Lepistes ve kiraz karides yasar mı.. ?
Ustalarım sizlere sorularım olucak bana yardımcı olabılırsenız cok cok sevınırım....ben suan çiklet balığı beslemekteyim fakat malesef hayal ettiğim gibi olmuyor..benım ıstediğim ben akvaryumumun ışıgını actığım zman balıklarımı göriyim onları izliyım gözlemler yapıyım hayalim buydu ama balıklarım ışığı acınca hemen saklanıyolar.. bu yuzden bende bu balıklarımı kuzenıme verıp lepistes beslemeye karar verdım akvaryumda hersey mevcut ısıtıcım hava motorum var ve ıyı bır marka dıs fıltre almıstım.. bıraz cok olucak ama sorularıma geciyorum..
1.balıkları alıp akvaryuma getirmeden once akvaryumdakı suyu deiştirmelimiyım. 2.bende bulunan dıs fıltrenın akvaryuma suyu gerı veren kısmındakı plastık bıraz uzun bu yuzden karsı camdan karsı cama su vuruyo ve suda hafıf bı dalgalanma soz konusu bu sorun olurmuÜye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
1.Bence değiş eski balıklardan kalma bir hastalık bir bakteri kalmış olabilir tertemiz yeniden başla.
2.Sorun olmaz bitkili tanklarda iç motorla bakanlar var hatta debisi yüksek olup suyu döndürenleri bile gördüm balık alısır sorun olmaz.
3.O kumun adı siliskumdur anubias hersarta uyum saglan birkaç çeşit bitki ayakda durabilir ancak,bitki yetiştirmen için başka tür kumlara yada bir çeşit toprak diyelim gübreye ve doğru ışığı yakalaman lazım.
4.karidesler hareketlidirler tabanda gezinirler kimi zaman zıpladıkları görülür dogrudur balıklarla uyum saglar ancak oda avcılık yapar gözünü kesitirirse yavrular olmak üzre kücük balıklara zararı dokunabilir.
Kolay gelsin...
ben de bir ara lepistes ile karidesi aynı akvaryumda bulundurma hatasına düşmüştüm, tecrübe oldu. karides yavrusunu değil lepistes, lepistes yavrusu bile yiyor. yani karideslerinizin çoğalma ihtimali bulunmuyor.
Beğenenler: [T]217344,enigma98[/T]
+1: [T]192050,Bbs25[/T]