MBUNA REEF - HD
Sitede zaten aynı balıktan yavru alıp satan bir sürü arkadaş . Onlarda bu balıktan yavru alıp msobo diye satıyor . Bende aynı şekilde balıktan 10 tane satıyorum .<İnsanlar senin söylediğin balığı daha önce duyduklarınıda zannetmiyorum. Tabiki bu balığın adı dediğiniz gibide olabili fakat alanlar satanlar ve memnun kalanlar bu balığa msoba diyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Emin_Paşa Forum Özel Üyesi |
Alıntı Yap Konu: Bu Balık Nedir ? Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2010 Saat 18:00 |
Balık Msobo dur "Magunga" varyetesi değildir, Johanni yada başka tür hiç değildir,
|
kribensis7 Forum Üyesi Kayıt Tarihi: 28 Şubat 2009 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim İçi Yaş: 31 |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2010 Saat 17:17 |
Katyon (meq/L) 2.45
Anyon (meq/L) 1.08-1.77
Na (sodium) (mg/L) 21.0
K (potassium) (mg/L) 6.4
Ca (calcium) (mg/L) 16.4-19.8
Mg (magnesium) (mg/L) 4.7-8.8
HCO3 + CO3 (bicarbonate,carbonate) (meq/L) 2.36-2.58
Cl (chloride) (mg/L) 3.57-4.3
SO4 (sulfate) (mg/L) 5.5
SiO2 (dissolved silica) (mg/L) 1.1-4
NO3 · N (nitrate-nitrogen) (µg/L) —
PO4 · P (phosphate) (µg/L) <7-30
Total P (phosphorus) (µg/L) —
pH 7.5-8.
Selamlar Hasan bey yukarıda sorumu sormak istediniz tam olarak anlayamadım
Video var ama siz göremiyorsunuz herhalde...
Soner bey,akveryumunuzdaki sapsarı olan balıklar saulosi mi ? yoksa msobo mu? bende bunların birisini edinmek istiyorum ama lekesiz burundan kuyruk ucuna kadar limon sarısı olsun istiyorum ne beslemem gerekli sizin öneriniz nedir.
Selamlar akvaryumda ki sarıların 2 si msobo dişisi 2 si saulosi dişisidir. Tamamen sap sarı lekesiz beslemek istiyorsan Saulosi derim .Çümkü msobonun üst yüzgeçinde büyüdükçe hafif siyah cizgiler olabiliyor ... Biraz malawiden çıkmak istersen LİLUPİ de besliyebilirsin malawilerle son derece uyumlu ve sakin bir balıktır..
soner kardeşim özellikle soda konusunda vermiş olduğun bilgi için teşekkür ederim.Yanlız bir bilgi istiyeceğim senden eğer yardımcı olursan sevinirim bana bu sump sistemini kabataslak anlatırmısın çok acemeiyim ama kafama çok yatan bir sistem fakat tam olarak sistemi kavrayamadım yani işleyiş,akvaryuma göre hesaplama ve nasıl yapılacağı konusunda bilgi verirsen sevinirim.Sağlıklı balıklar.