malawi mi?Tanganika mı?
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2008 07:30
Akvaryumunuzun uygun olmadığı bir tür yok Tabiri caizse ben bile yaşarım içinde Benim önerim ben olsaydım ne beslerdim şeklinde olacak;
Malawi seçseydim kesinlikle 3 - 4 tür mbuna beslerdim.
Tanganyika beslemeye karar verseydimde bu boyutlarda akvaryumu bulmuşum Frontosa dan şaşmam abicim Yanında bir kaç Calvus tadından yenmez Ama Tropheus türleride mükemmel olur hakikaten Allah tan böyle bir akvaryumum yok ne besliyeyim diye düşünür dururdum vallahi O sebepten dolayı Allah'ın izniyle bu ay sonu 5. akvaryumuma kavuşacağım inşallah
Saygılar
Malawi seçseydim kesinlikle 3 - 4 tür mbuna beslerdim.
Tanganyika beslemeye karar verseydimde bu boyutlarda akvaryumu bulmuşum Frontosa dan şaşmam abicim Yanında bir kaç Calvus tadından yenmez Ama Tropheus türleride mükemmel olur hakikaten Allah tan böyle bir akvaryumum yok ne besliyeyim diye düşünür dururdum vallahi O sebepten dolayı Allah'ın izniyle bu ay sonu 5. akvaryumuma kavuşacağım inşallah
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2008 12:04
Kerem Bey ,bu şekilde sorarak bence bir sonuca varamazsınız.Çünkü hobiciler doğal olarak besledikleri yada kendi zevkine hitap eden türleri önerecektir.Mesela bana sorarsanız malawiyle başlayıp tanganyikaya geçen biri olarak tanganyika besleyin derim.Bu boyutta bir tankım olsa içinde salına salına yüzen dev frontosalar,yanında calvus ve renk olsun diye leleupi görmeyi yeğlerim.Eğer tankınızın içi hareketli ve renkli olsun istiyorsanız tropheus öneririm.Ama yineliyorum,bence cichlid türlerini araştırarak,size en uygun,gözünüze hoş gelen türü seçin.En azından yine karar veremiyorsanız,beğenipte tercih etmekte zorlandığınız bir kaç tür söyleyin,bizde ona göre hangi türü veya türleri neden beslemeniz gerektiğini söyleriz .Ama malawi mi ,tanganyika mı derseniz işin içinden çıkılmaz. akifb1907 2008-09-26 12:05:39
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2008 17:33
Aslında ben moba beslemek istiyorum.Ama tek türde olmasını istemiyorum Calvus düşündüm ama belli bir süre sora mobalar hırpalar calvusları diorlar.Hepsini yavrudan alıcam böle olursa.
Saygılarımla
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2008 17:55
Malawi gölünün su değerlerini elde etmek , Tanganyika`ka gölünün su değerlerine göre daha kolaydır. Malawi gölüne ait balık seçenekleri Tanganyika balık çeşitlerine göre daha çok ve çoğu ırkta fiyat bakımından daha ucuzdur.Malawi gölü balık türlerinde daha çok renk , birden fazla ırk ve kolay yavru alımını başarabilirsiniz. Tanganyika gölünün balıkları ilk etapta sizi yorabilir ve ağırlıkla tek tür beslemeye zorlayabilir.
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2008 22:38
Frontosaların calvusları pek hırpalıyacağını düşünmüyorum,hatta benim tankımda ilgilenmiyorlar bile.Frontosa ve calvusun yanına leleupi olabilir.
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2008 17:07
Ben malawi derim. Ya sarı prenses ya mavi prenses ya da beyaz prenses. Tabii bunlar benim yorumlarım. Olay size kalmış. murad 2008-09-27 17:10:26