Leleupi ve Discus
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2008 12:33
Leleupi ve discusun aynı ortamda bakılması mümkünmüdür?2 adet discus almayı dusunuyorum leleupilerin yanına. 100cmlik standart akvaryumun icinde 2 adet leleupi var.Sanırım hacim yeterli olur.Önerilerinizi bekliyorum .
Teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2008 12:40
İkisi farklı sularda yaşıyor.Leleupi bazik sularda,diskus ise hafif asidik-nötr sularda yaşayabiliyor.Ben olsam bu iki güzel balığı aynı akvaryuma hapsetmezdim.
Saygılar...
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2008 12:47
arkadaşların Görüşlerine katılıyorumda birçok akvaryumda bricardi leleupi calvus gibi türlerin discuslarla rahatça yaşayabildiklerini gördüm bir sorunda çıkmıyor yeterki tank boyutu müsait olsun sonuçta adı geçen türler oyuk ve mağaraları discuslar ise akvaryumun orta e üst kısımlarını daha çok seviyorlar.Görüntü de gayet hoş oluyor bilginize.
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2008 12:51
[QUOTE=baytar1]arkadaşların Görüşlerine katılıyorumda birçok akvaryumda bricardi leleupi calvus gibi türlerin discuslarla rahatça yaşayabildiklerini gördüm bir sorunda çıkmıyor yeterki tank boyutu müsait olsun sonuçta adı geçen türler oyuk ve mağaraları discuslar ise akvaryumun orta e üst kısımlarını daha çok seviyorlar.Görüntü de gayet hoş oluyor bilginize.
[/QUOTE] Calvus,lelupi ve brichardi tek bir atakla discusu öldürebilir.En doğrusu her balığı uygun türlerle beslemek.Discusla lelupi aynı akvaryumda olmaz discuslara yazık olur.
[/QUOTE] Calvus,lelupi ve brichardi tek bir atakla discusu öldürebilir.En doğrusu her balığı uygun türlerle beslemek.Discusla lelupi aynı akvaryumda olmaz discuslara yazık olur.
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2008 13:10
[QUOTE=baytar1]arkadaşların Görüşlerine katılıyorumda birçok akvaryumda bricardi leleupi calvus gibi türlerin discuslarla rahatça yaşayabildiklerini gördüm bir sorunda çıkmıyor yeterki tank boyutu müsait olsun sonuçta adı geçen türler oyuk ve mağaraları discuslar ise akvaryumun orta e üst kısımlarını daha çok seviyorlar.Görüntü de gayet hoş oluyor bilginize.
[/QUOTE]Kavga-gürültü olmasa bile iki türün yaşadığı su değerleri farklı.Sırf görüntü için iki farklı türü aynı akvaryuma koymamak lazım.Unutmayın biz akvaristler için öncelik balıklarımızı rahat ettirmemizdir.Çünkü onlar bizim bakımımız altında.
Saygılar...
[/QUOTE]Kavga-gürültü olmasa bile iki türün yaşadığı su değerleri farklı.Sırf görüntü için iki farklı türü aynı akvaryuma koymamak lazım.Unutmayın biz akvaristler için öncelik balıklarımızı rahat ettirmemizdir.Çünkü onlar bizim bakımımız altında.
Saygılar...