Malawi tank kurulumu.
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2013 02:55
Selamlar.
mesafeler 2013-01-13 18:16:07
Ledleri dün yaptım. Umarım ısınma olmaz. Yardımlarınızı bekliyorum.
Malzemelerim hazır. Kurulum aşamasını epeydir araştırıyorum. Aşağıda elimdeki malzemeleri listeleyeceğim. Ufak bir mpanga kolonisi düşünüyorum. 1 erkek 4 belki 5 dişi. Kalabalık bir tank olmasını istemiyorum. Biyolojik yük mümkün olduğunca az olması sanırım her zaman bakım konusunda kolaylık sağlar. Tür değişebilir olacak. Tür tavsiyelerinizi de beklerim. Kurulum aşamalarıyla ilgili yardımlarınızı esirgemezseniz mutlu olurum.
Tank
75*45*60 bombeli haqos q750 (kendi filtresi var. 1300 l/h)
Dış filtre
Eheim Ecco Pro 300 750 l/h
mavi sünger ön filtre, ilk sepette eheim mechpro ikinci sepette eheim biomech üçüncü sepette eheim substrat pro ve ince elyaf. Ayrıca karbon ped var. Karbon?!?
İç filtre
Atman F102
Hava motoru
Eheim 3701 100 l/h
Isıtıcı
Tetratec HT-200 200 watt
İlaveten;
Percell dış filtre yağmurlama kiti
Kimyasallar
Aquasafer Malawi su hazırlayıcı
Seachem Stability bakteri kültürü
Seachem Cichlid Trace iz element solüsyonu
Yemler
Sera flora
NLS cichlid formula
Sera granugreen
Sera spirulina tablet
NLS thera a
Tetra Pro vegetable
Aydınlatma henüz yok. Orjinalinde 2*20 watt t8 olduğu yazıyor. Tank ikinci el. Tesisat tahrip edilmiş. İki sıra gün ışığı bir sıra kristal beyaz led yapmayı düşünüyorum. Belki araya bir miktar mavi atarım. Ayrı ayrı kombinasyonlar yapabileceğim anahtar kullanacağım. Çok iddialı bir sistem olmayacak. Tankın çok fazla ışığa ihtiyacı olmayacağını düşünüyorum. Yanlış ise lütfen uyarın.
Düzeltme: 4*75 cm daylight led yaptım bugün.
Kum henüz yok. 0-1 mm mercan kumu düşünüyorum. Kaya ve dekor henüz yok. Tavsiyelerinizi bekliyorum. 5 santim mercan kumu serip her balık için en az bir saklanma oyuğu ve ayrıca olası yavrular için daha küçük delikçikler düşünüyorum.
Su hazırlayıcıyla suyumu ekleyip filtre kurulumunu yapıp bir hafta ısıtıcı 28 derecede sabit beklemeyi düşünüyorum. Filtre çıkışına yağmurlama aparatı takıp suyu hareketlendirmeyi düşünüyorum. Bu şekilde sürekli hava motoru çalıştırmayı düşünmüyorum. Ayrıca iç filtrem var. Onunla da iç sirkülasyon düşünüyorum. Akıntı fazla olursa iç filtreyi çıkarabilirim. Bunları denemeden anlayamayacağım sanırım. Akvaryumun orjinal üstten filtresi var. Fakat onu sökeceğim. Belki ekstrem durumlarda ekstra filtreleme gerekirse farklı bir medya kullanabilirim. Mercan ya da zeolit gibi. Duruma göre değerlendirilir.
Aşamalar konusunda düşüncelerimde yanlışlık görürseniz lütfen beni uyarın. Bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Özellikle filtreleme ve kimyasallar konusunda. Karbon ped ile ilgili kafamda soru işaretleri var.
Mümkün olduğunca sessiz olmasını istiyorum tankın. Bu yüzden hava motoru kullanmak istemiyorum. Hava motorunu karantina tankım için aldım. 3 hat çekip birini ana tanka tekli hava taşına, diğerini yavru-karantina tankı sünger filtreye, sonuncuyu yine ufak tanka hava taşı için kullanırım diye düşündüm.
Tecrübelerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim.
Keyifli hobiler dilerim.
Ledleri dün yaptım. Umarım ısınma olmaz. Yardımlarınızı bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2013 17:56
Ledler gayet guzel oldu. Kumu tedarik ettiktrn sonra kuruluma baslayacagim. Tavsiyelerinizi beklerim. Bulabilirsem magunga ya da maingano besleyecegim. Elinizde bu turler varsa mesajlarinizi beklerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2013 22:42
bu tip kayalar malawiye iyi gidiyor ve suyun sertliğiyle fazla onamıyor bir kaç akvaryum çalışmamı ve kayaların resimlerini ekledim.
kayalar tokatta söngüt taşı olarak biliniyor iki üç çeşiti var toprak yüzeyinden toplananlar hafif ve daha gözenekli mağra içlerinden sökülenler daha sert ve ağır şelale altlarından sökülenler dogal tatlı su yosunuyla kaplı olanlar malawinin en sevdiği yem türüdür kesinlikle salınım yapmaz kireç taşlarına benzeyebilir ama kesinlikle değildir artıları istediğin gibi oyukları genişletme imkanı sağlıyor balık büyüdükçe kişiyi ikinci bir kaya masrafından kurtarmakta ayriyetten gözeneklerde bakterileri tuttuğu için akvaryumunu ve filitreni tam temizlik yapsan bile kayaların bakteri tutuculuğu sayesinde bakteri oluşumunu düşünmemiş olur kişi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 00:47
Cihangir abi kayaların çok güzel. Diğer açtığın konuda içlerine yuvalanmış sarı prensesler harika görünüyor. Edirne'de ve özellikle Kırklareli'de bunların çok benzeri taşlar var. Fakat kış sebebiyle araziye çıkma şansım hiç yok. Yaza kadar geçici bir kaya dekoru yapmam gerekiyor. Bu kayaların en güzel yanı istediğin gibi şekillendirebiliyorsun. Oyuk açmak çok kolay.
Bu arada led sistemimi bitirdim. Gün ışığı renginde 4 sıra led kullandım. Toplam 12 watt. Bitkili olmayacağı için ışık frekansı ve renk özelliklerine özen göstermedim açıkçası. Beklediğimden fazla bile aydınlatıyor. 4 yollu anahtar alamadım henüz. Tek sıra, çift sıra , komple ve sadece gece için 2 adet ledin yanacağı bir sisteme çevireceğim. Şimdilik tek anahtarla hepsi yanıyor. Kristal beyaz ledlerim gelince değişik kombinasyonlar deneyeceğim. Resimlerini paylaşıyorum.
Işıklandırmayla ilgili görüşlerinizi beklerim. Şu yanlış olmuş bu daha iyi olabilirmiş gibi tecrübelerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.
Kurulum aşamalarının da fotoğraflarını ekleyeceğim. Şimdilik tek eksiğim mercan kumu ve kayalar kaldı. Yarın onları da tedarik edip suyu doldurmayı düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir