Malawi'den Bricardi'ye geçiş. Önerilerini
5-6 aylık akvaristim. Akvaryumumda Sarı Prenses( 4 adet), Iceman(4 adet) ve Labio(2 adet) besliyorum. Balıklarım 3-7 cm boylarında.
117 litre brüt akvaryumum var ( 62*42*45). Kum ve kayalardan sonra sanırım 100 litre civarında su kalıyor. Tetra tec ex 600 dış filtre, atman 201f iç filtre( sürekli çalıştırmıyorum), Shark 100w ısıtıcı, Champion çift çıkışlı hava motoru(kullanmıyorum) mevcut.
Akvaryumum küçük olduğundan tür değiştirmeyi düşünüyorum.
Malawiler bildiğiniz gibi çok hareketki balıklar. Onları izlemek gerçekten çok hoş ve dinlendirici. Acaba Malavilerdeki bu neşeli ortamı Bricardi sağlayabilir mi? Eş tutmuş bir çift Bricardi beslemeyi düşünüyorum.
Bu konuda karasız kaldım. Hiç Tanganyika deneyimim olmadı fakat bu balıkların Malawilere göre daha sakin balıklar olduğunu okudum.
Karar vermek için 1-2 ay gibi bir sürem var. Bir arkadaşım haziran ayı içerisinde akvaryum kurmayı planlıyor (Aramıza yeni bir akvarist daha katılacak). Bendeki malawileri ona vermeyi ve yerine eş tutmuş bir çift bircardi almayı düşünüyorum.
Görüşleriniz benim için çok önemli. Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hayırlısıyla bende bugün malawiden brichardiye geçiş yapacağım.Malawilerden kalan bol kayalıklı akvaryumum mevcut.Kumu düz bir şekilde tabana yayacağım.Onlar diledikleri gibi kumu şekillendirebilirler.Ben 10 adet 3cm boyunda alacağım.Brichardilerin eş tutmaları açısından, kendi eşlerini seçmeleri daha uygun oluyor.Özellikle yavrularını koruma sevdaları her zaman hoşuma gitmiştir.Bakalım neler olacak...
Selman bey bir bricardici olarak topicinizi izliyorum, arkadaşlar gerekli cevabı vermişler ama siz daha fazla cevap bekliyorsunuz sanırım.İnsan açtığı başlığa ne kadar ilgi olursa o kadar mutlu oluyor değilmi.Gelelim asıl konumuza bende bricardilerden sıkıldım çok asil balıklar ama hareketli değiller yemlerini yedilermi öylece suyun içinde asılı gibi duruyorlar.Deneyimlerimle ilgili bazı şeyler yazmıştım okumak istersen tankanika alt başlığı altında bricardi gözlemlerim ismi altında.Bir çift anne babadan 5 batın yavru aldım.Yavru sayısı 150 ye yaklaştı.Tankının hacmi bir çift için gayet uygun bence bricardiye geç bir dene her türün ayrı zevki var.Atla gel Denizli ye sana kolonimi satayım.şaka şaka aslında ben de senin gibi tersine kararsızım bricardiyi bıraksammı bırakmasammı diye.Ama sana tavsiyem kesinlikle bricardiyi muhakkak denemelisin.
Saygılar.
Eş tutanlar kendinden büyük balıklara kafa tutabilecek ve hatta zarar verebilecek bir balıktır.
8-9 aylıkken damızlık olurlar. Damızlık olduğunu ve çiftleşme hazırlığında olduğunu eş olarak seçtiği balık dışındaki balıklara zarar vermesinden, kendine yuva hazırlamasından anlayabilirsiniz. Kardeşlerin birbirlerine zarar vermeyişi ayrıca bir zevktir. Yumurtalarını güvende hissettikleri her yere yumurtlayabilirler. Ne kabuk, ne lale mercan, ne testi farketmez.
Akşam devam ederim.