldukça da dekoratif hele sümbüllerin çiçeklenmesi bi harika seneye alırsanız görmek nasip olur size de umarım..balıklar seçme şansım olmadığı için tam istediğim renkleri elde edemedim ama dediğiniz balıklar benimde favorim onlar ztn havuzun ilk kurulumundan kalan sayılı balıklardan baya bir zaiyat verdim havuzun tadilat aşamasında ..ama şimdi toparladım biraz daha bakalım seneye balık sayısı fazla olduğundan azaltıcam. 50 ye yakın 10-20 cm arası balık var yavrular da var epeyce sayamıyorum ama nüfus giderek artıyor :) baya bir belki kendim gidip alma şansım olursa bir kaç tane daha almayı düşünüyorum bakalım nasıl olur :)
[EDIT]frkn51,2015-09-03 00:06:49[/EDIT]
KOİ HAVUZU KURARKEN PEŞ PEŞE YAPTIĞIM HATALAR:
İşçilik beni benden aldı benm de havuz var 2 yıldır uğraşırım bi eleman daha olsa 2 katlı bi ev yapmıştım .. :) bnde balıkları ordan aldım da görüp alamadım yinede güzel renkli balıklar göndermişler fiyat da oldukça makul du 10-13 cm 10-15 tl arası flna geldi ama güzel balık seçmişin sen koi ye merak var baya sanırım :) nilüfer -sümbül bi iki daha tür bitki de almıştım senin gibi bi nilüferler çıkmadı oda balıklar çıkan taze sürgünleri hep yediler sümbüller fln 10 tanedeydi şimdi 50 fln olmuşlardır youtube de havuzun videoları var benim - https://www.youtube.com/channel/UCtGpo3dNq7-jXXFwMq_7yCg/videos - bu linkten bakabilirsin :)
İşçilik beni benden aldı benm de havuz var 2 yıldır uğraşırım bi eleman daha olsa 2 katlı bi ev yapmıştım .. :) bnde balıkları ordan aldım da görüp alamadım yinede güzel renkli balıklar göndermişler fiyat da oldukça makul du 10-13 cm 10-15 tl arası flna geldi ama güzel balık seçmişin sen koi ye merak var baya sanırım :) nilüfer -sümbül bi iki daha tür bitki de almıştım senin gibi bi nilüferler çıkmadı oda balıklar çıkan taze sürgünleri hep yediler sümbüller fln 10 tanedeydi şimdi 50 fln olmuşlardır youtube de havuzun videoları var benim - https://www.youtube.com/channel/UCtGpo3dNq7-jXXFwMq_7yCg/videos - bu linkten bakabilirsin :)
SON MESAJLAR
- İç Filtre De Bioball Kullanılır Mı GhostKoi, 22:09
Filtreleme Seçenekleri - Üçgen Kuyruklu Yavru BabySoul, 22:01
Hastalıklar ve İlaçlar - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo sadece soru, 22:00
Labirentliler - Eloeda Vs Filtre GhostKoi, 22:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bettamın Türü Ne? goko58, 21:56
Yeni Üye Forumu - Acele Edin Ölümler Başladı bendeniztayfun, 21:54
Hastalıklar ve İlaçlar - Elma Salyangozum Öldümü Acil Berkayv, 21:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Yengecimin Ortam Sıcaklığı İle İlgili Sorum Var BabySoul, 21:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Ve Sarı Su Sorunu berkay10, 20:36
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Multikani Filter Dış Filtre 800 Litre Rüzgar.57, 20:10
Filtreleme Seçenekleri - Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam BabySoul, 20:08
Aydınlatma - Balığımın Dışkısı MustafaŞ, 20:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Canlı Önerisi bendeniztayfun, 19:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı KaanE, 19:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 19:38
Bitki Akvaryumları Genel - Ramirezi İlkerSHN, 19:37
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 200 Lt Akvaryum Dış Filtre Vlademirol, 19:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Tetra Akvaryumu GkhaNLioN, 19:16
Amerikan Tetraları Tanıtımı - Lepistes Akvaryuma Hangi Filtre MasterChief, 18:45
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu MehmetKaan, 18:05
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - 350 Litre Beta Akvaryum ktoG, 17:56
Yeni Üye Forumu - Chili Rasbora Tank Ruzgar001, 17:07
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangoz cagrisw, 17:06
Yeni Üye Forumu - İlk En Güzel Tecrübem :-) Güntaç aytaç, 16:57
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Larvaklm, 16:53
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 16:18
Akvaryum Tanıtımı - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım Muhammedbedri, 15:35
Hastalıklar ve İlaçlar - 45x35x40 Apistogramma Hongsloi Şahinöztürk, 14:39
Akvaryum Tanıtımı - Balığımın Dışkısı İnce Ve Uzun Neden Olabilir? Ehtiyar, 14:33
Sazansıgiller - Albino Full Platiniumlarda Artemia Etkisi Hidro Dinamik, 14:24
Canlı Doğuranlar - Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu GkhaNLioN, 13:34
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 13:17
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor omerali06, 13:13
Bitki Akvaryumları Genel - Ankara Lepistes Satan Yerler SaRCoPhiLiuS, 12:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kök Üzeri Bitki Tavsiyesi SaRCoPhiLiuS, 11:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta Akıntı Sorunu SaRCoPhiLiuS, 11:38
Yeni Üye Forumu - Ne Yapmalıyım?! Hamite07, 08:02
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Balıklarım Hk. bendeniztayfun, 07:59
Yeni Üye Forumu - Kurutulmuş Artemia Hakkında MasterChief, 05:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Sürtünmesi Hobilenyum, 02:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Teleskop Balığım Neyi Var HOPPALA, 02:50
Yeni Üye Forumu - Pearl White Sand Kum Aldım Bulanık xellence07, 00:28
Malzemeler ve Yemler Forumu - Işık A2626, 23:24
Yeni Üye Forumu - Betta Splendens Ebubekir ATAR, 22:45
Akvaryum Tanıtımı - Crystalpro Cıklet Mıneral emiryilmazz, 22:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balıkları Bakımı Trakyalı2259, 22:38
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Cacatuoides (kakadu) giyotyn, 22:07
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Mirza Adar, 21:50
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Kribensis Gökdeniz Kale, 21:27
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri Tanıtımı - Walstad İlk Denemem BETA.4, 21:15
Akvaryum Bilimi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 22:03
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 21:40
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 21:40
- Corydoas Duplicareus reel_passion 21:38
- Tetra Ex 800plus Dış Filtre Bysam 21:13
- Weeping Moss Bysam 21:13
- Mobilyalı Cama Cam Akvaryum Arıyorum Bysam 21:12
- Eş Kribensis palankesli 20:58
- Xenotilapia Bathyphilus Blue Lips Kolonisi palankesli 20:58
- Anubias Bitki Çeşitleri Sadan 19:57
- Eş Tutmuş Tanganyika Gölünün Güzellikleri muhammet abaci 19:31
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 19:14
- Fırsat - Karides , Salyangoz . gyunda 19:14
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 19:14
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 18:56
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 18:56
- Endler Balikcidede 18:56
- Axolotl Hcan 18:53
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:29
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 18:29
- Albino Metal Snaceskin Yellow Lace Gençler Başak u 18:22
- Bursa İçi Ücretsiz Paramesyum Kültürü Rafayel 18:20
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 18:20
- Bitki Çeşitleri emreemin 18:18
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 18:18
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 18:18
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 18:18
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 18:18
- 80*50*60h Mobilyalı Aydınlatmalı Akvaryum gorkemortakci 18:08
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 17:52
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 17:52
- Ücretsiz & Takas Minare, Ramsh Salyangozu Arıyorum Batuhan Tosun 17:41
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 17:06
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 17:06
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 16:55
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 16:55
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 16:52
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 16:33
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 16:33
- Moli Plati Gold Barbus CevdetSERBEST 16:33
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 16:33
- Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 16:33
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 16:32
- Erkek Electrick Blue Araca (eba) Takas (canlı Doğr kadirik 16:11
- Leptosoma Kitumba Yavrular koyu 16:07
- Akvaryumu Boşaltıyorum Son 5 Adet Frontoza ferhattt 16:05
- Eheim, Tetra, Haqos Kaliteli Malzemeler muratdeg 16:02
- Fluval E300 Dijital Isıtıcı BabySoul 16:00
- Eheim Experience 350 Dış Filtre BabySoul 16:00
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 15:48
KULLANICILAR
- 162 Online Kullanıcı, 88 Üye
Online Kullanıcılar
XAli,
burundi,
alperenyagci,
BabySoul,
Balikcidede,
Maverickse,
sedaterdem,
Göksel D,
GhostKoi,
yamansengonca,
webcamsiz,
yavuzsezgin,
Hidro Dinamik,
Taha Yanık,
egeuchiha,
hasanhr,
FatihBezirgan,
Fukushuu,
vahitender,
tozdogru,
Bayram Bayrak,
Ehtiyar,
bendeniztayfun,
akvaryumodam,
akmehmet,
Westrain,
srnozcn,
darkaura,
grendel1984,
AmatorAkvryumcu,
abilge,
chapi,
Koksal Gurkan,
MiSoSiKiaN,
aXarayli,
Tayfun.simsek,
kadir_7,
Budmo,
Balik76,
DTxLorD,
omerkykn,
hasancn,
cortezz,
tosbag,
vedat79,
HaydarGul,
dimbeleth,
Bora Bey,
Kerems06,
BoraER,
herosaint01,
Kimsesiz,
EyupAsik3452,
Serkn211,
Muhammedbedri,
goko58,
NIFURYM,
Utku_kerem,
achiiles_622,
R. Ünal,
Ahmetaydin16,
servet,
reel_passion,
Kara Karga,
demian,
aliverovic,
GkhaNLioN,
AquaPuella,
sonosmanli55,
muhammed1903,
mitii,
şansal,
ExcellenTr,
Hüseyin pekşefle,
H.polat,
Ruzgar001,
umut353535,
arapaima,
Kemalk41,
hardaway,
berkeyazer,
tolga710,
Muratkrm,
CevdetSERBEST,
Hobilenyum,
Atesufuk,
Mihracb,
Tulpar99,
Burak PEKDEMİR,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.