ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akvarist21
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Nisan 2011 23:48
Son Ziyaret:
29 Mayıs 2012 13:36
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa orçun baysal
Doğum Tarihi:
21 Şubat 1991
Yaş:
33
İl:
Mugla
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Orçun Baysal
Muğla Su Ürünleri Mühendisliği 1.sınıf

SON 7 MESAJI

Bulanık su (Milky water&Bakteri patlaması) sorunu..
Sudaki bulanıklığın geçmesine sevindim, uv filtre ile sudaki bulanıklığın geçmesi ; bulanıklığın suda yaşayan mikroskobik canlılardan kaynaklandığını göstermektedir. Bulanıklık sorunu geçtikten sonra uv filtreyi belirli aralıklarla kullanmanızı öneririm. Sürekli kullanmanız sudaki yararlı bakteri ve alglerin de yaşamasına izin vermeyecektir. Bu da akvaryum sisteminizin oturmasına engel olacaktır. Belli bir süre sonra kullanmaya gereksinim duymayacaksınız zaten.
Bulanık su (Milky water&Bakteri patlaması) sorunu..
Yazarlara saygısızlık etmek istemem fakat bu bulanıklığın yazılanlarla pek ilgisi yok , çok özel bir durum. Aynı sorunu ben de daha evvel yaşadım. Dıy co2  sisteminden kaynaklanıyor. Şöyle kanıtlanabilir , co2 sisteminin çıkış hortumunu 1 hafta bir kavanozdaki suya verin suyun renginin beyaza yaklaştığını göreceksiniz, inanılmaz bir bulanıklık oluyor. Tecrübeyle sabittir. Bu durumu test ettik suya kesinlikle maya karışıyor. Bu sebeple reaktörden gelen co2 yi akvaryuma vermeden yarıya kadar su dolu başka bir şişeye verip bu şişeden akvaryuma verilmesiyle bu sorunun engellenebileceğini düşünüyorum. Bu sorunu kolay kolay filtre ile çözemezsiniz. Çözüm önerisi olarak ciddi bir su değişimi düşünülebilir ama ne derece sağlıklı olur emin değilim.Bu konuda daha bilgili olanların çözüm önerileri daha sağlıklı olacaktır.
İlk bitkili tankım önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum :)
Alg patlamasını en kısa şu şekilde açıklayabilirim ; alglerin kısa zamanda aşırı miktarda artması ve yayılması. Bu bitkilerin sağlıklı gelişmesini engeller ve aşırı miktarda olduğu için balıkların sağlığını da etkiler. Su kalitesini de olumsuz açıdan etkileyebilir. Ayrıca estetik açıdan hiç hoş olmayan bir görüntü oluşur. Güneş ışığı çok etkili ve besleyicidir, değdiği yere hayat verir.
Kırmızı K. J. Semenderi Palderyumum ve Bir Soru
Semenderiniz ortama alışana kadar yem yemeyebilir.10 gün rahatlıkla aç kalabilir. Küçük sinekleri canlı yakalayıp suya atarsanız bir süre sonra yiyebilir. Ayrıca grindal kurtla besleyebilirsiniz, üretmesi de kolaydır. Suyunu da kesinlikle ısıtmayın , 20 derece uygun bir sıcaklık. Habitatlarında çok daha soğuk sularda yaşarlar. akvarist212011-04-23 19:08:07
İlk bitkili tankım önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum :)
Florasanların üstü kapalı değil anladığım kadarıyla, içi folyo bant ile kaplanmış bir kapak olursa daha verimli olur kanaatindeyim. Kapağı varsa da bu şekilde düzenlemeniz ışık israfını engeller. Işıklandırma yeterli gibi , lakin aşırı ışıklandırmanın yetersiz ışıklandırmadan daha ağır etkileri oluyor. 
Akvaryumda güneş ışığı kullanmak biraz uzmanlık ve denge istiyor. Akvaryumunuzun güneş ışığını kaldıramayacak yapıda olduğu açık. Alg patlaması oluşması muhtemel.
Bitkili akvaryum için yeterli ışık varmı sizce?
Akvaryumundaki bitki eğer Elodea canadensis ise yavaş büyümesinin sebebi akvaryumun sıcaklığının fazla olması olabilir. Egeria densa türü için ışık kullanmanıza bile gerek yok(Odaya gelen ışık yeterlidir) kaldı ki saydığınız ışıklandırma elodea için de anubias için de yeterli.
Ben akvaryumlarımda ışıklandırma kullanmıyorum ve elodealar haftada 4cm kadar uzuyorlar. Diğer bitkiler rekabet edemiyor elodealarla. Bükülmeleri de gayet normal en ufak akıntıda eğiliyorlar, gövdesi desteklik sağlamadığı için savrulurlar.
Eş tutmuş melekler ile ilgili bi soru
Akvaryumu cam ile ayırmak estetik durmaz.Ayrıca biraz da olsa üretim düşünüyorsanız, melek balıklarını tek tür olarak bakmanızı tavsiye ederim. Yumurtaların yenmesini azaltmak için en mantıklı yöntemin bu olduğunu düşünüyorum. Amcam melek balığı üretiyor. Balıkların korktuğunda yavruları yediğini söylemişti.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 33 Online Kullanıcı, 18 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.