ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Outlaww
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
17 Mart 2011 16:03
Toplam Mesaj:
58 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Nizam Tekin
Doğum Tarihi:
21 Mayıs 1983
İl:
Mugla
Meslek:
Cost Control Şefi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Çaylağız ama Gururlu.. Hamdım.. Piştim... Yandım...
SON 10 MESAJI
İşte Matematiğe Fazla Güvememek Lazım!
[QUOTE=tanganikali]3 kişi Para birleştirip bir radyo almaya gidiyorlar. Radyo 30 lira. Hepsi 10'ar lira koyup radyoyu alıp gidiyor. Fakat sonra tezgâhtar radyonun indirime girdiğini ve 25 liraya düştüğünü
Hatırlıyor ve Çırağına 5 lira verip gidip para üstünü iade etmesini istiyor.
Çırak 5 lirayı 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp 2 lirayı cebine atıyor ve 3 lirayı 3 kişi arasında bölüştürüyor. Böylece radyoyu 9'ar liraya almış oluyorlar.
Şimdi: 9 x 3 = 27
Çırak da cebine 2 lira attı 27 + 2 = 29
Peki geri kalan 1 liraya ne oldu.?
İste matematiğin içinden çıkamadığı olay budur...![/QUOTE]
[QUOTE=tanganikali]3 kişi Para birleştirip bir radyo almaya gidiyorlar. Radyo 30 lira. Hepsi 10'ar lira koyup radyoyu alıp gidiyor. Fakat sonra tezgâhtar radyonun indirime girdiğini ve 25 liraya düştüğünü
Hatırlıyor ve Çırağına 5 lira verip gidip para üstünü iade etmesini istiyor.
Çırak 5 lirayı 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp 2 lirayı cebine atıyor ve 3 lirayı 3 kişi arasında bölüştürüyor. Böylece radyoyu 9'ar liraya almış oluyorlar.
Şimdi: 9 x 3 = 27
Çırak da cebine 2 lira attı 27 + 2 = 29
Peki geri kalan 1 liraya ne oldu.?
İste matematiğin içinden çıkamadığı olay budur...![/QUOTE]
Soru nasıl bir soru anlamadım adamlar 27ye almıyorlar bu zımbırtıyı :) 30 verdiler 5 geri geldi 2 çırak attı cebe 3 Lira kaldı 1er Lira dagıttı yani adamlar 28e almış oluyor 25+3=28 28/3=9,33333333 lerde 2 lirada bizim çırakta :) bu 27 olayı yanlış bir kere
Dış Filtre Borularını Temizleme
[QUOTE=mustafankara]Benim kullandığım yöntem, filtre hortumundan biraz uzun sert kablonun ucuna bezi bağlıyorum, kablonun da boş ucunu hortumun içinden geçirip diğer ucundan çıkarıyorum. Hortumun diğer ucundan çıkan kablonun ucunu çekince, bez bağlı uç tertemiz yapıyor hortumu. [/QUOTE]
[QUOTE=mustafankara]Benim kullandığım yöntem, filtre hortumundan biraz uzun sert kablonun ucuna bezi bağlıyorum, kablonun da boş ucunu hortumun içinden geçirip diğer ucundan çıkarıyorum. Hortumun diğer ucundan çıkan kablonun ucunu çekince, bez bağlı uç tertemiz yapıyor hortumu. [/QUOTE]
Buda güzel bir sistem su ve harbi beni bozuyor 

Dış Filtre Borularını Temizleme
küçük bir cisimle borunun havasını almaya çalışın ama dikkat edin yırtılma olmasın.
küçük bir cisimle borunun havasını almaya çalışın ama dikkat edin yırtılma olmasın.Dış filtre malzemeleri hakkında (Fluval)
[QUOTE=cenksel2001]İmzamı okursanız avukat olduğumu göreceksiniz:) [/QUOTE]
hemde Gümbet koyuna karşı misss missss
[QUOTE=cenksel2001]İmzamı okursanız avukat olduğumu göreceksiniz:) [/QUOTE]
Dikkatsizliğin bu kadarı utandım şimdi
Buralara gelirseniz mutlaka beklerim misafirim olun forumdaşım benim. Siz gelirsinizde bir mangal yakmazsak ayıp bize 
Buralara gelirseniz mutlaka beklerim misafirim olun forumdaşım benim. Siz gelirsinizde bir mangal yakmazsak ayıp bize 
hemde Gümbet koyuna karşı misss missss

Dış filtre malzemeleri hakkında (Fluval)
[QUOTE=cenksel2001]O taraflarda duruşmam olursa bir çayınızı içerim. [/QUOTE]
[QUOTE=cenksel2001]O taraflarda duruşmam olursa bir çayınızı içerim. [/QUOTE]
Duruşmamı Azılı bir katilmisiniz yoksa :) aman Alllahımm
tabiki ne demek çayda içeriz yemekte yeriz yeterki buyrun gelin
tabiki ne demek çayda içeriz yemekte yeriz yeterki buyrun gelinDış filtre malzemeleri hakkında (Fluval)
aslında Bodrum tatilini hak ediyorsun forum yoldaşım benim
Farklı filtre malzemeleri de alıyorum. Genelde internetten oluyor mesela geçen Eheim Lav 1 Lt, Eheim Seramik 1 Lt aldım. Hani kutuların yapışkanlı tarafları var, ilk açtığınızda zorlanırsınız yırtılma gibi bir ses verir. Kutuyu sen açtığına emin olursun. Benimkiler açıktı, dediğim yapışkanlar kutu üzerinde belliydi, şimdi ben içerisinin Prodac Atman vs. farklı marka olmadığını nerden bileyim? Bir jelatin poşet gibi birşey, ufak tertibatın olsun sende yaparsın. Malzemeler bir birine benziyor haksızmıyım? Paranoya mı yapıyorum? Üzerine Eheim karbon aldım oda aynı şekilde geldi
şimdide Fluval da
ne oluyor arkadaş
[QUOTE=Naruto]Aktif karbon su ile temas ettiği zaman görevini yapmaya başlar. Bundan dolayı hava almasında herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Hatta bazı üstadlar aktif karbonu güneşli bir günde açık havada dinlendirmeyi tavsiye ediyorlar özelliğini tekrar kazanması için. :) Çok şanslısınız bence kimbilir ne zamandır açık üstü
[/QUOTE]
Ben ilk açan olayım havalandırması kalsın şöyle bir kenara. Evet Kaya tuzu ile kaynatmayı da tavsiye eden var. Ben uygun bulmuyorum sürekli kullanan var kullanmayan var. Suyu berraklaştırdığı kesin ama benim gibi kazaya kurban gidende var. Ben bir tatile gittim Karbonu unutmuşum içerisinde tatilden döndügümde, balıkları zar zor görüyordum. Sebebide geri salınım yapması şimdi onu düzeltmek için evi karbon sarayına çevirdim
Hani o kadar illetki zamanında almadığında, ne yapsan olmuyor ya suyu tamamen degiştireceksin, yada karbona devam çünkü içerisindeki zararlı bakteriler üremeye devam ediyor(Biolojik döngüdeki üstadlarımız daha iyi yorumlayabilir ben 1 aydır deneme yanılma ile söylüyorum) %75 su degiştiriyorum 2 günde aynı halini alıyordu. Sarımsı bir hal balıkları göremiyorsun. test ettim bunu uzun bir süre herşeyi denedim. Forumdaşım biliyor sizde açtığım konulara bakabilirsiniz. Şimdi karbon ile bu sorunu %75 aştım sanırım 2 güne hiç birşey kalmayacak sonra nemi olacak karbona elveda çok zor durumlarda kullanmaya karar verdim.
aslında Bodrum tatilini hak ediyorsun forum yoldaşım benim
Farklı filtre malzemeleri de alıyorum. Genelde internetten oluyor mesela geçen Eheim Lav 1 Lt, Eheim Seramik 1 Lt aldım. Hani kutuların yapışkanlı tarafları var, ilk açtığınızda zorlanırsınız yırtılma gibi bir ses verir. Kutuyu sen açtığına emin olursun. Benimkiler açıktı, dediğim yapışkanlar kutu üzerinde belliydi, şimdi ben içerisinin Prodac Atman vs. farklı marka olmadığını nerden bileyim? Bir jelatin poşet gibi birşey, ufak tertibatın olsun sende yaparsın. Malzemeler bir birine benziyor haksızmıyım? Paranoya mı yapıyorum? Üzerine Eheim karbon aldım oda aynı şekilde geldi
şimdide Fluval da
ne oluyor arkadaş
[QUOTE=Naruto]Aktif karbon su ile temas ettiği zaman görevini yapmaya başlar. Bundan dolayı hava almasında herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Hatta bazı üstadlar aktif karbonu güneşli bir günde açık havada dinlendirmeyi tavsiye ediyorlar özelliğini tekrar kazanması için. :) Çok şanslısınız bence kimbilir ne zamandır açık üstü
[/QUOTE]
Ben ilk açan olayım havalandırması kalsın şöyle bir kenara. Evet Kaya tuzu ile kaynatmayı da tavsiye eden var. Ben uygun bulmuyorum sürekli kullanan var kullanmayan var. Suyu berraklaştırdığı kesin ama benim gibi kazaya kurban gidende var. Ben bir tatile gittim Karbonu unutmuşum içerisinde tatilden döndügümde, balıkları zar zor görüyordum. Sebebide geri salınım yapması şimdi onu düzeltmek için evi karbon sarayına çevirdim
Hani o kadar illetki zamanında almadığında, ne yapsan olmuyor ya suyu tamamen degiştireceksin, yada karbona devam çünkü içerisindeki zararlı bakteriler üremeye devam ediyor(Biolojik döngüdeki üstadlarımız daha iyi yorumlayabilir ben 1 aydır deneme yanılma ile söylüyorum) %75 su degiştiriyorum 2 günde aynı halini alıyordu. Sarımsı bir hal balıkları göremiyorsun. test ettim bunu uzun bir süre herşeyi denedim. Forumdaşım biliyor sizde açtığım konulara bakabilirsiniz. Şimdi karbon ile bu sorunu %75 aştım sanırım 2 güne hiç birşey kalmayacak sonra nemi olacak karbona elveda çok zor durumlarda kullanmaya karar verdim. Dış filtre malzemeleri hakkında (Fluval)
ne demek her zaman beklerim. Benim kıl olduğum noktalardan birisi bu öğrenmem lazım 
ne demek her zaman beklerim. Benim kıl olduğum noktalardan birisi bu öğrenmem lazım 
Dış filtre malzemeleri hakkında (Fluval)
Arkadaşlar Fluval Hi Grade Karbon-Zeolite 1200Gr. filtre malzemesini kullanan varmı? kullananlara sorum şu olacak. Kapagın altında bir jelatin gibi birşey olması gerekmiyormu? hani hava almasını engelleyen ve ilk kullanımı belirleyen birşey? yada hiç birşey yokmu?
Sanırım tek kullanan benim
Arkadaşlar Fluval Hi Grade Karbon-Zeolite 1200Gr. filtre malzemesini kullanan varmı? kullananlara sorum şu olacak. Kapagın altında bir jelatin gibi birşey olması gerekmiyormu? hani hava almasını engelleyen ve ilk kullanımı belirleyen birşey? yada hiç birşey yokmu?
Sanırım tek kullanan benim

Akvaryumcular Hobicileri Çözmüş Artık
Tabiki güven olmaz ama hepsini bunların içerisine koymak yanlış sizde benim gibi başlamışsınız bende aşşağı yukarı böyle başladım
Tabiki güven olmaz ama hepsini bunların içerisine koymak yanlış sizde benim gibi başlamışsınız bende aşşağı yukarı böyle başladım

SON MESAJLAR
- Oranda sinan çelik, 02:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Şelale Filtre Malzeme Önerisi Ehtiyar, 02:41
Yeni Üye Forumu - Kayıt Kuşak Gerekli Mi? MG, 02:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yosun ByCess, 01:34
Yeni Üye Forumu - Amano Karides ByCess, 01:27
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum 20x20x20 Masaüstü Nano Tank OnlyBetta, 01:19
Akvaryum Tanıtımı - Lepisteste Hareketsizlik bahautkuu, 01:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Filitre Önerisi MCY4, 01:00
Yeni Üye Forumu - Bu Antiseptiği Kullanmalı Mıyım? Ahmet özşen, 23:16
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 40x40x40 Popilasyon Ve Cins Uyumu Hk sedatkaryurek, 22:52
Yeni Üye Forumu - Betta Balığım Sürekli Dipte Hareketsiz Yatıyor Ahmet özşen, 22:51
Yeni Üye Forumu - 60x35x35 High Bitkili Kurulum Başlangıcım Eminsalih, 22:48
Akvaryum Tanıtımı - Plati Hakkında Her Şey BLGHN, 22:25
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Denizden Blackwatera Dönüş Atankofnature, 21:43
Akvaryum Tanıtımı - 350 Litre - Yeni Kurulum Çalışması Kaleydoskop, 21:32
Akvaryum Tanıtımı - 50x20x30 30 Litre Akvaryum İçin Canlı Önerisi SaviaSora, 21:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ramirezi Cinsiyet Belirleme ProAcemi, 21:15
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Dişi Mi ? Erkek Mi ? lordhaggar, 21:02
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beyaz Benek Mi Sizce ? ss23, 20:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Karides Ticareti Abdülsamet Topal, 20:22
Yeni Üye Forumu - Bitki Ve Balık Önerir Misiniz Emir Yılmaz, 20:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mycopur Kullandığım Halde Geçmeyen Mantar ballantines, 18:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Blackwater Channa Tankım Kazaritachi, 18:36
Akvaryum Tanıtımı - Demasoni Ciklet Dipte Oturması Mderhan, 18:33
Yeni Üye Forumu - Acil! Eheim 2260 Damlatma Sorunu ugurbaran, 18:32
Filtreleme Seçenekleri - İlk Büyük Akvaryum Deneyimi Mderhan, 18:23
Yeni Üye Forumu - Endler Balığı Kuyruk Erimesi AquaVita, 18:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Yunus Alacağım Ama Aklıma Takılan Sorular Burak PEKDEMİR, 17:11
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 25x25 Kurulum HT_Halil, 16:36
Akvaryum Tanıtımı - Betta Üretimi: Erkek Betta Ne Zaman Köpük Yuva Yapar? Cyber_Scout, 16:34
Labirentliler - 20lt Öneri Kazaritachi, 16:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60x40x40 Hardscape ercane, 16:14
Akvaryum Tanıtımı - Su Rengi Onur6886, 14:50
Yeni Üye Forumu - Salyangoz Tür dragon1, 14:30
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Sıfır Deneyim İle Tetra/lepistes Ve Bitki Besleme Cyber_Scout, 11:19
Yeni Üye Forumu - Hobiye Tekrar Dönüş dincseref, 09:52
Yeni Üye Forumu - Ramirezilerin Cinsiyeti Hogur, 09:33
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bolivian Ram Cinsiyet Ayrımı Cyber_Scout, 04:20
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Şelale Filtre Taşma Sorunu İlkel Çözümü Cyber_Scout, 03:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum sakal34, 01:55
Akvaryum Tanıtımı - Beta Ve Karidesler Cyber_Scout, 01:49
Yeni Üye Forumu - Kabukçul Akvaryumum Neolamprologus Multifasciatus Cyber_Scout, 01:21
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balığı Akvaryumu Mu Nasıl Geliştirebilirim. Cyber_Scout, 23:57
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 22:37
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Aydınlatma Tavsiyesi Yusferl, 17:56
Aydınlatma - Erkek Mi ? Dişi Mi ? lordhaggar, 17:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Agresif Moli? Velifera? Plati? Ne Bunun Cinsi Sena08, 17:09
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Arka Fon Renk Tercihi SaRCoPhiLiuS, 16:06
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Ehtiyar, 15:09
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Mycopur Kullanımı Bilen Yazabilir Mi Fatih_hakankaan, 12:29
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 01:43
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 01:43
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 01:13
- Mdf Akvaryum Dolabı Ve Aquael 100 Watt Isıtıcı akinsinan 22:22
- Gold Laser Corydoras (3e-6d) Emirk 22:18
- Kırmızı Yapraklı Amazon Ramses06 22:05
- Tüm Akvaryum Malzemelerimi Satıyorum SJess 21:28
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 21:27
- Blackbline Tetra(muazzam Sürü Balığı) UraL 21:27
- Çift Bricardi (yavrulu) emrahdm 21:14
- İç Filtreler, Isıtıcılar, Sump Motorları Vs. Fishbone 21:01
- 10 Adet Sıfır Sump Motoru ( 25w - 1800 Litre ) Fishbone 21:01
- Hb.white Lepistes jaloreef 20:55
- Caudopunctatus Dişi Tanganyika Cichlid iakyol 20:52
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 20:22
- Tayvan Bee M510 19:41
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 19:29
- Thailand Channa İthalatından Son Kalanlar. Aqualandakvaryum 19:20
- Farklı Türde Kaliteli Balıklar -- Aqualand Aqualandakvaryum 19:20
- L15 Pleco, 1 Erkek 2 Dişi Ve L333 1erkek 1dişi voltran 19:16
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 18:55
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirke Kurdu-canlı Yem tuncaysargin 18:42
- Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 18:33
- Üretilebilir Tubifex ( İzya Kurdu) Ve Diğer Yemler Lotus88 18:33
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 17:51
- Bitki Çeşitleri emreemin 17:51
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 17:51
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 17:51
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 17:51
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 17:48
- Güncellenmiş Bol Çeşitli Akvaryum Malzemeleri Samoo 17:34
- Anubias Barteri , Bucephalandra Samoo 17:34
- Apistogramma Cacatuoides Samoo 17:34
- Bakımı Kolay Bitkiler,balıklar Metinmert Yiğit 17:21
- Azolla, Moss, Karides, Lepistes, Katil Salyangoz Aquarist101 17:13
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 17:13
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 16:23
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 16:23
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 16:13
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 16:01
- Su Piresi & Infusoria Amati340 16:01
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 16:01
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 16:01
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 16:01
- Channa Stewarti (yılanbaş) rseven 15:46
- Afrika Cichlidleri devito 15:22
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 14:56
- Çift Tül Cüce Vatoz Türleri & Otocinclus Arıyorum kerem1135 14:43
- Black Ramirez Ve Endler ILGIN 14:16
- Black Pinto Galaxy Fishbone ILGIN 14:16
KULLANICILAR
- 70 Online Kullanıcı, 39 Üye
Online Kullanıcılar
osmandbnl,
Joec,
mutama,
EfeCaptain,
ADNADNAN,
Arch.Hüseyin,
AreS,
BerkBey,
BilalM.,
CoryCory,
darkaura,
EMRECAN12,
Erkay0,
HarunYILDIRIM,
Hidro Dinamik,
Hüdai,
MG,
morgentern,
SaviaSora,
ternapi,
yeekim,
İsmaill,
emrepablo11,
Volkaann,
-RBG-,
ahmetcan1453,
Mac,
Jeveux,
Hoppala,
Jotunheim,
sina cen,
ATIL,
bysmokin,
MiSoSiKiaN,
thelastluck,
cassiopeiar,
ugurcoban79,
Atankofnature,
urzais,
muhammedcoskun,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.