Lepisteslerle İlgili
siteye yeni üye oldum o yüzden hiç bir konuda bilgim yok...Zamanım müsait oldukça incelemeye ve paylaşımlardan faydalanmaya çalışağım..Ben yıllardır hobi olarak akvaryumu deniyorum.Ancak çeşitli nedenlerden ölmeleri ve yavru yetiştirememek canımı sıkıyor ve vazgeçiyorum.buara yine meraklandım..Yavrulamaları çok hoşuma gidiyor bu yüzden lepistes beslemek istiyorum bir büyük birde küçük akvaryumum var...SAbahtan beridir lepistesleri inceliyorum netten..ve sizlere birkaç sorum var umarım sizleri kızdırmaz hersoruma cevap verirseniz sevinirim biran önce başlamak istiyorum:) ..1..: yükseklik 40 uzunluk 80 genişlik 25 ölçülerinde akvaryumum kaç litre su alır? 2.: kaç erkek kaç dişi lepistes almalıyım.:)çoğalacaklarınıda hesaba katarak lütfen:) 3: vatos ve çöpçü kaçtane almalıyım.? 4.:yemi akvarcumdan rastgelemi almalıyım isim vermelimiyim?5.:Bitki isimlemi rastgelemi almalıyım? artı bitkiler için kum toprak vs bişey gerekiyomu zemine..yani sadece küçük çakıl gibi taşları varya onlardan var zemin için ve eski en son temizlemeden bırakmıştım aynılarını temizliyerek kulanabilirmiyim?veya temizliğini nasıl yapmalyım ? balıkları almadan önce akvaryyumda dinlenmiş sumu olmalı nekadar dinlenmiş olmalı? sitelerden sabahtan beri öğrendğime göre erkek az dişi çok olmalıymış ve bitki şartmış lepistesler için.. bide filtreli olan motorum bozuk diğeride geniş bi taştan yukarı doğru püskürtüyo zemine öle monte etmeli onun sakıncası varmı ? kusura bakmayın budefa sistemli ve keyifli bi şekilde öldürmeden beslemek ve çoğaltmak bunu haz duyarak yapmak istiyorum bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..umarım kısa süürede açıklayıcı cevaplar alırım şimdiden çooook teşekkürler..sabırsızlanıyorum budefa netin yardımıyla sistemli ve doğru ve keyifli bir akvaryum hobim olıcak umarım market bakkal arası biyer çalıştırıyorum manotnluktan kurtulmak için ideal bi hobi olduğunu düşünüyorum zamanım bol ama mekandan ayrılma şansım yok yani deyimimle yarı açık cezaevi yaşanır hale getirmek istiyorum..tekrer özür dilerim verdiğim rahatasızlık nedeniyle...
80 litrelik akvaryum için 2 çöpçü 1 vatoz 10 genç (yetişkin ama) vilefere 3 damızlıkyani seri doğum yapar durumda :) velifere 3 erkek velifere ve 3 erkek lepistes 12 dişi lepistes (gebe) yaşamalrı için yeterli bir ortammı.? ayrıca ben marul ıspanak vs onları nasıl vericepimizi anlamadım akvaryumun içine bütün bütünmü atıcaz yoksa minicik ufalayıpmı bilgi verirseniz sevinirim.....yani bütün bi marulu yada yaprağımı içine atıcaz kıymık kıymıkmı braz açarak bilgi verrseniz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
1-)Akvaryumunun 80litre