Mbuna diyarına az kala...( Yeni resimler syf 2)
Boyut (cm): 80*40*40
Kapasite (litre):128 lt
Canlılar: Afra Hara - Demasoni - Saulosi coral red - Afra white top ( şu anlık ) :)
Malzemeler: Atman 4000 hava motoru + pipo filtre
Akvaryum Bakımı: Haftada bir dip çekimi ve % 20 su değişimi
Kullanılan Yemler: Sera flora nls thera a+ tetra phyl - tropical super forte
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Sadece arada kaya tuzu.
Tanıtımda olan akvaryumlar bir arkadaşım elden çıkarıyordu bir anlık esti ve satın aldım. Çok kullanılmayan bir odanın duvarını tamemen kapladılar. Gerçekten umduğumdan de güzel durdular. Ev ortamında olduklarından temizliğin ve düzenin 4*4lük olması şart. Ancak bu şekilde akvaryumların devamlı kalmasına izin çıkabilir :) Akvaryumlara reklamcılarda satılan yapışkanlı siyah arka fon yapıştırdım ama ne hikmetse çok karanlık oldu. 1*2 Akvaryuma balık ekledim. Balıkları görmek bile zor bir hal aldı, mavi fon ile değiştirmeyi düşünüyorum. Kumda da kararsız kaldım. Önerilerinizi dikkate alacağım. Her akvaryumda 1e7d lik mbuna kolonileri beslemeyi düşünüyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhabalar,
Akvaryumda kum ve aydınlatma olmadığından siyah arka fon boğar. Aydınlatma,kum ve kayalar olunca şık bi görüntü çıkacaktır ortaya.Gelişmeleri bekliyoruz.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İyi dilekler için teşekkürler arka fonları açık mavi ile değiştirmeyi düşünüyorum kum olarakda ince 0 mm silis kum kullanıcam deniz kumuna benzer olan cinslerden su an için akvaryumlar faal olmadığı için kaya ve dekor yapmadım mecburen suları boşaltıp arka fonu değiştirdikten sonra tekrar su dolduracam :D bu arad aydınlatma konusunda şerit led aydınlatma kullanmayı düşünüyorum. ısıtıcıya gerek yok burası izmir :D
Bu arada sadece bu tanklar yok evde :) akvaryumların tam karşısında 500 lt bir tankım daha var mutfakda 1 mt lik var :)
[QUOTE=Geronymo51]Atlet ile göbek çok yakışmış birbirine :)[/QUOTE]
İyi dilekler için teşekkürler arka fonları açık mavi ile değiştirmeyi düşünüyorum kum olarakda ince 0 mm silis kum kullanıcam deniz kumuna benzer olan cinslerden su an için akvaryumlar faal olmadığı için kaya ve dekor yapmadım mecburen suları boşaltıp arka fonu değiştirdikten sonra tekrar su dolduracam :D bu arad aydınlatma konusunda şerit led aydınlatma kullanmayı düşünüyorum. ısıtıcıya gerek yok burası izmir :D
Bu arada sadece bu tanklar yok evde :) akvaryumların tam karşısında 500 lt bir tankım daha var mutfakda 1 mt lik var :) [/QUOTE] Isıtıcı konusunda benim bir adet konum vardı.Arayıp bulma imkanım varmı ama bilmiyorum.
Ayrıca üretim için kullanıcagınızı düşünerek size kumu çok ince tavsiye ederim ve cok aşırı kum doldurmayın pipo filitre kullanıcagınız icin gerekli temizligini ( filitrelerin ) cok sık yapmanız gerekir.
Mehmet Bey, maşallah çok güzel akvaryumlarınız var.
Ev içinde bir üretimhane olmuş.
Ben, sıfır numara mercan kullanıyorum. Balıklarım hallerinden memnun. Ben değil...
Sıfır numara kum balıkların en küçük bir kavgalarında toz duman oluyor.
Size tavsiyem 1mm'lik kumu kullanmanız.
Mehmet Bey, maşallah çok güzel akvaryumlarınız var.
Ev içinde bir üretimhane olmuş.
Ben, sıfır numara mercan kullanıyorum. Balıklarım hallerinden memnun. Ben değil...
Sıfır numara kum balıkların en küçük bir kavgalarında toz duman oluyor.
Size tavsiyem 1mm'lik kumu kullanmanız.
[/QUOTE]