Malawi önerisi olan.

Güwen55Çevrim Dışı

İl: Istanbul
Güwen55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2013 04:58
Merhaba arkadaşlar,ilk olarak şimdiden yardımını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim.
Sorunlarım bir yada iki tane değil. Öncelik olarak şunu belirtmek isterim yaklaşık 4 sene boyunca canlı doğuran besledim ve son 3 aydır tarzımı ve tankımı değiştirdim.Artık malawi türü bir tanka sahibim.
Şimdi ilk olarak tankımın bilgileri :
100*50*40 boyutunda.
Jinzun1100l 3 kova dış filtre(elyaf bölme ile ilk katı 2ye böldüm)
Atman A-7500 çift çıkış ayarlı hava moturu ( buna bağlı olarak 3 hava topu ve 40 cm uzunluğunda hava taşı bulunmakta )
300w ısıtıcı ( sıcaklık 27 de sabit )
Dekor olarak kendim taş işleri yapan bir yerden delikli taş,lav kayası ,birkaç kaya parçası ve tabana midye kırığı ile uygun ortam hazırlamaya çalıştım.
Su kimyasında kullanılan ilaçlar; Sera aquatan ve Seranın bakteri kültürü.
15-20gün aralıklarla %15-20 dip çekimi yapılıyor.1,5ay süre ile dış filtre temizliği yapılıyor.
Yemler ; yaklaşık 3 aydır sera discus granulat ve sera granugreen ve tetramin pul yem kullanıyordum.
Artık yem haznesini geliştirmeyi ve bir yemleme programı uygulamayı düşünüyorum.
Sabah işe giderken ve işten geldikten sonra yemleme yapıyorum.
Yeni aladığım yemler şunlar ;
Sera granugreen
Sera Discus granules
Sera Flora
Sera Granumeat
bu yemler yeterli olur mu?Yemle programını nasıl yamalıyım ? Başka  yem öneriniz var ise lütfen bildiriniz.
Aşağıda bir yemleme programı hazırladım sizce bu uygunmudur ?

sabah                                                            akşam
pazartesi :    Sera granugreen                                             Sera Discus granules
salı           :   Sera granugreen                                              Sera Flora
çarşamba :   Sera Granumeat                                               Sera Discus granules
perşembe :   Sera granugreen                                              Sera Flora
cuma        :    Sera granugreen                                              YEM VERME AÇ BIRAK
cumartesi :   Sera granugreen                                              Sera Granumeat
Pazar       :   Sera Flora ve discus granules karışık.          Sera granugreen yada hazırlanırsa salatalık                    

Balıklarım ; 1e 2dişi iceman
                  2e 6dişi sarı prenses
                  2e 6işi  yunus
Türlerim uyumlu mudur? 

Akvaryumun resimlerini ve mümkünse videolarını ekleyeceğim.Dekorda balıklarda vs.öneriniz varsa bildirirmisiniz?

Ve son olarak 3 ay gibi bir üsredir yavru almak gibi bir durumum söz konusu olmadı acaba damızlık değillermi yoksa başka bir sıkıntıları mı var anlayamadım.Bu gün bir icemanim yeme gelmedi onunda resmini koydum sizce yumurtamı almıştır?

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=X_H2Cj97D2I&feature=youtu.be[/VID]

birkaç video daha var fakat internet hizmetinin ülkemizdeki durumu belli :)

Güwen552013-07-28 21:22:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Malawi WorldÇevrim Dışı

İl: Bursa
Malawi WorldÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2013 08:56
Merhaba;

Önce tebrik ederim güzel bir akvaryumunuz var.Yunuslarınız hacime uygun değildir,onları akvaryumdan  çıkartırsanız daha iyi olur.Yemleriniz gayet iyi,ayda 1-2 defa da canlı yem (Artemia)'de verebilirsiniz.Yunusları saymadığımız zaman erkek-dişi oranı iyi fakat sarı prenses'e 2 adet takviye dişide yapılabilir.Iceman'ede 3 dişi yaparsanız daha iyi olur.Resimlerdeki Iceman'in ağzında yumurta vardır.Şimdiden sağlıklı balıklar dilerim,Umarım kayıpsız büyütürsünüz.

Keyifli Hobiler,Hayırlı Ramazanlar...

Güwen55Çevrim Dışı

Güwen55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2013 13:08
Teşekkürler. Peki yunuslarımı çıkarttığımı varsayalım.Sarı prenseslerim yunusların varlığından dolayı mı eş tutmamıştır? Ağzına yumurta olan icemani geç fark ettim sanırım resimlere bakarak yorumlarsak kaç gün sonunda kusturmalıyım ? Güwen552013-07-28 18:15:46

BaranbÇevrim Dışı

BaranbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2013 18:07
Yemleme konusunda iceman ve spler bitkisel ağırlıklı beslenmeli haftada bir protein ağırlıklı besleyebilirsiniz tamamen üstadlardan öğrendiğime göre konuşuyorum granumeat ve discus protein ağırlıklı sindirimde problem olabilir.sağlıklı hobiler.

Ayrıca onların yerine mutlaka tavsiyem nls in sarımsaklı ciklet yemleri ve tetra pro vegetable-algea.

kaptanbigaliÇevrim Dışı

kaptanbigaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2013 18:30
Merhabalar öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Ben sarı prenseslerime şu yemleri kullanıyorum:
Sera GranuGreen
Tetra Cichlid Colour Mini
Tetra Cichlid Algae Mini
Tetra Discus Bits
Tetra Pro Vegatable
NLS Cichlid Formula

Tetra pro vegatable mutlaka almalısınız.Aldığınızda göreceksiniz yemin orta kısmı yeşildir.Orta bölümdeki yeşil kısım supurilina içerir ve genel sağlığı destekler, kenarlardaki sarı bölüm ise dengeli ve tam bir beslenme sağlayan içeriktedir. Bitkisel ağırlıklı yemleri seçmenizde fayda var.Ben granugreen ve tetra pro vegatable yemlerine ağırlık veriyorum.Discusu haftada bir yada iki kez veriyorum.
Vieja2013-08-02 14:30:48

Malawi WorldÇevrim Dışı

İl: Bursa
Malawi WorldÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2013 21:01
[QUOTE=Güwen55] Teşekkürler. Peki yunuslarımı çıkarttığımı varsayalım.Sarı prenseslerim yunusların varlığından dolayı mı eş tutmamıştır? Ağzına yumurta olan icemani geç fark ettim sanırım resimlere bakarak yorumlarsak kaç gün sonunda kusturmalıyım ? [/QUOTE]

Tekrar Merhaba;

Yunuslar için alan yetmediği için,saldırgan davranabilirler yada huzuru kaçırabilirler,eğer sizin yunuslarınız böyle ise sarı prensesleriniz eş tutmama sebebi bu olabilir.Iceman için şunu söyliyim,en son ne zaman baktınız?bu soruyu hatırlayın yani yavru almadan önceki gördüğünz zamanı hesaplayın arada 2-3 yada 3-4 gün gibi bir süre varsa dünden sora 12. yada 17. gün kusturma yapabilirsiniz.

Keyifli Hobiler,Hayırlı Ramazanlar...

Güwen55Çevrim Dışı

Güwen55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2013 08:43
Peki bu yemleri alabileceğim bir site varmı? Ben genelde reklam gibi olmasin guvenilir bir siteden aliyorum. Bildiğim sitelerin birisinde poşet halinde satiliyordu.Açıkçası ona da pek güvenemedim.

Güwen55Çevrim Dışı

Güwen55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2013 12:49
Peki bu yenleri alabileceğim site önerisi var mı ?
petshoplarla pek uğraşmak istemiyorum.
Yunusları talip olan çıkınca çıkartacağım tanktan.
Yerine tür onerisi yapabilecek var mı ?