ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aquadude
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Kasım 2010 20:08
Son Ziyaret:
26 Şubat 2013 21:20
Toplam Mesaj:
110 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Egemen Candan
Doğum Tarihi:
23 Mayıs 1986
Yaş:
38
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Egemen Candan

SON 10 MESAJI

Mücevher Cichlid İçin Filtre
Merhaba arkadaşlar,

50 litrelik bir akvaryum kurdum ve içine genç 10 adet mücevher cichlid attım. 15 kilo Mercan kum ve mercan kayalarından oluşan ve yuva barındıran bir sistem kurdum. Amacım çift tutmalarını sağlamak ve 2 adet balık bakmak.

Lakin filtre konusunda kararsızım. Köşe filtresi aldım ve hava motoru ile bağladım içinde de  kömür, seramik ve elyaf malzemeleri dizdim.

Hava motorunun sesinden ziyadesiyle rahatsız oluyorum o yüzden sessiz bir iç filtre, mesela eheim 2008, düşünüyorum, hava motoru ile de artemia falan çıkarırım arada diyorum.

Sizce kurduğum bu sistem iyi mi? Eheim alıp yine aynı şekilde içine kömür ya da zeolit atsam daha mı faydalı olur?


Eheim 2008 ile JBL i60 arasında kaldım yardımcı olabilecek olan var mıdır? 

Düzenleme: Eheim pickup 2008 ile JBL i60 arasında kaldım yardım edebilecek olan var mı? 

Aquadude2013-02-12 21:42:33
ilaçlar
Ne kadar kimyasaldan uzak kalırsanız o kadar iyi.
Erkek Lepisteslerde Kavga
Konunun sabite alınacak bir durumu yok. Canlı doğuranlar genelde 1 erkeğe 3 dişi şeklinde sahip olunmalıdır. 20 litre tankta ise balık bakmanın ne kadar sağlıklı olabileceği apayrı bir durum. Yok ille 20 litrede bakıcam diyorsanız da tavsiyem 1 erkek 2 dişidir. Daha fazlası akvaryum içi ekosisteme külfetten başka bir şey değildir ve ister istemez kesinlikle kayıplarınız olacaktır.


Akvaryum Kuruyorum, İç Dizayn Hakkında...
Sudaki zararlı kimyasal ve metalleri arındırmak için aquasafety ya da aquatan gibi ilaçların yanı sıra bakteri kültürü de kullanmanızı tavsiye ederim.
volkanik kayalar
Akvaryumdaki sert, pütürlü, keskin, sivri tüm elemanların balıklara zarar verme riski mevcuttur. Ciddi bir problem teşkil etmeyebileceği gibi balıkların ölümüne de yol açabileceklerdir. Bu yüzden burada tercih size ait. Ben canlıların güvenliğini tercih ederim şahsen.
Hasta Bakıcısı Gibi Oldum..
Beyaz benek hastalığı gözle görülebilir. Yani geçip geçmediğini tüm balıklarınızı inceleyerek anlayabilirsiniz. Yeni kurulan akvaryumlarda ölümlerle sık karşılaşılır. Akvaryumun oturmasına zaman tanımalı ve canlı atma işini mümkün olduğunca ertelemelisiniz.

İlaç talimatlarına göre hareket edin. Su değişimi faydalı olabilir ama yeni ekleyeceğiniz suyun da akvaryumun ısısıyla aynı olmasına dikkat etmek zorundasınız.


Camlardaki kirler de bitkilerin üzerini kaplayan yosunlardandır muhtemelen. Tankınız muhtemelen gereğinden fazla ışık alıyordur. Ona bir çözüm bulun. Ve evet vatoz alg temizleme konusunda başarılıdır. 
beyaz benek
Balıkların dirençlerinin biraz zayıf olduğunu düşünmekteyim. Ben beyaz benekle sadece yeni aldığım balıklarda karşılaşıyorum.

Isı benim kendi düşünceme göre biraz fazla 26-27 derecede tutmaya çalışırsanız daha iyi olur. Balık direnci için değişik yemler kullanmanızı tavsiye ederim. Ben sarımsaklı yem, kelp algi, discus yemi, tetra-min, spriluna veriyorum farklı günlerde.

Belli periyotlarda kaya tuzu eklemeniz de balıklarınıza hem sağlıklı hem dirençli yapacaktır.

Ben bazı dönemlerde akvaryuma sarımsak da veriyorum. Her hangi bir zararını görmedim, suyu kokutması dışında. Ama balıkların dirençlerini arttırdığı kesin.
Akvaryum Kuruyorum, İç Dizayn Hakkında...
Öncelikle geçmiş olsun.

İlk iş olarak akvaryumu tamamen boşaltın. Suyu dökün. Süslemeleri çıkarın. Kumu ayırın. 

Kum olarak ne kullandığınızı ben de anlamadım, ama dediğiniz gibi değişik taşlardan oluşuyorsa onu da ayırın.

Akvaryumun içini çeşme suyuyla iyice bi temizleyin.

Zemin için siyah hagen (2-3 kilo işinizi görecektir diye düşünüyorum) kum alın. İyice yıkayıp tozlardan arındıırp temizleyin. Ve zemine sadece bu kumu uygulayın.

Daha sonra suyu doldurup su hazırlayıcıları kullanın. Isıtıcıyı 26 dereceye ayarlayın. Ve akvaryumunuzu çalıştırın. 1 hafta kadar çalıştıktan sonra balık atmanızda problem olmayacağını düşünüyorum.

Japon balıkları için 26 derece biraz yüksek olacaktır fakat. Sadece tek cins tetra bakmanızı öneririm (8 adet neon gibi).

Balıkları alıştırırken de sadece ısıya değil suyun kimyasına da alışmalarının önemli olduğunun farkındasınızdır. Balıkları alıştırmanın en sağlıklı yolu damlama yöntemidir. Bu yöntem ile balıkların akvaryuma alışmamasından kaynaklı ölümleri ve hastalıkları minimum riske indirmiş olursunuz.
canlı doğuran
Tankınızın durumuna göre bitki yoğunluğunu ve yavruların kaçıp saklanabileceği yer oranını kendiniz belirlemelisiniz. Her bitki elbet de koruma sağlar. Bakım zorluğu gibi soruları bitki forumuna sormanız yararınızadır.
Yavru Kılıç Kuyruk Bakımı
 Konu: Yavru Kılıç Kuyruk Bakımı
    Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2006 Saat 10:31 


Hay maşallah 5 yıllık konuyu canlandırmışsınız....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.