LEPİSTES KUYRUK YIRTILMASI


GodricÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2014
İl: Antalya
Mesaj: 84
GodricÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2014 14:26
Lepisteslerimin yalnızca bir tanesinin kuyruğunda yırtılmalar var kötü bir görünüm veriyor sadece görünüm de değil balığımın hareketleri durgun sebebi ne olabilir ve tedavisi nasıl yapılır akvaryumda vatoz balığım da olduğu için tuz kullanamıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

betta1234Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2014
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1443
betta1234Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2014 16:38
Yirtilmalar dediginiz tel tel mi oluyor?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GodricÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2014
İl: Antalya
Mesaj: 84
GodricÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2014 17:21
Hayır, sanki ısırılmış gibi 3 lepistes lokması şeklindw kuyruktaki bozukluklar fotoğraf ekleyebilirim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

betta1234Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2014
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1443
betta1234Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2014 18:42
Resim eklerseniz daha iyi olur.Benim bettamda geldiginden beri kuyruk erimesi gecirdi defalarca uzman oldum artik.Bettam geldiginde baska baliklar tarafindan kanatlari isirilmisti.Daha önce disi bettamda baska erkek bettanin kuyrugunu isirmisti oyüzden kavgadan dolayi isirilmalarida biliyorum resim koyarsaniz tedavi konusunda yardimci olabilirim size.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NoceboÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2013
İl: Bayburt
Mesaj: 162
NoceboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2014 16:00
Bi kuyruk erimesi var. Bide kuyruk yırtılması.
Yırtılma su şartlarından olur. Kuyruk bütünüyle yerinde kalır. Sadece kuyruk parçalara ayrılır. Su şartları düzeldiğinde kuyruk kendiliğinden düzelir. Düzelme süresi yaşa bağlı değişir. Yanlış hatırlamıyorsam eğer çok yaşlıysa düzelmeyedebilir. Kuyruğun daha hızlı düzelmesi için eczaneden alcağınız bemiks kullanabilirsiniz. Kuyruk erimesi ise bakteriyel bir hastalıktır. Dolayısıyla bulaşıcıdır. Kuyruk adı üzerinde erimeye uçtan itibaren yok olmaya başlar. Tel tel olur. Balığı hızlı bir şekilde ölüme sürükler.
Eğer kuyruğu başka bir hayvan koparmışsa bunu kuyruk yırtılması gibi düşünebiliriz.
Sizde kuyruk erimesi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü öyle olsaydı diğer balıklarınızdada olurdu. Dolayısıyla merak etmeyin. Kuyruk kendiliğinden düzelir. Tek tür lepistes mi besliyorsunuz?
Eğer resim koyarsanız hangisinden olduğunu söyleyebiliriz.

Edit:
[QUOTE=Ziya Erkus]

Merhaba, lepisteslerde kuyruk ayrılmasının çeşitli sebepleri vardır. Bu ayrılma kesinlikle erime(fin rot) ile karıştırılmamalıdır. Fin rot dediğimiz kuyruk erimesi tamamen bakteriyel bir hastalıktır. Kuyruk ayrılması bir hastalık değildir ve yukarıdada söylediğim gibi çeşitli sebeplerle ortaya çıkmaktadır. Nedir bu sebepler :


1. Su değerlerinin ani değişmesi. Sık yapılan su değişimlerinde kuyruk ayrılması görülür. pH daki ani değişiklikler, sudaki klor ve calcium miktarının fazla olması, eklenen suyun sıcaklığının tank suyu sıcaklığından daha düşük yada daha yüksek olması gibi. Suyun aniden bazik yada asidik yöne gitmesi.Su değişimlerinizi mutlaka en az 1 gün dinlendirilmiş ve tank suyunuz ile aynı sıcaklıkta su ile yapın.

2. Kullandığınız yemin değiştirilmesi. Balığınızın alışık olduğu ve severek yediği bir yemden, alışık olmadığı bir yeme geçmeniz sonucuda kuyruk ayrılmasına neden olmaktadır. Bu tamamen yemin içeriği ile ilgilidir. Bilindik markaların yemlerinden sonra, açıkta satılan, son kullanım tarihi geçmiş, hava almış ve bozulmuş yemler verildiğinde bu durum meydana gelir.

3. Tankınızdaki kullandığınız iç motor,dış motor yada pipo filtre nin fazla akıntı ve sirkülasyon hızının fazla olması gibi. Düşünün kendinizi, 24 saat yürüme bantında 7 km/saat ile yürürseniz , ne hale gelirsiniz. Aynı şey, balıklarınız içinde söz konusudur. Akıntı ve sirkülasyonun çok fazla olmadığı bir ortam yaratmanız gerekmektedir.

4. Tankta birden fazla erkeğin bulunması. Garip gelebilir ama birden fazla erkek bulunan tanklarda sıkça rastlanır. Çünkü lepistes erkeği, dişisine kur yaparken, kendini gerer ve tüm vücudu gerilerek kur yapar. Diğer erkek yada erkekler ile rekabet içinde olduğundan, kurun en iyisini yapmaya çalışır. İşte yukarıda saydığım nedenlerde var ise, kuyruk ayrılması meydana gelir.

Bunlar benim bildiğim ve önemli sebepler. Bunları ortadan kaldırır, kaliteli ve taze yemler kullanırsanız, ayrıca 15 günde bir bemiks, fishtamin veya muadili vitaminler ile balıkların beslenmesini desteklerseniz, kuyruk ayrılmalarının önüne geçebilirsiniz.

Kuyruğu ayrılmış bir erkek, eğer 2 ay veya daha küçükse, kuyruk kendini yenileyebilir. 2 aydan büyük ise, yenileme olması zordur ama balık normal yaşantısına sağlıklı bir şekilde devam eder. Ayrılma kapanır ama parçalanma var ise parçalanma yenilenmez.

Sevgilerimle.
[/QUOTE] Nocebo2014-09-01 16:36:17

Teşekkür Edenler: [T]153481,leovo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibbayramÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2020
İl: Kayseri
Mesaj: 46
ibbayramÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2021 22:08
Benim lepisteste akvaryumda dışarı atladı şimdi kuyruğu neredeyse yok herhalde atladığı esnada biryere kestirdi yem yemesinde yüzmede sıkıntı yok şükür inşaallah düzelir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir