Malavi Gölüm
Fotoğraf:
Boyut (cm):115 / 50 / 50
Kapasite (litre):275 litre
Canlılar: 8 Demasoni , 8 Sarı Prenses , 8 Mavi Prenses , Birde labio almayı düşünüyorum 3-4 tane ama karar vermedim daha balık adeti yeterli oldu sanırsam balıklarada eziyet etmek istemem
Malzemeler:Eheım 2217 Classic Dış Filtre , 300 wat ısıtıcı ,Tek çıkış hava motoru , 2 adet mercan , ermometre ,
Akvaryum Bakımı:15 günde bir dip çekimi ve su ilavesi
Kullanılan Yemler:Red Parrot Pellet Food , Gemma Discus Granul Green ,Sera Flora
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Tuz kullanıyorum dip çekiminden sonra ve mavi bir ilaç verdiler ismi hatırımda degil akvaryumcularada pek güvenmesemde kullandım.
İlk akvaryum denemem başarı ile son buldu şu ana kadar bir sorun yok çok şükür.Akvaryumu , arka fonu ve kapağı kendim yaptım.Bakalım ileride belki tanganikayada geçiş yaparız belki Kayıt yapmamıştım akvaryuma kayıtları sonradan ilave ettigim için dış filtrenin hortumları ve hava hortumu görünürde kaldı oda nazar boncuğu olsun.Özellikle yemler konusunda deneyimli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Şimdiden herkese bol sağlıklı balıklar.Rabbim emeklerimizi boşa çıkartmasın
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selamlar Emir abi ilk akvaryumun olduğunu söyledin bir de profosyonel gibi her şeyini kendin yapmışsın eline sağlık Bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Akvaryumu dışarıdan içeri alın ve izlemesi kolay olması açısından yüksek bir yere koyun(taşıyabilecek bir sehbanın üstü), altına strafor koyun, içine kayalık alanlar yapın(arka fona uygun renkte yuvarlak kayalar). Demasoni beslediğiniz için bitkisel yemlere ağırlık vermelisiniz. Haftada bir protein takviyesi olabilir. Sera Flora, Tetra Pro Vegatable, NLS cichlid formula, Dainichi Veggie Fx gibi kaliteli bitkisel yemler kullanabilirsiniz Sağlıklı balıklar.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Btfg0qOAWdA[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Btfg0qOAWdA[/VID]
Mavi ton biraz ağır bastığı için balıkların renkleri tam belli olmuyor ama akvaryum görselliği olarak göze çok hoş geliyor Mercanların güzelliğine aldanarak ilk etapda bende koymuştum akvaryumuma fakat sonra olumsuz eleştriler(haklı eleştri) olunca çıkarttım. Size de bunu sık sık dile getirirler. Keskin mercan uçları balıklara zarar verebilir
Rabbim sizlerede nasip eder inşaALLAH.Ben Kahramanmaraş'lıyım konfeksiyon mağazam var işten güçten pek fırsat bulamıyorum akvaryumu bile geceleri yapmaya çalıştım fotograflara dikkat ederseniz hepsi gece çekilmiştir
Aslına bakarsanız demasoni salt otçul beslenmelidir. Sarı prenseslere protein takviyesi yapmanız gerekir. Ama protein takviyesi demasonide istenmeyen bir hastalığa(bloat) sebebiyet verebilir. Dikkatli olmak gerekiyor. Akvaryumunda yüksekliğini 60 tutmak yerine enini 10cm arttırıp yüksekliği 10cm azaltarak yani 100x50x50 olursa daha güzel olur :) Tabi tercih sizin ben şahsi fikrimi beyan ettim Saygılar..
Yanlış anlaşılma olmasın burda bahsettiğim protein takviyesi 2güne bir yapılan takviye :) Demasonilere de haftada bir protein takviyesi gerekir.