Meksika Cüce Kereviti
Türkçe adi: Meksika Cüce kereviti
Büyüklügü: 3 cm ile 5 cm arasinda degisir
Anavatani : Meksika, Patzcuaro Gölü.
Sicaklik: Meksika cüce kerevitleri 18 derece ile 28 derece arasında yaşayabilirler fakat onlar için en uygun ısı 24-25 derecedir.
Ph: 6.0 ile 8.0 ppm arasinda yasayabilirler, uygun ph 7.5 tir.
Akvaryum: Bir cift kerevit icin en az 30cm lik akvaryum gereklidir .Ayrica bol miktarda saklanacak yerinde olmasi cok onemlidir .
Besin: Meksika cüce kerevitleri genelde her türlü balik yemi,bitki artiklarinı,haşlanmis sebzeleri (ıspanak havuc,kereviz.karnibahar) dondurulmuş balik yemlerini yerler ayrica kerevtler icin ozel yemlerde mevcuttur.
Karakter: Meksika cüce kerevitleri rahatlikla lepsides, vatoz, neon türü baliklarla beraber besleyebilirsiniz, fakat kerevitlerinizin aç kalmamalarına özen göstermelisiniz, aç kalmadıkları sürece birbirleri arasındada kavgalar yaşanmayacaktır. Ayrıca tankınızda bulunan küçük adi salyangozları afiyet ile protein olarak tüketeceklerdir.
Üretim: Meksika cüce kerevitleri üretimi zor değildir. Önemli olan uygun ısı ve su şartları düzgün şekilde oluşturmak ve stabil tutmaktır. Uretim için fazla miktarda disi kerevit ve az miktarda erkek kerevit ile baslamanız yararlı olacaktır, dişi kerevitler erkeklere nazaran daha büyük olurlar ve dişiler büyüklüklerine göre 10 ila 80 tane yumurta tasiyabilirler ,bu yumurtalari kuyruk kisimlarinin altinda 2-4 hafta arasi,suyun sicakligina bagli olarak olarak tasirlar,Daha sonra yavrular teker teker kendilerini birakirlar.
Teşekkür Edenler: [T]107619,drugs[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=sametk] [QUOTE=Blackgalleon]Hpsi iyi güzel ancak karidesler ile aralarındaki iletişim nasıl olacaktır onu öğrenebilirmiyim. Yani birbirleriyle uğraşırlar mı. Karideslerin kıskaçları yok bunlar galip geleceklerdir muhtemelen bu tecrübeye ve ya bilgiye sahipseniz paylaşabilirmisiniz bi üretimci olarak.[/QUOTE]
[QUOTE=Bayram]Aslında aç bırakmadım. İlk aldığım gün çıktılar. Sonra hiç çıkmadılar akvaryum dışına oda çok ilginç geldi bana.
Bu arada benim tecrübe ettiğim kadarıyla dişiler biraz çekingen ve sakin oluyor; saldıranlar, gösteriş yapanlar erkekler. :D
Tankımda şuan yaklaşık 100 e yakın kiraz ve inci karidesimin yanında 3 tane bu canlılardan besliyorum, hergün dikkatli olarak izliyorum ve karideslere hiçbir zararı olmadıklarını söyleyebilirim. Karidesler bazen yanlarına kadar yaklaştığında pençe sallıyorlar ama yakalamaları imkansız, karidesler çok çevik canlılar, meksika cüceler ise bir o kadar hantal. Akvaryumunuzu güzelce bitkilendirip (özellikle karidesler için moss) bu canlıları güvenle beraber besleyebilirsiniz :)
Mrb, Kusura bakmayın uzun bir ara yazılarım ile ilgileenemedim, kendi tecrubelerimden edindiğim bilgilere göre şunu söyleyebilirim, kerevitler ile karıdesler aynı ortamda çok rahat yaşayabiliyorlar zaten kerevitlerin karidesleri yakalayabilme olasılığıda hiç yok gibi birşey ancak ölen karideslerinizi afiyet ile yiyeceklerdir.
[QUOTE=Bayram]Bu canlılar sudan çıkıp evin içinde dolaşma ihtimali var mı?
Mrb, su dışında bir müddet yaşayabiliyorlar ama kendi tanklarımda böyle birşey yaşamadım , üstelik tüm tanklarımın üzerleri açık olmasına rağmen.
[QUOTE=Bayram]Aslında aç bırakmadım. İlk aldığım gün çıktılar. Sonra hiç çıkmadılar akvaryum dışına oda çok ilginç geldi bana.
Bayram bey, kerevitleri aç bırakmadığıınız sürece hiç bir sıkıntı yaşamazsınız, daha çok protein ağırlıklı yemler ile beslenirseler üremelerini odukça tetikliyecektir.
[QUOTE=volkanserezli]Tecrübeme göre kerevitler karidesleri yakalama derdinde değiller hatta ölen yavru mollyme bile dokunmadılar karidesler yiyip bitirdi.Aç bırakmadığınız sürece çok iyi geçiniyorlar kendi türleri arasında ufak tefek dalaşmalar olabiliyor saklanma alanlarıyla çözümlenebilecek bir durum :) Mosslarımı hiç ellemediler biraz meraklı ve keşifçiler.
Mrb, normalde mantarlaşma olmaz suyunuzda ters bir durum olabilir sitresli olan dişi kerevitlerde yumurtalarını atarlar.
[QUOTE=YFYİĞİT]Arkadaşlar bu kerevitler tehlike zannettiği şeyleri muhakkak kıskaçlarıyla yakalayacaklardır akvaryuma elimizi soktuğumuzda parmağımızı yakaladı diyelim koparacak hali yok tabi ama can yakacak kadar basınç uygulayabilirler mi?[/QUOTE]
Mrb, size hiçbir zararları olmaz :)