Melek kuyruk ve yüzgeç sorum
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2015 12:46
Merhabalar. Su değiştirme hatası yaptıgım için oldugunu sanıyorum. 28 derecede sabitken sicaklıgım 4 te 1 su değişimi yaptım ve sıcaklık 26 ya düştü. Daha sonra ısıtıcı ayarsızlıgından 30 dereceye çıktı :(. Suan 28 de sabitledim fakat melek balıklarımın üst yüzgeç ve bazılarının kuyruklarında tel tel ayrılma ve kırılmalar meydana geldi. İştahlarında problem yok. Petshop biyo-lchthyo verdi 120 lt akvaryum için 2,5 ml kullan ertesi gün 5 lt su değişimi bunu 3 gün tekrarla en son 20 lt su değiştir dedi. Ama prospektüste 20 lt için 10 cc kullanım öneriyor. 10cc 10 ml eşit bildiğim kadarı ile. Ne yapmamı önerirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2015 00:08
Ben olsam ilaç kullanmadan önce biraz gözlemleme vitamin ve kaliteli yem ile besler takip ederdim. Melek balıkları güçlü ve sağlam balıklardır. Bende de aynı problem olduğunda gözlemleyerek ilaç kullanmadan geçtiğine şahit oldum. Mesela 120 lt akvaryum içinde kaç melek var ? Belki kavga ve üstünlük gösterisinin eseridir o yarılmalar.
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2015 08:51
Birde filtre bakımı yapın vakti gelmişse, bir kereye mahsusda biraz fazla su çekin yerine uygun klorsuz su ekleyin bekleyin kanlı yaralar yoksa düzelir. Metilen mavside birkaç damla isterseniz damlatın sudan bir parazit kapmasını önlemiş olur diye düşünüyorum.