Mango kökü ve cichlid
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Suyu hem yumuşatır hem kahverengileştirir.ert suyu seven çiklitler için uygun değildir.
Sağlıklı balıklar dilerim...
Orta Afrika çiklitleri hariç her çiklit familyasıyla kullanılabilir.Suyu kahverengileştirebilir ve yumuşatmaktadır.Ancak iyi filterizasyon ve düzenli su değişimiyle bu durum en aza indirgenmiş olur.
Mango kökleri oldukça dekoratif malzemelerdir.Benim Tanganyika tankımda bir adet mevcut.
Saygılar..
Orta Afrika çiklitleri hariç her çiklit familyasıyla kullanılabilir.
[/QUOTE]
Bence tam tersi.Maymunkafa Orta Afrika ciklitidir ve mango kökü çok faydalıdır.Çünkü yumuşak ve orta sertlikte sudan hoşlanır.Tanganyika ise tam tersi sert sulardan hoşlanır.
Arkadaşlar 30 cm lik bir mangrow 120 cm lik bir tank'a hiç bir olumsuz etki yaratamaz.Suyu yumuşatmak ve kahve rengi yapmak o kadar kolay değil yani 30 cm lik mangrow buna yeterli olamaz.Benim tankta istemediğin kadar var hala tam olarak yeterli değil.
Saygılar.
Akvaryumunuzda suyun sertliğini sağlayan yeterli derecede kaya ve kum olarak mercen kırığı varsa elinizdeki mango kökünü rahatlıkla kullanabilirsiniz. Suyun rengini bozduğu (zor da olsa) ve yumuşattığı doğrudur ancak mercan kırığı ve kayaların yanında kullanılabilir.
(Mercan kırığından asıl kastım suyu sertleştirici bir kum tabakası aslında...)
Saygılar...