Malavi akvaryumum Tropheus gçiş uygunmu sizce akvaryumum
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 18:53
Fotoğraf:
Boyut (cm):200*60*50
Kapasite (litre):600 lt
Canlılar: malavi ciklet
30 adet sarı prenses ve zebra var 35 adet te yunus yavrularım var ğu anda damızlıklarımı ve 60 tan fazşa blığımı yeni kaybettim parazit nedediyle ahli lerim snow larım telef oldu malesef
Malzemeler:
Akvaryum Bakımı:Haftalık %30 civarı dip çekim yapıyorum ayrıca kendin yap sistemlernden iç motordan yaptıgım dip te kalan yem artıkları toplamak için olan dip temizliğ yapıyorum
Kullanılan Yemler:
sera
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Uzun zamandır ilaç kullanmıyorum bıraktım kullanmayı akvaryum suyu iş yerine gelen içme suyundan çekiyorum arge bölmünde labaratuarda sürekli kontrolleri yapıldıgı için tehlikeli bi durum yaşamadım sudan kaynaklı hiç suyun tüm değerleri ölçülmekte sürekli çünki hatta bi ara ısıtıcı bile kullanmadım ofis sürekli klima ortamıile sabit ısıda oldugu için suyun ısısıda normal düzeyde içindeki ısıtıcıyı kapattım çalışmıyor şu anda hatta
malavı_serkan 2012-11-14 22:08:05
kayalar dubossi maswa için uygunmu çok mu fazla kaya var sizce
Boyut (cm):200*60*50
Kapasite (litre):600 lt
Canlılar: malavi ciklet
30 adet sarı prenses ve zebra var 35 adet te yunus yavrularım var ğu anda damızlıklarımı ve 60 tan fazşa blığımı yeni kaybettim parazit nedediyle ahli lerim snow larım telef oldu malesef
Malzemeler:
Akvaryum Bakımı:Haftalık %30 civarı dip çekim yapıyorum ayrıca kendin yap sistemlernden iç motordan yaptıgım dip te kalan yem artıkları toplamak için olan dip temizliğ yapıyorum
Kullanılan Yemler:
sera
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Uzun zamandır ilaç kullanmıyorum bıraktım kullanmayı akvaryum suyu iş yerine gelen içme suyundan çekiyorum arge bölmünde labaratuarda sürekli kontrolleri yapıldıgı için tehlikeli bi durum yaşamadım sudan kaynaklı hiç suyun tüm değerleri ölçülmekte sürekli çünki hatta bi ara ısıtıcı bile kullanmadım ofis sürekli klima ortamıile sabit ısıda oldugu için suyun ısısıda normal düzeyde içindeki ısıtıcıyı kapattım çalışmıyor şu anda hatta
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 20:30
Kayalar yeterli.Fakat yem çeşidini arttırman gerekir.
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 20:38
[QUOTE=muslim kavak]Kayalar yeterli.Fakat yem çeşidini arttırman gerekir.[/QUOTE]
Tür değişikliğini yaptıgım zaman yemleri de değişicem ve çoğaltıcam zaten peki kayaların ve kumun renk uyumu balıklarla sorun olurmu acaba renklerini vermesi hususunda
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2012 11:04
[QUOTE=ARSLAN1]Tür değişikliği demişsiniz.Ama hangi tür olduğunu belirtmemişsiniz.Besleyeceğiniz türü söylerseniz daha fazla bilgi edinirsiniz.[/QUOTE]
Selam
İlk mesajım da Dubossi maswa olarak belirtmiştim ama sizimi kırıcam tekar yazdım bide misal 5 maswa 5 bemba 5 red chippi olarak akvaryumu doldursam tür ler olarak çok karışık olurmu ve ırk ta kırılma olurmu eş tutma bakımından
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2012 11:07
Akvaryum boyutları gayet güzel. Tek diyeceğim şey çok düzenli olmuş. Yani gerçekçi bir görünümde aşırı düzen hoş durmuyor. Biraz daha kaya ekleyip gelişi güzel koyarsanız sanırım doğallığı daha güzel yakalayabiliriniz diye düşünüyorum. Sizin türdeki balıklarla pek tecrüben yok ancak görsellikle ilgili olarak söyleyeceklerim bunlar. Keyifli hobiler.
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2012 11:18
Selamlar,
Öncelikle o akvaryumda tropheus olmak vardı :)
Sonraa, tek tür tavsiyemdir, iki tür her zaman problem olabiliyor. O akvaryumda güzl bir koloni ile hem yavruya doyarsınız hemde seyir zevkine. 3 türden 5 er adet yerine tek türden düzgün bir koloni oluşturmanızı tavsiye ederim.
Sonraa, tek tür tavsiyemdir, iki tür her zaman problem olabiliyor. O akvaryumda güzl bir koloni ile hem yavruya doyarsınız hemde seyir zevkine. 3 türden 5 er adet yerine tek türden düzgün bir koloni oluşturmanızı tavsiye ederim.
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2012 11:28
[QUOTE=xxnusretxx]Akvaryum boyutları gayet güzel. Tek diyeceğim şey çok düzenli olmuş. Yani gerçekçi bir görünümde aşırı düzen hoş durmuyor. Biraz daha kaya ekleyip gelişi güzel koyarsanız sanırım doğallığı daha güzel yakalayabiliriniz diye düşünüyorum. Sizin türdeki balıklarla pek tecrüben yok ancak görsellikle ilgili olarak söyleyeceklerim bunlar. Keyifli hobiler.[/QUOTE]
[QUOTE=djcelo]Selamlar,
[/QUOTE] Teşekkürler
Selam
Yorumlarınız için teşekkürler sisizn gibi bazı yorumları arkadaşlarımdan da aldım ilk bakım günününde dağılımı değiştiricem.
[QUOTE=djcelo]Selamlar,
[/QUOTE] Teşekkürler
Dediğiniz gibi tek tür koloni ağır basıyor aslında bende de dubossi maswa yavru olarak alıp düzenli bir koloni yapmak istiyorum işlh istanbul içinde hobici arkadaşlardan varsa talep açıcam işlh.
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2012 11:39
Bence kayalar uygun değil.Kayaları biraz daha yassı ve yuvarlak olsa daha güzel ve balıklarınızda bir o kadar mutlu olur.Ve ayrıca taşları akvaryumun arka camına yakın değil de ortalara doğru dizerseniz balıklar için daha iyi olacaktır.Fikir vermesi amaçlı bir tane örnek resi koyuyorum.
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2012 12:07
[QUOTE=ELDES]Bence kayalar uygun değil.Kayaları biraz daha yassı ve yuvarlak olsa daha güzel ve balıklarınızda bir o kadar mutlu olur.Ve ayrıca taşları akvaryumun arka camına yakın değil de ortalara doğru dizerseniz balıklar için daha iyi olacaktır.Fikir vermesi amaçlı bir tane örnek resi koyuyorum.
[/QUOTE]
Yorumlarınız için tşklr belirttiğim gibi ilk bakım gününde değişimi yapıcam taşlar da taşları ben direk doğadan topladım satın almadığım için pek çeşitim olmadı uygun fiyatlı bir yer buldum ist da anadolu yakası taş market falez taşı akvaryum taşı lav taşı ve makarna taşı gibi bir çok çeşiti var kilo bazın da 50 krş 1 tl olarak satışını yapıyor ilk fırsatta ziyaret edicem orayı işlh biraz makarna taşı alarak yavru lar olursa saklanabilmeleri için alıcam oval ve daha açık renkli kayrak taşlarından da seçicem işlh.