Marsilea Hirsuta Hakkında
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2013 22:43
Merhaba . İyi Forumlar
Cumartesi günü marsilea hirsuta bitkisi aldım taban olarak toplam 30 kadar yaprak. Çoğu 4 yapraklı.
Akvaryumda Co2 taban gübresi ve sıvı gübre kullanıyorum. Florasan olarak t5 1 adet grolüx 1 adet daylight var.
Marsilea bitkilerini nasıl çoğaltabilirim. Budaması nasıl olacak. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2013 23:19
Benim bildiğim marsilya budanmıyor çünkü uzamıyor tabana yayılıyor . Marsilya diğer taban bitkilerine göre daha az gereksinimleri var
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2013 13:26
Marsilea bitkisi elimde her zaman olmuştur, en sevdiğim zemin bitkileri arasındadır.Fazla gereksinimi olmayan dayanıklı yapısıyla çoğaltması çok kolaydır.Yapmanız gereken her bitkiyi tek tek köklere( Her yaprak bir kök oluşturur.) ayırıp dikmektir.Her bir kök zeminden kollar atıp çoğaldığında bitkileri söküp tek tek yine kökler halinde dikmelisiniz.Bu şekilde çoğalmasını hızlandırmış olursunuz.Şahsen ben öyle yapıyorum.
Beğenenler: [T]211689,Onur Özer[/T]
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2013 15:43
Orta düzey aydınlatmada hatta düşük aydınlatmada bile yaşamını sürdürebiliyor.Çok yavaş da olsa üreyebiliyor.Co2 olmadan da üreyebilen bir zemin bitkisi.
Hızlı yetiştirmek istersek co2 yeterli miktarda ışık ise yüksek olmalı.Yani yüksek destekli bir tankta daha hızlı çoğalabiliyor.
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2014 22:34
cikletlerle aynı tankta olurmu