Lepistes Akvaryumu Kurucam
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2024 21:00
Arkadaşlar merhabalar. Ben bu hobiye yeni başladım. Akvaryumumda bir tane yürüyen kedi balığı var, bugün üc tane de lepistes aldım fakat lepisteslerle aynı akvaryumda yaşamayacagını ögrendim. Lepistesler için 15 litrelik plastik bir kabım var. Plastik kabda beslersem bir sorun olur mu? Bu akvaryuma süs olarak hangi bitkileri koyabilirim? Evimin bahçesinde elma, üzüm asması, kayısı, ayva gibi ağaçlar var. Bunların dallarından koysam sorun olur mu? Koymam sorun olmayacaksa yapraklı mı yapraksız mı koymalıyım ve nelere dikkat etmeliyim? (Ayrıca şuan bekletiyorum bir pet şişenin icinde balıkları lütfen acil bir çözüm söyleyebilecek olan var mı)[EDIT]S4m3tt,2024-11-13 22:06:01[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Saat 21 Dakika önce
[QUOTE=S4m3tt]Arkadaşlar merhabalar. Ben bu hobiye yeni başladım. Akvaryumumda bir tane yürüyen kedi balığı var, bugün üc tane de lepistes aldım fakat lepisteslerle aynı akvaryumda yaşamayacagını ögrendim. Lepistesler için 15 litrelik plastik bir kabım var. Plastik kabda beslersem bir sorun olur mu? Bu akvaryuma süs olarak hangi bitkileri koyabilirim? Evimin bahçesinde elma, üzüm asması, kayısı, ayva gibi ağaçlar var. Bunların dallarından koysam sorun olur mu? Koymam sorun olmayacaksa yapraklı mı yapraksız mı koymalıyım ve nelere dikkat etmeliyim? (Ayrıca şuan bekletiyorum bir pet şişenin icinde balıkları lütfen acil bir çözüm söyleyebilecek olan var mı)[/QUOTE]
Lepistesleri o kapta besleyebilirsiniz ama ısıtıcı ve filtre de olması gerekiyor.
Akvaryumlarda canlı ağaç dalları kullanamazsınız.
Dekor olarak kurumuş asma dalı veya kökü kullanabilirsiniz ama dalı kesip koyayım olmuyor..
En basit olanı lepistes otu eklemek olur.
En kısa sürede de uygun bir akvaryum kurmanızda fayda var tabi..
Lepistesleri o kapta besleyebilirsiniz ama ısıtıcı ve filtre de olması gerekiyor.
Akvaryumlarda canlı ağaç dalları kullanamazsınız.
Dekor olarak kurumuş asma dalı veya kökü kullanabilirsiniz ama dalı kesip koyayım olmuyor..
En basit olanı lepistes otu eklemek olur.
En kısa sürede de uygun bir akvaryum kurmanızda fayda var tabi..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir