lepistes üretimi
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2010 22:39
Merhaba. Akvaryumda yavruların saklanacağı yerler yoksa çok kayıp verirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2010 22:50
Bol bitkili bir akvaryumda ortalama % 60. ;) Ya da rafya kullanarak yavrularınızın hemen hemen tamamını kurtarabilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2010 10:56
Benim akvaryumumda yavrularlar birlikte yaşıyorlar,hiç bir problem olmuyor arada bir yavruları kovalıyorlar ama olsun hiç kayıp yok.Bitkili olsa gerek:) onurdemirbala 2010-12-23 23:37:38
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 11:19
Bu bilgisayardan izleyemiyorum. Ama aynı şeyleri bende yaşadım 6-7 lepistes varken ve karınları tokken bile yavruları kovalayıp yiyorlardı. Ama şimdi 100 den az olmayan yavruya dönüp bakan yok.
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 12:20
Akvaryumunuzu iyice bitkilendirirseniz,yavrular bitkilerin arasına saklanıcaklardır . Böylece kurtulabilirler . onurdemirbala 2010-12-23 23:36:46
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 16:14
Ben japon ve lepistesi bitkisiz akvaryumda besliyorum yavrulara hiçbirşey olmuyor.
özel bir uğraş göstermenede gerek yok onlar kendi kendilerine büyüyorlar
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 20:32
[QUOTE=mortog]Ben japon ve lepistesi bitkisiz akvaryumda besliyorum yavrulara hiçbirşey olmuyor.
özel bir uğraş göstermenede gerek yok onlar kendi kendilerine büyüyorlar
[/QUOTE] Canlı doğuranlar bitkili yerlerde yaşamalılardır.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2010 10:07
Selamlar.
Yavruları ayırmazsanız balıklarınız çok iri değilse yemezler. Ama rahatsız ederler yinede.
Ayırın ki sık sık yem verebilesiniz. Ayrıca protein katkılı yemlerde verirseniz daha hızlı büyür yavrularınız. En sağlıklısı aynı akvaryumun içine tül yavruluk koymanız. Bu şekilde su değişiminden rahatsızlık duymazlar ayrıca sık sık yemleme imkanınız olur.
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2010 21:28
Lepistesler yavrularını yerler. Bu yüzden yavruluk Lepistesler için çok kullanılır ancak yavruluk balıklar için çok sağlıklı değildir. Lepistesler için saklanma yeri oluşturursanız yavruluk kullanmanıza gerek kalmaz. Mesela 1-2 Adet Java Moss (Bitki) koyarsanız Lepistes yavrularınız güvende olur.
MelihKaya 2010-12-24 21:29:22
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2010 23:31
50 litrede
1e 3d damızlık
10 kadar 1 aylık yavru
30 kadar 1 haftalık yavru
ve 50-60 kadar bugün doğan yavru bir arada duruyorlar karınları tok ve birbirlerini umursamıyorlar akvaryumun içi balık kaynıyor yani. Hiç müdehale etmememe rağmen sürekli olarak elden lepistes çıkartmam gerekiyor.
1e 3d damızlık
10 kadar 1 aylık yavru
30 kadar 1 haftalık yavru
ve 50-60 kadar bugün doğan yavru bir arada duruyorlar karınları tok ve birbirlerini umursamıyorlar akvaryumun içi balık kaynıyor yani. Hiç müdehale etmememe rağmen sürekli olarak elden lepistes çıkartmam gerekiyor.
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2010 15:10
Öncelikle merhaba. Arkadaşların dediği gibi bitkili akvaryumda yavrular saklana bilirler eğer bitkiniz yoksa rafya yardımı ile kayıp vermessiniz.