Markalı Akvaryum
Çok yakında bir akvaryum alacağım ve acemi olduğum için sürekli araştırma yapıyorum. Camcıda yaptırmaktansa biraz daha bekliyip markalı akvaryum almak istiyorum.
Bu yüzdende sizlere bir sorum olacak. Mesela MAS marka 80.5 * 36 * 58.5 ölçülerindeki bir akvaryumun özellikleri 4mm yada 5mm yazıyor. Ama forumda herkes min 8mm den bahsediyor. Ne düşünüyorsunuz sizce almalı mıyım? yoksa markalı akvaryumlarda kullanılan cam ile camcılar arasında fark olduğundan 4mm olması 8mm ye eşdeğer mi vs vs ?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Erkan Bey; bence en sağlıklısı 8mm'dir. 10mm boşuna masraf olur, 6mm de olsa bile sakat olur. En iyisi 8mm'dir. Markalı almanız şart değildir. Kendiniz bile yapabilirsiniz. Fakat kapak bulmak sorun oluyor. Onu da kendiniz yapmanız gerekecek. Yalnız bu öyle zannedildiği kadar zor değildir.
bu şekilde 6 mm yeterli olacaktı saygılar..
Bahsettiğin Mas akvaryumu kullandım 6mm di ve bir sorun çıkarmadı zaten mas kaliteli bir markadır şu anda 100*40*60 lık mas kullanıyorum kapakları ve elektrik tesisatı çok güzel almışken durumunuz oranında en büyüğünü alın bi süre sonra küçük geliyor benden söylemesi.
[QUOTE=akiF] Ayrıca Türkiyede 5mm cam bulunmamaktadır. Ancak özel imalat sonucu elde edebiirsinizki buda fiyatı çok çok katlayacaktır. [/QUOTE]
Cam kalınlıkları 4-5-6-8-10-12-15 mm olarak değişir. Hatta 19 mm camıda şişecam ve bayilerinde bulmanız mümkündür. Ancak verdiğiniz ölçülerdeki bir akvaryum için min. 8 mm cam kullanmanız gerekir. Camcıda kestirilen camların tam gönyesinde olması gerekir, çaplık olan camları yapıştırmanız zorlaşır yapıştırsanız bile sağlıklı olabileceği garanti edilemez. Tavsiyem akvaryumcuya yaptırmanız. Ama "camı camcıda kestirip yaptıracağım maliyeti düşürürüm" dersenizde el kesimi sakın yaptırmayın mutlaka bilgisayarlı kesim yapan yerlerden alın. Saygılar,