ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozanoguz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
60
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
24 Mayıs 2021 13:32
Toplam Mesaj:
158 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ozan Oğuz
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1985
İl:
Istanbul
Meslek:
Mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
FANUSTA BALIĞA HAYIR !
SON 10 MESAJI
Canlı Doğuranda Ramirezi
Melek, tetra, lepistes, kılıç dörtlüsü hiç olmamış. Türleri azaltmayı düşünmeniz gerekirken yeni bir tür eklemeyi düşünmeniz pek uygun değil. Biraz çorba olmuş evet.
Tavsiyem yeni tür eklemeyin ve özellikle meleği çıkarın. Belli ki hobiye yeni başlıyorsunuz. O yüzden tetrayı da çıkarıp lepistes ve kılıç besleyin sadece.
Melek, tetra, lepistes, kılıç dörtlüsü hiç olmamış. Türleri azaltmayı düşünmeniz gerekirken yeni bir tür eklemeyi düşünmeniz pek uygun değil. Biraz çorba olmuş evet.
Tavsiyem yeni tür eklemeyin ve özellikle meleği çıkarın. Belli ki hobiye yeni başlıyorsunuz. O yüzden tetrayı da çıkarıp lepistes ve kılıç besleyin sadece.
sudaki kireci önlemek için ne yapılmalı
[QUOTE=GirayKaan]
Servis montaja geldiğinde öyle bir ürün göstermişti pek inandırıcı gelmemişti. Demek işe yarıyormuş, şaşırdım. [/QUOTE]
Gerçekten işe yarıyor. Ben de ilk başta ihtimal vermemiştim. Sonuçta o aparatın içinde kireç toplanır, tıkanır mantıksız demiştim. Ama aparatın çalışma şekli; kireç hiç oluşmadan önce suyun içindeki kalsium elementini iyonize edip parçalamak. Yani kireci tutmuyor, oluşmasını engelliyor.
[QUOTE=GirayKaan]
Servis montaja geldiğinde öyle bir ürün göstermişti pek inandırıcı gelmemişti. Demek işe yarıyormuş, şaşırdım. [/QUOTE]
Gerçekten işe yarıyor. Ben de ilk başta ihtimal vermemiştim. Sonuçta o aparatın içinde kireç toplanır, tıkanır mantıksız demiştim. Ama aparatın çalışma şekli; kireç hiç oluşmadan önce suyun içindeki kalsium elementini iyonize edip parçalamak. Yani kireci tutmuyor, oluşmasını engelliyor.
sudaki kireci önlemek için ne yapılmalı
Arkadaşlar kireci önlemek için kullandığım yöntemi yazıyorum sizlere.
Benim uyguladığım yöntem herkese uymayabilir ama %90 oranında kireçsiz su elde ediyorum bu yöntemle.
Çamaşır makinesinin bağlı olduğu musluğa vakti zamanında bosh servisi geldiğinde bir aparat önermişti. Bu aparatla musluktan gelen kirecin manyetik olarak engellendiğini söyledi. Çamaşır makinesinin bağlı olduğu musluğa bundan takmamızı önerdi. Ve bize 75 tl ücretle sattı. Aynısını bulamadım ama internette benimkine benzer olan aparat şöyle;
https://urun.n11.com/yedek-parca-ve-aksesuar/arcelik-wpro-camasir-makinesi-orijinal-manyetik-kirec-onleyici-P438645946
Ben daha sonra çamaşır makinesi musluğunu çift başlı muslukla değiştirdim. Böylece akvaryum suyumu bu musluktan doldurmaya başladım. Tankım 100 litre ve tankın altındaki mobilyanın içinde 75 litrelik depom var. Bu depoda sürekli dinlenmiş su bulunduruyorum. Otomatik su tamamlama sistemiyle de tankıma bağlı. Su buharlaştıkça otomatik olarak alttan yukarıya su basıyor.
Ben bu 75 litrelik depoyu hep çamaşır makinesinin bağlı olduğu musluktan dolduruyorum ve daha önce çok kireç sorunu yaşamış olmama rağmen artık yaşamıyorum.
Arkadaşlar kireci önlemek için kullandığım yöntemi yazıyorum sizlere.
Benim uyguladığım yöntem herkese uymayabilir ama %90 oranında kireçsiz su elde ediyorum bu yöntemle.
Çamaşır makinesinin bağlı olduğu musluğa vakti zamanında bosh servisi geldiğinde bir aparat önermişti. Bu aparatla musluktan gelen kirecin manyetik olarak engellendiğini söyledi. Çamaşır makinesinin bağlı olduğu musluğa bundan takmamızı önerdi. Ve bize 75 tl ücretle sattı. Aynısını bulamadım ama internette benimkine benzer olan aparat şöyle;
https://urun.n11.com/yedek-parca-ve-aksesuar/arcelik-wpro-camasir-makinesi-orijinal-manyetik-kirec-onleyici-P438645946
Ben daha sonra çamaşır makinesi musluğunu çift başlı muslukla değiştirdim. Böylece akvaryum suyumu bu musluktan doldurmaya başladım. Tankım 100 litre ve tankın altındaki mobilyanın içinde 75 litrelik depom var. Bu depoda sürekli dinlenmiş su bulunduruyorum. Otomatik su tamamlama sistemiyle de tankıma bağlı. Su buharlaştıkça otomatik olarak alttan yukarıya su basıyor.
Ben bu 75 litrelik depoyu hep çamaşır makinesinin bağlı olduğu musluktan dolduruyorum ve daha önce çok kireç sorunu yaşamış olmama rağmen artık yaşamıyorum.
Arkadaşlar Çok Acil Vatozda Beyaz Benek Mi Var?
Ben de beyaz benek olduğunu düşünmüyorum. Beyaz benek daha çok yüzgeçlerde ve kuyrukta başlar. Tedbir alınmayan durumlarda çok ilerlediyse gövdeye de yayılır. Tek fotoğrafa göre yorumlamak ne kadar doğru olur bilmiyorum fakat büyük olasılıkla genç bir vatozun yeni çıkan dikenlerinin belirtileri bunlar.
Ben de beyaz benek olduğunu düşünmüyorum. Beyaz benek daha çok yüzgeçlerde ve kuyrukta başlar. Tedbir alınmayan durumlarda çok ilerlediyse gövdeye de yayılır. Tek fotoğrafa göre yorumlamak ne kadar doğru olur bilmiyorum fakat büyük olasılıkla genç bir vatozun yeni çıkan dikenlerinin belirtileri bunlar.
Beklenmeyen Salyangozlar
Ramshorn salyangozlarının tankınıza hiçbir zararı yoktur. Aksine büyük faydası vardır. Ramshornlar neredeyse herşeyi yerler. (Canlı bitkiler hariç) çürümüş bitki yapraklarını, yem artıklarını, ölü balıkları, ölü herhangi başka bir canlıyı...
Kısacası su kalitenizin dengede kalmasında büyük fayda sunarlar. Tuhaf şekilde salyangozlar akvaryumdan atılması gereken canlılarmış gibi düşünülür. Oysa tank ekolojisinde önemli yere sahiptirler. Ben her kurduğum tanka ramshorn eklerim ve düzenli şekilde ürüyor olmalarından mutluluk duyarım.
Bunu görüntü kirliliği olarak değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Amacımız evlerimizde doğal döngüden bir kesit yaratmaksa eğer salyangozlar da bu doğal döngünün bir parçasıdır.
Doğal ve faydalı olan her canlı benim görüntüme zevk katıyor. Bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ederim.
[QUOTE=bazinga]
Aşırı üremeyi engellemek için bir öneriniz var mı? Akvaryumum 216 litre ve bol bitkili bir küp akvaryum, yani aşırı üreme olmadıkça pek görüntü kirliliği oluşturacağını düşünmüyorum. Forumlarda okuduğum kadarıyla fazla yemleme ve yosunlanma olmazsa üreme hızı düşüyormuş doğru mudur?[/QUOTE]
Yemlemeyi azaltırsanız nüfus dengelenecektir. Üreme hızının sonsuz şekilde artmasına imkan yok. Ne kadar köfte o kadar bebek [:)]
Ramshornlar yosundan önce daha yüksek enerjili besinlere yönlenirler. Yem artıkları önceliklidir. Hiç yem bulamadıklarında yosun yemeye başlarlar. Yeşil nokta ve sakal yosununu tüketebildiklerine şahit olmadım ama.
Benim tankımda 200ün üzerinde nüfusa ulaştılar. Kırmızı, mavi ve beyaz olanlar var. Boncuk gibi görünüyorlar. Benim hoşuma gidiyor.
Zaten kötü haber vereyim isteseniz de bitiremezsiniz salyangozları. Bir kez tanka girdilerse kurtulmanız mümkün değil. Kadere razı olup sevmek lazım onları da. [:)][EDIT]ozanoguz,2020-07-22 16:33:38[/EDIT]
Ramshorn salyangozlarının tankınıza hiçbir zararı yoktur. Aksine büyük faydası vardır. Ramshornlar neredeyse herşeyi yerler. (Canlı bitkiler hariç) çürümüş bitki yapraklarını, yem artıklarını, ölü balıkları, ölü herhangi başka bir canlıyı...
Kısacası su kalitenizin dengede kalmasında büyük fayda sunarlar. Tuhaf şekilde salyangozlar akvaryumdan atılması gereken canlılarmış gibi düşünülür. Oysa tank ekolojisinde önemli yere sahiptirler. Ben her kurduğum tanka ramshorn eklerim ve düzenli şekilde ürüyor olmalarından mutluluk duyarım.
Bunu görüntü kirliliği olarak değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Amacımız evlerimizde doğal döngüden bir kesit yaratmaksa eğer salyangozlar da bu doğal döngünün bir parçasıdır.
Doğal ve faydalı olan her canlı benim görüntüme zevk katıyor. Bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ederim.
[QUOTE=bazinga]
Aşırı üremeyi engellemek için bir öneriniz var mı? Akvaryumum 216 litre ve bol bitkili bir küp akvaryum, yani aşırı üreme olmadıkça pek görüntü kirliliği oluşturacağını düşünmüyorum. Forumlarda okuduğum kadarıyla fazla yemleme ve yosunlanma olmazsa üreme hızı düşüyormuş doğru mudur?[/QUOTE]
Yemlemeyi azaltırsanız nüfus dengelenecektir. Üreme hızının sonsuz şekilde artmasına imkan yok. Ne kadar köfte o kadar bebek [:)]
Ramshornlar yosundan önce daha yüksek enerjili besinlere yönlenirler. Yem artıkları önceliklidir. Hiç yem bulamadıklarında yosun yemeye başlarlar. Yeşil nokta ve sakal yosununu tüketebildiklerine şahit olmadım ama.
Benim tankımda 200ün üzerinde nüfusa ulaştılar. Kırmızı, mavi ve beyaz olanlar var. Boncuk gibi görünüyorlar. Benim hoşuma gidiyor.
Zaten kötü haber vereyim isteseniz de bitiremezsiniz salyangozları. Bir kez tanka girdilerse kurtulmanız mümkün değil. Kadere razı olup sevmek lazım onları da. [:)][EDIT]ozanoguz,2020-07-22 16:33:38[/EDIT]
Green Terror Yaralama
Ayırmanız gerek. Dişi balık strese girmiş.
Ayırmanız gerek. Dişi balık strese girmiş.
Akvaryum İçin Üretilmemiş Gübre Kullanımı
Fiyatı gerçekten iyiymiş. Kullanan varsa bilgilendirsin bizi.
Fiyatı gerçekten iyiymiş. Kullanan varsa bilgilendirsin bizi.
Salyangoz İstilası
Ve yanılıyorsunuz. Salyangozların hareketleriyle karidesleri rahatsız etmeleri söz konusu bile olamaz. [EDIT]ozanoguz,2020-07-22 02:50:02[/EDIT]
Ve yanılıyorsunuz. Salyangozların hareketleriyle karidesleri rahatsız etmeleri söz konusu bile olamaz. [EDIT]ozanoguz,2020-07-22 02:50:02[/EDIT]
Akvaryumda Amonyak Gidermek İçin Neler Yapabilirim
Zeolit, karbon ve seramikler amonyağın giderilmesinde faydalıdır. Fakat ne tür bir tankınız var, hacim, filtre gibi ayrıntıları yazarsanız yardımcı olan çıkacaktır.
Zeolit, karbon ve seramikler amonyağın giderilmesinde faydalıdır. Fakat ne tür bir tankınız var, hacim, filtre gibi ayrıntıları yazarsanız yardımcı olan çıkacaktır.
SON MESAJLAR
- Beta Balığı Hareketsizlik cerends, 23:30
Yeni Üye Forumu - Cinsini Öğrenmebilir Miyim? Mp? Yunus Mu? Cyber_Scout, 23:29
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Dans Eden (!) Adını Bilmediğim Canlılar Hakkında Cyber_Scout, 23:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitki Ve Balık Önerisi Cyber_Scout, 23:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığının Neyi Var koraykbl, 22:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığımın Neyi Var Cyber_Scout, 22:14
Yeni Üye Forumu - Uzun Bir Aradan Sonra Cyber_Scout, 21:57
Akvaryum Tanıtımı - Trichopsis Vittata - Yavrular 2. Sfda İnci Kefali, 21:50
Akvaryum Tanıtımı - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 21:14
Güney Amerikan Cichlidleri - Amonyak Nitrit Nitrat Patlaması Yaşadım. NightWist, 21:03
Şikayet Var! - Anubias Nana Varyeteye Mi Dönüşüyor? CoryCory, 19:44
Bitki Türleri ve Bakımı - Lav Kırığı Hagende Bitki Gelişir Mi CoryCory, 19:35
Yeni Üye Forumu - Atakan Petshop Güvenilir Mi? Hidro Dinamik, 19:03
Yeni Üye Forumu - Balık Önerisi Hidro Dinamik, 18:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Moss Teli Yerine Alternatif ? KaanE, 18:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Merhaba!balıklarımla Tanışmak İster Misiniz? Cyber_Scout, 18:41
Yeni Üye Forumu - Akvaryumuma Alabilirmiyim mutlubaba, 18:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Değişimi 2wing, 18:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Kireçlenmesi Sorunu NightWist, 18:00
Yeni Üye Forumu - Sobo T240f Tarık Buğra, 17:52
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Başlayan Biri İçin Akvaryum Tavsiyesi Aguamentist, 16:22
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Cam Emiş Ve Basış Aparatları Mahir06, 15:59
Yeni Üye Forumu - Orionled Drgb-w Tecrübe Eden Varmı ? Aguamentist, 15:36
Aydınlatma - Resun 1000 Ya Da 2000 Cyber_Scout, 15:33
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 15:32
Akvaryum Tanıtımı - Walstad Metoduyla İlgili Sorular Ahmet12345, 15:17
Yeni Üye Forumu - Yeni Dış Filtre Önerisi Aguamentist, 14:57
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumun Altına Nasıl Bir Strafor Koymalıyım? Aguamentist, 14:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Beyaz Benek Aguamentist, 14:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Su Değişimi Hakkında Çağatay Tozak, 14:41
Tropheus - Hava Motoru Ayarı Orhan76, 14:31
Malzemeler ve Yemler Forumu - Muazzam Bir Tür Orhan76, 14:30
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Melek Balığı İç Parazit Orhan76, 14:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Sıvı Gübre Nasıl Hazırlanır ? ufukkisikk, 14:14
Taban ve Gübreleme - Low Tech Akvaryum Bitki Önerisi Meldaq, 13:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Lepistes Akvaryumunda Garip Ölümler Paraksi, 11:37
Hastalıklar ve İlaçlar - Cüce Channa Önerisi YigitKuzey, 10:55
Yeni Üye Forumu - Sonunda Beta Akvaryumum Cyber_Scout, 10:37
Akvaryum Tanıtımı - Endler Koleksiyonum mertt1925, 09:57
Canlı Doğuranlar - Bitkili Akvaryumda Ne Besleyebilirim AtlasPoyraz, 09:56
Yeni Üye Forumu - 100 Lt Uygunmu Orhan76, 09:50
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Betta İmbellis (barışçıl Beta) Sorusu YigitKuzey, 09:21
Labirentliler - Yeşil Nokta Yosunu Jotunheim, 08:50
Yosun - Hobiye Giriş Hakkında Celil Gençtürk, 03:20
Yeni Üye Forumu - Discus Balıklarım Çok Stresli Ve Ürkek Görünüyor? Cyber_Scout, 01:32
Discus - Akvaryum Zemini Nasıl Olmalı Cyber_Scout, 01:24
Taban ve Gübreleme - Odunsu Pengasus KaanE, 00:41
Yeni Üye Forumu - Aquario Neo Plants Tab Karides İçin Uygun Mu? KaanE, 00:28
Yeni Üye Forumu - Yeni Tank Sendromu Ve Azot Döngüsü raappopis, 00:02
Makaleler ve Tercümeler - F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotop Vol-2 fishhyy, 23:59
Labirentliler Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Microfex Kültürü sefailgaz 23:10
- Akıllı Priz Cata sefailgaz 23:10
- Aquael Tetra 5 Adet Isıtıcı sefailgaz 23:10
- Sagittaria Subulata MD.mehmet 22:59
- Albino Full Red Lepistes Weys01 22:54
- Kırmızı Karides Weys01 22:54
- Helena, Lepistes, Ramshorn Ve Çeşitli Bitki GhostKoi 22:42
- 2.67 Tüp Furcifer 22:02
- Dennerle Akvaryum Furcifer 22:02
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 22:02
- Creaqua Nano Elit Furcifer 22:02
- Son 2 Adet Kök hll_aquascaping 21:55
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:55
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:55
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 21:55
- Brichardi Eş Tutmuş Çift Ciyus 21:00
- Yem Tablet BUCALILAR 20:54
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 20:54
- Bolbitis Türleri Ve Java Fern Arıyorum alierdemir87 20:19
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 20:09
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 20:09
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 20:09
- L333& L201 Big Spot, L201, L399 D. Altı inspector 19:20
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 18:58
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 18:18
- Ultra Clear Akvaryumlar Aydınlatma GreeNWooD 18:18
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:14
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 18:14
- Aqua Clay Bitki Kumu KahramanTaban 17:48
- Akvaryum Ürünleri Toplu Satış vedat79 16:53
- Oranda Red Cap neontetras 16:51
- Dev Saz Tank ozanercan34 16:46
- Anubias Barteri Anubias Nana ozanercan34 16:46
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 15:58
- Bitki Çeşitleri emreemin 15:49
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:49
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:49
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 15:49
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 15:49
- Co2art Regülatörler Speedy 15:19
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 15:16
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 15:16
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 15:16
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 15:16
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 15:12
- 100 Adet Saulosi (şehir Dışı Gönderim Vardır) FrkMbuna 15:12
- Satılık Full Dolu Lifetech838 Filtre İndirimm Ch1988 15:10
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 15:00
- Hongsloi Süper Red - Cacatuoides Triple Red German AtlasPoyraz 15:00
- Anunias Nana 10-12 Yapraklı 2 Sürgünlü Rizom erosennin 13:33
KULLANICILAR
- 120 Online Kullanıcı, 65 Üye
Online Kullanıcılar
CihanEfruz,
ArifhbsAquatics,
gofret1903,
inspector,
Aguamentist,
emrbrcn,
Serdar dmr,
Kaya Özyurt,
kdrackgz,
ardaagnaday,
BaldGuy,
EKAR,
Antler,
Azizdurdenn,
urzais,
vedat79,
NidaOptik,
4thena,
Akax,
sirhill,
ali,
cerends,
sina cen,
Omer0618,
UEK,
ArtaN,
mar76,
sefailgaz,
Cyber_Scout,
HaydarGul,
Tr_bg,
MiSoSiKiaN,
buraktanatar,
reprise,
Smokie,
abunil,
ternapi,
Turan121,
Karatepe8,
blokurlu,
Malinua55,
Uneys,
Musa909,
sakpolat,
HarunYILDIRIM,
makav,
totaku,
JujuSeri,
WOLCADY,
Ehtiyar,
MD.mehmet,
NightWist,
Ulubey35,
nomercy,
batutanisman,
Emre1616,
Mhmtclk,
vinlain fribet_bwSt,
mitii,
mhmt44,
musstafa,
Haydar0634,
Çağatay Tozak,
Mihrican,
Poetika35,
Weys01,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.