ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Koncuk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
20 Şubat 2012 18:12
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
omer koncuk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Guppy,Bitkili 80lt.
SON 9 MESAJI
Lepistes ciftlesme
[QUOTE=jacksparrow]Yavru alabildiğinize göre erkeklerde bir sorun yok diyebiliriz. Lepistes akvaryumlarında erkek dişi oranı 1erkek3dişi olarak önerilmektedir bence erkek sayınız yeterli daha fazla erkek dişilerin aşırı yorulmasına sebep olacaktır. Bu durumda balıklarınızı kaybedebilirsiniz. Gelelim sizin sorununuza diğer 5 dişi balığınız belki yeterli erişkinliğe ulaşmamış olabilir ondan yavru alamıyorsunuzdur. Bence biraz sabırlı olursanız zamanla düzelecektir. Ben de lepistes yetiştiriyorum ilk başlarda bol bol yavru olsun istiyordum ama zamanla herşeyi doğal akışı içinde olsun istiyorum. Artık akvaryumda hamile dişileri ayırmıyorum bile çünkü akvaryumda yeterince bitki ve saklanacak yer olduğu için yavrulardan iyi olanlar büyüme şansı buluyor. [/QUOTE]
[QUOTE=jacksparrow]Yavru alabildiğinize göre erkeklerde bir sorun yok diyebiliriz. Lepistes akvaryumlarında erkek dişi oranı 1erkek3dişi olarak önerilmektedir bence erkek sayınız yeterli daha fazla erkek dişilerin aşırı yorulmasına sebep olacaktır. Bu durumda balıklarınızı kaybedebilirsiniz. Gelelim sizin sorununuza diğer 5 dişi balığınız belki yeterli erişkinliğe ulaşmamış olabilir ondan yavru alamıyorsunuzdur. Bence biraz sabırlı olursanız zamanla düzelecektir. Ben de lepistes yetiştiriyorum ilk başlarda bol bol yavru olsun istiyordum ama zamanla herşeyi doğal akışı içinde olsun istiyorum. Artık akvaryumda hamile dişileri ayırmıyorum bile çünkü akvaryumda yeterince bitki ve saklanacak yer olduğu için yavrulardan iyi olanlar büyüme şansı buluyor. [/QUOTE]
Size katiliyorum Ben daha onceden baska turler besliyordum lepistese baslayali cok bir zaman olmadi en cok istedigim sey yavru alip degisik renklerde onlari buyutmek ve izlemek o yuzden biraz sabirsiz ve acemiyim simdilik yavrulari ben aliyorum korumaya daha onceden aslinda hic aliskanligim degildir yavruluga almak ama lepistesim ilk dogurdugunda ellemedim normal dogal ortamda buyusun istedim bitkim ve saklanacak yerimde mevcuttu ama o yavrulari asla goremedim daha bu yuzden simdilik koruyorum cogalirsa normal ortama birakicam kim doguruyor kim hamile ustune dusmicem hersey gayet normal ortamda gelismesini istiyorum
Lepistes ciftlesme
Merhaba arkadaslar ben bundan 3 ay once lepistes almistim 6 tane disi ve 3 tane erkek simdi ben bu aldigim disilerin bir tanesinden 3 kere yavru aldim.Diger lepisteslerin daha karinlarinda bir degisiklik yok sizce neden olabilir
Merhaba arkadaslar ben bundan 3 ay once lepistes almistim 6 tane disi ve 3 tane erkek simdi ben bu aldigim disilerin bir tanesinden 3 kere yavru aldim.Diger lepisteslerin daha karinlarinda bir degisiklik yok sizce neden olabilir
Kisacasi Baliklarimdan sadece bir tananesi hamile kaliyor diger disilere erkekler ilgi gosteriyor ciftlesme hareketleri oluyor ama halen 5 disiden yavru alamadim hamilelik goremedim
Vatozum Dogum Yapmis lutfen bakiniz
Tesekkur ederiyorum hepinize yavrular keske olmeseydi cok tatli duruyorlardi
Tesekkur ederiyorum hepinize yavrular keske olmeseydi cok tatli duruyorlardi
Vatozum Dogum Yapmis lutfen bakiniz
Arkadaslar merhaba bende 3 tane vatoz var akvaryumumda canli doguran baliklarim var 3gun evde yoktum geldigim aksam isigi actigimda vatoz yavrusu cama yapismis oyle bekliyordu ben hayret ettim hic beklemedigim birseydi bu benim biraz baktim sadece iki tane yavru gordum. bir tanesini sadece aksamlari hep ayni yere gelip orda bekliyor baska yavru varmidir bunlar yumurtalarini nereye birakiyor acaba diger baliklar yemis olabilirmi
Soruyu sordum ama sorduktan sonra filtreyi temizlemek icin cikardim yavrularin hepsi oraya girmis ve hepside olu 6 tane yavruyu olu olrak buldum :(
Arkadaslar merhaba bende 3 tane vatoz var akvaryumumda canli doguran baliklarim var 3gun evde yoktum geldigim aksam isigi actigimda vatoz yavrusu cama yapismis oyle bekliyordu ben hayret ettim hic beklemedigim birseydi bu benim biraz baktim sadece iki tane yavru gordum. bir tanesini sadece aksamlari hep ayni yere gelip orda bekliyor baska yavru varmidir bunlar yumurtalarini nereye birakiyor acaba diger baliklar yemis olabilirmi
Soruyu sordum ama sorduktan sonra filtreyi temizlemek icin cikardim yavrularin hepsi oraya girmis ve hepside olu 6 tane yavruyu olu olrak buldum :(
Lepisteslerim hastami
Suanda 3 tane disi lepistesim dibe cokmus ve oyle beklemedeler korkmaya basladim oleceklermi yoksa
Bu saatler arasinda suanda yapiyorlar simdi erkeklerde birsey yok
Suanda 3 tane disi lepistesim dibe cokmus ve oyle beklemedeler korkmaya basladim oleceklermi yoksa
Bu saatler arasinda suanda yapiyorlar simdi erkeklerde birsey yok
Lepisteslerim hastami
Merhaba Arkadaslar Lepisteslerim den disi olanlarin 2 tanesi surekli dipte kuma yapisim oylece kaliyorlar olduklari yerde neden olabilir sizce hamilelik yok normaller ve daha genc baliklarim daha yavru alamadim
Merhaba Arkadaslar Lepisteslerim den disi olanlarin 2 tanesi surekli dipte kuma yapisim oylece kaliyorlar olduklari yerde neden olabilir sizce hamilelik yok normaller ve daha genc baliklarim daha yavru alamadim
Lepistes Besliyorum Artik Sorum hamilelik(Dogurdu)
Arkadaslar baligimi dun gozlemlerkene surekli kaciyor ve gizlenmeye calisiyordu. bu sefer dedim kesin doguma gecicek herhalde cunki kendini oyle bir kasiyorduki kuculuyordu iyice belki dedim kabizdir yapamiyor, neyse cuma vakti gelmisti cikmam lazimdi isigi kapadim ciktim 3 saat sonra eve geldim hemen baligima baktim karni biraz olsa inmisti akvaryuma bakiyorum yavru goremiyordum dedim herhalde kabizdi simdi karni indi dogumuna daha var,aksam biraz bakar oldum akvaryuma kucucuk bir yavru geziniyor yesilliklerin aralarini kontrol ettigimde sayisini tam bilemedigim asagi yukari 5 veya 6 tane yavru gordum simdi baktigimda ise akvaryumun her tarafinda yavrular geziyor yesillik oldugu icin almiyorum yavruluga ama buyuk baliklar bazen kovaliyor yicekler diye uzuluyom ne yapmaliyim sizce birakayim kalsinlarmi gorgumu yavruluga aliyimmi??
Arkadaslar baligimi dun gozlemlerkene surekli kaciyor ve gizlenmeye calisiyordu. bu sefer dedim kesin doguma gecicek herhalde cunki kendini oyle bir kasiyorduki kuculuyordu iyice belki dedim kabizdir yapamiyor, neyse cuma vakti gelmisti cikmam lazimdi isigi kapadim ciktim 3 saat sonra eve geldim hemen baligima baktim karni biraz olsa inmisti akvaryuma bakiyorum yavru goremiyordum dedim herhalde kabizdi simdi karni indi dogumuna daha var,aksam biraz bakar oldum akvaryuma kucucuk bir yavru geziniyor yesilliklerin aralarini kontrol ettigimde sayisini tam bilemedigim asagi yukari 5 veya 6 tane yavru gordum simdi baktigimda ise akvaryumun her tarafinda yavrular geziyor yesillik oldugu icin almiyorum yavruluga ama buyuk baliklar bazen kovaliyor yicekler diye uzuluyom ne yapmaliyim sizce birakayim kalsinlarmi gorgumu yavruluga aliyimmi??
Dedigim gibi Yavruluga sadece Resim icin aldim akvaryumumda yeteri kadar yesillik ve saklanacak bir kac esya oldugu icin normal dogum tercih edicem yavruluga almak istemiyorum zaten dediginiz gibi iki dakka resim icin aldim hemen deli gibi olmaya basladi balik hemen cikardim bundan onceki bir tane lepistesim vardi beraber aldigim onunda karni sisti bekliyordum dogurmasini gecen gün yuzuyordu 1 saat sonra baktim balik olmus hemen aldim karnini destim yavrulari cikardim ama yavrulardan umit yoktu onlarda ölmüslerdi bazilari tam olmus bazilarida daha olusum asamasindaydi 15 yakin yavruyu olu olarak aldim karnindan :(
Dedigim gibi Yavruluga sadece Resim icin aldim akvaryumumda yeteri kadar yesillik ve saklanacak bir kac esya oldugu icin normal dogum tercih edicem yavruluga almak istemiyorum zaten dediginiz gibi iki dakka resim icin aldim hemen deli gibi olmaya basladi balik hemen cikardim bundan onceki bir tane lepistesim vardi beraber aldigim onunda karni sisti bekliyordum dogurmasini gecen gün yuzuyordu 1 saat sonra baktim balik olmus hemen aldim karnini destim yavrulari cikardim ama yavrulardan umit yoktu onlarda ölmüslerdi bazilari tam olmus bazilarida daha olusum asamasindaydi 15 yakin yavruyu olu olarak aldim karnindan :(
Merhaba arkadaslar 2 hafta once lepistes beslemeye karar verdim daha onceden akvaryumumda beta baligi vardi besliyemiyordum,simdi ise sadece lepistes ve molly besliyorum resimde aldigim baligin hamile olup olmadigini bilmek istiyorum ve tahmini dogum ne kadar vardir su sicakligi 26 derece sabit bol bitkili bir akvaryumum var resim icin yavruluga almistim baligi bilginiz olsun ..
Koncuk 2011-12-12 11:16:58
Merhaba arkadaslar 2 hafta once lepistes beslemeye karar verdim daha onceden akvaryumumda beta baligi vardi besliyemiyordum,simdi ise sadece lepistes ve molly besliyorum resimde aldigim baligin hamile olup olmadigini bilmek istiyorum ve tahmini dogum ne kadar vardir su sicakligi 26 derece sabit bol bitkili bir akvaryumum var resim icin yavruluga almistim baligi bilginiz olsun ..
SON MESAJLAR
- Dev Saz Kadar Dayanıklı Bir Bitki Önerisi Olan ? Future07, 17:51
Yeni Üye Forumu - Akvaryum 3'ü 1 Arada MCY4, 17:35
Akvaryum Tanıtımı - Orta Amerika'ya Dönüş Kaan Dabakbaşı, 17:25
Akvaryum Tanıtımı - Pembe Solunca Benzeri Seyler Nedir MasterChiefHakan, 16:53
Yeni Üye Forumu - Bu Yapıştırıcılar Güvenli Mi SaRCoPhiLiuS, 16:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitkili Akvaryuma Asma Dalı SaRCoPhiLiuS, 16:33
Akvaryum Tanıtımı - 37 Litrelik Siyah Neon Tetra Akvaryumum Ahmet53, 14:30
Akvaryum Tanıtımı - Thumbi West Samet20, 11:57
Yeni Üye Forumu - Silinebilir Akvarist Batuhan, 10:40
Şikayet Var! - Betta'ya Dondurulmuş Kan Kurdu Nasıl Verilmeli portre, 23:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığı Yem Yememesi Turank1, 22:23
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin MCY4, 21:58
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Dünden Bugüne.. MCY4, 21:51
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesimde Sorun Varmı selcukpoyrazkaya, 18:21
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Seçimi Hakkında (eheim 2213) zeko99, 15:17
Yeni Üye Forumu - Beta Balık 10lt PoTM, 14:36
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 12:42
Akvaryum Tanıtımı - Karides İçin Bazalt Kum Önerisi syerli, 10:52
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İclekishak, 10:14
Yeni Üye Forumu - Tuzlu Su Kurulumu lonewisp, 10:08
Deniz Canlıları ve Akvaryumları Tanıtımı - Arkadaşlar Bu Cikletin Türü Ne SaRCoPhiLiuS, 10:02
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni Başlayan Biri Olarak Bloody Mary Karides SaRCoPhiLiuS, 09:58
Akvaryum Tanıtımı - Nerite Salyangoz Sorunu yyiImaz, 02:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Blackwater Kurulum MERT16, 00:15
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Kakadu Triple Red🌶 MERT16, 00:13
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Blackwater🍂🍁🤩 MERT16, 00:12
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Guromideki Hastalık Yusufbaba, 21:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Sarı Toplar Nedir? Ehtiyar, 19:12
Bitki Akvaryumları Genel - Walstad Deneyimim Sizce Nasıl ? chakir, 18:28
Akvaryum Tanıtımı - Tetrasgenetic Tetralarda Bilinmeyen Ölüm Nnadide, 16:57
Yeni Üye Forumu - Red Head Tapajos oguzozt, 15:31
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım darkaura, 15:08
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Arslan Bettamın Yeni Krallığı MCY4, 15:00
Akvaryum Tanıtımı - Moss Yosun Izgarası MandS, 14:57
Yeni Üye Forumu - Bitki Ekleme Tavsiyesi Akvarist Batuhan, 14:20
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Kum Onerisi SaRCoPhiLiuS, 13:38
Yeni Üye Forumu - Doğada Koi Balığı Yaşar Mı? SaRCoPhiLiuS, 09:22
Yeni Üye Forumu - Hamilelik emirtrz, 02:38
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitki Yetiştirme Tankı (walstad) chakir, 02:35
Yeni Üye Forumu - Karides Seçimi MertY, 02:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumlarım MertY, 02:09
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Güvenliği Aquavatis, 00:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aydınlatma İçin Desteğinize İhtiyacım Var BlackkEaglee, 23:17
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitkili Doğal Akvaryumlarım nurtensultan, 22:35
Akvaryum Tanıtımı - Mavi Renk Maymun Kafa Cichlid uozgul, 20:42
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri - Akvaryum Masası Güçlendirme murodur67, 19:51
Yeni Üye Forumu - Yeni Başlayan Biri İçin Görsel Tank Kurulumu Oğuzhan43, 18:43
Yeni Üye Forumu - Askı Dış Filtre - Yeşil Su Sorunu - Malzeme ? Kalyoncu, 14:49
Filtreleme Seçenekleri - Hava Motoru enesapaydin24, 13:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığıma Bir Bakar Mısınız sukeyne, 13:20
Canlı Doğuranlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 18:00
- Yatı Ve Mangrow Kökü-efsaneee ozan_1903 18:00
- Frontoza Burindi Yavru voltran 17:52
- Tül Panda Koloni AlisBaba 17:50
- Amerikan Zebra AlisBaba 17:50
- Bloody Mary Karides Satışı MertY 17:39
- Sarı Neocaridina Karides Ra93 17:15
- Karma Malawi Ciklet İASK77 16:47
- Ne Ararsan Var :) İASK77 16:47
- İthal Oval Camlı Dolaplı Akvaryum salihclk 16:03
- Mangrow Kökü Ve Anubias Bitki Arıyorum. ferhattt 15:51
- Albino Cüce Vatoz Her Boy Mevcut ferhattt 15:50
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirkekurdu-izya Tubifex tuncaysargin 14:28
- Metal Cımbız 30 Cm - Metal Maşa MasterChiefHakan 14:15
- Akvaryum Tuzu - Tablet Tuz MasterChiefHakan 14:15
- Sky Blue, Albino Koi Big Red Ear, Sky Ribbon gangboy 14:14
- Toplu Malzeme Ve Akvaryumlar MurathanM 14:11
- 100x50x50 Akvaryum Ve Mobilyası(hobiyi Bırakıyorm) MurathanM 14:11
- Jbl Ve Tetra Otomatik Yemleme Makinesi dark blue 13:58
- Poso Orange Rabbit Salyangoz dark blue 13:58
- Chindongo Saulosi Yavrusu Esakvarist 13:50
- Eheim 2226 Esakvarist 13:50
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 13:49
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:49
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:49
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:49
- Beyaz Bulut Dağı Balığı / White Cloud Mountain Mi. Onurg 12:57
- 3 Katlı Sumplı Üretim Seti ngerekli 12:46
- Tetra Tec Aps 400 Hava Motoru Aşırı Sessiz. Serkanjb 12:38
- Full Set 80x50x40cm Oncam Clear Yan Sumplı snatch1903 12:30
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 12:10
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 12:10
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 12:10
- Microfex( Dero Worm) & Sirke Kurdu Amati340 12:10
- Tür Değiştirdiğim İçin Veriyorum Durustyilan 12:03
- Neocaridina - Caridina Karides- Cüce Kerevit - Yem karidesrehberi 11:57
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 11:57
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 11:57
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 11:57
- Apistogramma Trifasciata Çift rhn35 11:54
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 11:48
- Su Ustu Bitkisi Frogbit ALTEMUR 11:47
- Yem Takas ALTEMUR 11:47
- Nerite Salyangoz Heidfeld 11:46
- Bitki, Balık, Salyangoz Arıyorum zekigonlum 11:22
- Elma Salyangozu Arıyorum zekigonlum 11:22
- Yavru Cüce Vatoz 2-4cm AnatoliaAquatics 11:08
- Yellow Tiger King Cobra Lepistes, L144 Longfin EKAR 11:07
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 10:53
- Makrakanta, Oscar Koksal Gurkan 10:53
KULLANICILAR
- 65 Online Kullanıcı, 36 Üye
Online Kullanıcılar
MertY,
ea13,
biacar,
reprise,
ciways,
Latin Amerika,
mcgrey,
Eldurmaz,
livindead,
osmandbnl,
osman-01,
VcTRy,
darkaura,
kopruluonur,
RareFish,
yavru_merkezi,
Heidfeld,
chapi,
TolgahanA,
beterzi,
ngerekli,
Ra93,
GreeNWooD,
scorpion26,
K3r3m,
Hobicimm,
Numenor,
Hidro Dinamik,
VaranusSalvator,
Mithrandirr,
MCY4,
aybas,
ssener,
furkanatmaca466,
urzais,
XauPau,
portre,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.