Mayalı sistemle CO2 üretmek
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 16:54
Ramazan Bey co2 ürettiğiniz şişeden gelen hortumu ister iç filtreye takarsınız ister difüzör kullanırsınız. Difüzörler daha etkili çözer ancak iç filtre de çözemeyecek değildir. Biraz daha az çözer o kadar. Havaya karışması, su yüzeyinde ne kadar az akıntı olursa o kadar az olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 17:09
Özeldende msj attıydım ben co2 den gelen hortumu dış filitrenin akvaryum içerisindeki hortumuna taksam ve oradan dış filitreye giden co2 parçalanarak tekrar tanka gelse daha iyi sonuç elde etmezmiyim
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2010 10:57
[QUOTE=alpartürk]Özeldende msj attıydım ben co2 den gelen hortumu dış filitrenin akvaryum içerisindeki hortumuna taksam ve oradan dış filitreye giden co2 parçalanarak tekrar tanka gelse daha iyi sonuç elde etmezmiyim [/QUOTE]
Dış filtren zamanla biriken gaz sonucu hava yapar ve durur. Tehlikeli bir deneme olur. Filtren kuru çalıştırınca yanıyorsa filtreye de veda edersin.
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2010 20:28
Ben sizlere bir sey soracagim.mayali sistemde co2 yaptigimzda hazirladimiz 2lt lik pet siseyi geceleri acmamiz yonunde gorusler var,bu durumda siseyi acarken patlamazmi?
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 09:58
[QUOTE=onurturkarslan]Ben sizlere bir sey soracagim.mayali sistemde co2 yaptigimzda hazirladimiz 2lt lik pet siseyi geceleri acmamiz yonunde gorusler var,bu durumda siseyi acarken patlamazmi?[/QUOTE]
Hayır sadece pısss eder.
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2010 17:59
Arkadaşlar bende bitkili akvaryuma nerdeyse yeni baladım.Bu sistemi yapmayı düşünüyorum.Kullanıpta bitkilerinde gelişme görenler varmı?Birde ben difroz yerine hava taşı veya şırınca kullanmayı düşünüyorum hangisini önerirsiniz?
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2010 22:23
CO2'nin etkisi bitkilerde tartışılmaz.Bundan emin olabilirsin ki gelişimleri hızlanır.Hava taşının hortum yerini mayalı sistemin çıkışını bağlayabilirsin.T3kniker 2010-03-20 22:24:43
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2010 14:26
Arkadaşlar bede mayalı co2 sistemi yaptım.Bu sistemin ömrünü nasıl belirleyecez yani ben 1 litre kola şişesine 1,5 bardak şeker 1 çay kaşığı maya koydum ve 2 çay kaşığıda un ekledim 2 haftadır saniyede 4-5 kabarcık çıkıyor. Sorum şu bir noktadan sonra zararlı gaz yani co2 harici başka gazlar cıkma ihtimali varmı? Ne zaman sistemi yenilemeliyim kabarcık çıkması durana kadar böle devam etsin mi?
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2010 13:19
Bu karışımla mayalı sistem yaptım hava taşına bağladım çıkışıda fakat hava taşının üstünde beyaz pamukcuk gibi yosunlanma oldu o nedir zararlımıdır acaba...
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2010 13:33
Difüzör olarak sadece hava taşı kullansak yaklaşık 10 cm boyunda bir hava taşı, karışımın bulunduğu şişenin patlama oranı nasıl olur sizce.
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2010 21:26
[QUOTE=boz_18hkn]
Seramik tavanlı difüzör kullanıyorum, güvenli olduğunu söyleyebilirim. Elimdeki difüzörden Regent 9500 gibi bir hava motoru hava çıkaramıyor, sadece ağzımla, morarana kadar hava üfleyerek azıcık hava çıkarabiliyorum. Yaklaşık 2 bar falan oluyor sanırım basınç. Tarif edebilmişimdir umarım
Difüzör olarak sadece hava taşı kullansak yaklaşık 10 cm boyunda bir hava taşı, karışımın bulunduğu şişenin patlama oranı nasıl olur sizce.
[/QUOTE]Seramik tavanlı difüzör kullanıyorum, güvenli olduğunu söyleyebilirim. Elimdeki difüzörden Regent 9500 gibi bir hava motoru hava çıkaramıyor, sadece ağzımla, morarana kadar hava üfleyerek azıcık hava çıkarabiliyorum. Yaklaşık 2 bar falan oluyor sanırım basınç. Tarif edebilmişimdir umarım