ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
nuhungemisi2006
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Temmuz 2011 00:24
Son Ziyaret:
10 Kasım 2018 13:22
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
İsmail ELMALI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Artvin
Meslek:
İnş.Y.Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
İsmail ELMALI
Yeni Akvaryum Kuruyor
Yeni Akvaryum Kuruyor
SON 10 MESAJI
Balık Tavsiye
nuhungemisi2006 2013-01-02 20:49:56
Sizden balık ve cins tavsiyesi istiyorum. Bilgi ve fikirlerinizi benle paylaşırsanız mutlu olacağım.
80x80x50 h ebatlarında bir akvaryum yaptım. Sehpa ve kapağını da yaptıracağım. Amacım bitki akvaryumu yapmak. Timer, çarli kedi kumu, hidistan cevizi torfu satın aldım. Aydınlatma için yedi sekiz farklı renk veren bir let projektör aldım. Esas olarak T5 armatür olacak aydınlatmada. Kum için değişik seçenekler üzerinde duracağım.
Fakat dış motor + ısıtıcı + armatür + bitki kumu + c02 + sehpa vs vs deyince rakam şişiyor. Tabiki bide bitki ve balık canlı maliyeti var. Bunun için ilk etapta dış motor ve ısıtıcı ile bitki akvaryumu öncesi ara geçiş yapayım diyorum.
Tetratec 1200 fiyatı için ön plana çıkıyor fakat gözüm ve gönlüm eheim 2015 veye 2017 modeli. Tetratec sanırım için ful dolu yazmasına karşın dolu gelmiyor. Zeolit ve elyaf ile takviye yaparım.
Balık olarak çöpçü balıklarına özel ilgim var. En son sekiz türünden koloni şeklinde birlikte beslemiştim. Amatör olarak ürettim de.
92-93 senesinde amerikan cikletler ilk geldiğinde bir ciklet besledim, amatör olarak ürettimde. ondan sonra bana hep soğuk geldiler.
Bu arada dere kumu yada kırmataş malzemesi her çaptan işim icabı bulabilirim. Büyük geniş bir alanda çalıştığımız için farklı renkte kayalar vs de bulabilirim.
Melek besledim ve yine amatör olarak ürettimde. Aslında cins half black , incigövdeli tricolor yada blue olanlarından bulsam belki yine tercih edebilirim.
Asıl akvaryum malzemelerim şehir dışında. Ankara`ya gittiğimde aklınıza gelecek her malzemem evimde beni bekliyor. Nisan gibi ancak gidebileceğim. Ha bu arada şuan Artvin deyim.
Artvin de ve Erzurum da akvaryumcularda güzel balık ve canlı da bulamadım.
Bu geçiş dönemimde görselliği de ön planda hangi balıkları besleyebilirim. Bu çevreden nasıl edinebilirim.
Saygılarımla.
2.geleneksel Ankaralı Akvaristler Balık Avı Fotoğraflar 23-24 Sayfada
Çoook uzaklardayım. İnşaallah devamı gelirse bende gelmek isterim. Ankarayı da özlemedim değil. Balıklar hareketlensin, gelip güzel bir levrek avı yaparız.
Çoook uzaklardayım. İnşaallah devamı gelirse bende gelmek isterim. Ankarayı da özlemedim değil. Balıklar hareketlensin, gelip güzel bir levrek avı yaparız.
Albino Brikardi'den Öğrendiklerim
Albino birikardiyi nasıl edinebilirz. Uzun süre sonra akvaryum kurmak istiyorum ve bu balıklar koloni oluşturuduğu için oldukça ilgili çekiyor...
Albino birikardiyi nasıl edinebilirz. Uzun süre sonra akvaryum kurmak istiyorum ve bu balıklar koloni oluşturuduğu için oldukça ilgili çekiyor...
2.geleneksel Ankaralı Akvaristler Balık Avı Fotoğraflar 23-24 Sayfada
Resimlere baktım. Çoktandır siteye girmiyordum. Vallahi kıskandım. Çok eylenceli bir av partisi olmuş.
Resimlere baktım. Çoktandır siteye girmiyordum. Vallahi kıskandım. Çok eylenceli bir av partisi olmuş.
2.geleneksel Ankaralı Akvaristler Balık Avı Fotoğraflar 23-24 Sayfada
nuhungemisi2006 2011-09-10 08:15:36
Sabah güneş doğarken olması gereken ( atçek ile) malzeme ...
Bu malzemeleri göllerin tabanlarında oldukça fazla olta takılacağı için öneriyorum. Pahalı malzemeyi dibe takınca acısı büyük oluyor :)
Beyaz plastik kurt ( küçük olanından ) , 4 numara kurtun kolay kolay iğneden geri kaçmasını engelleyecek kısa paa ve gövde çıkıntılı iğne. Bu balıkların ağızları daha büyük o yüzden 4 numara kullanabiliriz.
0.30 mm. luk aşağıdaki misine. balık avında kaliteli misine çok önemlidir. kolay yıpranmaz, avın ortasında size kötü süprüzler hazırlamaz.
Göllerde at çek ile oltayı uzağa atacağız o yüzden olta uzunluğumuz önemli. 240 - 270 civarlarındaki olta ideal. İki parçalı olanları tavsiye ederim. Kapalı haldeki uzunluğunun aracınız içinde kolay taşınabilir olduğundan emin olun. Yük aldığında fazlaca esnememeli ve sağlam malzemeden yapılmalı. Çok uzun kamışlar çalılık kenarında ve zor bölgelerde atçek atarken oltanızı sağa sola atmanıza neden olacaktır. 240 ankarada tatlısu levreği için ideal bir uzunluktur.
Manine ise 40 lık levrek için iyi olacaktır. Makine olarak shimano tabiki bir numara olandır. Fiyatlar aşırı fazladır. Fakat kolay sarımı olan hafif olan ve kaliteli malzemeden yapılmış, tercihen yedek kafası olan makine tercih edilmelidir.
İyi bir olta takımı balık yakalama hazı, olta hissi ve hassaslığı yani başarı için oldukça önemlidir.
En son şu iki malzemeden de ediniyoruz ; (fırdöndü ve kurşun)
10-15 gr kurşun
Tarif : Kamış, makine ve misineyi önce kurun. İlk kurşun, kurşun sonrası fırdöndü, sonrasında 30 cm. lik bir misine ve ucuna 4 numara iğne ve iğne ucuna plastik kurt.
Tutuluş : At-çek metodu ile başlayın ava.
Öneri : Fırdöndülü birkaç yedek uç ile gidin ve yedek uçları kesinlikte strafor , mantar vb. ye ayrı ayrı sarın.
Güneş açtıktan sonra ise ;
Hazır 3 lü dip oltası takımı, takım ucuna 20-30 gr. kurşun veya tercihen düzgün bir taş parçası. (nedenini anlatmıştım.) ve yine av malzemesi satılan yerlerden temin edebileceğiniz toprak solucanı. Torba içinin tam dolu (sözde 50 adet) ve av için büyük tombul soluçanlar olup olmadığını sorun. Hazır takımın iğnelerinin sağlam istenilen büyüklükte ve kısa pala olmasına dikkat edin.
Hazırsınız ......
Turna için yine at çek fakat cleo marka gümüş üzeri kırmızı siyah göz desenli (güneşin durumuna göre) kaşıklar kullanın. Ama gideceğiniz yerde bildiğim çok nadir çıkmakta.
Ek malzemeler; kamış kazığı, zil, livar ve turna işin içine girecekse kepçe.
Ankarada olsam kesin gelirdim, sizle özendim.
2.geleneksel Ankaralı Akvaristler Balık Avı Fotoğraflar 23-24 Sayfada
Alabalık bölgede belli alanlarda ve sertifika ile tutuluyor. Diğer türlü kaçak tutuyorsunuz. Rize de fırtına vadisi kırmızı benekli alabalığın en çok çıktığı bölge. Artvinde sarıgöl ün üst kısımlarında tutuyorum ben. Son yıllarda azaldığı için bu sulara binlerce yavru alabalık bıraktılar. Kırmızı benekli tutmanın en güzel tarafı ise tuttuğunuz suyun doğal olarak bol oksijenli ve doğanında türkiyenin diğer bölgelerine göre bakir ve muhteşem olması. Yüzünüze suya yaklaştığınızda oksijen vuruyor. Balığı tutup elinize aldığınızda eliniz buz gibi oluyor. Omega açısından oldukça zengin bir besin kaynağı alabalık. Avcılığı levrek, sazan vs gibi kolay da değil. Sizi gördüğü zaman artık yakalama şansınız yok. Aynı zamanda kulvar zorlu ve akarsu hattında sürekli hareket etmek zorunda olduğunuz için orman içinde ve temiz su kaynağı yanında güzel bir yürüyüşe çıkmış oluyorsunuz. Gün sonunda sağlıklı gıdanız oluyor ve bunun yanında balık tutma uğraşınız ile ne sinir kalıyor ne stress. Doğaya karışıyorsunuz. Göllerde tutulan alabalık genelde gökkuşağı denilen cinsi. Esas makbul olanı ise yüksek rakımlı soğuksu kaynaklarında olan kırmızı benekli olanı.nuhungemisi2006 2011-09-09 10:25:58
Alabalık bölgede belli alanlarda ve sertifika ile tutuluyor. Diğer türlü kaçak tutuyorsunuz. Rize de fırtına vadisi kırmızı benekli alabalığın en çok çıktığı bölge. Artvinde sarıgöl ün üst kısımlarında tutuyorum ben. Son yıllarda azaldığı için bu sulara binlerce yavru alabalık bıraktılar. Kırmızı benekli tutmanın en güzel tarafı ise tuttuğunuz suyun doğal olarak bol oksijenli ve doğanında türkiyenin diğer bölgelerine göre bakir ve muhteşem olması. Yüzünüze suya yaklaştığınızda oksijen vuruyor. Balığı tutup elinize aldığınızda eliniz buz gibi oluyor. Omega açısından oldukça zengin bir besin kaynağı alabalık. Avcılığı levrek, sazan vs gibi kolay da değil. Sizi gördüğü zaman artık yakalama şansınız yok. Aynı zamanda kulvar zorlu ve akarsu hattında sürekli hareket etmek zorunda olduğunuz için orman içinde ve temiz su kaynağı yanında güzel bir yürüyüşe çıkmış oluyorsunuz. Gün sonunda sağlıklı gıdanız oluyor ve bunun yanında balık tutma uğraşınız ile ne sinir kalıyor ne stress. Doğaya karışıyorsunuz. Göllerde tutulan alabalık genelde gökkuşağı denilen cinsi. Esas makbul olanı ise yüksek rakımlı soğuksu kaynaklarında olan kırmızı benekli olanı.
2.geleneksel Ankaralı Akvaristler Balık Avı Fotoğraflar 23-24 Sayfada
Kurtboğazında sonlarına yakın bariyerlerden hemen sonra bir giriş var. gidecekseniz oraya gidin. her zaman kullanılan yerler acayip pis. insanın orada bırakın balık tutmayı ve çıkan balığı yemeyi durası gelmiyor. insanlığınızdan utanıyorsunuz. eğrekkaya 2 sene önce çok güzeldi. eğer levrek tutulacaksa dip oltası ve solucan tavsiye ederim. sessiz olmanız birinci şart. büyük gurupla yani bol gürültü ile başarılı olmak zor. fazla uzağa dip oltanısını atmanıza gerek bile yok. yalnız dikkat göllerin dipleri taşlık ve dip oltası aşırı şekilde takılır. misineye bağlanacak uygun büyüklükteki taş bu konuda baya işe yarıyor. levrek sabah saatlerinde beyaz sahte kurta gelir. 4 numara iğneye plastik küçük beyaz kurttu bağlayın, otuz cm sonrasına da 10-20 gr kurşun ve kıyıdan sallayın. güneş doğması ve doğduktan sonra oldukça bereketli olacaktır. güneş açıp saat dokuz oluncaya kadar dip oltası işe yarayacaktır. öğlen vakitlerinde yemeğe gidin ve çevre gezisi yapın yada arabanıza gidip uyuyun zahten yorgun olacaksınız bir ihtimalde eve geri dönmeniz. akşam üstüne doğru yine dip oltası güzel olacaktır. oltanıza zil takın ve bekleyin. uzun beklemeyeceksiniz :)
Kurtboğazında sonlarına yakın bariyerlerden hemen sonra bir giriş var. gidecekseniz oraya gidin. her zaman kullanılan yerler acayip pis. insanın orada bırakın balık tutmayı ve çıkan balığı yemeyi durası gelmiyor. insanlığınızdan utanıyorsunuz. eğrekkaya 2 sene önce çok güzeldi. eğer levrek tutulacaksa dip oltası ve solucan tavsiye ederim. sessiz olmanız birinci şart. büyük gurupla yani bol gürültü ile başarılı olmak zor. fazla uzağa dip oltanısını atmanıza gerek bile yok. yalnız dikkat göllerin dipleri taşlık ve dip oltası aşırı şekilde takılır. misineye bağlanacak uygun büyüklükteki taş bu konuda baya işe yarıyor. levrek sabah saatlerinde beyaz sahte kurta gelir. 4 numara iğneye plastik küçük beyaz kurttu bağlayın, otuz cm sonrasına da 10-20 gr kurşun ve kıyıdan sallayın. güneş doğması ve doğduktan sonra oldukça bereketli olacaktır. güneş açıp saat dokuz oluncaya kadar dip oltası işe yarayacaktır. öğlen vakitlerinde yemeğe gidin ve çevre gezisi yapın yada arabanıza gidip uyuyun zahten yorgun olacaksınız bir ihtimalde eve geri dönmeniz. akşam üstüne doğru yine dip oltası güzel olacaktır. oltanıza zil takın ve bekleyin. uzun beklemeyeceksiniz :)
ama en güzel balık avı tatlısuda kırmızı benekli alabalıktır. levrek ne kadar yakaladıysam hep başkası yedi..... tutup yediğim tek tatlısu balığı kırmızı benekli alabalıktır. doğu karadeniz ve doğu anadoluda bu haza ulaşmanızı tavsiye ederim.
L 46
Bu balıklardan yada benzer balıklardan tecrübem, akşam aktif oldukları ve gündüz akvaryumda sürekli biryerlerde saklandığıdır.
Bu balıklardan yada benzer balıklardan tecrübem, akşam aktif oldukları ve gündüz akvaryumda sürekli biryerlerde saklandığıdır.
LEDLi Sistem Deneyim
Su dinlendirme tankı yapıp bunuda yine mobilyanın içinde barındıracağım. Suyu dinlenirken oksijen ile havalandırıp, ph ve ısı ayarlamasından sonra ana tanka basacağım.
Su dinlendirme tankı yapıp bunuda yine mobilyanın içinde barındıracağım. Suyu dinlenirken oksijen ile havalandırıp, ph ve ısı ayarlamasından sonra ana tanka basacağım.
Aslında uzakdoğu pazarında biraz daha araştırarak akvaryum için üretilmiş led sistemleri buldum. Fakat fiyatlar uzakdoğu için uçuk. Ama yinede fiyat avantajlı...
Ürün 1 : Reef sistem...
Link :
Ürün 2: Bitki büyümesi için iyi olabilecek mavi ışık . Fiyat cazip.
Ürün 3 : pahalı ve doğru ürün gibi gelmedi
Ürün 4 : Ürün 3 ün aynısı yarı fiyatına
Ürün (Favori 1 ) :
Ürün (Favori 2) :
SON MESAJLAR
- Japon Balığı Akvaryumumda Bulanıklık Oluştu! Emreözamisos, 07:29
Yeni Üye Forumu - Yeşil Su Sorunu bendeniztayfun, 06:34
Yeni Üye Forumu - Sera Baktopur&baktopur Tabs İc Parazit Tedavisi Hidro Dinamik, 02:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Ph Düşürme Yöntemi Mekanik Mi Kimyasal Mı? ArifhbsAquatics, 02:10
Bitki Akvaryumları Genel - Tatlı Su Midyesi Ölmüş Mü Aminedmrts, 01:44
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bitkili Akvaryumda Nematod 20 Litre ŞahanT., 00:48
Bitki Akvaryumları Genel - Safkan Velifera xellence07, 00:43
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 300 Lt Akvaryum Kurulumu MehmetKaan, 00:19
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Dereden Bulduğum Balığın Türü Nedir? Dexter85321, 23:42
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 200lt Akvaryumda Ne Beslenebilir GhostKoi, 23:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor egemenozbeyli, 23:38
Bitki Akvaryumları Genel - 60*40*40 Hightech Bitkili Filtre Sistemi Kturan06, 23:35
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Dekor Önerisi Larvaklm, 23:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistesim Kambur Larvaklm, 23:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteslerim Ölüyor :( Handeli, 23:27
Yeni Üye Forumu - Lepistes Larvaklm, 23:26
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Solungaçta Beyaz Noktalar GhostKoi, 23:12
Sazansıgiller - LIFETECH 835 hakkında fikri olan varmı? Krkn, 23:05
Filtreleme Seçenekleri - Yengeç HayriBeta, 23:02
Yeni Üye Forumu - Tropheus İçin Aydınlatma Ve Dekor kaptan_01, 22:57
Tropheus - Low-tech Gariban+ Beta Akvaryumum Dexter85321, 22:54
Akvaryum Tanıtımı - Öğrenci Evimde Akvaryum kaptan_01, 22:39
Akvaryum Tanıtımı - Japon Usulü Fukushuu, 22:10
Akvaryum Tanıtımı - İstanbul Uygun Fiyatlı Akvaryumcu Hobilik, 21:42
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Küçük Karides Dunyasi Taha10, 20:28
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Betta İçin Hangi Kum? lebowskia, 20:02
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bu Yavrucağa Ne Yapmalıyım:( aliefecilciler, 19:31
Labirentliler - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 19:26
Akvaryum Dünyasından Haberler - Mini? Ramshorn? Dexter85321, 19:21
Omurgasızlar - Birkili Akvaryum Taban Yapımı Hidro Dinamik, 18:36
Yeni Üye Forumu - Ista 96gr Setin Limon Tuzu Sitrik Asit Dönüşümü BabySoul, 18:35
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Kribensis Nigeria Red Ve Rainbow Üreme Göksel D, 18:27
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Kakadu Triple Red Bulamıyorum? Ferdi2327, 18:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı KaanE, 17:56
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta BabySoul, 17:26
Yeni Üye Forumu - Üçgen Kuyruklu Yavru BabySoul, 17:18
Hastalıklar ve İlaçlar - Discus Uzmanlarına Soruyorum giyotyn, 17:08
Discus - Elma Salyangozu Renk Sorunu Eren042, 17:00
Omurgasızlar - Balıklarımın Dışkısı Beyaz Renkte Şevki37, 16:47
Sazansıgiller - Tetra Akvaryum Isıtıcısı ciciolmesinlutfn, 16:41
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - En güzel fotoğraflarınızı gösterin İskorpit, 15:44
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Baligimda Hareketsizlik Canbudakkkk, 15:42
Güney Amerikan Cichlidleri - Sump Su Giriş Mazgalı akandemir1, 15:31
Filtreleme Seçenekleri - Karma Tropikal Akvaryum V 2.0 kdrackgz, 15:30
Akvaryum Tanıtımı - Bakteri Kültürü Ekleme Ahmetc, 14:06
Yeni Üye Forumu - Albino Endler Dedesi Oldum :) Ehtiyar, 13:38
Nadir Tür Gördüm - Astronot Balığım Yan Yatıyor bendeniztayfun, 13:31
Yeni Üye Forumu - Su İçinde Bambu Ehtiyar, 13:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Balıklardaki Yeme Duyarsızlık Ve Hareketsizlik Şevki37, 12:57
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Kurulum Ve Sarı Su Sorunu bendeniztayfun, 12:29
Bitki Akvaryumları Genel
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Ic Filtre Emreözamisos 07:30
- Afrika Cichlidleri devito 07:04
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 04:08
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 04:08
- Beyaz Melek 2 Adet Sahiplendirilecektir EyupAsik3452 04:07
- Akvaryum Malzemeleri Eheim 2211-2213 Kabasakal22 02:12
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:45
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:45
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:45
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:45
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:45
- Dış, İç, Pipo Filtreler-nano Akvaryum-11w Armatür Dextran 01:22
- 60x40x40 İthal Akv-3lü Bitki Budama Seti-kökler Dextran 01:22
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 01:16
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 01:16
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 01:09
- Sakura Karides Mavi Karides Katil Salyangoz Rocky Volkan 00:52
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 00:40
- Altın Kafa Melekler Tekin35 00:35
- Frontosa Küpü Emirk 00:11
- Nano Tank - 37x22x37(h) Emirk 00:11
- Düz Siyah Cüce Vatoz Emirk 00:11
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 00:02
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 00:02
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 00:02
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 00:00
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 23:45
- Akvaryum/bitki Işığı/lifetech 838 Filtre/kum neontetras 23:14
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 23:00
- Christmas Moss Furkann 23:00
- Akvaryum Ve Çeşitli Malzemeler ataberk28 22:53
- 🌲🌳🌲🌳🌲🌳high Tech Bitkiler Nadir Türler🌲🌳🌲 hasancn 22:02
- Hızlı Olan Alır :) Tek Paket Vardır.85 Kök hasancn 22:02
- Super Red Tül Damızlık Erkek Arıyorum. Veya Çift hasancn 22:02
- Bloody Mary. Sağlam Kan maylandi 21:39
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 21:18
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 21:16
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 21:16
- Tetra 300w Isıtıcı, Eheim 600 Lt/s Kafa Motoru Vs. diaslayt 21:13
- Rotifish Kabuksuz Artemia ( Jelatinli Kutusunda ) diaslayt 21:13
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 20:57
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 20:57
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 20:57
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 20:07
- Genç Damızlık Maulana serdar131977 20:07
- Fluval E300 Dijital Isıtıcı BabySoul 18:55
- Eheim Experience 350 Dış Filtre BabySoul 18:55
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:37
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 18:37
- Neolamprologus Buescheri Kamakonde Bayulker 18:17
KULLANICILAR
- 76 Online Kullanıcı, 42 Üye
Online Kullanıcılar
aykome,
otolkurt,
Angelguy,
hasanhr,
asplant,
BaldGuy,
theanswer376,
SilverSharK35,
HerkesinBirPopisi,
gorkemyoldas,
diaslayt,
Hidro Dinamik,
mrtbldk,
Emirk,
beary,
Şevki37,
Ylmzfth,
Cardinalfish,
-RBG-,
lebowskia,
sıtkı,
Mert akcan,
BRHNSNMZ,
achiiles_622,
Aminedmrts,
Sariyerlee,
Göksel D,
ArifhbsAquatics,
Kabasakal22,
cnkrsln,
Zytrec,
Carcharodon,
Cengizhan06,
mali37,
ShineStar,
Canbudakkkk,
busratanirkan,
DenizOlsam,
Hak@N,
Tekin35,
YigitCeylan,
ktoG,
Bora Bey,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.