LEPİSTESLERİN GARİP DAVRANIŞLARI
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2013 00:43
ARKADAŞLAR Bİ KAÇ GÜNDÜR LEPİSTESLERİMDE DENGESİZ HAREKETLER VAR ISITICININ YANINDA TERS DÖNÜP DURAN 1 DİŞİ LEPİSTESİM VAR BİRDE BİR ERKEK LEPİSTES ISITICININ YANINDA BAZEN HAREKETSİZ BEKLEYİP KALIYOR ŞUANDADA BAZI LEPİSTESLERİM SU YÜZEYİNDE DURUYORLAR. AKVARYUMUMUN LİTRESİ 25 LİTRE 3 DİŞİ 3 ERKEK LEPİSTES + 2 YAVRU LEPİSTES VAR. FİLTREM SUYUN İÇİNDE HAVA HORTUMU TAKTIĞIMDA GERİ TEPTİ GEÇEN SU OLDU HER YER GECE SABAH FARK ETTİM ÇIKARTTIM SADECE DALGALANMA YAPIYOR. TUZ ATTIM DEMİN TABLET HALİNDE 1 ADET AKVARYUM TUZU. VE BİRAZ SU DEĞİŞİKLİĞİ YAPTIM. Bİ KAÇ FOTOĞRAFTA ÇEKTİM SİZİN ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM SAYGILAR..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2013 11:27
Akvaryum suyunu nasıl hazırladınız? Lepistes için oturmuş su gerekmektedir. Taze suyla beslenmezler, hassaslaşır ve ölürler.
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2013 14:26
Evet, su dinlenmiş ama bu Lepistes için yeterli bir kriter değildir. Akvaryumda biyolojik döngünün olması gerekmektedir. Amonyak parçalayarak beslenen ve Amonyak'ı Nitrat'a çeviren Nitrifikasyon bakterilerinin oluşması, yerleşmesi gerekir. Açığa çıkan Nitrat bitkiler tarafından emilmelidir. Yani sizin önce bitkili bir akvaryum kurup Amonyak üretmesi için Çöpçü Vatoz gibi dayanıklı balıklar ekleyip Nitrivec gibi hazır bakteri kütürünü de ekledikten sonra en az 1 ay bu şekilde çalıştırmanız gerekiyordu. Ayrıca balıklarınız İthal Lepistesler. Çok zor bir hayatları oldu, size gelene kadar defalarca farklı ortama farklı sulara girdiler, bu sürede aç kaldılar, sıcakta soğukta kaldılar, havasız kaldılar, hastalıklara maruz kaldılar ve şu an oldukça stresliler.
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2013 12:46
geçmiş olsun bende de aynı sorun vardı erkek balığım yavrudan büyütmüştüm 4 cm di kendi etrafında dönmeye başladı sonra dik yüzüyordu bende hasta galiba diye ayrı akvaryuma koydum dün ölmüş maalesef sizde de böyle olmaz inşallah
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2013 09:02
Akvaryuma bakteri kültürü ekleyin (benim kullandığım Sera - Nitrivec). Amonyak üretmesi için Çöpçü (Corydoras türleri) ekleyin. Bol havalandırılmış, çok hafif akıntılı bir su ayarlayın.
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2013 21:27
hayırlı günler. ben 1 sene lepistes besledim balıklarıma hiç bir şekilde ne ilaç ne ne su düzünleyici birkere ne aldım ne eve soktom. eve su arıtma cihazı için tanıtıma gelmişlerdi etkilenip aldık eve iyi güzel kullandık akvaryumda denemeye karar verdim.Arıtıcıdan çıkan suyu akvaryum ısısına ayarlayıp hemen anında akvaryuma dökerek bir senedir besliyorum balıklarımı. allaha şükür hiç kaybımda olmadı
ben tuz yerine içtiğim sade sodanın dibini akvaryuma dökerdim. su dışında bi tek bunu kullandım
safran_75 2013-12-13 21:29:10
ben tuz yerine içtiğim sade sodanın dibini akvaryuma dökerdim. su dışında bi tek bunu kullandım