malawi için fazla mı?
benim 80-30-40(h) dolphin marka bombeli akvaryumum var.
içine 5 sp(1e 4d) 4 yunus(1e 3d) 4 borley(1e 3d) 4 çöpçü ve 1 vatos koydum. balıklar şu anda yavru acaba biras abartmış olabilirmiyim?
birde bu balıklardan yavru alma şansım varmıdır acep?
yardımınız için şimdiden teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Daha başka balık eklemesi yapmayınız.Balıklarınız yeterli.
(Balıklar şu an yavru) dediğinize göre büyümelerini gözlemlerken cinsiyet belirlemesini daha net olarak yapabilir; fazla erkekleri ( örneğin: tüm yunuslar erkek çıkabilir.) elden çıkararak diğerlerine yer açabilirsiniz. Yavru alamamanız içinse bir neden yok.
(Şimdiden biraz daha büyük bir akvaryum edinmeye başlayabilirsiniz.)
İyi bayramlar ve de iyi yıllar.
RobiNSoN'dan sevgiler ve selamlar.
Sera akvaryumun ölçüm sistemine göre akvaryumuna toplam 130 cm balık koyabilirsin.
Ne kadar uygulanabilir olduğunu tartışmıyorum ama böyle bir şey var.
Sinan bey malawiler hızlı büyüyen balıklar, o yüzden 2-3 ay sonra akvaryumunuz malawiler için yetersiz geleceklerdir.Daha da önemlisi çöpçüler malawilerle birlikte yaşayamazlar, şu an balıklar yavru olduğu için bir yere kadar problem olmayabilir ama büyüyünce çöpçüler malawilere yem olacaktır; o yüzden çöpçüleri tankınızdan ayırmalısınız.
Saygılar...
saygılar..
[QUOTE=BosHwhere*n*]Sinan bey akvaryumunuza bu kadar balık bence fazla. Bence 4 borley 3 çöçüyü çıkartırsanız daha güzel bir uyum yakalamış olursunuz akvaryumunuzda...
saygılar..
[/QUOTE]
Çöpçüler tek başlarına yaşamazlar. Bu akvaryumda hiç yaşamazlar. Bence bütün çöpçüleri çıkarın. Borleyleri çıkarıp yerlerine cichlidlerle yaşayan dip balıkları alabilirsiniz.(labio,botia...)