Lepistesin Doğumu (video)
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2009 16:13
Çok acemice bir doğum ama :( Yanlış görmediysem 2 ve ya 3 tane yavrusunu yedi :(
Doğurtup yem ettikten sonra bi kıymeti kalmıyor ki :)
2-3 demiştim ama neredeyse doğan bütün yavrularını yemiş, videoyu çeken de seyretmiş..
Boness 2009-02-16 16:26:55
Doğurtup yem ettikten sonra bi kıymeti kalmıyor ki :)
2-3 demiştim ama neredeyse doğan bütün yavrularını yemiş, videoyu çeken de seyretmiş..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2009 16:19
Güzel bir video gayet te net bir çekim ama keşke balığınızı yemleseydiniz yavruları hep yemiş zaten bu sebepden canlı doğuranlardan pek haz etmiyorum :(
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2009 16:19
Çoğunu oturup yedimi ne etti anlamadım valla; yavrularını ciklet misali ağzınamı almaya çalışıyor nedir :)
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2009 16:23
[QUOTE=chnalpay]
Bu yavruların yenmesinin sebebi yemlenmeden değil ki..:) Tamamen yanlış yavruluk seçiminden kaynaklanıyor..
Doğan yavrunun yavrulukta alt bölüme geçebilmesi gerekiyor.. Bu videoda da görüldüğü üzere doğan yavru kaçamıyor ve doğal olarak ta annesine yem oluyor.. Normal şartlarda yeni doğan yavrular içgüdüsel olarak eğer varsa direk bitki içine, yoksa da yavruluktaki alt bölmeye kaçarlar..:)
Maalesef tamamen yanlış yavruluk seçimi nedeniyle Analarına yem olmuş zavallıcıklar..
Güzel bir video gayet te net bir çekim ama keşke balığınızı yemleseydiniz yavruları hep yemiş zaten bu sebepden canlı doğuranlardan pek haz etmiyorum :(
[/QUOTE]Bu yavruların yenmesinin sebebi yemlenmeden değil ki..:) Tamamen yanlış yavruluk seçiminden kaynaklanıyor..
Doğan yavrunun yavrulukta alt bölüme geçebilmesi gerekiyor.. Bu videoda da görüldüğü üzere doğan yavru kaçamıyor ve doğal olarak ta annesine yem oluyor.. Normal şartlarda yeni doğan yavrular içgüdüsel olarak eğer varsa direk bitki içine, yoksa da yavruluktaki alt bölmeye kaçarlar..:)
Maalesef tamamen yanlış yavruluk seçimi nedeniyle Analarına yem olmuş zavallıcıklar..
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2009 16:35
[QUOTE=buko59]
Ben öyle lanse etmemiştim zaten :) Dikkat ederseniz de sizin şahsınıza hiç bir söylemde bulunmadım.. Videoyu çeken hakkında yorum yaptım, videonun size ait olduğuna zaten inansaydım ona göre sizin şahsınzı adına cevaplar verirdim..:)
PARDON AMA SİZ YANLIŞ ANLADINIZ VİDEO BANA AİT DEĞİL İNTERNETTEN VİDEO İZLERKEN BUNUDA EKLEYİM DEDİM SADECE O KADAR
[/QUOTE]Ben öyle lanse etmemiştim zaten :) Dikkat ederseniz de sizin şahsınıza hiç bir söylemde bulunmadım.. Videoyu çeken hakkında yorum yaptım, videonun size ait olduğuna zaten inansaydım ona göre sizin şahsınzı adına cevaplar verirdim..:)
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2009 20:02
Hi Benimkiler dogurunca yavrunun ilk önce kuyrugu çikiyor ardindan kafasi. Benim disilermi yanlis doguruyor yoksa her disinin dogurma sekilleri mi vardir
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2009 02:46
Rafyada bir süre saklanıyorlar, işin cins yanı rafyadan çıkarmak zor, hadi çıkarttınız yakalamak zor, ama şu bir gerçek günde 3 - 4 kere yemleyinde tavruları yemiyorlar ya da daha az yiyorlar, yavruluğa koyunca anaç balık ta strese giriyor ve onu da kaybediyor rafya ve minimum kayıp en iyi çözüm.
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2010 21:38
Arkadaşlar ben çok uzun süre lepistes baktım.Bazen geceleri bile uyumadan onları seyrettim.En çok hoşuma giden şey her zaman erkeklerin dişilere yaptığı kur dansı oldu.