Mayalı Co2 Sistemde Check Valf Takmak Zorunlu Mu?
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2018 16:13
Merhaba arkadaşlar mayalı co2 sistemi kuruyorum bende check valf yok. Check valf takmazsam ne olur ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2018 16:19
[QUOTE=Paramedik112]Merhaba arkadaşlar mayalı co2 sistemi kuruyorum bende check valf yok. Check valf takmazsam ne olur ?[/QUOTE]
Şişeniz akvaryum su seviyesinin üstünde olursa şişeden tanka, altta durursa tanktan şişeye su karışma riski olur.
Şişeniz akvaryum su seviyesinin üstünde olursa şişeden tanka, altta durursa tanktan şişeye su karışma riski olur.
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2018 16:23
[QUOTE=Xzyfos]
Şişeniz akvaryum su seviyesinin üstünde olursa şişeden tanka, altta durursa tanktan şişeye su karışma riski olur. [/QUOTE]
Anladım teşekkür ederim.Bu karışım gerçekleşirse co2 sistemi patlar mı ? Bide aynı seviyede olursa ne olur ?
Şişeniz akvaryum su seviyesinin üstünde olursa şişeden tanka, altta durursa tanktan şişeye su karışma riski olur. [/QUOTE]
Anladım teşekkür ederim.Bu karışım gerçekleşirse co2 sistemi patlar mı ? Bide aynı seviyede olursa ne olur ?
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2018 16:28
[QUOTE=Paramedik112]
Anladım teşekkür ederim.Bu karışım gerçekleşirse co2 sistemi patlar mı ? Bide aynı seviyede olursa ne olur ?[/QUOTE]
Aynı seviyede olursa sorun olmaz.
Co2 yukarda olursa akvaryuma maya kaçar
Altta kalırsa maya sistemine su girer
Eşit yapmalısınız, böylelikle checkvalfe gerek kalmaz
Anladım teşekkür ederim.Bu karışım gerçekleşirse co2 sistemi patlar mı ? Bide aynı seviyede olursa ne olur ?[/QUOTE]
Aynı seviyede olursa sorun olmaz.
Co2 yukarda olursa akvaryuma maya kaçar
Altta kalırsa maya sistemine su girer
Eşit yapmalısınız, böylelikle checkvalfe gerek kalmaz
Teşekkür Edenler: [T]202874,Paramedik112[/T]
+1: [T]188146,Xzyfos[/T]
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2018 16:28
Selam;
Check valf kullanmanızı tavsiye ederim. Kafanız rahat eder.
Check valf kullanmanızı tavsiye ederim. Kafanız rahat eder.
+1: [T]188146,Xzyfos[/T]
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2018 16:50
Şimdi gittim petshopa gittim.check vakf istedim.resimdekinş verdi.Bu işime yarar mı ? Daha önce hiç kullanmadım nasıl takacaö bunu ?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202874/060220181650191.jpg[/IMG]
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2018 17:39
[QUOTE=Paramedik112]Şimdi gittim petshopa gittim.check vakf istedim.resimdekinş verdi.Bu işime yarar mı ? Daha önce hiç kullanmadım nasıl takacaö bunu ?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202874/060220181650191.jpg[/IMG][/QUOTE]
evet gayet yeterli. İsterseniz üfleyerek yönünü bulup, hangi taraf geçirgen değil diye co2 hortumuna , araya takacaksınız.[;)]
evet gayet yeterli. İsterseniz üfleyerek yönünü bulup, hangi taraf geçirgen değil diye co2 hortumuna , araya takacaksınız.[;)]