Lepistes Ve MOLİ
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2012 21:03
Lepistes ve moli çifleşiyor mu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2012 21:15
birisi ben moli ve lepistesi çifleştirdim yazmış dogrumudur
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2012 21:30
ben çok canlı doğuran baktım ama böyle bişey ilk defa duyuyorum.
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2012 00:53
kesinlikle çiftleşmez ilk kez duyuyorum
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2012 09:01
O birisine söyle benimle bir irtibata geçsin... Pes yani, japon balığıyla köpek balığı nasıl çiftleşmezse moliyle lepisteste öyle çiftleşmez. Çiftleşme de çiftleşecek balıkların anatomik yapılarının aynı olması şartı aranır. Dişinin genital bölgesi ile erkeğin üreme organı birbirinden farklı olursa zaten herhangi bir çiftleşme beklenmez...
Doğası gereği erkek akvaryumda hangi balıkla çiftleşeceğini, hangi balığa kur yapması gerektiğini bilir...
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2012 14:37
Çiftleşir. Lepistes (Poecilia reticulata) ve Moli (Poecilia sphenops/latipinna) aynı cinsin iki farklı türüdür.
Ama karma akvaryumda çiftleşme olmaz. Çünkü her balık kendi dişisini döller. Eğer bunu yapmak istiyorsanız:
Akvaryuma bolca erkek lepistes ve hiç çiftleşmemiş olan ergin dişi moliler ekleyip bekleyeceksiniz. Çiftleşme hiç olmayabilir bile ama bazı erkekler çiftleşme isteğinde bulunabilir.
Böylece dişiler hamile kalır ve doğan yavrular kısır OLMAZ.
İnternette "Molly x Guppy Hybrid" olarak araştırma yaparsanız resimlerini de görebilirsiniz. Her resim doğru değil ama içlerinde doğru olanları da var.
umutgunay 2012-09-19 14:49:33
Ama karma akvaryumda çiftleşme olmaz. Çünkü her balık kendi dişisini döller. Eğer bunu yapmak istiyorsanız:
Akvaryuma bolca erkek lepistes ve hiç çiftleşmemiş olan ergin dişi moliler ekleyip bekleyeceksiniz. Çiftleşme hiç olmayabilir bile ama bazı erkekler çiftleşme isteğinde bulunabilir.
Böylece dişiler hamile kalır ve doğan yavrular kısır OLMAZ.
İnternette "Molly x Guppy Hybrid" olarak araştırma yaparsanız resimlerini de görebilirsiniz. Her resim doğru değil ama içlerinde doğru olanları da var.
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2012 15:10
Çiftleşir kardeşim
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2015 02:09
Yeni bir erkek lepistes koydum akvaryuma hic araliksiz gumus molilerin pesinde ciftlesmek ister gibi. Hic ama hic rahat birakmiyor. Gumus molilerim de 1d 1e disiyi anladimda erkeginde pesinde.moliler en az 1 yildir bende bakiyorum bu lepistes yuzunden olecekler diye korkuyorum. Lepistes de cok guzel rengi falan cikarmak istemiyorum. Bu kovalamacanin sebebi nedir bilen varsa cevaplarsa sevinirim
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2020 14:41
Başka bir soru. Balon moli Lepistesin kuyruğunu yer mi? Yanı bu iki tür bir arada yaşarsa lepistes hep tehlikede. Bence oyle başıma gelen bu