Malawi Serüveni
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2015 11:35
Boyut (cm):85*50*40 ana tank
65*30*30
& 70*30*30 & 40*30*25 yavru tankı
55*25*20 yeni doğan ünitesi
Kapasite (litre):170 - 58 - 63 - 30 - 27
Canlılar: Ana tank canlıları: İceman , Saulosi , Afra Jalo Reef , Yunus , Mpanga
Malzemeler:Tetratec Ex 700 Dış Filtre , Roxin 500W Çelik Isıtıcı , Atman 9500 Hava Motoru , Hailea Hl-Bt 1000 İç Filtre , 25 kg 0,5-1 mm silis Kum
Akvaryum Bakımı:Haftada bir 40 Lt (ana tank için) su değişimi ve düzenli dip temizliği
Kullanılan Yemler:-Dainichi Cichlid Color Fx Baby
-Dainichi Cichlid Veggie Deluxe Baby
-Dainichi Veggie Fx Baby
-Dainichi Ultima Krill
-Tropical Super Forte Granulat
-Tetra Pro Vegetable
-New Life Spectrum Cichlid Formula
-Art Akua Silver Etçil Büyütme Yemi
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
-Tropical Sanital Aloe Vera içerikli tuz
-Reeflowers
Cichlid Trace
-JBL Biotopol
-Microbe-Lift Cichlid Proper
Water Chemistry
-Reeflowers
Cichlid Trace
Akvaryum serüveni bundan 2,5 sene önce başladı ancak bir türlü bu bölümde tanıtım yapamadım kısmet bugüneymiş.kısaca bi 2,5 senelik serüveni anlatmaya çalışıcam.iyi kötü yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Bu serüvene ilk akvaryumumu aldığımda sadece yavru iceman alıcam ve kendim büyütücem diyerek başladım.Ama bu hobi insanı içine aldımı bırakmıyor ilk 20 iceman derken sonra 20 sp yavrusu ve iki çöpçü ile başladık serüvene.
icemanlerimden ve sp lerimden yüzlerce yavru aldım akvaryum yetmez oldu 2. akvaryumumu kendim yaptım.ve gün geldi sp leri satıp beyaz prenses yavrusu aldım.birde bana bu hobiyi aşılayan kuzenimden de yunus yavruları aldım
Beyaz prenseslerim de damızlık oldu ve onların yavruları ile yavru sayısı artar oldu artık 2 akvaryum da yetmez oldu.ufak bir akvaryum daha aldım.Artık bu güzel hobinin rüzgarına kapılmıştım bikere demasoni , afra jalo reef ve saulosi ve mpanga yavrusu aldım ve malawi sevdalısı olduk.
O gün bugündür ilk göz ağrılarım icemanlerim başta olmak üzere saulosi afra jalo reflerim ana tankımda mutlu mesut yaşıyorlar.
yavru taklarımın birinde yunuslarım, karma yavru akvaryumumda Mpangalarım,
saulosi yavrularım yeni doğanda,
afra jalo reef yavrularıma gözüm gibi bakıyorum ana tankımda yavrulukta
yunuslarım ofisimde kendi yaptığım akvaryumumda olmak üzere şuan 5 akvaryumla idare ediyorum ancak ileride fırsatım olursa bir hobihane tarzı bişi evim de de büyük bir malawi karma akvaryumu yapıcam allah nasip ederse...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2015 16:20
Abi seninde balıklarını görmüş oldum gerçekten bu hobiye baya bağlanmışsın balıklarınlada güzel ilgileniyormuşsun baya vallaha ben çok beğendim .
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2015 22:26
Maşşalah nazar değmesin