Mandarin
Merhaba 3ay once akvaryumcudan aldigim canli kaya arasinda bu balikdan akvaryumuma emri vaki misafir olarak geldi.Akvaryum yeni ve canlikaya miktari az olmasina ragmen hala hayatta.Ama soyle soyliyim gecen ay fark ettigimde balkigin resmen kılçıkları sayılıyordu.Şimdi ayrı bir sadece ona ait bir akvaryumda ve hergün artemia takviyesi yapıyorum ona rağmen hala tam anlamıyla toparlayabilmiş değil.Beni çok uğraştırdı ama artık birbirimize ısındığımızdan ve herkes çok sevdiğinden bırakamıyorum.Bence sizde geç olmadan bu kararı verin.Sanırım deniz akvaryumu konusunda pek tecrube sahıbı değilsiniz bu yüzden benim tavsiyem balığı iade etmeniz olacaktır ama kendinizi yetiştirebilirsiniz de bu balığı besleyemiyeceğiniz anlamına gelmiyor.Her ne kadar tek besin artemia çok besleyici olmasada ara ara takviye ile yaşatılabilir de.
Ayrı bir akvaryum yaparda içini artemia ile doldursanız bile öyle şiş göbek bir mandarin beklemeyin,ben denedim ve resmen hayvana sinirlendim.Çok nazıl ve yavaş bir balık.Her ağzını açıp kapatışında ağzına 20artemia giriyo ama o hepsini geri püskürtüp her yeme atılışında 10artemia birden yeme ihtimali varken o tek tek topluyo bu en çok sinir olduğum şey.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir